דיוני סדרות #116

Lhuna3

Well-known member
רציתי להשקיע קצת בתגובה על העונה הראשונה של יורשים אבל זה יותר מדי עבודה :-( אז החלטתי שאראה את הפרקים ברפרוף כדי להיזכר בקטעים מסוימים ואז אעבור על מה שלונה רשמה פה.
זה באמת המון עבודה להגיב על הפרקים, כי יש כל כך הרבה רגעים מצחיקים, ורגעים מעולים, שאני רוצה לכתוב הכל ונאלצת ממש להגיב בקיצור כי אחרת זה יקח לי שנתיים.
לדעתי כמעט ואין בסדרה הזאת סצינה שאין מה לכתוב עליה.
פרק 5:

אני אוהבת איך גרג משתמש בעובדה שהוא עם סבא שלו ועל ספיקר כדי שטום לא יוציא עליו את העצבים :-D
אבל כן, 12 שעות (!) בלי לדבר או לשמוע מוזיקה זה די קשוח.
אבל בסוף, הם כן מדברים.
בסוף גרג אמר שהוא מצא פודקאסט כלכלי שיואן נהנה לצעוק עליו.
החזות התמימה של גרג ממש עוזרת לו כי לדעתי שאר משפחת רוי לא חושבת שהוא לא מזיק.
נכון.
עוד נקודה נוספת בפרק הזה; טום ושיב מדברים על הסכם טרום-נישואים. טום אומר ישר שהוא יחתום על ההסכם מבלי לקרוא אותו אבל אחרי התייעצות עם עורכת הדין שלו (AKA אימא שלו) הוא מבין שזה הסכם קצת בעייתי.
אוי כן.
פרק 6:

פרק טוב.
רגע משעשע שאני חייבת לציין; אחרי שגרג אוכל עם סבא שלו, הוא מגלה שיואן מתכוון להצביע בישיבה, הוא מספר את זה לטום. טום מתקשר לקנדל ומספר לו על זה. קנדל שואל מי אמר לו את זה וטום עונה שהוא לא יכול לחשוף את המקורות שלו אבל שגרג סיפר לו את זה :-D
:-D
ואוי הארוחה שטום מאלץ את גרג (שכבר מפוצץ מהאוכל המגעיל שסבא שלו הכריח אותו לאכול) לאכול איזה משהו דוחה, עם מפית על הראש!
פרק 7:
בתחילת הפרק זורקים על לוגן בלון עם שתן. יש לסדרה הזו משהו עם שתן :-D
חחח וואלה לא חשבתי על זה.
אוי, זה היה ממש מבאס שהוא החליט לחזור לסמים |נחמה|
קוויתי שזה לא יקרה.
גם אני. אבל בעיני לוגן לגמרי אשם בזה.
זה לא קצת תמוה שנייט מציע לשיב עבודה בקמפיין של גיל כשהיא בדיוק כל מה שהקמפיין הזה מתנגד אליו?
מצד אחד כן, מצד שני - כמו שאנחנו רואים אח"כ, גיל משתמש בזה כקלף נגד לוגן, כשהוא אומר בראיון שהנה אפילו הבת שלו באה לעבוד בשבילי, והם גם משתמשים בה אח"כ בשביל להשיג לכלוך על לוגן. אז אולי זו הסיבה שגיל רצה אותה מההתחלה בעצם.
(חוץ מזה היא עד עכשיו לא עבדה בחברה של אבא שלה, אלא היתה להבנתי יועצת פוליטית/מנהלת קמפיינים עצמאית, אז אפשר אולי לטעון שהיא לכאורה לא בהכרח מייצגת בפני עצמה, עדיין, את ה"רוע" של העסקים של המשפחה.)
עוד רגע לא נעים. בהתחלה לא הייתי סגורה אם ווילה יודעת שהם יודעים על כך שהיא הייתה זונה וכשמרשה דיברה איתה, הרגשתי לא נעים בשביל ווילה.
וואי גם אני.
נ.ב. אני אוהבת את ווילה.
כנראה שהוא שיקר להם?

ואם כבר מדברים על הבריכה, הפסיכולוג הצליח לשבור לעצמו את השיניים כשהוא עשה קפיצה למים רדודים :-D|פנים|
אוי זה היה נורא |פנים|:-D

Lhuna3

Well-known member
האם פעם באמת קראת את מגילת אסתר?
אני מנחש שלא.
אתה רוצה להגיד לי שמה שסיפרו לנו בגן לא היה המגילה? :p
אה, אגע, אני יכול לבדוק.
כן, פרק ד' פסוק טז: לֵךְ כְּנוֹס אֶת-כָּל-הַיְּהוּדִים הַנִּמְצְאִים בְּשׁוּשָׁן, וְצוּמוּ עָלַי וְאַל-תֹּאכְלוּ וְאַל-תִּשְׁתּוּ שְׁלֹשֶׁת יָמִים לַיְלָה וָיוֹם--גַּם-אֲנִי וְנַעֲרֹתַי, אָצוּם כֵּן; וּבְכֵן אָבוֹא אֶל-הַמֶּלֶךְ, אֲשֶׁר לֹא-כַדָּת, וְכַאֲשֶׁר אָבַדְתִּי, אָבָדְתִּי.
(את קולטת שאני עכשיו סרקתי במהירות (מהסוף) חצי מהמגילה כדי למצוא את זה)
לא הייתי מצפה ממך לפחות מזה.
כן, זה מעצבן ומאוד חוזר על עצמו.
והקטע הוא שזה כנראה הפוך מהמצב שהיה.
לא הבנתי למה אתה מתכוון הפוך.
אני מקווה מאוד שלא. כי זה גם באמת לא אשמת ג'ארד.
נכון, אבל תדמיין רגע שמישהו, בלי כוונה, גורם לך להפסיד 100 מיליון דולר.
זה לא הוגן להאשים אותו, אבל נראה לי שגם קשה להמנע מרמה מסויימת של resentment כלפיו.
אל תגידי את זה אפילו בצחוק. (ובטח שלא ברצינות)
אני יודעת שזה רעיון נוראי, ואני גם ממש אשנא אם זה יקרה.
אני צריך שמישהו יתבע אותי כדי לגלות.
אתה יכול נגיד להוציא דיבה על מישהו.
אני דווקא חושב שזה לחלוטין סיבה טובה לראוות סדרה של 6 עונות
חחח ברור.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לא הבנתי למה אתה מתכוון הפוך.
אני מתכוון למה שכתבתי לגבי העלילה של הסרט Call Jane
זה לא הוגן להאשים אותו, אבל נראה לי שגם קשה להמנע מרמה מסויימת של resentment כלפיו.
זה נכון
אני יודעת שזה רעיון נוראי, ואני גם ממש אשנא אם זה יקרה.
רק שיהיה לך ברור שאם זה יקרה, אפילו אם זה לא באמת אשמתך,
את יודעת שזה יהיה קשה לי להמנע מרמה מסויימת של resentment כלפייך.
אתה יכול נגיד להוציא דיבה על מישהו.
אוקי.
אני אומר ומפרסם ברבים... שלונה היא אוהבת שכדור הארץ מלא בני אדם
ושעדי|חזיר| חושבת שטיילור סוויפט היא Overrated
ושג'ולס חושבת שג'וש הולווי הוא מכוער
ו...
נו את מבינה לאן אני חותר

דיברגנט חדש

Well-known member
בעונה השנייה של סטרייק יש רק 2 פרקים שבהם :)
מישהו מנסה לנקום בסטרייק ולהפליל אותו, תוך כדי כך, לקוחותיו בורחים ממנו ובסוף גם נאלץ לפטר את שותפתו.
כמובן, שלאחר הגילוי, הכול חוזר על משכבו בשלום, הוא מגיע לחתונה שלה והכול בסדר :)
עונה 3 (סטרייק) חוזרת להיות 4 פרקים, כרגע עוד לא יודע אם זה רק מקרה אחד או שניים כפי שהיה בעונה הראשונה.

limors2

Active member
אה נכון, כלומר לא שידעתי לפני, אבל אמרו את זה באמת בסרטון מאחורי הקלעים של הפרק. שהיה מעניין מאוד אגב, שווה לך לראות. זה לא ארוך מידי.

המתקפת אינפקטד היא בזמן שדייויד ואלי יושבים בבקתה ההרוסה ההיא כשהם מחכים לבחור האחר לחזור עם הפנצילין?
אם ככה למה רק אלי צריכה לחסל אותם?

אוי זה נשמע כל כך מלחיץ.
לא חשבתי על זה שבסדרה בטח צריך לחוות את זה שהם נרצחים על ידי אינפקטד ואנשים אחרים המון פעמים. זה לא נשמע כיף.

איזה עצוב שפרק הבא הוא האחרון לעונה
לאאאאאאא זה לא העתיק לי את התגובה שבטעות פרסמתי במקום הלא נכון |בוכה| |בוכה| |בוכה| |בוכה|

אני תמיד צופה במאחורי הקלעים, זה נורא מעניין. וניל דרוקמן מאד יפה|כן|

רוב הזמן כשיש קרבות במשחק זו רק הדמות שמשחקים (בד״כ ג׳ואל ורק בקטע הזה אלי) שנלחמת, דמות המשנה בד״כ סתם מסתובבת ולפעמים נקלעת לצרות. לפעמים היא קצת עוזרת, אם אני זוכרת נכון בקטע הזה דייויד זרק לאלי תחמושת מדי פעם. אולי כי היא לקחה לו את הנשק.
אבל כן, יש מלא התקפות אינפקטד וקרבות, קצת מוזר שלא הכניסו כמה מהקרבות היותר אימתניים לסדרה, יש דברים ממש אייקוניים שכולם זוכרים (ושונאים כי הם היו קשים). מעניין אם הם בכוונה המעיטו בקרבות, כדי לשמור על אפקט ההרתעה וכדי לעשות הפרדה יותר ברורה בין הסדרה הזו לסדרות פוסט אפוקליפטיות אחרות.

ומבאס נורא שהעונה מסתיימת :-( וגם שאפילו העמוד הראשי שלהם מפרסם ספוילר קאסט לפרק האחרון |שפם| יש דברים שהייתי מעדיפה לגלות לבד

Lhuna3

Well-known member
לא הבנתי, מה רע בעולם מלא בבני אדם? בעד מה את , אלפים? טרולים? קנטאורים? פרטי הסבירי,הדגימי,רקדי וזמרי
אני רוצה עולם רק שלי לבד. (אפשר להשאיר בע"ח שאינם מסוכנים עבורי, ושגם לא צריכים בני אדם בשביל לשרוד.)

Lion_Heart

Well-known member
אני רוצה עולם רק שלי לבד. (אפשר להשאיר בע"ח שאינם מסוכנים עבורי, ושגם לא צריכים בני אדם בשביל לשרוד.)
זה יסתיים מהר...אבל בהצלחה עם זה (לא באמת, אני לא מתנדב להיעלם)

Lion_Heart

Well-known member
מה זאת אומרת שזה יסתיים מהר?
לא רוצה להרוס את המסיבה...אבל בלי בני אדם לא יהיו תשתיות...בלי תשתיות...אין חשמל ומים ואינטרנט וגז ואוכל ו...המון דברים שצריך בשביל...מה זה היה?...שנייה...אה,כן,לחיות!
וגם לא יהיה מי יודע מה נחמד לבד ...למרות שאני מכבד את הרצון להיות לבד!

Lhuna3

Well-known member
לא רוצה להרוס את המסיבה...אבל בלי בני אדם לא יהיו תשתיות...בלי תשתיות...אין חשמל ומים ואינטרנט וגז ואוכל ו...המון דברים שצריך בשביל...מה זה היה?...שנייה...אה,כן,לחיות!
וגם לא יהיה מי יודע מה נחמד לבד ...למרות שאני מכבד את הרצון להיות לבד!
אם כולם יעלמו עכשיו אז התשתיות עדיין יהיו קיימות למשך זמן מה, לאט לאט הן יפסיקו לעבוד ולא יהיה מי שיתקן אותן, אבל אני מאמינה שאוכל לחיות כמה שנים על אוכל מקופסאות שימורים.
אני גם אעשה מאמץ לקרוא ספרים על גידול גינת ירק ואנסה לגדל לעצמי קצת לזמן שהשימורים כבר לא יהיו טובים.
כמה שאני אצליח אני אצליח... כאמור אם לא תקרה לי איזו תאונה מיוחדת, אני חושבת שיהיו לי כמה שנים לחיות בשקט.
אח"כ מה שיהיה יהיה, ממילא כולם מתים בסוף.

Lion_Heart

Well-known member
אם כולם יעלמו עכשיו אז התשתיות עדיין יהיו קיימות למשך זמן מה, לאט לאט הן יפסיקו לעבוד ולא יהיה מי שיתקן אותן, אבל אני מאמינה שאוכל לחיות כמה שנים על אוכל מקופסאות שימורים.
אני גם אעשה מאמץ לקרוא ספרים על גידול גינת ירק ואנסה לגדל לעצמי קצת לזמן שהשימורים כבר לא יהיו טובים.
כמה שאני אצליח אני אצליח... כאמור אם לא תקרה לי איזו תאונה מיוחדת, אני חושבת שיהיו לי כמה שנים לחיות בשקט.
אח"כ מה שיהיה יהיה, ממילא כולם מתים בסוף.
אופטימיות...אהבתי!, זה לא יצליח, אבל אהבתי את האופטימיות!

didalf

Well-known member

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לאאאאאאא זה לא העתיק לי את התגובה שבטעות פרסמתי במקום הלא נכון |בוכה| |בוכה| |בוכה| |בוכה|
אוי, אם היית כותבת לי הייתי יכול לבטל את מחיקת ההודעה שלך. או פשוט להעתיק את מה שיש שם ולשלוח לך בפרטי.

טוב, אני אבדוק אם יש משהו ששכחת לכתוב.
אני תמיד צופה במאחורי הקלעים, זה נורא מעניין. וניל דרוקמן מאד יפה|כן|
אני מעדיף את שוקולד דרוקמן :-P:
(בדיחות ניק הן תמיד באיכות גבוהה במיוחד)
רוב הזמן כשיש קרבות במשחק זו רק הדמות שמשחקים (בד״כ ג׳ואל ורק בקטע הזה אלי) שנלחמת, דמות המשנה בד״כ סתם מסתובבת ולפעמים נקלעת לצרות. לפעמים היא קצת עוזרת, אם אני זוכרת נכון בקטע הזה דייויד זרק לאלי תחמושת מדי פעם. אולי כי היא לקחה לו את הנשק.
כן, זה בערך מה שכתבת בהודעה המקורית שלך.
אני מניח שזה הגיוני באמת לאור זה שהיא לקחה לו את התחמושת.
אבל כן, יש מלא התקפות אינפקטד וקרבות, קצת מוזר שלא הכניסו כמה מהקרבות היותר אימתניים לסדרה, יש דברים ממש אייקוניים שכולם זוכרים (ושונאים כי הם היו קשים). מעניין אם הם בכוונה המעיטו בקרבות, כדי לשמור על אפקט ההרתעה וכדי לעשות הפרדה יותר ברורה בין הסדרה הזו לסדרות פוסט אפוקליפטיות אחרות.
נראה לי שזה טוב. בסופו של דבר סצנות של מתקפות זומבים חוזרות על עצמן ונמאסות.
זה לחלוטין חלק ממה שנמאס עלי במתים המהלכים, וזה היה רק אחרי שתי עונות וחצי.
הגיוני גם שהם באמת רצו לבדל את עצמם מהסדרה ההיא.
ומבאס נורא שהעונה מסתיימת :-( וגם שאפילו העמוד הראשי שלהם מפרסם ספוילר קאסט לפרק האחרון |שפם| יש דברים שהייתי מעדיפה לגלות לבד
אני גם יודע ספוילר קאסט לפרק האחרון.
אם כי לא נכנסתי לעמוד הראשי של הסדרה (טעות טירונים)
אלא כי כמו שכבר אמרתי, לפני כמה חודשים נכנסתי לדף ויקיפדיה של הסדרה (טעות טירונים אפילו יותר גרועה)

את בעצם הצלחת לזכור לכתוב את כל מה שכתבת בהודעה המקורית שלך.

חוץ מזה ששם גם כתבת על זה שאין לך כוח לעשות חיתוך ותגובה לכל חלק בנפרד.
לא חייבים לעשות את זה ככה. לי אישית זה יותר נחמד ונוח ככה.

Aranel Nenharma

Well-known member
חוץ מזה אני מאוד שמחה לשמוע שאוהבי המשחק גם מרוצים מאוד מהסדרה (או לפחות את).
(האמת שאין לי מושג איך בכלל עובדים משחקים כאלו עם עלילה, אף פעם לא שיחקתי בכאלו)
אני גם לא שיחקתי אף פעם במשחקים כאלו, אבל אני כן שיחקתי במשחקי ארקייד כאלו
ויש ביצוע מאוד מסויים שאני רוצה לראות

זה באמת נראה ממש טוב
בת הזוג שלי ממש ממש אוהבת את המשחקים, היא שיחקה את הראשון קרוב ל10 פעמים ואת השני 4-5 פעמים, הייתה בטוחה שהיא תשנא את זה אבל היא בדמעות התרגשות בכל פעם.
יש לי ממש חשק לשחק את המשחק
בכל מקרה גם גיליתי שאלי לסבית בטעות כשעשיתי את הטעות הקלאסית של להסתכל על הדף ויקיפדיה של הסדרה לפני שסיימתי את העונה.
טעות, בסדרות שאני ממש אוהבת ובטח כאלו המבוססת על מקור אחר, אני נמנעת להכנס לויקפדיה שלהם, למרות שזה ממש מפתע
בכל מקרה, בשום שלב לא היה נראה לי שיש סיכוי שג'ואל ימות בשלב הזה. כביכול אולי (ובלי שום ידע על המשחק) הוא ימות בסוף העונה.
גם לי היה ברור שג'ואל לא הולך למות, יש לי הרגשה שאם מישהו מהם ימות זה יהיה ממש ממש לפני סוף הסדרה
גם אהבתי את המתח הרומנטי הקל שהיה באוויר. אני תוהה באיזה שלב זה היה ניכר למי שלא קרא בטעות שאלי היא לסבית עוד לפני הפרק.
אצלי זה היה כשהן היו על הגג אחרי שלקחו מהאיש המת את בקבוק השתייה
עשו יפה בכך שבסופו של דבר אלי הצילה את עצמה לחלוטין. אם כי כמו שאמרו בקטע מאחורי הקלעים של הפרק שהרגע ראיתי - הוא אולי שם להציל אותה נפשית אחרי מה שהיא עברה.
זה היה אחד הדברים היפים לדעתי. שאכן אלי הצילה את עצמה פיסית אבל ג'ואל הציל אותה נפשית, כי גם כמו שראינו בפרקים האחרונים אלי גם מצילה את ג'ואל נפשית (וגם פיסית)
כן. זה היה לי ברור. האמת שכשהוא שם את היד שם אני חשבתי שהיא כבר שם הולכת לנשוך אותו.
כבר זמן מה שאני תוהה אם היא יכולה להפוך למישהו נגוע בפטרייה אם היא תנשוך אותו. מבחינה ביולוגית נראה לי שלא. כלומר נראה לי שהפטרייה מתה קצת אחרי שהיא נכנסת אליה. אבל אני גם לא אתפלא אם יחליטו מסיבות עלילתיות שזה כן יעבוד ככה. אני ממש חשבתי שאולי היא תנשך אותו, הוא ידבק, יהפוך לזומבי, ואז יהרוג את כל האחרים בקהילה (או מספיק מהם) וג'ואל ימצא אותה נעולה בכלוב שיעיל כי הזומבים לא בדיוק ידעו איך להשתמש במפתחות.
מה שחבל לי קצת זה שדייויד מת זמן קצר אחרי שהיא באמת כן נשכה אותו, ככה שאנחנו לא יודעים עדיין אם זה יעבוד או לא.
אותי יותר מעניין מה היה במקור במשחק, כי לפי מה שהבנתי מהסרטון מאחורי הקלעים, הקטע שאלי מצילה את עצמה היה רעיון של הסדרה
משהו שלא שמתי לב אליו עד שציינו את זה בפרק מאחורי הקלעים - בסוף הפרק כשג'ואל מחבק את אלי הוא קורא לה baby girl שזה מה שהוא קרה לבת שלו.
אני ממש גאה בעצמי ששמתי לב לזה כי בדרך כלל זה עובר מעלי
ומודה שקצת נזלה לי דימה כשהוא קרא לה ככה

משהו קטן שקשור לסדרה הצהובות
אני לא מסכים עם העניין הענק שעשו מזה שהם הגיעו לקניבליזם. כלומר נכון זה נוראי. אבל זה עדיף על למות מרעב. ועד כמה שהבנתי זה לא שהם הרגו אנשים בשביל לאכול, אלא אכלו אנשים שמתו כבר, כמו זה ג'ואל הרג.
אם כי היו להם שם 3 גופות, אז אולי הם כן רצחו אנשים בשביל לאכול כמו שהם עמדו לעשות לאלי.
אני יכולה להבין למה הסדרה עשתה משה עניין גדול.
אבל גם אני אחרי שראיתי הצהובות ואחרי שקראתי על המקרה האמיתי שהסדרה מבוססת עליה אז גם אני לא רואה בזה משהו מחריד
שזה קצת גורם לי לחשוב האם הצפייה בצהובות עשתה אותי אדם רע יותר|תוהה|

Lhuna3

Well-known member
אוי זה נורא. לא יודעת מה להגיד.

מצד אחד אני חושבת שהגחליליות עשו טעות קשה בדרך שבה הם עשו את זה. הם היו צריכים כן להגיד לאלי את כל האמת, ודי בטוח שהיא היתה מקריבה את עצמה בהסכמה, לא שזה היה הוגן כלפיה, אבל זה היה אז נעשה בצורה מוסרית ולא כרצח, והיא גם היתה מסבירה לג'ואל שזאת הבחירה שלה וכנראה לא היתה לו אז ברירה אלא לקבל את זה.
חוץ מזה אולי הם יכלו לקחת קצת יותר זמן ולחפש דרכים להוציא ממנה את הנוגדים בצורה שלא תהרוג אותה.

מצד שני גם לא קל כל כך לשפוט אותם. הם עמדו לבצע רצח של ילדה חפה מפשע, בשביל להציל את האנושות כולה.
מוסרית זה (אני חושבת) לא מוצדק, אבל ככל שזה נורא זו גם עדיין בחירה מובנת.

ואותו דבר אבל הפוך לגבי ג'ואל. הוא מצד אחד עשה הכל בשביל להציל ילדה חפה מפשע (שהיתה כמעט כמו הבת שלו בשלב זה), ומצד שני ביצע בשביל זה רצח קר של הרבה חפים מפשע אחרים (למרות שאפשר לטעון שהם היו שותפים לנסיון הרצח שלה, אבל זה מורכב), ומעל לזה - הוא אולי מנע את הצלתם של הרבה מאוד חפים מפשע אחרים.

דבר אחד אני בטוחה וזה שכשאלי תגלה את האמת (אם היא תגלה), היא לא תסלח לו בקלות.

קשה להסתכל עליו עכשיו אותו דבר.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוי זה נורא. לא יודעת מה להגיד.

מצד אחד אני חושבת שהגחליליות עשו טעות קשה בדרך שבה הם עשו את זה. הם היו צריכים כן להגיד לאלי את כל האמת, ודי בטוח שהיא היתה מקריבה את עצמה בהסכמה, לא שזה היה הוגן כלפיה, אבל זה היה אז נעשה בצורה מוסרית ולא כרצח, והיא גם היתה מסבירה לג'ואל שזאת הבחירה שלה וכנראה לא היתה לו אז ברירה אלא לקבל את זה.
חוץ מזה אולי הם יכלו לקחת קצת יותר זמן ולחפש דרכים להוציא ממנה את הנוגדים בצורה שלא תהרוג אותה.
לחלוטין היו צריכים לומר לה.
ומעצבן שמרלין בהתחלה מנסה להציג את זה כאילו זה שלא אמרו לה זה הדבר המוסרי לעשות. זה ממש מגוחך.
והקטע לדעתי הוא שהם רצו להרגיש טוב עם עצמם עם המחשבה שהיא הייתה עושה את זה מרצון, אבל לא רצו להסתכן שהיא תגיד לא ואז הם יצטרכו לעשות את זה נגד רצונה ואז זה יהיה הרבה יותר באופן ברור רצח.
אגב, מאוד מעניין מה ג'ואל היה עושה אם היו שואלים את אלי והיא הייתה בוחרת לעשות את זה. כי לא נראה לי שהוא היה מקבל את זה.
זה מאוד ברור בקטעים המוקדמים יותר בפרק שהוא כבר לחלוטין מחובר אל אלי ברמה שהיא כמו בת שלו. אני לא חושב שהוא היה מוכן לוותר עליה גם היא הייתה אומרת לו שזה מה שהיא רוצה.
אגב, בכל מקרה נראה לי שהם היו צריכים לעשות יותר בדיקות לגבי האם אפשר ליצור תרופה מאלי בלי להרוג אותה וגם לוודא שמה שיוציאו ממנה באמת יעשה תרופה לפני שעושים ניתוח שיהרוג אותה.
מצד שני גם לא קל כל כך לשפוט אותם. הם עמדו לבצע רצח של ילדה חפה מפשע, בשביל להציל את האנושות כולה.
מוסרית זה (אני חושבת) לא מוצדק, אבל ככל שזה נורא זו גם עדיין בחירה מובנת.
זאת שאלה לא קלה האם זה נכון מוסרית. אני לא באופן ברור בעד "טובת הרוב" אבל זה מצב שזה ברמה מאוד גדולה.
ואותו דבר אבל הפוך לגבי ג'ואל. הוא מצד אחד עשה הכל בשביל להציל ילדה חפה מפשע (שהיתה כמעט כמו הבת שלו בשלב זה), ומצד שני ביצע בשביל זה רצח קר של הרבה חפים מפשע אחרים (למרות שאפשר לטעון שהם היו שותפים לנסיון הרצח שלה, אבל זה מורכב), ומעל לזה - הוא אולי מנע את הצלתם של הרבה מאוד חפים מפשע אחרים.
זה גם מורכב, אבל נראה לי יחסית פחות. ג'ואל עשה משהו נוראי. כמות האנשים שהוא רצח. ואנשים שמנסים להציל את העולם. רק בשביל להציל ילדה אחת, זה די רע.
ואז בנוסף לזה הוא גם שיקר לה לגבי זה.
אם כי בשלב הזה, לומר לה את האמת זה לומר לה שהוא רצח הרבה אנשים כדי שלא יהרגו אותה בשביל התרופה. וזה לא ממש משאיר לה אופציות לגבי מה לעשות אם היא כן רוצה שיהרגו אותה בשביל התרופה. כלומר זה מאוד יכול לדחוף אותה לוותר על החיים, שזה דבר שהרגיש בפרק הזה שהיא בכל מקרה קרובה אליו.
דבר אחד אני בטוחה וזה שכשאלי תגלה את האמת (אם היא תגלה), היא לא תסלח לו בקלות.
בהחלט לא תסלח לו בקלות. אני לא אתפלא אם היא תברח לו והוא ירדוף אחריה שזה פשוט מצב רע.
אני די בטוח שהיא תגלה, כי... סדרה.
אבל איך? אולי הוא יספר לטומי ואז היא תשמע או משהו כזה.
קשה להסתכל עליו עכשיו אותו דבר.
בהחלט.

עוד דברים:
קודם כל הפרק הזה מבחינתי חיזק מאוד עד כמה הסדרה הזאת טובה. ועד כמה היא ממש ממש לא עוד סדרת זומבים.

הקטע שג'ואל הורג בערך את כל האנשים בבית חולים הזה (חוץ מהאחיות אולי) היה צפוי מאוד מהרגע שאמרו לו מה הולכים לעשות. (זה גם הרגיש מאוד מטופש מצד מרלין כשהיא יודעת איזה מין איש הוא ג'ואל שהיא לא דאגה שהוא יהיה קשור למיטה חזק לפני שהוא מתעורר ואז לשמור אותו ככה עד אחרי הניתוח)
אבל מה שאהבתי זה שלא מרחו יותר מידי את סצנת האקשן שהוא הורג את כולם ומחפש את חדר הניתוח ולא התמקדו בזה כאילו זה מתח האם הוא יצליח. זה היה ברור שהוא יצליח וזה לא העניין בפרק. זה נועד להראות עד כמה רחוק הוא מוכן ללכת בשביל אלי, אבל מטרת הסדרה היא לא האקשן.

הקטעים החזקים ממש היו אחרי.

אבל גם מאוד אהבתי את הקטעים לפני שבהם ג'ואל כבר קרוב אל אלי כל כך.
אהבתי את זה שלראשונה בסדרה הוא יכול לדבר על הבת שלו.
מה שהיה עצוב זה ההיפוך - רוב הסדרה ג'ואל היה סגור ואלי הייתה הדברנית מבינהם וזאת שניסתה להתקרב. עכשיו זה ג'ואל שהפך לדברני ורוב הזמן, אבל אלי שוקעת בדיכאון שוב ושוב בקטעים שהיא פשוט שקטה ברור שיושב עליה המון.
ויחד עם זה גם יש את הקטעים שאלי מתעוררת לחיים וזה שהיא לא כל הזמן ככה הופך את זה ליותר יפה.
בעיקר אהבתי את הקטע עם הג'ירפות.
אני מאוד אוהב את הרעיון שהיה שם גן חיות שנפרץ במהלך האפוקליפסה והג'ירפות הצליחו לשרוד ברחבי העיר.
(מעניין אם הנגועים לא תוקפים חיות שהם לא בני אדם)

חוץ מזה כמובן יש את כל קטע הפתיחה שבו מגלים את המקור של אלי - אמא שלה.
איך שהאמא שלה ננשכה על ידי נגוע וחתכה את חבל הטבור רק רגע אחרי זה.
זה כנראה גרם לכך שכמות קטנה מאוד מהפטרייה עברה אל התינוקת וככה נוצרה העמידות.

*אגב, טכנית יכולים לנסות לשחזר את זה בכוונה כדי ליצור עוד תינוקת עם עמידות. אבל זה דבר הרבה יותר נוראי לעשות מאשר פשוט להרוג את אלי.

לפני שליאורה מגיעה אני יכול כבר לציין, מי שמשחקת את אמא של אלי היא השחקנית אשלי ג'ונסון ששיחקה את אלי במשחק.
אגב, את אשלי ג'ונסון אני רואה על המסך מאז שהיא הייתה בת 6, אה היא שיחקה את הבת הצעירה בסדרה Growing Pains בשנות ה90. (חלק מהתקופה שלה בסדר היא שיחקה לצד ליאונרדו דיקפריו)

דיברגנט חדש

Well-known member
מי רואה חופים של סודות|?|
התחלתי לראות אותה ואני כבר בעונה שנייה ונהנה מכל רגע ורגע.
יש 10 פרקים בכל עונה.
אם בא לכם לדבר על הסדרה, אני יותא מאשמח ...

למעלה