ההתרשמות שלך לא מדוייקת.
אני לא יודע ממה בדיוק יצרת את ההתרשמות שלך בנוגע לדעותיי, אבל כפי שכתבתי כבר, אפשר לומר על כל חיסון שהוא לא יעיל, ובוודאי שיש חיסונים שהם (או היו) ממש לא יעילים. אני זוכר למשל שהיה חיסון לחזרת שהיו איתו בעיות של יעילות ו/או משך הגנה. האם זה מספיק לך לצורך ההוכחה של "טוהר כוונותיי", או שעכשיו אני אצטרך לפשפש ולמצוא עוד מקרים כאלה? בכל מקרה אני לא מבין מה הבעיה: אם אני מצהיר שאני מקבל את העובדה שיכולות להיות בעיות לחיסונים (ואני מצטרף פה לכל אדם סביר, כי רק אידיוטים מאמינים שמחקר רפואי הוא תמיד מושלם ומעולם לא מזיק...), אז מה עוד בעצם את רוצה שאוכיח? כפי שכבר אמרתי, אנחנו לא יכולים לבוא ל-FDA בטענות על כך שהם לא מבצעים מחקרים שנוגע ליעילות חיסונים - כי ה-FDA איננו הכתובת. הם לא עושים מחקרים, זה לא תפקידם. תפקידם לשקול בקשות שמגישים להם (כלומר, שהם בודקים את הנתונים הנמסרים להם לגבי אפקטיביות ובטיחות של חיסונים), ותפקידם גם להגיב על תלונות שמוגשות להם. את המחקרים עצמם לא הם אמורים לעשות. אז עכשיו אנחנו יכולים לשאול תפקידו של מי כן לעשות את המחקרים הללו. התשובה, לגבי אזרח ישראלי לפחות, היא "משרד הבריאות". אזרחי ישראל בוחרים בנציגיהם לאיוש משרדי הממשלה ולחקיקת חוקים, ומתפקידם של משרדי המשלה לייצג את האינטרסים של האזרחים. אם את חושבת שיש מקום לביצוע מחקר כה, את יכולה לארגן מחאה חברתית, עצומה, הפגנה, או כל דרך אחרת שבה האזרח מביע את דעתו בחברה דמוקרטית, וכך לגרום לנושא לעלות על סדר היום הציבורי. לי אישית לא דחוף לעשות את זה (יש נושאים שנראים לי חשובים יותר), אבל אני מחזק את ידייך ומעודד אותך לפעול למען קידום מחקרים אובייקטיביים בנושא יעילות חיסונים בציבור. אבל לפני שאת עושה את זה, את יכולה להרים טלפון למשרד הבריאות ולשאול אותם אם יש להם מחקר כזה שהם כבר ערכו. מי יודע, אולי זה קיים. אני לא מצאתי בשלוש הדקות שהקדשתי לחיפוש באתר משרד הבריאות, אבל אני לא עובד שם. לגבי יעילות חיסון: גם אני חושב כמוך, אם כי אני כן כולל את העלות, אבל לא מסיבות של רווח והפסד לחברה מסחרית כלשהי, אלא מסיבות הומניטאריות: אם מנת חיסון (יעיל) עולה פחות, הרי שניתן לייצר יותר מנות באותה השקעה, וכיווון שאף פעם אין מספיק כסף ותמיד יש עוד אנשים שצריכים חיסון, בעיקר במדינות הלא-מפותחות, הרי שזה לדעתי שיקול משמעותי בכל זאת.