דת ואמונה

התולעת 1

New member
אני בדרך עדין להגיע למשה רבינו

כשחזרתי בתשובה אז אמרו לי מה אתה חוזר בתשובה ? מה אתה כבר יכול להיות ? והרי אתה כולך היית מסתובב ברחובות מה אתה עושה ? אמרתי להם תשמעו אני קראתי ברמב``ם , שהרשות נתונה ביד כל אדם . אם רצה יכול להטות את עצמו ולהיות כמשה רבינו . ואם רצה יכול להטות את עצמו ולהיות כירבעם בן נבת שחטא והחטיא את הרבים . ואני החלטתי להיות כמשה רבינו . אמרו לי מה אתה עושה צחוק אתה ? תהיה רציני ! בחייך מה אתה רוצה להיות כמו משה רבינו . אמרתי אתם יודעים מה אם אני לא אהיה משה רבינו אז נהיה דוד המלך מה יש גם טוב . אמרו לי אתה דוד המלך ? אמרתי לא דוד המלך נהיה כמו אחד התנאים הקדושים . לא , כמו אחד האמוראים , לא , כמו אחד הגאונים לפחות . לא כמו הגאונים , כמו הראשונים , לא כמו הראשונים כמו האחרונים , לא כמו הרבנים נהיה כמו יצחק . טוב להיות יצחק אתם חושבים ? רבותי אני בדרך עדין להגיע למשה רבינו . מה אל תחשבו אני נעצרתי אני מתכונן להמשיך עוד בעזרת השם .

תשובה

- אינני משתמש אם ניקים נוספים. - חזרתי בשאלה כי השתכנעתי שאין התורה משמים. - ברחתי מהשקר והעגתי לאמת. - אני שלם עם דרכי ואיני מחפש הצדקות. - חיי הם שקטים ונחמדים לחלוטין. - שום דבר לא מפריע לי ולא מציק לי, ולא זקוק לאישורים כלל. אני חי את חיי, ונהנה לשוחך אתך בפורום ותו לא. ומה לגבך? מאיפה הרצון העז שלך לנסות ולשכנע את כל החילונים בטעותם? מה מדרבן אותך להתוכח עם החילונים? לדבריך אדם ששלם עם דרכו, אינו צריך הצדקות. מדוע שלא תחיה את חייך החילוניים בשקט? מה מפריע לך ידידי? מה באמת מציק לך? האם אתה זקוק לאישורים לדרך שבחרת? מדוע אינך פשוט חי את חייך?

התולעת 1

New member
חלק מהמאמרים של דעת אמת

חלק מהמאמרים של דעת אמת מצביעים על ידיעה מקיפה בתלמוד (למרות שמגמתיות ניכרת כמעט בכל טיעון וטיעון). לעומת זאת חלק מהמאמרים מעידים על הבנה שטחית לחלוטין, ואפילו על סילוף. דוגמא טובה למאמר גרוע הוא המאמר "היה קורא בתורה" הדן ב "מצוות צריכות כוונה" בכל המאמר ניכרת הבנה בתלמוד ברמה של נער. הכותב אינו מבין את שיטת הלימוד הנהוגה בתלמוד המאפשרת תרוצים דחוקים לדעות אשר לא נפסקו להלכה. כנראה אינו מבדיל בין "מתכווין לקיים את המצווה" ל"מתכוין לעשיית מעשה". בסופו של מאמר "מקשה" קושיא עצומה על השלחן ערוך: איך פסק בהלכות שופר שמצוות צריכות כוונה, וההפך בהלכות אכילת מצה. קושיא מדהימה ממש, והראשון שעונה עליה הוא......השלחן ערוך בעצמו בהלכות מצה..... עיי"ש פרטי הדברים

התולעת 1

New member
תשובה

מעמד הר סיני היה באופן שאי אפשר להכחישו או להסבירו אחרת מהופעה חד-פעמית של הקב"ה לגלות רצונו לעמו! מסורת המעמד עם שאר הנסים שנעשו לפני כל עם ישראל במשך יותר מאלף שנים, היא מסורת מוכרחת. גם מוכרח שיודיע בורא העולם לשם מה נברא האדם בעל הבחירה, באופן שלא יעורר שום פקפוק.

יתכן שמעמד הר סיני כלל לא התקיים

ולשאלה איך הסיפור נכנס למסורת ניתן להסביר אזה כך: והנה אפשרות אחד איך נכנס סיפור מתן תורה להסטוריה של המאמינים, כתיב: "ויאמר חלקיהו הכהן הגדול על שפן הספר ספר התורה מצאתי בבית ה' וכו' ויהי כשמע המלך את דברי התורה ויקרע את בגדיו וכו' ויצו המלך את כל העם לאמר עשו פסח לה' אלהיכם ככתוב על ספר הברית הזה כי לא נעשה כפסח הזה מימי השופטים" (מלכים ב' פרקים כב – כג). וכבר העידו גדולי מאורי ישראל על אשר היה. הרד"ק אומר (על מלכים ב' כב ח'): "מנשה מלך זמן רב שהרי מלך 55 שנה ועשה הרע בעיני ה' כתועבות הגוים ובנה מזבחות לע"ז בבית ה' והוא השכיח התורה מישראל ואין פונה אליה כי כולם היו פונים אל אלוהים אחרים ואל חוקות הגויים וב –55 שנה נשתכחה התורה". וכן כתב הרמב"ן (במדבר טו כב) בהסברו היאך יתכן שכל העם יחטא: "ובקהל, כגון שיחשבו שכבר עבר זמן התורה ולא היתה לדורות עולם וכו' או שישכחו את התורה וכבר אירע לנו כן בעוונותינו בימי מלכי ישראל הרשעים כגון ירבעם ששכחו רוב העם התורה והמצוות לגמרי, וכאשר בא בספר עזרא באנשי בית שני", וכוונתו לנאמר בנחמיה ח' יד' "וימצאו כתוב בתורה אשר ציוה ה' ביד משה אשר ישבו בני ישראל בסוכות בחג בחודש השביעי וכו' וישבו בסוכות כי לא עשו מימי ישוע בן נון כן בני ישראל עד היום". ואף הכוזרי שאל (במאמר ג' אות נד): "לא ראיתי אנשי בית שני אלא שכבר שכחו התורה ולא ידעו מצות הסוכה וכן מצות לא יבוא עמוני ומואבי". והשיבו החבר (אות סג): "ומה שאמר וימצאו כתוב ר"ל ששמעו עם הארץ וההמון וחרדו לעשות הסוכות, אבל היחידים לא אבדה מהם מצוה קלה כ"ש גדולה". בוא ותראה שוב מה שאמרנו לעיל ובמקומות אחרים שכאשר ניצבים המתרצים אל מול קושיה רבתי ועליהם לתרץ בדבר שאיש לא ידעו מקודם, הם תולים תירוצם באיזו "התגנבות יחידים" דרך הדורות. אלה היחידים המסתוריים שרק הם ידעו, כביכול, את מה שנעלם מכל המוני בית ישראל. והרי אין ל"יחידים" אלה סימן וזכר בכל מקום שהוא, ואולי כלל לא היו ולא נבראו ובכל אותו הזמן אין לעם לא תורה ולא מצוות. הרי לך עדויות מן המקרא ומשלושה מאורות ישראל שאכן נשתכחה תורה מרוב העם, ואולי מכולו, לשנים ולדורות. אכן, כל המסורת שעברה מאב לבן נשתכחה ואפילו בדברים המפורסמים כגון הפסח והסוכה. ושים אל לבך: עד ימי עזרא שוב חזרה ונשתכחה התורה אשר כבר נשכחה בימי מנשה. והנה, התבונן וחשוב מה קרה בתקופת עזרא ששני דברים חברו יחדיו, באותו זמן: האחד שנשתכחה תורה וחוקותיה מרוב העם, והשני שבדיוק אז הלך עזרא ושינה לחלוטין את כתב התורה (ואולי גם לשונה) וכתבה מחדש. כי לאחר שכבר נשכחה פעמיים והלכה ונכתבה מחדש בכתב אחר (וע"פ הגמרא גם בלשון אחרת), מי יוכל להוכיח ולהראות שהתורה שנתחדשה היא זו שנשתכחה? הרי מה שנשתכח נעלם, וכך אין רגליים למסורת התורה. גם יתר הדתות נכנסו איך שהוא למסורת של בני עמם.

התולעת 1

New member
הקב``ה לא השאיר את העולם חידה

כי אם הוא רוצה שהתכלית שלו תצא לפועל הוא צריך להכיר את עצמו לנו הוא צריך להגיד לנו תשמעו יש לי תפקיד בשבילכם אני בראתי אתכם ויש לי תפקיד אנחנו כשזוכים להוליד אנחנו מתחילים לחנך את הילדים שלנו מה מותר מה אסור מה כן ומה לא מה נכון ומה לא מהרגע הראשון כבר מתחילים בחינוך הבורא שברא אותנו, מה לא יחנך אותנו? לא יסביר לנו מה כן מה לא מה מותר מה אסור מה ראוי ומה לא? הקב``ה התגלה במעמד הר סיני לעיני מיליונים ולא עוד אלא שנתן תורה משמים ולא עוד\ אלא שמנבא במשך אלפי שנים את הנביאים שלו מה יהיה עד אחרית הימים כדי שיראו שיש קשר בין הנברא לבין הבורא ומה הוא מנבא את הנביאים דברים עד אחרית הימים , יש מי שיכול לדעת מה יקרה מחר? יש מי שיכול לדעת אלף שנה קדימה בדיוק? לא בערך", איך נביא אומר דברים מה יהיה באחרית? הוא שולט על המציאות שתתרחש הוא יכול לשלוט מעכשיו על אנשים שעוד לא נבראו לא מי אכן יכול להגיד לו את הדבר הזה רק מי ששולט על כל הבריאה עד סופה הוא יכול להגיד לו בדיוק מה יקרה ומה יתרחש ובאיזה תנאים זה עלול להשתנות.

הקב``ה השאיר את העולם חידה

יתכן שהוא רוצה שנחקור את היקום ותכונותיו כפי שהמדע עושה היום, ובסוף נגלה את החידה.

התולעת 1

New member
פתרון החידה

התרוץ קל שים לב התרוץ זה לא אקסיוס, זה לא לתת תרוצים כמו שאומרים, תרוץ זה תשובה על קושיה, שים לב, הגמ` אומרת שהעולם בבריאתו עמד בקומתו ובצביונו, מה פרוש? אדם הראשון בשעה שנברא, בן כמה הוא היה? אפס, נכון? אבל הקב``ה כבר דיבר איתו בשעה שהוא ברא אותו אז בן כמה היה צריך להיות? כבן עשרים , הוא לא בן עשרים הוא עכשיו נברא, אבל כבן עשרים. כשה` ברא עץ העץ לוקח כמה שנים אבל כשהוא ברא עצים וברא פרות וברא דגים וכול.. הוא ברא אותם כבן גיל מסוים , עכשיו, הקב``ה ברא גם את העולם ,כשהוא ברא את העולם בן כמה היה העולם? בן אותו רגע אבל כבן מליונים טריליונים כמה שתרצה, אין להקב``ה בעיה של זמן, הקב``ה לא צריך לחכות עד שיהיה ככה וככה וגלקסיות יתקרבו ויהיה התפוצצות ויהיה, הוא לא צריך את זה, הוא פשוט בורא אותו כך ונגמר, הוא לא צריך אתה מבין לכנס את המינרלים ואת הכימיקלים לאט לאט ותהליך וזה, הוא שם אותם וגמרנו. אבל מתי זה התחיל? ברגע שזה נברא,לפי 5764שנה

התולעת 1

New member
יש את התורה,ויש מסורת,ויש ארכיאולוג

כמובן לא על הר סיני אבל על חיי העם היהודי הקושרים אותו עד ליציאת מצרים, אם חלק אחד נכון צריך להאמין ליתר החלקים, לא יתכן שדוד שלמה, ומלכות ישראל ויהודה היו עדר של חלמאים. נמצאו גם עדיות לעשר המכות במצריים, מה שנקרא פפירוסים. אבל מי שלא רוצה לקבל ולא מעוניין לקבל דוחה את הכל, רק אל תשכח שהרמב"ם ויתר גאוני ישראל לא היו טיפשים ויקבלו דבר שאתה לא מקבל, ואתה לא יכל לומר לא נכון,כי בכך אתה הופך את עצמך לטיפש.

אין כל ממצא ארכיולוגי

על התקופה של 40 השנה שהתורה מציין שבני ישראל חיו במדבר, אפילו מזלג או סכין או כד אחד מאותו תקופה לא נמצא במדבר, זה פשוט מדהים איך יכול להיות שמליוני אנשים חיו במדבר סיני ולא השאירו כל עקבות. יתכן שדוד ושלמה היו מלכים של עם או קבוצה כמו שהיה מלכים במדינות שונות. גם לא נמצא כל ממצאים על העשר מכות במצרים שכתוב בתורה. לגבי הפאפירוס שנכתב ע"י גוי מצרי אחד, יתכן שכל מקור המיתוס של המכות במצרים מקורו בפאפירוס הזה וכך נכנס הסיפור למסורת. נכון שהרמב"ם היה גאון אבל כנגדו היו הרבה גאונים שסברו אחרת, כמו חכמי יוון, אריסטו, ארכימדס, ארטוסתנס שהיה הראשון שגילה לפני 2240 שנה בדיוק מדהים את גודלו של כדור הארץ,המרחק לירח והשמש בלי כל אמצעים טכנולוגים, וכו' וכו'.

התולעת 1

New member
צריך להבין דבר אחד

אם היית לך עכשיו ספר אדום ואתה פותח את הספר דף ראשון כתוב אני ה` אלוקיכם אשר הוצאתי אתכם מסעודיה והבאתי אותכם לבני ברק, ואלה החןקים והמשפטים אשר אנוכי מצוה אתכם כך וכך וכך וכך וכך וכך אם תעשו זה ג``ע אם לא גיהנום חתום ה` אלוקיכם אמת, אנכנו נקיים את המצוות שכתוב בספר?לא. למה לא?כי זה לא נכון לא באתם מסעודיה . אז איך אתה אומר ה` אלוקיכם אמת כשהכל שקר? עמ``י מקבלים ספר במדבר, כת` בספר אנוכי ה` אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים זה היה או לא היה? אם זה לא היה אז הספר שקר, תזרוק אותו הכל רמאות, אם כת` אני הוצאתי אותך ממצרים וזה לא היה, שקר. כת` שהיה עשר מכות ואנחנו ראינו מקבלי הספר לא אני ואתה, "מקבלי הספר" שקבלו את הספר כת` שאנחנו יצאנו ממצרים, זה נכון או לא נכון? אם לא, זה שקר. יש ארכיאולוגיה""" מסעי בנ``י במדבר סיני רפידים כל המקומות איתם הכל נמצא הארכיאולוגים גילו את המקומות, מה עם זה? חומות יריחו כת` בתורה בספר יהושע... יש היום את החומות,, נמצאו החומות שנפלו ושוקעו ע``י הקפת החומה שבעה ימים, תיבת נח נמצאה תיבת נח בהרי אררט נמצאה, עיתון ידיעות צילום ארכיוןחפס בעיתון, אז מה עם כל זה? כן, החילונים יש להם הוכחות, אז אני רוצה שתבין עם שלם קיבל תורה.

צריך להבין כמה דברים

אתה טוען "אם היית לך עכשיו ספר אדום ואתה פותח את הספר דף ראשון כתוב אני ה` אלוקיכם אשר הוצאתי אתכם מסעודיה והבאתי אותכם לבני ברק, ואלה החןקים והמשפטים אשר אנוכי מצוה אתכם כך וכך וכך וכך וכך וכך אם תעשו זה ג``ע אם לא גיהנום חתום ה` אלוקיכם אמת, אנכנו נקיים את המצוות שכתוב בספר?" אכן זה ססיבה ש 99.9 % מאנשים החיים על פני כדור הארץ אכן לא מקיימים ו/או מאמינים בתורה. אין כל ממצאים ארכיאולוגים על מסע בני ישראל במדבר. לגבי המקומות שנמצאו: זה כמו שאני יביא לך ראיה שהנביא מוחמד הנו נביא אמת, כי אפילו נמצא המקום "מכאה" העיר שבו שוא נולד,בדיוק כפי שכתוב בקאראן, וכל ההסטוריונים מסכימים שזה אכן אותו עיר "מכאה"

oldfield

New member
פעם ראשונה שאני שומע על הפאפירוס

בינתיים מצאתי מאמרים עליו באתר הידברות באתר דעת (אתר לימודי יהדות ורוח) באתר חופש

oldfield

New member
אם הוא ברא את העולם

רק לפני 5764 שנה, לשם מה הוא טרח לפזר עצמות דינוזאורים מלפני עשרות מיליוני שנים?

התולעת 1

New member
מה קורה פה?שתורת ישראל אמת

אני למדתי שמוצא האדם מן הקוף, אני למדתי אבולוציה, דרוואין, אני למדתי על המאובנים, על הדינוזאורים, עכשיו איך זה הסתדר עם התורה? התחלתי לשבת ולקחת ספרים, אלה מול אלה ולבדוק, התחלתי לבדוק ולבדוק ובעצם התחלתי לקרוא בעיון ושמתי לב שכל ספרי המדע, כל אלו שחקרו וחוקרים, מדברים רק על ספיקולציות, על השערות, על סברות ולא עוד, אלא שאחת סותרת את רעותה ומה שאני קורא בתורה מתיישב לי על הדעת ובעצם גם אין סתירה אפילו בין אלפי מן הדברים שהמדע מתיימר להגיד ואין לו בסיס ואז חקרתי וחקרתי וחקרתי והגעתי למסקנה ברורה שאין לה שום הזמה והכחשה שתורת ישראל אמת

oldfield

New member
אין ספק - מסקנותיך מרתקות

התואיל לפרט את רשימת הספרים שקראת אילו מול אילו כדי שגם אנחנו נוכל להשכיל כמוך? התוכל לומר מאילו מקורות למדת על אבולוציה, דרוואין, מאובנים, ודינוזאורים? חיפשתי בתשובתך מענה לשאלתי ולא מצאתי. התוכל לחדד את הנקודה? הנה שוב השאלה: "אם הוא ברא את העולם רק לפני 5764 שנה, לשם מה הוא טרח לפזר עצמות דינוזאורים מלפני עשרות מיליוני שנים"?

התולעת 1

New member
תקשיב את ההבדל ביני לבינו

המדענים סותרים את עצמם ומביאים ראיות אחרות ושונות והמרחקים והפערים כמו 18 אלף שנה ואצל אלה 18 מיליון שנה ויש כאלה עוד מרחיקי לכת, עכשיו תקופת גיל העולם, על פי קליפות העצים, גיל אחר, על פי עובי הגולגולת, אחר, עפ``י פחמן 14, אחר, עפ``י המצץ הגדול, אחר, עפ``י כל תיאוריה אחרת מביא למסקנה אחרת בגיל העולם, עד פה מה זה מראה חולשתם של המדענים, שם לב אנחנו לא אומרים סברות לא בדקנו עצמות, לא בדקנו כלום, אני נולדתי בתאריך מסוים יש לי תעודה, זה הראייה הכי טובה, העם היהודי נולד בתאריך מסוים, יש לו תעודה ואומות העולם מודים על כך, העולם כולו נברא בתאריך מסוים, ממתי שהתחיל העולם יש תעודה. התורה זה התעודה, מה פירוש, מה זה תעודה? לא אחד שכתב קשקוש בגרוש, אלא מה, אתה רואה גיל של זה והבן שלו ומתי חי, תלך אחורה, אחורה, אחורה, אחורה, אחורה, אחורה, תמצא את גיל העולם, לכן לכל יהודי בעולם שמכיר את התורה, את המסמך הזה יודע שגיל העולם נכון להרגע 5764 עוד דבר אני רוצה להגיד לך, שלמעשה המדענים היום בעולם יודעים שגיל העולם לא עולה על 6000 שנה המדען ציגלר חיים היה בכנס של מדענים ברוסיה בנושא גיל העולם ולאור הסתירות שנמצאו בין כל החוקרים בשיטות השונות שהזכרתי קודם הגיעו כולם על פי בדיקה מסוימת שעשו שלא עולה גיל העולם על 6000, הוא ניסה לפרסם את זה בעיתונות הישראלית ואף אחד לא הסכים לשים את זה אפילו בתור מודעה, המדען הזה חי וקיים, אני יכול לתת לך את טלפון, אתה יכול לפגוש אותו, הוא מרצה בכיר ומבוקש. אני יוכיח לך (שדרקונים)חיים גם בימינו.

oldfield

New member
חחחחחחחח

אני בשמחה אשמור לי קישורית להודעתך המשעשעת. אני בספק אם יש טעם להגיב, כי הודעתך בהחלט מדברת בעד עצמה. טוב נו, קשה לי להתאפק, אז בכל אופן הערה אחת קטנה "המדענים היום בעולם יודעים שגיל העולם לא עולה על 6000 שנה" חידה לקהל הקוראים: מתוך מאות אלפי (אולי מיליוני) המדענים בעולם, כמה לדעתכם חושבים שגיל העולם לא עולה על 6000 שנה. אני אתן לכם רמז. נסו לחפש בגוגל את המחרוזת "the age of the earth is" או "the age of the universe is"

למעלה