פרק 5:
מרשה מזמינה את יואן, אחיו של לוגן, שאיתו הוא לא דיבר כבר שנים, וגרג נוסע להביא אותו מקנדה (נסיעה של 12 שעות, שבה הוא לא מרשה לו להדליק רדיו או לפטפט איתו.)
אני אוהבת איך גרג משתמש בעובדה שהוא עם סבא שלו ועל ספיקר כדי שטום לא יוציא עליו את העצבים
אבל כן, 12 שעות (!) בלי לדבר או לשמוע מוזיקה זה די קשוח.
אבל בסוף, הם כן מדברים.
כולם המומים שקונור מעיז להביא את ווילה, שהיא בעצם נערת ליווי, והוא מציע לה שם "לצאת קבוע" והוא יממן לה הפקות תיאטרון.
חחח, זה קטע טוב.
אח"כ כשזה רק הוא ומרשה, הוא מוכיח לה שהוא כן זוכר בדיוק את מה שהיה אמור לזכור במשחק. (ושוב - האם זה אומר שהוא זייף את חוסר היכולת שלו שם? קשה לקבוע)
גם לגבי מרשה אנחנו כל הזמן בספק - האם כל מה שהיא עושה הוא בתום לב ומתוך דאגה כנה בלבד ללוגן, או שהיא משחקת משחק ממולח? כי בכל פעולה שלה הילדים שלו מצליחים לראות פרשנות מניפולטיבית.
אני חושבת שמרשה רוצה בטובתו אבל יש לה גם אינטרס משלה.
וכמובן שיש את הסיפור החשוב שטום מאלץ את גרג ללכת לגרוס את המסמכים להשמיד את הראיות לפשעים של ווייסטאר-רויקו, וגרג עושה את זה... אבל גם מצלם ושומר לעצמו בסוד חלק מהמסמכים. כמו שכתבת, אור, הוא יותר מתוחכם ממה שהוא נראה.
החזות התמימה של גרג ממש עוזרת לו כי לדעתי שאר משפחת רוי לא חושבת שהוא לא מזיק.
עוד נקודה נוספת בפרק הזה; טום ושיב מדברים על הסכם טרום-נישואים. טום אומר ישר שהוא יחתום על ההסכם מבלי לקרוא אותו אבל אחרי התייעצות עם עורכת הדין שלו (AKA אימא שלו) הוא מבין שזה הסכם קצת בעייתי.
פרק 6:
נסיון ההפיכה של קנדל, והכשלון הנוראי שלו.
זה מצחיק כמה במתח הייתי למרות שזו צפיה שניה וידעתי מה הולך לקרות.
ערב לפני לוגן מזמין את קנדל לאכול איתו, וקנדל חושד שהוא יודע ומנסה להבין אם הוא משחק איתו משחק מוחות, אחרי הארוחה הוא כמעט מתחרט בגלל רגשות אשמה, אבל פרנק מבהיר לו שזה עכשיו או לעולם לא.
אבל הוא עושה טעות ורומז לאילונה (אחת מהבורד) שבבית חולה, שהוא רוצה לוודא שהיא לא מגיעה להצביע מחר, מה שגורם לה דווקא להתעקש להתחבר לישיבה מרחוק, אז בבוקר ההצבעה הוא נאלץ לנסוע להסביר לה פנים אל פנים למה חייבים להדיח את לוגן וכמה הוא לא כשיר.
ובגלל זה הוא לא מגיע בזמן לישיבה, לוגן מתעקש להתחיל בלעדיו, וקנדל נאלץ להתחבר טלפונית.
ואנחנו מגלים שלוגן בכלל לא ידע כלום, הוא המום אבל מתעקש להשאר בחדר כאשר מצביעים עליו, מה שגורם גם לסטואי וגם ללורנס (שרומן שכנע ערב קודם להצביע איתם) להשתפן, כך שיש תיקו והכל תלוי ברומן, שכמעט מעיז להרים את היד, אבל נזיפה מאיימת מלוגן והוא השתפן גם, כמובן (הוא משתוקק לאהבה של אבא שלו בצורה הכי נואשת מכולם שם).
לוגן מנצח ומפטר מיידית את כל מי שהצביע נגדו כולל את פרנק וכמובן את קנדל המסכן.
פרק טוב.
רגע משעשע שאני חייבת לציין; אחרי שגרג אוכל עם סבא שלו, הוא מגלה שיואן מתכוון להצביע בישיבה, הוא מספר את זה לטום. טום מתקשר לקנדל ומספר לו על זה. קנדל שואל מי אמר לו את זה וטום עונה שהוא לא יכול לחשוף את המקורות שלו אבל שגרג סיפר לו את זה
קנדל נתקע בפקק ולא יכול להגיע להצבעה וזה חלק מותח בפרק. זה נורא מתסכל שהוא היה קרוב כל כך להדיח את לוגן ובגלל שבמעלית לא הייתה קליטה, לוגן מנצל את זה כדי להשפיע על רומן.
ובסוף הנשיא (שבתחילת הפרק ביטל פגישה עם לוגן בגלל איום בטחוני) מחזיר ללוגן שיחה, ולוגן בכוונה נותן לו לחכות על הקו
חחח, מעולה. לא קלטתי את זה בהתחלה, אבל אחרי שקראתי את מה שכתבת חזרתי לסצנה הזו וזה מאוד משעשע
פרק 7:
בתחילת הפרק זורקים על לוגן בלון עם שתן. יש לסדרה הזו משהו עם שתן
ה"טיפול המשפחתי" לכאורה, אליו לוגן מכנס את כולם ב"חווה" של קונור (לא נראה שמשהו ממש חי או צומח בחווה הזאת באמצע השיממון, אפילו הצמחיה שם כולה יובש וקוצים. שואלת את עצמי אם היתה פה כוונה למטאפורה על היחסים במשפחה הזאת.)
כמובן שהמטרה האמיתית של לוגן, כפי שילדיו מגלים באיחור לאכזבתם, היא כתבת יח"צ כדי לשפר את תדמיתו בציבור, שהיא במצב מאוד גרוע ועוד מחריפה בעקבות כוונתו להשתלט גם על רשתות שידור מקומיות ברחבי ארה"ב.
אני קצת מופתעת שהם ציפו למשהו אחר.
אהבתי את ההקבלה בין החווה למשפחה.
קנדל "הבוגד" (שניסה להדיח את לוגן בפרק הקודם) מסרב להגיע, אז האסטרטגיה החלופית של לוגן היא לצייר אותו ככבשה השחורה של המשפחה, והוא מפיץ שמועות שקנדל חזר לסמים. (שזה שקר, שגם אישתו בנפרד מאמינה לו ומונעת ממנו לראות את הילדים, אבל בעקבותיו קנדל בפרק כן באמת נופל שוב לסמים).
אוי, זה היה ממש מבאס שהוא החליט לחזור לסמים
קוויתי שזה לא יקרה.
שיב מקבלת הצעה (דרך האקס שלה, שהיא כבר כמה פרקים "חצי בוגדת" איתו בטום) לעבוד בשביל פוליטיקאי שמתנגד מאוד ללוגן רוי ועסקיו.
זה לא קצת תמוה שנייט מציע לשיב עבודה בקמפיין של גיל כשהיא בדיוק כל מה שהקמפיין הזה מתנגד אליו?
לוגן מגלה על זה ומטיח בה שהיא פחדנית, ובחרה להתחתן עם טום שהוא מתחת לרמתה רק כדי להיות בטוחה שלא יבגדו בה. והוא אומר את זה כאשר טום ההמום בעצמו עומד שם לידה.
זה היה רגע לא נעים.
אני רוצה לציין לטובה את רומן שהיה מוכן לנסוע לקנדל למרות שקנדל לא רצה שרומן יאסוף אותו.
קונור משכנע את ווילה (שגם סובלת כמה הערות מעליבות על זה שהיא זונה) להשאר לגור איתו שם בחווה.
עוד רגע לא נעים. בהתחלה לא הייתי סגורה אם ווילה יודעת שהם יודעים על כך שהיא הייתה זונה וכשמרשה דיברה איתה, הרגשתי לא נעים בשביל ווילה.
ומשהו מעניין: באמצע הפרק הילדים טוענים בפני הפסיכולוג שאבא שלהם לא יודע לשחות ובכלל "לא בוטח במים" ולכן לא ישחה איתם בבריכה.
אבל בסוף הפרק, אחרי שרובם עוזבים, ובחצר של הבריכה נשארים רק לוגן ומרשה, אנחנו רואים אותו שוחה שם יופי-יופי, תחת עידודה (או פיקוחה?) של מרשה.
כנראה שהוא שיקר להם?
ואם כבר מדברים על הבריכה, הפסיכולוג הצליח לשבור לעצמו את השיניים כשהוא עשה קפיצה למים רדודים