דפדפתי לי בפורום .... ושמתי

טוקית...אם הבנתי נכון מההודעה הלא-

כ"כ-מובנת של גברת התבונה ( 'על תבונה ורגישות'
) היא התכוונה למעשה לומר שאנו, בנות פורום סטוצים, מצצצצצדדדדות ומצמיחות קרניים לגברים...כלומר- את זה שהגבר שלה בוגד בה ולא מסופק ממנה היא תולה ברווקות....כמה טוב תמיד לזרוק את האשם על אחרים.....

tokit

New member
אחותי, אני לא בטוחה שהיא הבינה

למה היא התכוונה, אבל אם לזה היא התכוונה אז יש לי חדשות בשבילה.. גם נשואות בוגדות !! אבל זה נפלא שיש את מי להאשים..

נשואות לא בוגדות!!!!

הן משקיעות את כל כולן בטיפוח הבית, גידול הילדים ועומדות (על ארבע)כמובן לרשות הבעל 24/7 ......זה רק מוח חולני של רווקה עם נכות נפשית יכול להמציא!!! אה כן! ונראה אותך בעוד 20-30 שנה!

Anathema Device

New member
../images/Emo12.gif ואחרי הנאום החוצב הזה

מישהו עוד חושב שלהביא ילדים זה לא אגואיסטי? (להביא ילדים לעולם כדי שהם ידאגו לי לעת זקנה זה לא אגואיסטי?)

AlteX

New member
רק עוד משהו אחד...

אם כל החיים רק תחשבי על המחר, יש סיכוי טוב שתפספסי את היום וכשתגיעי למסקנה שטעית יהיה באמת כבר מאוחר מדי...

אן8

New member
../images/Emo12.gif מוגבלות ונכויות?!?

אישה שלא רוצה ילדים היא מוגבלת ונכה?! את בטוחה?! זו הסיבה היחידה שהיא לא תרצה ילדים - כי היא בטוחה שהיא לא תיהיה אמא טובה? אולי היא אדם נפלא, וגם מודעת לזה ולא חסרת ביטחון אבל פשוט לא רוצה ילדים?

Anathema Device

New member
בדבר אחד את צודקת

אישה שאינה רוצה ילדים, עדיף שלא תביא ילדים. מעבר לכך, אני לא חושבת שיש פסיכולוג כל כך גדול שיכול לקרוא את התת מודע של כל אישה כנ"ל, כמו שאת עושה עם אצבע קלה על המקלדת, ולקבוע בלי לראות אותה אפילו, שיש לה מוגבלויות ונכויות (כמובן שיש לה. לכל אחד יש. גם לך). אה, כן. ומה שאן אמרה.

AlteX

New member
אז צדק אותו הפילוסוף שאמר...

"עבור אישה, גבר הוא רק האמצעי. המטרה היא תמיד ילד" ? כנראה הוא צדק במקרה שלך, אבל אני שמח שכנראה לא צדק לגבי כל הנשים. אני אישית שמעתי על לא מעט ילדים ששונאים את אחד מההורים שלהם, וגם להיפך - על הורים שלא מוכנים אפילו לדבר עם ילדיהם. אני גם חייב להודות שאני אוהב את אמא שלי יותר מאשר את אבא שלי. מסיבות שונות שלא אפרט, תמיד הייתי הילד של אמא. אז מה עם אבא שלי? הוא זכה לאהבה שהחובות בה רק זכויות? אני לא חושב... ומה עם אותם הילדים שאוהבים דווקא את האבה הרבה יותר מאמא? ולגבי המשפט האחרון, אני אפילו לא רוצה להגיב, אן8 כבר אמרה את כל מה שהיה לי להגיד בנושא.

solitude

New member
אמנם לא קראתי את כל התגובות...

ואולי הנושא הועלה כבר, אבל אם לא - כל אחד מחליט את ההחלטה שלו לגבי ילדים והכל טוב ויפה. אבל מה קורה כשהאדם לא לבד? מה עושים כשבן הזוג חולם על ילדים והרעיון מזעזע את בת זוגתו? האם צריך לוותר על אהבה ענקית כדי שכל אחד ילך בדרכו? ואם לא, מי יעשה את ההקרבה? ואיך זה הוגן כלפי בן\בת הזוג? אני חושבת שזה כבר יותר דילמאי...

זה כל העניין במערכות יחסים. הבסיס

שאיפות ורצונות. יש שיבנו מערכת יחסים על אהבה גרידא. ויש שישתמשו יותר בשכל ויתאימו את בן הזוג אליהם. בכל אופן, במידה והרצון או אי הרצון לילדים הוא עז, אני הייתי שוקלת לפרק את החבילה.

לילוש

New member
אישה שרוצה ילדים

מלכתחילה לא תתחתן עם גבר שלא רוצה.נקודה. גבר ככל שיהיה "אוהב" ואצלי מה לעשות זה במרכאות!!!!!!!!!!! כשאת תיפלי או כבר לא תהיי מה שאת בגלל נפלאות הטבע אולי!? ובגלל עוד 1000 סיבות הוא כבר לא יהיה מספיק אוהב אבל ילדים שאת אוהבת ומעניקה ומגדלת אותם בטוהר ובשלמות תמיד יהיו מחוברים אלייך. אין פה מקום לשיכנועים אני גם לא מנסה, אבל בנות חמד מתוקות מאחר ולא ניסיתן לא ידעתן בכל זאת מותר לי להגיד חבל.. אני הייתי מוותרת עליו מראש אם לא היה מעוניין בילדים, ודרך אגב אפשר להביא ילדים לעולם גם בלי זוגיות אני בעד.

AlteX

New member
תאמין לי שאני חשבתי והתחבטתי לגבי

...הנושא הזה פעמים אינספור, כי תמיד ידעתי שאי הרצון שלי לעשות ילדים עלול להוות בעיה גדולה. אין לי תשובה ואני חושב שאת התשובה ניתן לקבל רק אם מגיעים באמת למצב הזה, והתשובה תהיה שונה מאדם לאדם. מה שכן, עקב הבעייתיות האפשרית בנקודה הזאת בעתיד, אני אישית מעדיף שיהיה ברור עוד בהתחלה לבת הזוג הפוטנציאלית שאני לא מעוניין בילדים. כמובן שייתכן והרצון הזה ישתנה בעתיד, אבל מה שבטוח זה שאני ממש לא יכול להבטיח שאי פעם ארצה ילדים, כך שאם מישהי בטוחה שהיא כן תרצה, אולי עדיף לי לא להתחיל שום קשר איתה, למרות שמצד שני אני עלול לפספס כך משהו עצום... כמו שאמרתי, אין לי תשובה ברורה...

tokit

New member
אין תשובה אחת..

נשים שונות מקבלות החלטות שונות. יש נשים שלא רוצות ילדים, יודעות שזה לא בשבילן. הן לא רואות את זה כחוויה אלא כסיוט מתמשך. הן מעדיפות להשקיע בעצמן וזה בסדר גמור, כל עוד הן מקבלות את ההחלטה בלב שלם. מנגד, יש נשים שאומרות שהן לא רוצות ילדים, אבל רק משום שהן לא הצליחו למצוא את הפרטנר הנכון או משום שאין להן את האומץ לעשות ילד לבד (למרות הרצון העז להיות לאם..). אז גם הן תאמרנה שהן לא רוצות ילדים, למרות שהן כן, וגם אותן צריך לכבד, כי גם להן לא קל עם המציאות אליה הן נקלעו. ויש את הנשים (עדיין הרוב..) שלא מוכנות לוותר על חווית האימהות, שרוצות את זה. גם פה יש נשים שיאמרו שהן רוצות ילדים רק כי זה מה שמקובל להגיד, לעומת נשים ששקלו את זה בכובד ראש וזו המסקנה לה הגיעו. לדעתי, אם החברה שלך לא רוצה ילדים, ולא משנה מדוע, עליך לכבד את ההחלטה שלה. עדיף לא להביא ילדים לעולם כל עוד לא שלמים במליון אחוז עם ההחלטה הזו. ילדים הם רצון אגואיסטי.. הרבה נשים רוצות ילדים רק כדי שישעשעו אותן, שיחבקו אותן, שיעריצו אותן.. הרבה פחות אגואיסטי לומר שלא רוצים ילדים ושרוצים להישאר לבד. לאיזה זרם אני משתייכת?? אני רוצה ילדים, ועכשיו. הגעתי לשלמות הדרושה לכך ואני יודעת שזה משהו שאני מוכנה לו. אבל לא כולן כמוני, ואני חושבת שכל אישה זכאית להחליט עבור עצמה מה היא רוצה בחייה ומה לא, ללא לחץ חברתי מיותר.

אני מאוד מקבלת את ההחלטה של

חברתי ,למרות שיש לי תחושה ( לפחות אצל חברתי) שהיא תשתנה כמו אצל רוב האנשים (בכל מיני נושאים בחיים) אבל זה רק ימים יגידו . השאלה שלי בפורום התפתחה לוויכוח למה כן למה לא ולא זאת הייתה אמורה להיות הכוונה , למרות שבד"כ הודעות כאלו תמיד גולשות לפסים אחרים. הדבר האחרון שניסיתי בהודעה שלי זה לנסות לפגוע במישהי שהחליטה מהשיקולים האישיים שלה לא להביא לעולם ילדים , כל אחת עם החיים שלה העיקר שהיא תיהיה מאושרת עם ההחלטות שהיא קובעת, ובטח שגם לא באתי להעריץ בנות שכן בוחרות ללדת . שאלתי את שאלתי אך ורק כדי לנסות לשמוע ולהבין איך נשים יכולות להיות מצד אחד דומות כל כך ומצד שני שונות כל כך בדיעה אחת מהשנייה במיוחד בנושא רגיש כמו חתונה וילדים. נ.ב - תודה על שיתוף הפעולה , רק עכשיו שמתי לב שההודעה בשער של תפוז

tokit

New member
אין לי מושג מה גורם לשוני..

אולי להורים גרושים יש השפעה, אולי לילדות לא מאושרת, אולי לאופי ואולי לדרך חיים. יש כאלה שלא מצאו עדיין את אהבת חייהן, יש כאלה שבכלל לא בנויות למערכת יחסים. אני לא חושבת שניתן להכליל. כל אחת היא עולם בפני עצמו.

מלו1

New member
יופי יופי אנחנו צרכים הרבה כאלה

לא שהמצב שלנו מצריך תוספת באנשים, לא שמסביבנו הערבים מתרבים, אלא שאנו צרכים אנשים נעלים, שמבטלים את הצורך האנושי להמשיך את המין האנושי ולבמיוחד בארצנו ובמצבנו.

למעלה