דיון: אסירת הצגת חמץ בפהרסיה בפסח

Vdrums

New member
רוצה מקומות? בבקשה.

פיצה דומינו'ס עשתה מישלוחי פיצה בחג. "טיב טעם" סופרמרקט לא כשר בכלל שמכר חמץ בפסח ובימים כתיקונם מוכר המון סחורה לא כשרה כמו טריפה ושאר יצורי ים חביבים וטעימים. מסעדות שונות כמו "בורגוס", "מי ומי", רשת המסעדות של "לחם ארז" שגם כן לא כשרה כל השנה. וזו רשימה קטנה מאוד ויש עוד המון. לא משתלם למקום שהוא מלכתחילה לא כשר לא למכור חמץ בפסח, הרי הלקוחות לא שומרים בכל מקרה וזה לא מה שימנע מהם הליכה לחנות. להפך אני הייתי מתרעם אם מסעדה שאני אוכל בה והיא לא כשרה לא תמכור פיתות עם החומוס. זה רק יבריח לקוחות.

מתנדב

New member
Vdrums, אף אחד לא אוכל חמץ

בפרצוף? ואם אני יגיד לך שהייתי השנה בפסח בטיול, וראיתי שם גם חילונים, והיה שם ילד קטן שאימו הביאה לו פיתה לעיני הדתיים?

ESU Boscorelli

New member
מה אתה מצפה מילד קטן????

ובצדק! ילד קטן רעב הוא יקבל מה שהוא ירצה גם אם זה פסח ילד שהוא חילוני לא צריך להתמודד עם צום ושמירה כל עוד זה לא ברצונו ואם זה לא מוצא חן בעינייך זאת בעייתך מכוון שהייתי חושב קודם על הילד שלי לפני שהייתי חושב עלייך ושוב! ילד אחד לא מייצג ציבור שלם! זה כמו שאני יקח את יגאל עמיר שרצח את רה"מ ויגיד שכל הדתיים רוצחים וזה לא נכון מין הסתם אז בלי להוציא סטיגמות בגלל אחד או שניים

פלסטיק

New member
תשימי לב, לא אמרתי לא לאכול בשר

בשלב הראשון אמרתי שנקיים את אותו החוק לחמץ לגבי בשר. כמו שמותר לאכול חמץ בביתו יהיה מותר בשר פשוט נחליף את המילה "חמץ" בחוק במילה בשר/עוף/דג. מתאים לך? בדבר אחד את צודקת, לא יהיה ניתן למנוע את החמץ

בת יפתח

New member
במדינת הצמחונים

אם יחוקקו חוק שיאסור על הצגת בשר מת בחוצות העיר זה יהיה לגיטימי. מדינת ישראל היא מדינה יהודית ( לא מדינת היהודים, מדינה יהודית .) ולכן זה לגיטימי שיחוקקו חוק שבו לא יוצג חמץ במהלך חג הפסח. אף אחד לא מחטט לך בצלחת . אם אתה רוצה תאכל כמה שבא לך , בבית.

rock lover

New member
תבינו כבר

שמדינת ישראל היא מדינה תחילה דמוקרטית, ועם צביון יהודי. מדינת היהודים לא שווה בהכרח מדינת הדתיים, אז לכן זה לא לגיטימי.

בת יפתח

New member
לכן ציינתי

מדינה יהודית , ולא מדינת היהודים. ואיך בדיוק נשמר בה צביון יהודי כאשר מוכרים ברחוב חמץ בפסח?

rock lover

New member
ולכן אני ציינתי

מדינת היהודים. "ואיך בדיוק נשמר בה צביון יהודי כאשר מוכרים ברחוב חמץ בפסח?" אני אשאל הפוך, איך בדיוק הצביון היהודי נפגע כאשר מוכרים ברחוב חמץ בפסח? אם את אומרת שכן אז את אומרת שמי שאוכל חמץ בפסח אינו יהודי, וע"י כך שרוב החילונים אינם יהודים !

ESU Boscorelli

New member
בת יפתח...

אני לא יבוא לך אם פיתה מול העיניים ויאכל לך אני לא אידיוט אבל אם אני ישב בפיצריה ואת תבהיי בחלום ותחשבי "איך הוא אוכל חמץ בפסח" זאת לא בעיה שלי... במסעדה אני יאכל חמץ בלי בעיה אבל אם בא דתי ומסתכל בחלון כדי לבחון את היושבים ולראות מי אוכל חמץ ואז להגיד שהוא נעלב זאת בעיה שלו אם הוא מחפש מי להאשים אבל ככה סתם ברחוב אני לא ירוץ עם לאפה ויצעק אני אוכל חמץ כי זה פוגע וסתם דבילי זה כמו להיות ילד קטן ולשחק אותה מגניב ולצעוק ברחוב "אני גבר אני אוכל חזיר!" מסקנה: במקום סגור, אך ציבורי אני יאכל חמץ וזה כי המקום סגור ומי שנכנס אליו ואכילת חמץ מפריעה לו כנראה עושה את זה בדווקא אבל ברחוב לא. עכשיו עוד משהו... איך הסתדרנו עם זה עד עכשיו? אני זוכר אותי בפסח אוכל חמץ מאז ומתמיד תמיד היה לנו לחם בזמן שלא עבר התאריך ופיתות במקפיא ואכלתי בבית אבל אם לא אכלתי בחנויות הזה היה החוק שלא התיר להם למכור כלומר כפו את זה עליי... בפסח אני לא נוהג לאכול בחוץ מכוון שקמח מצות זה מגעיל והמצה עצמה מגעילה לי מבחינת טעם ככה שאם כן יש מקום ששומר מבחינה שהחוק כפה עליו זה גם כפייה עליי... אסור לך... בסדר, אבל תכלס לא נראה לי שיש מי שיעניש אותך אבל אם זאת אמונתך אז אל תתגמשי אבל אל תצפי מאיתנו להתגמש אם כל פעם שבאים אליכם בדרישה אתם אומרים "אסור לי"

ESU Boscorelli

New member
אגב אם לא הבהרתי את עצמי...

לא התכוונתי שימכרו חמץ ברחוב זה באמת יכול לפגוע ולמרות זאת אני יכול לטעון שמכירה קמאות וכיפות וספרי תורה בחוץ פוגעת בי אבל זאת תהיה קטנוניות ועשיית דווקא... אני התכוונתי שימכרו חמץ במסעדות סגורות כמו מקדונלדס או פיצה האט או משהו כזה מקווה שהבנת למה אני מתכוון

yoyo10

New member
על פי החוק אפשר למכור חמץ במקומות

שהחוז האולוסיה שלא יהודית עולה על אחוז מסויים (אני לא זכרת בדיוק את האחוזים) וגם החוק של פתיחת עסקים בשבת

ESU Boscorelli

New member
שזה דבר מצוין

מכוון שדמוקרטיה פועלת על פי רוב... אני לא רואה טעם שבישוב דתי כמו שלהבים למשל ימכרו חמץ אבל במקומות עם רוב זה דבר נכון לעשות אבל סורי אני עדיין לא רואה עסקים בשבת בת"א

בת יפתח

New member
לא, הבעיה כאן היא שלך.

זאת מדינה יהודית. ואת החוק ( זה חוק, אל תשכח.) - אתה תכבד, אם תרצה ואם לא.

ESU Boscorelli

New member
אה וואלה?

גם להתגייס זה חוק ויש לי את הציטוט אפילו... ולא אמרתי להפר את החוק אני מקווה להיות בעתיד אחד מאוכפי החוק אבל הבעתי את דעתי למה לא לתמוך בחוק ולבטל את הפקחים

בת יפתח

New member
להתגייס למה ? לצבא?

כן , יש כזה חוק. ויש גם חוק שתלמידי ישיבה יקבלו דחיה מהגיוס כל עוד הם נשארים ללמוד בה.

פלסטיק

New member
כשהוקמה המדינה נציגי החרדים

דרשו שיטילו עוצר על הנשים בשעות הלילה זאת כמובן מתוך דאגה לנשים שלא יאנסו אותן גולדה (שהיתה אחלה גבר) ענתה להם שבדרך כלל את הנשים אונסים גברים ולכן יש לעשות עוצר לגברים ולא לנשים בקיצור, אם מישהו מרגיש נפגע מפעולה יום יומית סבירה שאדם אחר עושה ההגיון אומר שהוא ישאר בבית ולא נתחיל לכלוא את האדם הסביר

למעלה