דיון: אסירת הצגת חמץ בפהרסיה בפסח

rock lover

New member
../images/Emo9.gif

אני מוכן לא לאכול פיצה, ולהתחשב בדתיים, שלא תביני אותי לא נכון. אבל העובדה שעשו את זה חוק מפריע לי. כיום אין חוק בנוגע ליום כיפור, אבל רוב החילונים צמים, ואלה שלא לרוב לא אוכלים במסעדות. החוק עושה בדיוק את ההפך, הוא יוצר רגשות של אנטי, של "דווקא". אם לא יהיה חוק, יותר אנשים לא יאכלו חמץ בציבורת תארי לך את המצב הבא, אני יוצא לבלות עם חברים בקניון, הולכים לסניף קרוב וקונים אוכל. אנו אוכלים ונהנים מכול רגע. פתאום, בא איזה שוטר ונותן לנו קנס על סך 250 ש"ח על אכילת חמץ, לא נשמע קצת דפוק?

בת יפתח

New member
אמממ

אפשר להמשיך את הדיון מחר? פשוט יש לי מחר מבחן בפסקל על הבוקר ועוד לא התחלתי ללמוד... סבבה? לילה טוב!

Carl Freeborne

New member
בכל מקרה..

אני בעד צוינה היהודי של המדינה הזו, כאשר לדעתי ללכת עם חמץ ברחוב זה נראה לי לא לגיטימי, אבל אישית אין לי בעייה שבמקומות ספציפיים שם יש אוכל לא כשר ימכרו חמץ לכל מי שירצה..

I am ShachaR

New member
אין איסור כזה...

רק רציתי להעיר משהו, שלפי מה שאני יודעת את טועה, כי אין איסור לראות חמץ באופן כללי. התורה לא אוסרת על דברים שהם בלתי אפשריים לקיום. האיסור הוא על ראייה ומציאה של חמץ בבית שלך, בחפצים שלך וברכוש שלך. וזאת הודעתי הראשונה, אז מזל טוב לי
ויום מאושר לכולם

מתנדב

New member
I am ShachaR, צר לי לבשר לך שטעית.

כי התורה כן אוסרת לראות חמץ בפסח...

מתנדב

New member
תראה אם אתה שואל אותי כדתי...

זה ברור שאני יאסור ויהיה נגד החוק הזה...

Vdrums

New member
לדעתי,

בכל מקרה יש מקומות שמוכרים חמץ, למשל ברשת טיב טעם שגם ככה מוכרת מוצרים לא כשרים מכרו חמץ, הרי דתיים ואנשים שומרים לא נכנסים לשם ממילא, אז לא נראה לי שזה מפריע למישהו. בקשר לפיצות, פיצה האט כשרים אז הם בטח לא פועלים בפסח (ואם כן אז הם כשרים) ו"דומינו'ס" לא פתחו סניפים אלא רק עשו מישלוחים ואני מאמין שלאף אחד אין בעיה עם מישהו שמזמין פיצה לתוך הבית. אני חושב שלא צריך להגביל מכירות משום סוג, מן הסתם בעלי החנויות יעשו את השיקולים שלהם והרוב לא ימכרו מכיוון שהם ירצו לשמור על קהל הלקוחות שלהם. בעניין האסור לראות זה כבר מוגזם, מילא איסור אכילה אבל גם להסתכל? קטנוניות לשמה. מישהו מוכן להסביר מה החטא הגדול אם במקרה אתה רואה איזו פיתה דרך חלון של מסעדה???

פלסטיק

New member
כל השנים לא ממש שלחו פקחים

אבל בגלל שהפעם השר הוא משינוי עשו מזה עניין גדול דרך אגב פורז אמר שחשוב לו יותר לשלוח פקחים לכפות חוקי עבודה (כמו תשלום שכר מינימום ושאר זכויות סוציאליות) מאשר לשלוח פקחים לשמירה על פולחן. כשבראש המשרד היה שר מש"ס בראש מעייניו היו חוקי פולחן יהודי אורטודוקסי, כעת כשבראש המשרד יש שר משינוי בראש מעייניו חוקים סוציאלים. לעניין עצמו: 1. אין איסור הלכתי על זה שלמישהו אחר יהיה חמץ, אין איסור על ראיית חמץ. עובדה שהחסידים במרוקלין או אנטוורפן לא באים לארץ בפסח כדי שלא יראו חמץ. 2. אם מדברים על התחשבות ברגשות מה לגבי צמחונים (למשל)? בואו נאסור בשלב ראשון הצגת מוצרים מין החי ובשלב שני נאסור שחיטה ועיבוד בשר באותם מקומות בהם אסורה הצגת חמץ. לא נורא, בשביל התחשבות ברגשות הצימחונים שיאכלו צימחוני דרך אגב יש לי עוד הרבה דברים שפוגעים ברגשותי כמו כובעים מזנבות שועלים, הרשימה ארוכה מי מהדתיים מוכן להתחשב ברגשות אחרים? ההתחשבות חייבת להיות חד צדדית בלבד?

מתנדב...שטיפת מוח../images/Emo35.gif

חשבתי שאתם לא מסכימים עם """"התאוריה"""" הזאת....

פלסטיק...יש לי שאלה...

איך בדיוק אתה רוצה שנתגמש? מה נעשה בשביל להתגמש? ניתן לכם לאכול חמץ לידנו?! מישהו אמר לך כאן לא לנסוע בשבת? מ'זתומרת התגמשות? איך אתה רוצה שהיא תבוא לידי ביטוי?

פלסטיק

New member
אפשר לחשוב שדרשתי ממך לאכול חמץ

באמת תודה רבה שאת מוכנה לשקול לא להכנס לי לצלחת
. דרך אגב מישהו בהחלט אמר לי לא לנסוע בשבת אם אני אדם לא בעל אמצעים ואין לי רכב פרטי או אם אני בחור בן 16 שרוצה ללכת לים בשבת. מכיוון שהנושא הוא גדול ורחב כדאי לקחת דוגמא אחת ולדון בה אחרת נתם נתברבר, אני מציע שנמשיך עם הדוגמה הקיימת מתחילת השרשור. קודם כל את אמורה לקבל את העקרון שצלחתו של אדם היא עניינו הפרטי. זו לא גמישות אלא קבלת העיקרון שאת לא יכולה לקבוע למישהו אחר את דרך חייו אחרת את צריכה לקבל את זה שהוא יכול לקבוע את דרך חייך. אם את לא חושבת שזה עניינו הפרטי האם את מוכנה לקבל כפיה צמחונית (כשרה גם לפסח כמובן). האם בשם התחשבות בצמחונים (שזו ההתגמשות) שאינם יכולים להתפשר על עקרונותיהם (בדיוק כמו אדם דתי) את מוכנה להתגמש ולאסור הצגת מוצרים מין החי בארץ תחת אותם כללים שאוסרים הצגת חמץ בארץ?

היי! זה שונה!

וחוצ'מיזה...מצד אמא שלי כולם חזרו בתשובה (חוצ'מאמא) וכל פעם שהם באים לעשות אצלינו ליל הסדר הם עוצרים, קונים פיתות ואוכלים....אכפת לי? לא! שיהנו! אבל אם הם באים ואוכלים לידי זה בעיה (מישהי אמרה ת'זה כבר) סתם ככה...שיאכלו בכיף...אבל לא מול פרצוף של דתי! חוצ/מיזה...שני האחיות שלי צימחוניות אז אמא שלי לא מכינה כ"כ הרבה בשר....התגמשות?
כמו שאני לא יכולה למנוע ת'חמץ...אני לא יכולה למנוע ת'בשר...וכמו שלא אכפת לי שמישהו אוכל חמץ בביתו לא אכפת להם שמישהו אוכל בשר בבית שלו....

Vdrums

New member
אף אחד לא אכל בפרצוף

של אף אחד. דובר פה על מכירת חמץ לא על אנשים שמסתובבים עם פיתות ברחוב

למעלה