דטרמיניזם (קצת תגובה לשרשור השני)

sagima

New member
מעניין איך זה יראה...

"שלום, אני שגיא, ואני רוצה לבוא להרצאה של סטיבן..." <בכי>
 

mantrix

New member
אפשר לנחם אותך בכך

שלפחות במימד אחר בטח הגעת להרצאה שלו
 

mantrix

New member
אולי לא ב*קוביות*

אבל מי אמר שלא במשהו אחר בעל מימדים שונים?
 

MajorWinters

New member
אולי לא בקוביות...

אבל "...אלוהים אינו משחק בקוביה עם היקום; הוא משחק משחק בלתי ניתן להבנה, אותו המציא בעצמו, אותו ניתן להשוות, מנקודת מבטם של השחקנים האחרים (כלומר, כולם) לגרסה מסתורית ולא מובנת של פוקר, בחדר חשוך לחלוטין, עם קלפים חלקים, ללא הגבלת גובה ההימור, כאשר המחלק אינו מוכן להגיד את הכללים, ובנוסף הוא מחייך כל הזמן."
 

prefect

New member
חלאס עם ההנפצות

שוב כסאות קופצים? גם כאשר אתה נוהג באוטו אתה כל הזמן מוטרד שאיזה מישהו לא יקפוץ עליך מהנתיב הנגדי ושלא תכנס לסופרפוזיציה עם הרמזור בטעות? תורת הקוונטים היא נכונה, אבל בחיים האמיתיים היא לא רלוונטית. אנחנו בסה''כ רוצים להריץ סימולציה של המוח האנושי, מה שאמור להיות רק בכמה סדרי גודל יותר מורכב מלהריץ סימולציה של מעבד של מחשב, אך לא אמורה להיות עם זה שום בעיה עקרונית. אם יש לך סיבה טובה לחשוב שיש אפקטים קוונטיים במוח אתה מוזמן להסביר אותה. תופעות קוונטיות לא מתרחשות במערכות גדולות (כמו סינפסה שלמשל) ובטמפרטורת החדר. הדוגמה הקיצונית ביותר היא על-מוליכים (High-Tc) בהם תופעות קוונטיות מתרחשות בטמפרטורה של חנקן נוזלי..
 

sagima

New member
אתה מדבר מתוך ידיעה?

או שככה נראה לך? תקרא קצת בנושא, לפחות בויקיפדיה, ואז תציג את הטענות שלך. מהתגובה שלך לא נראה שאתה מי יודע מה מבין (עם כל הכבוד).
 

prefect

New member
סמוך על סמוך

את מספר הקורסים שיש להם "קוונטי", "קוונטים" או "קוונטית" בשם שעשיתי אני כבר לא יכול לספור על האצבעות של יד אחת, אז תאמין או לא, לקרוא "קצת במושא, לפחות בויקיפדיה" כבר לא יעזור לי. לגבי הטענה שלי, היא בסה''כ גי פשוטה: במהרכות גדולות בטמפרטורות גדולות: 1) התנהגות קוונטית של חלקיקים בודדים מצייתת לחוק המספרים הגדולים, לכן היא סמי-קלאסית ודטרמיניסטית בקירוב טוב (וככל שמספר החלקיקים יותר גדול, כך בדיוק רב יותר). ראה מינהור ברכיבי flash. זה עוד דוגמה די קיצונית, כי היא מהונדסת כדי לתמוך בתופעה. 2) התנהגות קוונטית קולקטיבית של מספר חלקיקים (עם פונקצית גל משותפת, ראה מוליכי על, BEC, Quantum Hall Effect) בלתי אפשרית (decoherence) הסינפסה (למשל, זהו החלק הכי מכריע בשרשרת במובן מסוים) היא מערכת גדולה בטמפרטורה גבוהה. יותר מזה, היא מהווה חלק ממסלול רגנרטיבי, כלומר סטיות קטנות לא עוברות לניורון הבא. מכאן, ניתן לסמלץ את המוח בצורה אמינה כמערכת קלאסית דטרמיניסטית.
 

sagima

New member
יש איזה מדען (לא זוכר את שמו)

הוא בעצם יוצר התאבכות במולקולות גדולות, אני לא יודע איפה הוא עומר כיום, אבל אני יודע שהוא גרם להתאבכות במולקולה שמורכבת מאיזה 2500 חלקיקים. תא פוטואלקטרי לא צריך קירור כדי לעבוד, ואפקט הפוטואלקטרי הוא תופעה קוונטית. נחזור למוח, לא יכול להיות מצב שאלקטרון "יקפוץ" לניורון השכן?
 

prefect

New member
זיילינגר, C60

(פולרן, 60 אטומים של פחמן) >>תא פוטואלקטרי לא צריך קירור כדי לעבוד, ואפקט הפוטואלקטרי הוא תופעה קוונטית. אפקט של חלקיק בודד, לא של כל המערכת (סעיף 1 שלי) >>לא יכול להיות מצב שאלקטרון "יקפוץ" לניורון השכן? יכול , מאוד לא סביר, לא יקרה שום דבר כתוצאה מזה.
 

sagima

New member
בדיוק... הוא.

רק שאחרי שהוא עשה את זה עם פולרן הוא עשה את זה גם עם מולקולות גדולות יותר (כמו שאמרתי יותר מ2500 חלקיקים). לא ברור לי איך אתה אומר את זה ביטחון כזה, אני בספק שיש ניורולוג שיכול להגיד בביטחון של 100% שלאקטרון יחיד (בהנחה שזה באמת אלקטרון יחיד ולא יותר) אין השפעה.
 

RichardSmith

New member
אני לא חושב.

פעילות מוחית היא תוצאה של אלפי אלקטרונים. בודד לא ישנה כלום. זאת דעתי בכל מקרה על סמך מה שלמדתי.
 
למעלה