האבולוציה היא אמת בלתי מעורערת

מה הקשר בין אקראיות לחלוקה בין טבעי למלאכותי?

אלא אם אתה מתייחס למילה "אקראיות" כמו שחנוך מתייחס אליה - כלומר ש "אקראי" מבחינתך הכוונה היא למשהו שלא מתוכנן מראש,
אין שום קשר בין השאלה מדוע שעון לא יכול להווצר בצורה אקראית לבין השאלה מה ההבדל בין משהו טבעי למשהו מלאכותי.
&nbsp
הסיבה שמשהו מוגדר כמלאכותי היא שאנחנו יודעים שהוא נוצר ע"י ישות כלשהי בצורה מכוונת למען תכלית מסויימת ולא נוצר באופן טבעי.
זו גם אותה הסיבה ששעון, מכונית, נעצים, כסאות, שולחנות וכד' לא יכולים להווצר באופן "אקראי". לעולם כאשר תמצא בטבע משהו מלאכותי, ויהיה הפשוט ביותר - כגון נעץ - תדע שהמשהו הזה נוצר ע"י בן אדם כלשהו, כי אלו היצורים היחידים שאנחנו מכירים שמייצרים משהו.
אם תתקל באבן צור מחודדת, שרואים עליה סימני סיתות, תדע שהיא נוצרה ע"י גורם תבוני כזה או אחר, אבל אם תתקל באבן צור באותה הצורה רק ללא סימני סיתות לא תוכל לדעת אם היא נשברה בצורה הספציפית הזו במקרה או במכוון ע"י גורם תבוני.
&nbsp
אם המטרה שלך היא להראות שכל עולם הטבע נוצר ע"י ישות כלשהי בצורה מכוונת למען תכלית מסויימת - כל מה שאתה צריך לעשות זה להציג את המתכנן, התוכנית, והתכלית.
&nbsp
אני לא מצהיר שיש נושאים שאני לא מוכן להעלות לדיון. נהפוך הוא, אני מוכן לדבר על כל נושא שתבחר. אבל אני לא רואה סיבה אמיתית להמשיך לדבר על "מדוע שעון לא יכול להווצר בצורה אקראית". אני חושב שקיבלת מספיק תשובות ממספיק אנשים (ואני בינהם) בשרשור הזה ושאני לא יכול לתת תשובות טובות יותר ממה שכבר קיבלת.
&nbsp
אני ממש לא "סגור" על האבולוציה, ואני בטח שלא מתייחס אליה (או לכל דבר אחר) כאמת מוחלטת. אני חושב שהאבולוציה היא ההסבר המדעי הטוב ביותר למגוון צורות החיים שאנחנו רואים בעולם *נכון לכרגע*, וזו הסיבה שהיא נמצאת במרכז הקונצנזוס המדעי. אם מחר ימצאו ממצא כלשהו ששולל את התיאוריה והממסד המדעי יזנח אותה לטובת תיאוריה אחרת - זה לא ישנה כלום בחיים שלי. למעשה, זה אפילו ישמח אותי כי כל תיאוריה שנשללת ומוחלפת בתיאוריה טובה יותר מקדמת את הידע המדעי.
&nbsp
אם הדיון הזה בסופו של דבר אמור להגיע לאבולוציה, בוא נגיע לשם כבר עכשיו, כי ההקדמה הארוכה והמייגעת והלא רלוונטית הזו מיצתה את עצמה כבר מזמן.

למה אני דוחה את האפשרות של יצירה אקראית של סלולרי

כי אני מכיר את האוביקטים מטיפוס "טלפון סלולרי".
עד כה, ניסיוני המצטבר, וניסיונם המצטבר של כל מי שאני מכיר, מלמד שכל הטלפונים הסלולריים נוצרו במפעל.
&nbsp
האם אני יכול לשלול בצורה וודאית יצירה ספונטנית של טלפון כזה?
לא.
אבל עד שאקבל ראייה סבירה ליצירה ספונטנית כזו, אעדיף להניח שמה שניסיוני מלמד הוא הנכון. רוצה לומר, הטלפון נוצר במפעל.
&nbsp
רוצה לשכנע אותי אחרת? בבקשה. אני נכון לשמוע.
אבל קח בחשבון:
Extraordinary claims require extraordinary evidence

BravoMan

Active member
פשוט - אני משתמש בפסודו-סטטיסטיקה דמגוגית:

כמו שבריאתנים אוהבים לעשות שימוש שגוי בסטטיסטיקה, כך גם אני ארשה לעצמי, כי אתה כבר סחבת את הדיון למקום שכלל לא קשור לנושא שדיברנו עליו.
&nbsp
נניח שבכיתוב שיוצר את המספר הסידורי יש מיליון אטומים של צבע.
כמות האפשרויות שלהם להסתדר בלתי נתפסת כמעת.
&nbsp
לכן, יש סבירות 0 שהאטומים האלה הסתדרו באקראי בדיוק בצורה שזהה למספר סידורי ייחודי שמפעל הדפיס על מכשיר טלפון כדי לזהות אותו.
&nbsp
נו, הוכחה מספקת בשבילך?
&nbsp
אגב, מה שהתכוונתי הוא, שכמאפיין מזהה, מספר סידורי מאפשר לבדוק מול המפעל אם ייצרו את הטלפון או לא.
לא התכוונתי שעצם זה שכתוב מספר סידורי על הטלפון מוכיח מי יצר אותו.

aryeh201444

New member
מצוין, סוף סוף

עד שסיפקת לי הוכחה שמכשיר סלולרי לא יכול להיווצר בצורה אקראית אתה לועג לה?

1. ספק לי הוכחה אלטרנטיבית.
2. הפרך את ההוכחה הזו.

BravoMan

Active member
לא. אני לואג לך, ל-outrigger ולשאר הבריאתנים.

מה שכתבתי, אינו הוכחה לכלום. הוא פרודיה על חוסר ההבנה המוחלט שלכם בסטטיסטיקה ושימושיה, וכיצד בוחנים דברים כדי להבין אותם.
&nbsp
תסתכל טוב מה עשיתי:
1. זרקתי מספר אטומים מצוץ מהאצבע.
2. זרקתי מספר אפשרויות סידור מצוץ מהאצבע שאינו מתחשב כלל בחוקי פיזיקה וכימיה.
3. אני מנסה לבדוק בצורה סטטיסטית דבר שכבר קרה בוודאות (ולכן הסבירות שלו 100%) ומתעלם מהסביבה ומכל מה שלמדתי ממקורות אחרים.
&nbsp
כתבתי גיבוב שטויות שנשמע לך טוב, ואתה מקבל אותן כהוכחה. עצוב מאוד, כי זה מוכיח שאתה לא מבין בכלל על מה אנחנו משוחחים.
&nbsp
ההוכחה האמתית לכך שהטלפון לא נוצר באקראי היא אוסף הראיות העצום לכך שהוא נוצר במפעל. זה מה שהיית אמור לקבל, לולא חיפשת דרך להשוות בין טלפון לאדם בניסיון להצדיק את אמונתך.
&nbsp
על הטלפון כתוב מי יצר אותו. מצורפים עליו מסמכים שמפרטים על כך. יש לך חשבונית מהחנות ממנה רכשת אותו, ולה יש חשבונית מהיבואן, ולו יש חשבונית מהיצרן.
יש מפעל שמייצר טלפונים ויש שביל של תיעוד וסימנים על המכשיר שביחד מוכיחים מעבר לכל ספק סביר שהמכשיר אכן נבנה באותו מפעל.
&nbsp
אין לשום אדם בר דעת סיבה לחשוב שהטלפון הזה נוצר באקראי, או אפילו לשקול אפשרות כזו, בדיוק בגלל אוסף הראיות האלה, לא בגלל מאפיין פיזי ספציפי כלשהו של הטלפון.
גם אין שום צורך לפסול את האפשרות שטלפון יכול להיווצר באקראי, משום שכל הראיות מראות שלא כך נוצר הטלפון הספציפי, ובמיוחד משום שכל הראיות מראות שלא כך נוצר כל טלפון שבני אדם ראו אי פעם.
אין לנו בכלל סיבה לחשוב שטלפונים יכולים להיווצר באקראי - אין שום דבר שמוביל לכיוון הזה.
&nbsp
ועוד דבר אחרון לסיום - אף אחד לא טוען בשום מקום שגוף האדם נוצר באקראי.
לכן, גם אם היינו מגיעים לקביעה לגבי יכולת היווצרות טלפונים באקראי, והיינו יוצרים הקבלה בין טלפון לגוף האדם, עדיין הדבר לא היה רלוונטי לשום טיעון שהועלה בשרשור הזה.
&nbsp
בקיצור - קשקוש.

Menawe

New member
רק תיקון אחד קטן

ההוכחה האמיתית שטלפון לא נוצר באקראי הוא...העובדה שמדובר בטלפון,שהוא מוצר שאנו מכירים בהגדרה כמשהו שהאדם ייצר. אם אדם מעוניין לטעון שהטלפון נוצר באקראי\על ידי יצור שאינו אדם עליו להוכיח זאת בכלים מדעיים.

חנוך25

New member
מה הבעיה עם ה"באקראי" ? האדם נוצר באקראי. נו אז?

(באקראי זה לא במכוון)

BravoMan

Active member
אתה סתם מחזק את איש הקש שלהם, חבל...

אם אתה בוחר להגדיר "אקראי" כהפך מ-"מתוכנן ע"י ישות תבונית", אז כן, האדם בהחלט נוצר באקראי, אין לי שום בעיה עם זה.
באותה מובן ניתן גם לומר "תפוח נופל בצורה אקראית כלפי מטה".
&nbsp
אבל אחרי כל הדיונים כאן, וודאי ברור לך שלא לזה מתכוון הכותב.
מבחינתו, "אקראי" מוגדר כ-"לא ניתן לחיזוי", "לא מושפע מכוח חיצוני", מבחינתו, זה כמו אדם שמסתכל על הטלת קובייה.
מאחורי הכוונה הזו מסתתר הרצון לפשט את כל תאוריית האבולוציה המורכבת, להוריד ממנה את הברירה הטבעית, כל מה שלמדנו מגנטיקה, ובעצם להפוך אותה לטיעון הפשוט "בני אדם צצו פה סתם ככה, לגמרי במקרה, בלי שום תהליך".
&nbsp
ואת האמרה המופשטת הזו הרבה יותר קל להם לתקוף מאשר תאוריה מדעית מסודרת שאותה הם בכלל לא מכירים לעומק, ובטח שאין להם את הידע הנחוץ להתמודד איתה.
&nbsp
אז, לצורך הדיון הזה, מבחינתי, האדם לא נוצר "באקראי". הוא עבר תהליך ארוך, והושפע מגורמים שונים.
&nbsp

חנוך25

New member
יכולת החיזוי שלך זה קריטריון הבחנה לא מוצלח. כי הוא תלוי

בידע שיש לך או אין לך על התהליך.
יוצא שאם אתה קורא למשהו "אקראי" אתה בעצם אומר שאתה לא יודע מספיק על הסיבתיות, ולא שיש כאן אקראיות מהותית. מה זה בכלל אקראיות? אלוהים משחק בקוביות?

אני לא מחזק שום איש קש. דוקא אתה מחזק אותו אם אתה מקבל שאקראי זה לא ניתן לחיזוי. (לא הבנתי מה הכוונה "לא מושפע מכח חיצוני")
אני אומר שיכולת החיזוי שלנו לא רלוונטית לשאלה מהו דבר טבעי ומהו דבר מתוכנן/מלאכותי.

"בני אדם צצו פה סתם ככה, לגמרי במקרה, בלי שום תהליך" - כן, צצו פה סתם ככה, לגמרי במיקרה, אחרי תהליך. נו אז מה? מה קשור תהליך לשאלה אם זה "סתם ככה"? תהליך טבעי זה תהליך "סתם ככה". בהגדרה.

aryeh201444

New member
עד שהתחלתי לקחת אותך ברצינות.....

עניתי כבר על כל הטענות שלך.......
במקום להתמודד בצורה בוגרת אתה מעדיף להתנהל כמו ילד קטן.

BravoMan

Active member
אתה לוקח ברצינות רק אנשים שכותבים את מה שאתה רוצה

לשמועה?
&nbsp
נראה שכן, וזה לא מסיף לך כבוד.
&nbsp
בוא נראה מה קרה פה:
הבאת טענה משלך, שאני ואף אחד אחר בפורום לא טענו, ודרשת שנוכיח לך שהטענה שלך נכונה.
נעניתי לאתגר, ועשיתי זאת בדרך היחידה שאני יודע להוכיח טענות: ע"י הצגת ראיות למכביר שתומכות בטענה.
&nbsp
אתה בחרת לפסול את כל הראיות שהצגתי בלי סיבה אמתית, בלי הצדקה, בלי להראות ראיות לטענה נגדית או כאלה שסותרות את הטענה שלך.
&nbsp
בקיצור - במקום להגיב לעניין, ניסית רק לכוון אותי שאומר את מה שרצית לשמוע, כדי שתצא צודק.
וכשעשיתי את זה בתור בדיחה, יש התחלת לשמוח, רק שהשמחה היית קצרה

&nbsp
בו נהיה כנים - רצית שאגיד לך שכשאני רואה טלפון \ שעון \ מכונית אני יודע שהם נוצרו ע"י בני אדם בגלל הצורה שלהם, איך שהם נראים ובנויים.
&nbsp
אבל זה שקר!
הסיבה שאני ודע שהם נוצרו ע"י בני אדם זה כי למדתי וראיתי שכך הם נוצרים. כשאני רואה מכונית ברחוב אני בכלל לא חושב על המבנה או ה-"סדר" שלה, אני מסתכל על הלוגו של היצרן. זה מקור המידע שלי לדעת מי בנה את המכונית.
&nbsp
ויש לי סיבה להאמין שכך נוהג כל אדם סביר אחר.
&nbsp
יצא לי לראות סרטים על שבטים מבודדים במקומות נידחים ברום אמריקה. כשמראים להם מצת, הם לא חושבים אוטומטית שזה חפץ מעשה ידי אדם בגלל שהוא נורא "מסודר".
להפך - אין להם מושג מה זה "מצת" ואיך מייצרים אותו, ולכן הם חושבים שלאדם שמחזיקה אותו יש בעצם כוח על טבעי להוציא אש מהיד שלו. קסם.
&nbsp
בכל אופן, מי שמתנהג כילד קטן זה אתה - אתה מצפה שאנשים יענו לך מה שאתה רוצה לשמוע, וכשעונים לך משהו אחר, במקום לסתור זאת עם נימוקים רציונליים וראיות אתה חוזר שוב ושוב על המנטרה שלך - "לא מספיק טוב לי".
&nbsp
לא מספיק טוב לך?
תציג לי ראיות נגד טובות יותר, לא הצלחת? תלמד לקבל ששגית.
&nbsp
&nbsp

outrigger

New member
סליחה שאני מתערב בדיון שלכם

אבל לפי דבריו של bravomen עב'מ אינו מחייב תכנון, כיון שהוא לא ראה מעולם מישהו המייצר עב'מים.

עב"מ זה ראשי תבות של "עצם בלתי מזוהה".

כמובן שזה כשלעצמו אינו מחייב תכנון. עב"מ יכול להיות גם סתם חתיכה של חומר שאתה לא יודע מה המקור שלה ואפילו מאיזה סוג של חומר היא.
&nbsp

BravoMan

Active member
למה שעב"מ יתצטרך תכנון?

גם אם כשאתה כותב "עב"מ" אתה בעצם מתכוון "ספינת חלל של חייזרים", אין הדבר אומר שזו בהכרח פיסת טכנולוגיה מתוכננת ע"י תבונה חייזרית!
&nbsp
אם היית חובב מדע בדיוני, היית יודע שלא פעם כתבו סופרים על יצורים חיים, שהתפתחו באופן טבעי לחיות בחלל ומסוגלים לנוע בין מערכות שמש בכוחות עצמם וללא טכנולוגיה מלאכותית.
&nbsp
אז לא - עב"מ, כשלעצמו אינו מחייב תכנון, ובמקרה לגמרי, בתמונה האחרונה שבחרת להביא, נראה משהו שמזכיר מדוזה ללא מחושים

חנוך25

New member
בלי לבדוק מה בדיוק ברוו אמר - אנחנו לא יודעים על שום

דבר "שאינו מחייב תכנון". אנחנו רק יודעים מה כן מתוכנן - לאלה קוראים "מלאכותי". (אין צורך בהתחכמות עם המילה "מחייב". מה שמתוכנן הוא מתוכנן)
מה שאנחנו לא יודעים שמתוכנן - אנחנו קוראים "טבעי".

(רשמתי לך את זה בטח כבר 100 פעם. אבל אמשיך למען כלל הציבור)

BravoMan

Active member
היות וזה פורום פתוח ארשה לעצמי להתייחס לשאלות שלך, למרות

שאינן מופנות אלי:
&nbsp
1. הטענה שלך שגויה בחלקה: רובוט אינו בהכרח נוצר במפעל.
היום בונים רובוטים במספר סביבות שונות, שכוללות מעבדות, בתים פרטיים, וכיתות לימוד בבתי ספר.
&nbsp
הסיבה שאני יכול לטעון כך, היא שיש בידי מידע שקיבלתי ממקורות שהוכיחו את עצמם כאמינים, והמידע הזה גם מגובה ע"י ראיות בשטח.
&nbsp
2. זה רלוונטי כי "פינוקי" בפרט, ובריאתנים בכלל טוענים שיש "תכנון". אם יש תכנון חייבת להיות מטרה - אי אפשר לתכנן משהו ללא מטרה.
אם המטרה של עצם X אינה ידועה, אי אפשר לטעון שבכלל יש לו מטרה, ואם אין לו, אז הוא לא תוכנן.
&nbsp
הדרך היחידה לעקוף את זה היא להניח שלכל דבר ביקום, אפילו לחלל ה-"ריק" עצמו יש בהכרח מטרה.
אבל אני לא רואה דרך לאשש טענה כזו.

aryeh201444

New member
תגובה

1. לקחתי את המפעל רק כדוגמא למקום בו מתקיימת יצירה אנושית.
וזו בדיוק השאלה שלי. איזה הוכחות יש בידך שגרמו לך להסיק שהרובוט נוצר ביד אדם?

2. א' אם אתה מזהה מטרה זה מחייב אותך להסיק שיש פה יצירה תבונית? ב' אם אתה לא רואה/מבין מטרה זה אומר שהיא לא קיימת?

BravoMan

Active member
תשובות:

1. יש לי ראיות ישירות למכביר, שמוכיחות לי שבני אדם יוצרים רובוטים.
ראיתי אותם עושים את זה במו עיני, ואפילו יצרתי פעם סוג של רובוט בעצמי.
&nbsp
2. א) איך מזהים מטרה? אני לא מכיר שיטה לזה.
אני מכיר רק שני סוגי עצמים בעולם - כאלה שנוצרו ע"י בני אדם ומי שיצר אותם אמר לנו מה המטרה לשמה נוצרו.
כאלה שקיימים בטבע, ולא רק שלא ידועה המטרה שלהם, לא ידוע בכלל אם יש להם מטרה כלשהי, וגם אין סיבה להניח שיש להם כזו.
&nbsp
ב) אם אני לא מבין \ מזהה מטרה לא אומר שהיא לא קיימת. מעולם לא טענתי כך.
אם זאת, זה גם לא אומר שהיא כן קיימת.

aryeh201444

New member
עדיין לא עונה על השאלה שלי

1. ידוע לי בבירור שאנשים יוצרים רובוטים ושאר מכונות ומוצרים. אבל העובדה שאנשין יוצרים מכונות לא מוכיחה לי שמכונה לא יכולה להיווצר באופן אקראי.

2. ברשותך אני עוזב כרגע את הדיון השני כי לדעתי הוא לא רלוונטי כרגע. אלא אם כן זה חשוב לך.

למעלה