האבולוציה והדת

deathcaster

New member
כנראה שהגיהנום קפא

אם אתה מצטט את זמיר כהן
כן, אני הבנתי מדוע עשית זאת ומצדיק את זה... אבל בכל זאת..... אתה? זמיר כהן?! ... קשה לקבל את זה.
לפחות אני מקווה שהיה לך קשה לעשות את זה.

tombenarye1234

New member
זה לא רק ההיסטוריון דתי

זה אתר עם אג'נדה. אם יודעים לאתר יש מניע אז צריך לקרוא את מה שהוא כותב בצורה יותר ביקורתית, במיוחד אם המידע מופיע רק באתרים מהסגנון. זה לא אומר שהמידע לא נכון, אבל צריך לנקוט במשנה זהירות. "נניח שאחד מאיתנו היה מביא דברים בשם היסטוריון אתאיסט והשני היה דוחה אותם כיוון שהוא אתאיסט" איפה כתבתי שאני דוחה את הדברים? כמה פעמים אני צריך להגיד שאני לא שולל את הדברים? רגע, כשאתה שומע מידע, לא משנה לך מי אמר אותו? לא משנה לך אם המידע פורסם בscience או שהוא נכתב על קיר שירותים? אדם צריך לוודא לראות האם מקור המידע שלו מהימן או לא. יש מקורות מידע מהימנים יותר ויש מקורות מידע מהימנים פחות, וזה שיקול שצריך להתייחס אליו. ויקיפדיה היא מקור מידע אמין רק בנושאים לא שנויים במחלוקת ובנושאים בהם אין בעלי אינטרסים. מה גם שמשום מה הערך הזה בויקיפדיה נכתב רק בשפה אחת (=מאמר חריג במיוחד). מדוע אני מפקפק? מכיוון שיש כאן כל כך הרבה נסיבות... א. מדובר על שערוריה של ממש אם הדבר נכון ומשום מה לא שמעתי עליה בשום שלב בחיי. ב. לאדם דתי יש אינטרס לקדם את הגישה הזאת. ג. עד עכשיו כל המקורות שקיבלתי היו מאתרים דתיים. ד. מניסיון אישי אתרים דתיים לא נוטים להיות אמינים בכל מקרה. אז לא, אם אדם בפורום אינטרנטי מצהיר לי הצהרה גרנדיאוזית ובחיפוש שעשיתי באינטרנט לא מצאתי עליו שום דבר, והוא נותן לי כמה קישורים מפוקפקים, אני לא אקבל את הטענה שלו כנכונה כמו שאתה מצפה שאני אעשה, אלא אנסה למצוא על כך מידע בעצמי. קראתי את המאמר של סטיבן ג'יי גולד והוא נראה רציני. סביר שיש משהו בנושא. כשאהיה בטכניון אחפש על כך מידע נוסף. אותי מעניין לדעת האם המצב הוא כמו היום שהמדע חשב שהעולם עגול אבל הציבור והממסד אמר שהעולם שטוח, ואם כן, עד כמה הייתה להם לגיטימציה לדבר על הנושא, או שאולי גם ההמון הבין שהעולם עגול באותה תקופה.

Gidi Shemer

New member
קצת

אתה בביולוגיה בטכניון? אם זה לא פרטי מדי, מותר לדעת באיזו מעבדה?

Gidi Shemer

New member
או שאתה הרבה זמן שם,

או שרוחי עדיין שורה בין הכתלים. אני כבר שש וחצי שנים בצד השני של האוקיינוס
זכינו להיפגש פעם? למדת אצלי אולי?

tombenarye1234

New member
לפני 6 וחצי שנים עוד הייתי בתיכון

אך יצא לי להתעניין במעבדה של פודביליץ' והוא נתן לי מאמר שהשם שלך הופיע בו. :) מה אתה עושה עכשיו?

Gidi Shemer

New member
חבל שלא הלכת. אחלה מעבדה

אני מרצה באוניברסיטה של צ'אפל היל, צפון קרוליינה

C H 4

New member

וואו, כשגידי שם לפה לינק לא חשבתי שיהיה כזה מעניין. 1. תום, זה מעניין, אפשר לפתח איתך את נושא הבחירה שלך? (לא למטרת התקפה אישית, פשוט שנים אני מחפשת מישהו שעומד בבחירות דומות לשלי לדבר איתו על העניין ולא מוצאת). לא הפריע לך שזה נמטודות? מה אתה עושה בסוף? 2. וואו, גידי, מערכת היחסים עם בני ממש הפכה אותך לסלב
פעם שניה לפחות שאתה מזוהה ככה.

Gidi Shemer

New member
הפוך גוטה הפוך

זה בני זה שנעשה סלב בעקבות מערכת היחסים ביננו
סתם... מה שבהחלט נחמד זה שמדי פעם כותבים לי אנשים (שאני מכיר אותם בתור ניקים לא מזוהים בתפוז) ומספרים לי שהם היו תלמידים שלי.

C H 4

New member
זה באמת נשמע לי נחמד מאוד

לגלות שהיתה לך השפעה משמעותית במקום

tombenarye1234

New member
המ

קודם כל הפריע לי והרהרתי בנושא. 300* תאי עצב זה מספיק בשביל להיות "מישהו"? ההערכה שלי היא שהתשובה היא לא. אבל אני גם ככה לא אתעסק בנמטודות. * 302 למדקדקים.

C H 4

New member
אני מניחה שזה ההבדל ביננו

כי גם אני התלבטתי אם אני לא מותחת את הגבול של המצפון שלי, התשובה שלי בדיעבד היא דווקא כן. כן הלכתי למעבדה לא הכי טבעונית בעולם. אפילו מצאתי את עצמי בכמה סיטואציות בעיתיות מבחינה מצפונית. (עכשיו אני בכלל לא יכולה לדבר כניראה). אז אתה הורג צמחים או שמרים?

C H 4

New member
אני דוקטורנטית בביולוגיה

במכון ויצמן. (שקלת להגיש מועמדות שם? אם תהיה זריז עוד תצליח למצוא עבודה לפני הגשת התיק ואז תהיה לך המלצה מבפנים שזה תמיד מועיל).

אז ככה:

כשאני שומע מידע, מאד מאד משנה לי מי אמר אותו. אפשר לומר שבחינה זהירה ומדוקדקת של אג'נדות של אנשים שאומרים דברים מדעיים זו העבודה שלי כאדם שכותב תזה בהיסטוריה ופילוסופיה של מדע. כיוון שכך, אני יודע שאין דבר כזה "מידע אובייקטיבי", והכל תלוי הקשר, אבל כפי שגם אתה אמרת, זה שמידע מגיע ממקור עם אג'נדה, לא פוסל אותו אוטומטית. זו גם התשובה שלי לסעיפים א' ו-ב' שלך. אכן לא שמעת על זה, וזה בגלל שהמקורות שאתה ניזון מהם לא רואים צורך לדחוף את המידע הזה. האג'נדה שלהם לא במיוחד מעודדת הגנה על תבונתם של הנוצרים בימי הביניים, ולכן אף אחד מהמקומות שבהם קראת דברים לא טרח לפרסם את זה, אפילו בהיעדר איזו קונספירציית הסתרה מכוונת (ואני ממש לא חושב שיש). תמיד יש משהו חשוב יותר לדווח ולספר עליו . דבר אחד שבו אתה כן טועה הוא ההצהרה שלך בסעיף ג' ש"עד עכשיו כל המקורות שקיבלתי היו מאתרים דתיים." היו שם שני היסטוריונים דתיים בדיוק, ושניהם אנשים משכילים עם משרות אוניברסיטאות מכובדות, ולא באיזו מכללה נוצרית מדרום ארצות הברית. אפלו אם החלטת לפסול את ויקיפדיה, הבאתי לך את גולד, את וילקינס, ואת הספר שלא נוח לך להשיג. אתה לא יכול לספר לי שכל אלה דתיים מדי עבורך. מצטער. אז גש ותקרא, ואני מקווה שתמצא מקורות שלא רק מצטטים זה את זה ואת וושינגטון אירווינג, אלא גם מתייחסים לעובדות ההסטוריות. אולי התמונה הנוחה של "אנשי הדת הרעים והחשוכים השולטים על ההמון הנבער והחשוך, ומולם המשכילים האמיצים, הנאורים והמוארים" תתגלה לך כקצת פחות פשטנית ממה שניסו להציג אותה הפובליציסטים של תקופת ההשכלה.

tombenarye1234

New member
ההערכה שלי היא

שהדת והציבור לא היה כזה נאור פתוח ומקבל כמו שזה נשמע מההודעות שלך, ואולי לא היה כזה אלים וקיצוני כמו שחשבתי שהוא היה עד עכשיו. בנוגע לפסקה הרביעית, התכוונתי לכתוב "קראתי" ולא "קיבלתי". כמו שכתבתי, על גולד אני סומך.

למעלה