דיוני סדרות #134

טוני החתול

Well-known member
מנהל
האם הבלונדית המתנקשת בסדרה היונים השחורות זאת הבלונדית המתנקשת (וילאנל) מלהרוג את איב?
אני לא יודע אם אתה צוחק, אבל ממש לא אותה שחקנית.

ממש אהבתי את הדמות שלה ביונים שחורות (קראו לה שם וויליאמס)
קראתי עכשיו על השחקנית ושמחתי לגלות שהיא תככב בשתי סדרות שיצאו בשנה הבאה

Lhuna3

Well-known member
@Lhuna3
אני התלבטתי האם להמליץ לך עליו.
לא בגלל שאני חושב שהוא לא ממש טוב, אלא כי הרבה פעמים אנחנו לא באותה דעה לגבי פרקים של הדוקטור, אז ייתכן שאת לא תסכימי איתי.
אבל מצד שני זה כריסמס, אז באווירת הכריסמס אני ממליץ שתראי את הפרק עם לב פתוח.
(או אם את בקטע של חנוכה אז תחשבי שזה יהיה נס של חנוכה שממש תאהבי שוב את הדוקטור) (כלומר זה עוד לא ברמה של פרקי טננט טובים, אבל בכל זאת) (טוב יותר מחלק מהכריסמס ספיישלס של מאט סמית' לדעתי)
בוא נתחיל מההערה האחרונה שכתבת.
למאט היו את פרקי הכריסמס ספיישלים הבאים:
A Christmas Carol - מבחינתי הכריסמס ספיישל הטוב ביותר בכל הסדרה (אולי בתיקו עם כמה נוספים, אבל אין טובים יותר, לטעמי!).
The Doctor, the Widow and the Wardrobe - ספיישל מהגרועים עלילתית, אבל עדיין יש בו את מאט סמית' וכמה רגעים כיפיים שלו, אז שום פרק של שוטי שוטי ספינתי לא יכול להיות יותר טוב ממנו.
The Snowmen - פגישה של הדוקטור עם קלרה וזכור לי כפרק כיפי.
The Time of the Doctor - הפרק האחרון של מאט וזכור לי כמעולה.
אז זה לגבי זה.

Having said that... אם עוד היה לי את המנוי לדיסני פלוס אז הייתי כנראה צופה בספיישל החדש.
אין לי ממנו ציפיות בכלל, זה באמת יהיה בגדר נס חנוכה אם אני אוהב אותו, ואני לא כזה מאמינה בניסים!
אבל הסקרנות עדיין מושכת אותי קצת לזה. האם מספיק בשביל לטרוח עם הדודים? אולי, אולי... שוקלת את זה.
(אבל אם אני בסוף אצפה ואשנא אותו אז אל תבוא בטענות)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי סוף סוף את פרק 11 של Brilliant Minds

איזה פרק מייגע.

באמת שלא היה שם שום דבר מוצלח.
אז אולי בגלל שבאתי עם ציפיות למשהו נוראי בסוף דווקא היה לי בסדר.
לא שלא היו לי בעיות עם הרבה דברים שקרו, אבל אתייחס בהמשך
עם אליסון נגמר בסדר, אבל הפאסיב-אגרסיב וכל האיומים להרוס לקרול את החיים למרות שהיא הייתה בסדר כלפיה(גם אם לא 100%אתית ) ואז בסוף קרול נתנה לה הבחנה והכל בסדר? היא הולכת לקבל עזרה מקצועית? לא הבנתי מה פתאום גרם לה לראות את האור.
כי דרמה ולהפחיד אותנו
וגם תכלס הגיוני במידה רבה שלשמוע אבחנה כן בסופו של דבר עוזר לה להתקדם כי זה דרך הלאה במקום לדוש בעבר.
ותכלס גם כל הדרמה היא הגיונית כי אנשים עם בורדרליין יוצרים דרמה מסביבם גם כשאין הרבה - וכשהמטפלת שלך היא אשתו של האדם שהיה לך רומן איתו ומסיבה הזויה גם מתעקשת להמשיך להיות מטפלת שלך, אז ברור שיש דרמה.
עשו שטיק בסוף עם הקטע שאליסון אומרת לאריקה "יש משהו שאת לא יודעת לגבי קרול" ואז אנחנו בטוחים שהיא תגיד לה משהו נוראי (בין אם זה אמת או לא) אבל היא אומרת שהיא בן אדם מיוחד. אני לא יודע אם אהבתי את זה או לא.
בסופו של דבר כן היה סיפור מעניין - מה שהכי מעצבן אותי זה דווקא ההתנהגות של קרול בכך שהיא לא הפסיקה לטפל באליסון ברגע שהיא גילתה ושהיא המשיכה להפגש איתה גם אחרי ניסיון ההתאבדות. זה לא מקצועי, לא מוסרי ונראה לי ממש מסוכן. אם כי בשלב מסוים פחדתי שהיא תביא את בעלה שידבר איתה, אז אני שמח שלפחות לא הלכו עד לשם.
אני מאוד מאוד מקווה שסיימו עם הסיפור של אליסון כאן.
הקטע המעניין היחידי היה הדיכאון אחרי לידה של קרול.
כן זה היה מעניין. זה גם היה סוג שונה מאיך שבדרך כלל ראיתי שהוצג בסדרות בעבר - כלומר לא שהיא לא יכלה להיות עם התינוק, אלא שהיא לא יכלה להתנתק.
ובצד החיובי הדרמה הזאת מאחורינו עכשיו שקרול סופית רוצה להתגרש ממוריס.
לרוע המזל זה ממש לא מבטיח שזה סוף הדרמה. אם זאת הייתה סדרה ברמה נמוכה יותר אפילו הייתי מצפה שזה יחזור בעוד עונה עם כך שמוריס חזר אל אליסון והחליט להתחתן איתה. אבל אני מאמין שהסדרה הזאת לא תעשה את זה.
ואז היה את הדרמה המיותרת עם ג'ייקוב ואן ואריקה. והתחרות השתנה/השוואת גדלים והמשחק על חשבון מטופלים. הקטע שג'ייקוב סיפר לאריקה ודנה שיש לו ילד(למרות שהתגובה של דנה "ילד אנושי?" הייתה בין הדברים הכי טובים בפרק) ושאר הדברים ואז בסוף עם הבניין, זה גרם לי לרצות לדחוף את הראש במקלדת.
הקטע של התחרות בין ואן וג'ייקוב היה לחלוטין מטומטם. אני קצת קיוויתי שאולי ואן נסחף לזה בגלל הקטע של ההזדהות שלו אז הוא נכנס לנעליו של ג'ייקוב. אבל זה פוטר אותו יותר מידי. זה היה מטופש. ומעצבן שבסוף דווקא ג'ייקוב כאילו יצא האיש הגדול מזה בכך שהוא עשה איבחון מסובך.
ולכן אני לא בטוח אם אני שמח או לא שג'ייקוב יצא ילד דביל בכך שהוא הלשין על ואן שיש לו ילד (ועם תירוץ עלוב של "חשבתי שהוא בטח אמר לך"). לפחות אריקה התעמתה איתו על כך שהוא עשה את זה בכוונה.
אבל גם היא יצאה מטופשת כשהיא יוצאת כועסת בטענה שהיא רק רוצה להיות רופאה ולא להסתבך בדרמות האלו. היא הרי בחרה לשכב עם ואן. והיא עשתה את זה תוך כדי שהיא ידעה שיש לה קראש על ג'ייקוב. אז שלא תבוא בטענה לכך שזה לא קשור אליה.
עם כל השטויות של השלישיה הסטרייטית, דיינה באמת יוצאת הכי מלכה.

הסוף עם הבניין - האמת שלא חשבתי שילכו על סוף של אסון שבו אחד מהדמויות הראשיות בסכנת חיים. אבל זה כל כך קלאסי בשביל סדרה כזאת שזה באמת היה מתבקש. פשוט הסדרה הרבה פעמים עושה כאילו היא יותר "מפותחת" ממשהו כמו האנטומיה של גריי. אבל תכלס זה כבר ברור שהיא בדיוק כמו כל האחרות.
ובנוסף, אני מניחה שהרעיון עם המטופל שיש לו תסמונת טורט היה להראות מה קורה שיש חילוקי דעות בין ג'וש לוולף, אבל זה הרגיש מוזר. לפחות וולף סיפר לג'וש על אבא שלו וגרם לג'וש להבין מאיפה 98.99999999% מהתסביכים שלו מגיעים(השאר מהאימא ד"א) . אבל הקטע של הרגשי נחיתות שפתאום ג'וש מרגיש קצת מוזר, מאיפה זה בא? לפחות וולף אמר לו שהוא שווה לו כי הוא לא מפסיק להתווכח איתו :-D .
מהרגע שהבחור עם הטורט אמר שהוא רוצה ניתוח מוח היה ברור שזה יוביל לחילוקי דעות בין אוליבר וג'וש.
תכלס גם לפני זה היה לי ברור שתהיה בינהם דרמה בפרק הזה כי זה פרק לפני פגרה ואני בכלל חשבתי שיגמר רע יותר בינהם.
זה כן דווקא היה סיפור מעניין. בשלב הזה, אחרי עשר פרקים, היה ברור לנו הגישה של אוליבר שעדיף לחיות עם משהו כמו טורט. אז היה מעניין לעמת אותו עם מישהו שרוצה לעשות שינוי ניתוחי במשהו כזה. הרוב בזה היה גם די צפוי, כולל הדעה השונה של ג'וש. דווקא כן הפתיע אותי כשאוליבר העלה שבפועל אם הייתה דרך לרפא לחלוטין את אבא שלו מהדו-קוטביות שלו אז הוא היה הולך על זה. זה מצד אחד נשמע ברור, אבל מצד שני כאילו מנוגד לכל הגישה של אוליבר.
ואת הריב עם ג'וש לא ראיתי בדיוק בתור רגשי נחיתות של ג'וש, אבל כן תחושה שאוליבר לא באמת מעריך אותו. ואפשר להבין את זה כי אוליבר לחלוטין מרגיש כמו סנוב לגבי הגישה שלו לרפואה כאילו היא הדרך הנכונה ודברים אחרים לא ובלי הרבה גמישות לגבי זה.
זה כאילו הם ניסו לדחוף כמה שיותר דרמה כי הם ידעו שהם יוצאים לפגרת חגים(ואז שני פרקים אחרונים לעונה/סדרה).
לא ממש בכאילו. אבל כמובן שזה מה שעושים.
אני הייתי כמעט בטוח (כלומר מהרגע שהצצתי וראיתי שאת לא אהבת את הפרק) שאוליבר וג'וש יפרדו.
אז מבחינתי לא אכפת לי אם כל המתמחים היו באורגיה משותפת של בגידות ובסוף נפל עלים מטוס וקרול החליטה שזה הגיוני לעבור לגור עם אליסון - כל עוד אוליבר וג'וש בסדר בסוף אז אני גם בסדר.

אז פרק הבא יהיה מלא מתח לגבי מה יהיה עם אריקה. תוך כדי טיפול בעוד ניצולים מהאסון. ואני מניח שנראה את אריקה שורדת במעלית עם האיש והאישה כשאחד מהם יפצע והיא תצטרך לטפל בו במקום.
אני גם מניח שהיא תשרוד, אבל לא בטוח.
זה או שהיא תמות או שהיא תשרוד כמה עונות עד שהיא תעבור לנהל מחלקה ניורולוגית במרכז אפריקה :p

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אם לא אני לי, מי לי?

פרק כריסמס ספיישל של דוקטור הו של 2024:

Doctor Who - Joy to the World

ממש אהבתי אותו.
אולי לא מאה אחוז מכל מה שהיה בו, אבל לחלוטין את הרוב
דברים שאהבתי בפרק:
  • מלון זמן שבו כל חדר נמצא בתקופה אחרת של כדור הארץ - רעיון מעולה ולחלוטין הייתי הולך על זה.
  • תכלס גם הייתי שמח לעבוד במלון הזה.
  • ג'ואל פריי בתור עובד המלון הנאמן שמת הרבה יותר מידי מוקדם בפרק, אבל אז בדרך באבל טכנולוגי ממשיך לחיות. (לא זכרתי מאיפה הוא מוכר לי אז בדקתי והוא שיחק דמות קבועה בסדרה הקומית Our Flag Means Death וגם בסרטים קרואלה וYesterday)
  • העובדה שבתוך האקשן קיבלנו את הדוקטור חי שנה במלון קטן, מחכה ומתחבר מאוד עם מנהלת המלון תוך כדי שהוא לומד לשבת ולדבר עם אנשים. המונטאג' של השנה הזה היה פשוט חמוד וכיף. וממש אהבתי את הבחורה שעבדה שם.
  • בהתחלה לא התחברתי אל ג'וי ממש (וקצת היה לי חבל שהבחורה מהמלון היא לא הדמות הראשית של הפרק) אבל בהמשך אהבתי אותה והסיפור שלה. גם היה נחמד לי שהקורונה זה משהו שאפשר להתייחס אליו כחלק מהיסטוריה של דמות בלי שזה יהיה אקטואלי.
  • זה שלדוקטור יש מכשיר על הטארדיס שמביא אותו למקום עם חלב טרי.
זה כאילו מעט, אבל תכלס זה העיקר של הפרק.

יש דברים שאם אני חושב עליהם מפריעים לי:
  • קיבלנו את הדוקטור די יושב במקום ומחכה בפרק של מאט סמית' עם הקוביות. גם שם הוא למד מזה. אבל מסתבר שהוא הספיק לשכוח מזה.
  • אז לחברת נשק ענקית יש טכנולוגיה ליצור כוכב - אבל אין להם את הטכנולוגיה למסע בזמן שיש למלון הזה? כלומר זה לא שהם מנצלי טכנולוגיה של אדוני זמן שהיא מעבר להם, הם מנצלים את הטכנולוגיה שפיתחו בכדור הארץ שאין להם בעיה להקריב.

ומשהו פשוט קיצ'י ומטופש - זה שבסוף ג'וי הופכת לכוכב של חג המולד שהוביל את החכמים לבית לחם מסיפור לידת ישו. (למה היא לא יכלה להפוך למניפסטציה של כוכב דוד? :-P: )

1735587472422.png

למעלה