גם חרדי יכול להיות סופר, משורר עיתו

giingiit

New member
יוצרים דתיים?

אולי דתיים, אבל חרדים בטוח לא, כי אדם חרדי לא יכתוב שיר עם המילים הבאות שלקוחות מאחד השירים שם: "מתאהב בזהרור אף, בבדל אוזן בלק משוח על ציפורן". הרי להתאהב זה מושג חילוני לחלוטין, לא? מהי התאהבות? אינה אלא משיכה פיזית שמביאה לאהבה שתלויה בדבר (לא פה המקום לפרט) שבינה לבין אהבה שבין בני זוג לרוב אין דבר משותף. לא נראה לי כל כך...מתאים. פעם בימי החילוניים כתבתי שירים וגם סיפורים (בעיקר סיפורי ילדים) אולם לא הייתי מפרסמת אותם כי הם לא היו ברוח התורה ומשהו שיש להתגאות בו. אולי אני טועה בהסתכלות זו, אבל ככה אני רואה זאת.

שש שבע

New member
כנראה שלא קראת מספיק ספרות חרדית

אילו עשית כך היית מדברת אחרת.

עכשיו ממש לא דברת לעניין עם כל

הכבוד ! אני לא יודע מאיפה הסקר שלך. אני יודע מה שאני רואה ומה שראיתי באינטרנט בצ´טים ובפורומים שחילונים בני 15 ויותר אינם יודעים לכתוב ללא שגיאות ! זה נדיר למצוא חילוני או חילונית בגיל הנ"ל שכותב בלי שגיאות כמו ניראה במקום נראה או מיבחן מבחן ועוד ועוד מה שלא ראיתי אצל חברים שלי בגיל 9 ופחות אני רואה אצל חילונים בגיל 15 ויותר! אז לפני שאת פוערת פיך על החרדים תקראי את הנתונים של משרד החינוך על ידע הקריאה של תלמידיה ואח"כ תבדקי את יכולת הקריאה של ילדי התלמודי תורה ואולי תופתעי זה תלוי ביושר שלך !

הבאת דוגמאות לא טובות

יש הבדל בין כתיב חסר ניקוד לבין כתיב עם ניקוד. למשל: כאשר אנו מנקדים,אנו כותבים "מלה" בעוד שכאשר איננו מנקדים אנו חייבים לכתוב "מילה" ככה זה היום.

נו שויין...

כמה דברים. ראשית הודעות פרסומת לאתרים אחרים לא מקובלות בפורום שלנו. שנית.יש פה בק"ק תפוז מערכת מצויינת שבה גם ניתן להתבטא הנה קישור. שלישית.אחרי מה שכתב ר' פראזניק שלנו אין לי הרבה מה להוסיף.אני רק אפנה אותך לבלוג של חברת הפורום.במקרה היא חרדית. אינני חושב שאתר שמתיימר להיות דתי ולייצג את הדתיים ופוסק לנו הלכות צריך להתגאות בכתיבה בנוסח "העתקתי במהירות את הכתובת ולאחר השארת טיפ למלצר האדיב יצאתי לרחוב הגשום במרוצה כשאני לא יודעת אם מה שגרם לדחיפות הזאת הוא הרצון להתיישב ולכתוב לזר המסתורי או ההתגפפויות היותר אינטימיות של הזוג המאוהב בבית הקפה." ולהניח את הקישור עוד בראש העמוד ולהתגאות בו. כנראה שבלי זה, זה לא הולך...בזה ובכמה משפטי מחץ ואם אפשר להוסיף גם כמה משפטים באנגלית לתיבול בנוסח "it takes one to know one"ואם אפשר לקנח ב"כזה" ו"כאילו",בכלל השלמנו את הדוקטורט. הרדיפה האומללה והרצון המטופש להדמות לציבור החלוני "הנאור" בכוח,מעוררת בי תמיד רגשות חמלה. אני נתקל בזה הרבה גם בעבודתי כמוזיקאי.
אבקשך לא לחזור ולפרסם כאן אתרים. לקרוא בעיון את הודעת המנהלים ולהפנים אותם. (שוב...לא,לא להטמיע
)

וואלה... רוח !

מה אגיד לך סוף סוף הוצאת כאן כמה מילים שהצליחו לשחרר אותי, מהסלידה שהיתה טבועה בי לנסיון הלא מוצלח ללכת לפי כל רוח ורוח.... תמשיך ככה!!! סוף סוף מקבלים גוון שלך, אתה יכול להיות כותב יוצר

בטח לזה היא התכוונה...

שהחרדים לא מכניסים תכנים אירוטיים ולכן הם אינם יכולים לכתוב ! מה שבטוח זה שכל ילדון חילוני יודע לאיית את המילה סקס בלי שגיאה אחת !

מה קרה יש לך מחקר חם מהתנור ?

זה מאד משעשע. למה שלא תעלי לכאן את המחקר ? ובמחשבה שניה. אני ידעתי שיגיע שלב בו תכתבי שיש לך מה לומר אבל את מעדיפה לא לומר את זה אני מכיר את עוד מימי התלמוד תורה העליזים שיש לך המון נסיון אתם רק מדהים שהזנב שלך התקפל כ"כ מהר ! ודי גם לשטיא בהאי רמיזא !

האמת היא- כלל לא התכוונתי

כלל לא התכוונתי ליצור כאן אשכול. הוא נוצר. ואם יש גם לכם אתר לכתיבה יוצרת, אני מברכת על כך. ככל שירבו כותבים משורותנו, אולי גם הציבור הכללי ילמד להכיר אותנו, ולשרש מלבו דעות קדומות. בהצלחה רבה!

ומה אתך ?

כנראה שדעות קדומות שאדם משריש לעצמו מתוך שנאה עצמית לא יעזור לזה אתר כזה או אחר. ובכלל מזמן כבר לא מעניין אותי מה השכנה שלי חושבת על צבע החולצה שלי.

ומה אתך?

כנראה שדעות קדומות שאדם משריש לעצמו מתוך שנאה עצמית לא יעזור לזה אתר כזה או אחר. ובכלל מזמן כבר לא מעניין אותי מה השכנה שלי חושבת על צבע החולצה שלי.

אז למה אתה מתגונן??.

שמתי לב שכל מילה שאני כותבת גורמת למטר של התגוננויות, כאילו רציתי להתקיף! ואני לא! ממה זה נובע??? אולי בכ"ז חשוב לציבור החרדי שיראו אותו בעיניים אחרות??? כל השרשור הזה כאן נובע מאותה בעיה: הצורך להתגונן ולהציג את הצד החיובי. לאדם שלם אין צורך להתגונן.

isackris

New member
אדם שלם?! יש דבר כזה???

אולי את מתכוונת שלם עם עצמו...

לא אמרתי שאני שלם ואני לא מתגונן !

פשוט אי אפשר היה להניח לדברי השקר שאמרת ברבים ועוד כשזה מתפרסם בפורום חרדים בלי תגובה ! אבל אני אישית ? מעניין ת'סבתא שלי מה קושקוש מתל אביב חושב עלי !

שוב טעית חרדי מאמין שלי

התייחסתי למשפט: "מעניין ת'סבתא שלי..." ולא התייחסת לסבא שלך. נכון? אז להווה ידוע לך: סבותיך= סבות שלך (סבה ברבים נקבה) סבתותיך= סבתות שלך (סבתא ברבים נקבה) צא ולמד מה למדת היום?

אווףף איתך !../images/Emo6.gif

חשבתי שאת רוצה לכתוב על סבים ועל סבתות נו שויין שיהיה ! בכל מקרה...

למעלה