האליטה הערבית חיה ובועטת....בבועה משלה

'הארץ' החליף את 'מצפן'

גם מבחינה פרסונאלית אנשי 'מצפן' מצאו את מקומם ב'הארץ' של שוקן. הידוע ביניהם הוא אהוד עין-גיל, סגן עורך המוסף. יש ב'הארץ' שורה של כתבים שלא היו יכולים לכתוב בבטאון הרש"פ, כי הם תומכים מובהקים של החמאס ומציגים את אבו-מאזן כ'בוגד בעניין הפלסטיני'. בנוסף, קונצרן דימון הגרמני הוא הבעלים של 25% מקבוצת 'הארץ'. למי שלא יודע: מדובר הבקונצרן נאצי שפעל בשרות משרד התעמולה של גבלס ושבעליו, קורט דימון, חבר המפלגה הנאצית עוד משנות ה-30 ואביו של הבעלים דהיום, קיבל אותו הצטיינות מגבלס על 'תרומתו' לקידום מטרות הנאצים.

אהרן, שאלה.

כל אותם אירגוני תרומה מהאיחוד האירופי והגזרה של "כאילו" לשלום וזכויות האדם, שמממנים פעילי שמאל רדיקלי ברמות שונות, או את משכורתו ומשרדיו של ביילין דאז (ואולי גם היום) האם לא ניתן לפקח על כך שבמקרים מסויימים, קיצוניים, כמו של "האנרכסיטים נגד הגדר" שפוגעים בדמוקרטיה הישראלית בכך שמפעילים אלימות נגד כוחות הביטחון - יסגרו את ה"שיבר"
על אותם ארגונים שמממנים פעילות שהיא נגד הדמוקרטיה הישראלית?

respecta1

New member
אה ואגב לא מומלץ להאמין לכל הסקרים האלה

למשל בסקר הזה שאלו כולה 500 איש.. ולפי זה הם מכלילים על ציבור שלם..וזה לא משנה אם הם לוקחים כביכול מדגמים כל אדם הוא שונה

אני מכיר את החזון היטב וגם את שאר המסמכים

הסקר לא מפריך את דעתי, אלא מחזק אותה. ומי הם האנשים האלה בכלל? 1 שאוקי ח'טיב - יו"ר ועדת המעקב העליונה והוועד הארצי לראשי רשויות 2 ד"ר ריאד אג'באריה - אונ' בן גוריון, ארגון קנדיל 3 השייח' האשם עבד אל-רחמן - ראש עיריית אום אל-פחם 4 ואכים ואכים - העמותה להגנת זכויות העקורים 5 עאידה תומא - עמותת נשים נגד אלימות 6 פרופ' עזיז חיידר - האונ' העברית בירושלים 7 חוסאם אבו בכר - קרן אברהם 8 איאד ראבי - עמותת אל-אהאלי 9 ד"ר אסעד ג'אנם - אונ' חיפה, עמותת אבן ח'לדון 10 ד"ר ת'אבת אבו ראס - אונ' בן גוריון 11 פרופ' מרוואן דווירי - מכללת עמק יזרעאל, מכללת אורנים, מרכז עדאלה 12 סלמאן נאטור - מכון אמיל תומא למחקרים 13 עלי חיידר - עמותת סיכוי 14 ד"ר ניהאיא דאוד - האונ' העברית בירושלים 15 עאוני תומא - יו"ר המועצה המקומית כפר יאסיף 16 נביה בשיר - מרכז מדה 17 סאבר ראבי - מדרשת אדם 18 ד"ר ח'אלד אבו עסבה - מכון ואן ליר, מכון מסאר 19 ד"ר עאדל מנאע - האונ' העברית בירושלים 20 ד"ר מוחמד אמארה - אונ' בר אילן 21 פרופ' אסמאעיל אבו סעד - אונ' בן גוריון 22 פרופ' מוחמד חאג' יחיא - האונ' העברית בירושלים 23 ד"ר מופיד קסום - מרכז מדאר 24 ד"ר האלה אספניולי - המכללה להכשרת מורים ערביים חיפה 25 ד"ר ראסם ח'מאיסי - אונ' חיפה 26 ראויה שנטי - אונ' חיפה 27 ד"ר מרי תותרי - מכללת אעבלין 28 ג'עפר פרח - מרכז מוסאוא 29 איימן עודה - עמותת סיכוי 30 וליד מולא - עמותת דורוב 31 סנאא ותד - המרכז הערבי יהודי לשלום 32 ד"ר יוסף תייסיר ג'בארין - אונ' חיפה 33 ג'אבר עסאקלה - ארגון שתי"ל 34 ד"ר ח'נסאא דיאב - מכון ואן ליר 35 נביה אבו סאלח - יו"ר ועדת המעקב לענייני החינוך הערבי 36 בכר עואודה - המרכז למאבק בגזענות 37 ג'ידא רינאוי-זועבי - מנהלת הפרויקט – הוועד הארצי רשימת החוקרים שעיינו בניירות העמדה: 1 פרופ' מרואן דוירי - מכללת עמק יזרעאל, מרכז עדאלה 2 ד"ר ראסם ח'מאיסי - אונ' חיפה 3 ד"ר מוחמד אמארה - אונ' בר אילן 4 אמין פארס - מרכז מוסאוא 5 ד"ר מיכאל קרייני - האונ' העברית בירושלים 6 נביה אבו סאלח - ועדת המעקב לענייני החינוך הערבי כל אלה, סתם אנשים? כולם בתפקידי מפתח, מרצים, ראשי עמותות ואירגונים, נבחרי ציבור, מעצבי דעת קהל. אני לוקח אותם בשיא הרצינות ומאמין להם, זה לא אומר שאני חושב שהם יצליחו, על גופתי המתה הם יצליחו...(וגם זה לא בטוח).

respecta1

New member
חח.. "המכללה להכשרת מורים ערביים חיפה"

אם הייתה "המכללה להכשרת מורים יהודים חיפה" הרי ישר היו צועקים גזענים

THE WIZARD 55

New member
זה בדיוק כמו שאביא לך

איזה רשימה של מכובדים ממר"צ למשל שהכינו איזה מסמך ואגיד לך יובל הם מייצגים את כלל הדיעות במדינה, תראה באיזה תפקידי מפתח הם נמצאים..

מדינה פלסטינית נקייה מיהודים לצד מדינה

דו לאומית (כל אזרחיה) ששמה ישראל, עד כאן המסמך ומכאן ההמשך שלי: שיאוחדו בעתיד לפלסטין הגדולה באמצעות הבטן הערביה שעובדת שעות נוספות או בכוח הזרוע של ארגוני הטרור, מזעזע

אהלן וויזי

מבחינה עקרונית אני כן תומך במסמכים......(אבל למה יצאו 4 מסמכים ולא אחד?למה התנועה האיסלאמית החרימה?ועוד שאלות..) העניין הקיומי הוא הבוער וצריך למצוא פתרונות מיידיים למצוקות המועצות הערביות,התשתיות,החינוך,הבדואים שחיי בתת-תנאים.... מרכז מסאוואה העריך שדרוש 3.5 מיליארד ש"ח לסגירת הפערים בין הערבים והיהודים.......וזה לא סכום בשמים!!

mike00

New member
אהבתי את ההודעה שלך....אני מקווה שכשיגיע

העימות הזה הוא יוביל לחשיבה עצמאית ורצון לתרום למדינה ולכבד את חוקיה,ואני מאוד מאוד מקווה שבתמורה יותר ויותר אנשים יתחילו לראות את ערביי ישראל כשווים ולא יוכלו עוד לטעון להפליה במדינת ישראל.. ושאלה,למה אין תנועת אזרחים שקמה נגד המנהיגות הקיימת?? אם כל כך מפריע לאזרחים העניין הזה למה אין קול שקורא נגד המנהיגות? הרי ידוע שערביי ישראל בהחלט יודעים להפגין ולהביע את דיעותיהם כשמדובר בגזענות כביכול או בכל עימות שהוא מול מדינת ישראל וגופיה......למה פה אין שום הפגנות?למה פה לא נשמע קולם?

THE WIZARD 55

New member
מי מפגין נגד גזענות מייק

כלום לא עושים כאן יושבים ושותקים יש לכולם ביקורת אבל אף אחד לא מדבר נח לשתוק, סופגים ושותקים..

mike00

New member
בוא ניתן לך דוגמא קצת שנויה במחלוקת אבל אחת

שמוכיחה שכשערביי ישראל רוצים הם מסוגלים להוציא עשרות אלפים לרחובות.... מהומות אוקטובר שבהם נהרגו 14 אזרחים ישראלים..... עצרת של ערביי ישראל 1... עצרת של ערביי ישראל 2... ומי שקורא את הכתבה מוזמן לקרוא את החלק התחתון-הסוכנות היהודית תעניק מלגות למשפחות הנפגעים.....ואחר כל טוענים לאפליה.. עצרת של ערביי ישראל 3...

THE WIZARD 55

New member
ראאד סאלח חביב אלבי../images/Emo6.gif

האמת שהוא קורע אותי מצחוק.. ממש לא סוחף הרבה אחריו..רק עושה צרות..
כנראה שאף אחד כבר לא רוצה לההרג יותר מייק..

mike00

New member
במקרה הזה רספקטה עלול להסכים איתך

היא באה מאתר הארץ.....אתר שרספקטה טוען שהוא שמאלני,ומביא רק תעמולה שמאלנית.. אם תשאלי אותי,אני לא בטוח עד כמה המספרים מדוייקים,כבר היה פה מישהו שטען שיוכל להביא איזה תוצאות שנרצה לאיזה שאלה שנעלה אם ניתן לו......זאת אומרת שאת הסקרים אפשר תמיד להטות לצד כלשהו... במקרה הזה מדובר לא בחברת סקרים אלא בפרופסור שמתמחה ביחסים אתניים השוואתיים,סוציולוגיה פוליטית,יחסי ערבים-יהודים בישראל והחברה הישראלית... הוא גם נחשב לשמאלני בדיעותיו ואמר שבעצמו היה מופתע מתוצאות הסקר שלו... ובנוסף הוא גם טוען את טענתך שההנהגה יותר קיצונית מכלל הציבור הערבי בישראל.

THE WIZARD 55

New member
נכון, אבל, אני לא מסכימה

שהערבים אכן הצדיקו את חטיפת החיילים לא שמעתי את זה מאף אחד, ובמידה ואמרו אני בטוחה שאלה כמה קיצוניים.

respecta1

New member
מדי פעם

הם זורקים איזה עצם אבל בכללי תראה בעיתון למשל קח 10 עיתונים בכל עיתון יש שני עמודים שהולכים על דעות וכאלה בכל 2 עמודים יש 7 דעות על סתם דברים שבא להם לכתוב אם בכל ה10 עיתונים מצאת טור ימני או נוטה לימין אחד מצאת את העצם :\

מוחמד5

New member
טוב שצומחת לה אליטה ערבית

לא כל מה שהאליטה עושה , חושבת , מתכננת ומבצעת חייב להגיע לכלל האוכלוסיה, למרות שכיום רוב האוכלוסיה יודעת לקרוא ולכתוב, וישנה לא מעט מדיה כתובה המחולקת לכלל האוכלוסיה. כל שינוי מתחיל בצעד קטן , הצעד בא בדר"כ מכיוונים של בעלי האמצעים והיכולת, בדר"כ זאת אליטה. קחו את מדינת ישראל למשל, מי שהקים\הצעיד\פיתח\קידם אותם בהתחלת דרכה זאת הייתה האליטה האשכנזית. בינתיים תראו למשל את עדאללה או מסוואוה כחלק מהאליטה .

THE WIZARD 55

New member
כאן אני לא מסכימה איתך

הם לא יודעים אישה נזק הם עושים בכך.. הם אפילו לא הגיעו לעמדה שיהיה מיקוח.. גם אם היו כאלה שחשבו, שירצו הרבה יקבלו מעט, ממש החלטה שגויה המסמך הגיע לפח!! אם האליטה הזאת רוצה את טובת העם שתדבר על הזכויות של העם שנמצא כאן קודם כל.. יש שם כמה נקודות שאני מסכימה, כמו הסמלים של המדינה וזה לא יכול להיות שיכפו על הערבים את סמלי המדינה וההמנון.. לא זוכרת בדיוק את המסמך.. אבל בכל מקרה לדעתי הם לא מייצגים את הרוב בכלל..

למעלה