דטרמיניזם (קצת תגובה לשרשור השני)

pieceofmadness

New member
זה באמת נושא לא לי

למרות שאיבדתי את אחד מידידיי הטובים בעזה. מה לעשות שההורים שלי לא אזרחים ואני לא חייבת לשרת?? ומכיוון שאין בי שמץ מאזוכיזם, פשוט סיימתי את התיכון בגיל 16 והמשכתי הלאה, לתואר. מה לא מוצא חן בעיניך, בדיוק??

RichardSmith

New member
אי אפשר להגיד שמשהו לא מוצא חן...

בעיני. את זאת שנכנסת לשיחה עם תגובה לא נאותה. "קוּטרים בקנה מידה עולמי תפסיקו לעשות לעצמכם מוצי-פוצי. "מתוקה שנת העמל"!!" תגידי זאת לאחר שתעברי שלוש שנות צבא.

pieceofmadness

New member
רוח ספורטיבית, ידידי!

אם תתחיל לקחת את כל התגובות שלי ככה קשה, תגמור בפרדסיה. וסתם כדי לתת לך הרגשה טובה, כשאמרתי "הקנאה הטהורה" התכוונתי ש*אני* ממש מתפוצצת מקנאה כשאני שומעת על כאלה חוויות צבאיות.

RichardSmith

New member
../images/Emo2.gif

הייתי נותן הרבה כדי לא לעבור כאלו חוויות בצבא... אני רואה את עבודתי במשרד כבהחלט תורמת. השאר היה די בזבוז זמן. שמירות לא יעילות, עבודות רס"ר זנותיות. אוה, העונג הצרוף. אני בהחלט משתדל לא לקחת את תגובותיך באופן יותר מדי רציני, אסיים במניה דפרסיה קשה.

M a x

New member
נולדתי בבית החולים

שזה די מפתיע ומסעיר, תודה! ההורים שלי ממלבורן, אבל אנחנו מזגזגים. עד עכשיו הייתי באירופה וסיימתי את התואר, עכשיו אני במדינת היהודים המפוארת, נהנית מכל רגע. מתכננת להעמיק שורשים....

pieceofmadness

New member
אופס...../images/Emo9.gif לעזאזל עם מאקס!

ואיזו חתימה ארוכה יש לו, לכל הרוחות והגשמים! פאדיחה... אני רק מקווה שהוא לא מתפרע על השם שלי בתמורה...

RichardSmith

New member
כמובן שלא...

אבל החוויות העיקריות הן לא לפרסום על גבי הפורום.
אפסנאות זה הכי, אחי. הייתי באבט"ש בקדומים שהיה בחלקו די כיף. אולי חמש דקות ממנו.

prefect

New member
בטוח?

אני רואה רק תוצאות של C60F48 מלפני שלוש שנים אני אומר שאין לאלקטרון השפעה כי אני יודע מה זה לתפוס השפעה של אלקטרון, במבנים יותר עדינים ממה שיש לתא חי להציע. אפשר לחשוב על כל מיני הערכות לכמה אלקטרונים כן ישפיעו. לפי http://jn.physiology.org/cgi/content/full/84/3/1445 הייתי אומר שהמספר הוא 1e6 -1e7..

sagima

New member
רק שזה

C70F47, שזה 118 אטומים בהם 854 פרוטונים, 900 ניטרונים, ו-854 אלקטרונים, סה"כ 2604 חלקיקים.

חבל שהנשיא בוש לא נועץ איתך טרם

הכניסה לעירק: "צריך להסתמך על מכניקת הקוונטים ובעירק על עיקרון אי-הודאות".

Nimst

New member
שאלה

אני לא חושבת שהבנתי לגמרי את הנקודה שלך. איך אתה יכול לדעת שעוד שעה הקוביה האדומה תהיה ביד שלו, ומתי היא תהיה על הרצפה? על סמך מה הקביעות האלה?

RichardSmith

New member
על סמך

ה"עובדה" שאנחנו יודעים בוודאות את המיקום של כל האלקטרונים והחיבורים במוח ככה שאנחנו יודעים שהוא ירצה להרים את הקוביה. בהנחה שאין "נפש". כלומר ההחלטה להחזיק את הקוביה נובעת רק מפעילות מוחית ביקום דטרמניסטי לחלוטין.

Nimst

New member
עדיין לא בטוחה שהבנתי

המשפט האחרון שלך לא ברור. "ההחלטה להחזיק את הקוביה נובעת רק מפעילות מוחית" - אוקיי, סבבה - "ביקום דטרמיניסטי לחלוטין" - ??. חשבתי שהוא מנסה להוכיח שהיקום דטרמיניסטי, אז איך ההנחה שהיקום דטרמיניסטי היא חלק מההסבר? עכשיו בלי החלק של ה"ביקום דטרמיניסטי לחלוטין" שאין לי מושג למה הכנסת אותו למשפט שלך. אז העיקרון הוא שאנחנו יכולים לחזות מה כל אחד יעשה לפי המיקום של כל האלקטרונים במוח? אבל איך זה שאנחנו יודעים מה המיקום שלהם עכשיו עוזר לנו לדעת מה יהיה המיקום שלהם עוד שעה? בהנחה שהדיון הזה לא היה אמור להיות על אלקטרונים, אני מניחה שהנקודה שמתן מנסה להעביר היא משהו בסגנון של: אם אנחנו לוקחים בחשבון את כל החוויות שעברו על מישהי מסוימת בחייה ואת המבנה המדויק של המוח שלה, נוכל תיאורטית לדעת מה היא תבחר לעשות. זה הטיעון, מתן?

RichardSmith

New member
אני מניח...

קיים אדם בחדר שידוע לנו סידור המוח שלו, עד לרמה האלק', גם אם זה בניגוד לקאונטים וכו'. השאלה היא האם בן האדם הנ"ל בעל בחירה חופשית? טוב, הניסוח לא ממש... מה הם הכלים שאנחנו יכולים להשתמש בהם כדי להגיע לתוצאה בכלל?

dima269

New member
אמנם אני לא כל כך קשור,

אבל לדעתי מה שהבחור התכוון הוא שאם את יודעת את מיקומם של כל החלקיקים בחדר (ונצא מנק' הנחה שאין שום השפעה חיצונית) ברגע מסוים וגם את מיקומם כעבור חלקיק השניה, תוכלי לחשב איפה כל החלקיקים יימצאו בכל זמן עתידי - פשוט תצטרכי לחשב את המשך התנועה שלהם. ובמקום 'עולם דרמניסטי', נבחר בהנחה שחוקי הפיסיקה הם החוקים היחידים. מובן שתאוריית הקוואנטים קצת פוגמת ברעיון הדטרמניזם, אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

Nimst

New member
כן, אבל איך זה מיושם כאן?

כל העולם הוא מערכת סגורה? איך זה מתיישב עם זה שאני יכולה להפריע למישהו אחר? או שחפץ יכול לעמוד לו בדרך?

למעלה