האם אלוהים והרעיון הדתי - מזיקים?

L7

New member
גם בן גוריון התכופף בפני הכוח הדתי

הקול קול יעקב והידיים ידי עשיו

masorti

New member
התכופף בפני הכוח הדתי?

למה שלא תבדוק את הרכב הכנסת הראשונה? הרי רק למפא"י + מפ"ם היו יחד 65 ח"כים. בן גוריון היה יכול להקים ממשלת שמאל של 80-70 ח"כים בלי שום מאמץ.

L7

New member
הכוח הדתי אז היה אחר

שנים ספורות לאחר הקמת המדינה, כאשר דתי חרדי היה עניין נדיר היחס היה קצת כמו לטיפוח האינדיאני בשמורתו. והגולם מהשמורה קם על יוצרו.

masorti

New member
אז האינדיאני המסכן בשמורה...

כופף את השלטונות. זה מה שאתה טוען? (כי אתה השתמשת בביטוי: "גם בן גוריון התכופף בפני הכוח הדתי") אז מסתבר שלא התכופף ולא נעליים. בן גוריון החליט מרצונו החופשי להשבית את התחבורה בשבת באיזורים החילוניים כדי להגן על האינדיאנים האחרונים בשמורה. ועכשיו נשאלת השאלה: האם בן גוריון היה מסיונר? (הוא ביצע לפי הגדרתך מעשה מסיונרי, ועוד במטרה לטפח את שארית העולם החרדי)

ההודעה הקודמת היתה ל-L7

לבן גוריון היו מטרות נוספות, פוליטיות ואידאולוגיות, בטיפוח הכפייה הדתית כמעין סמל לאומי ולאומני.

במשרד אני עובד ב-800 על 600, אז

זה כבר מרשים. מאידך, לבן גוריון היה חשבון משלו כשהוא בכניס את הכפייה הדתית. זה לא היה איש שכל כך קל לכופף אותו.

L7

New member
מכבש האתאיזם ודת

הולך ודוחס שמאלה הייתכן שדווקא המסורתי דוחף אותנו שמאלה לשטח מחיה ההולך ומצטמצם?

יאנוס

New member
ועוד על ההבדל בין דתיים לאתיאיסטים

"התפישה הקיימת אינה שרגשותיו של הדתי שווים יותר, אלא שהדתי חש פגוע יותר מאשר החילוני. ומה לעשות?... זה פשוט נכון". זהו ציטוט מתוך כתביו של מר מסורתי. מר מסורתי: לך לקרוא את שייקספיר. (לצערי אני לא מסוגלת לצטט אותו כראוי): (אפילו לא זוכרת איזה מחזה) אם יכו אותי לא יכאב לי?

masorti

New member
התכוונת לשיילוק...

ואין ויכוח שגם לחילוני כואב כשמכים אותו. הנקודה היא שהנושא הפגיעה ברגשות - לדתי כואב יותר.

elcool

New member
לי דווקה מאד מפריע

ברחוב שלידינו, יש כמה בתי כנסת ומול כל אחד כזה יש רעש והמולה והקירות לא בדיות חוסמים את רעש התפילה לבתים השכנים. הדתיים הולכים השבת על הכביש ומפריעים לתנועה וחלק מהילדים הקטנים זורקים אבנים "כמו בטלוויזיה" וכבר ילד אחד נדרס בגלל המצב הזה

masorti

New member
הטענה שלך ראויה לדיון...

ואפשר לבדוק את רמת הרעש הנגרם ע"י בתי הכנסת בשכונתך, ולחפש דרכים להורידה אם צריך. במידה ולא ניתן לבצע תיקונים שיקטינו את הרעש, אפשר לבדוק האם סגירת חלק מבתי הכנסת תפגע בציבור המתפללים בצורה רצינית (למשל: מה המרחק שייאלצו ללכת כדי להתפלל) ולשקלל פגיעה זו מול הפגיעה בכם בגלל הרעש. --- לגבי זריקת האבנים... אחרי שהמשטרה תכניס לכלא את אביו של אחד מזורקי האבנים - יש להניח שהתופעה תיפסק. אין שום הוראה הלכתית להשליך אבנים על חילונים. (כנ"ל לגבי הליכה על הכביש והפרעה לתנועה)

elcool

New member
אני לא רוצה להשמע כפוי טובה

אבל אם הדתיים מפריעים לחילונים, אז למה שהחילונים לא "יפריעו" לדתיים? וחוץ מזה, יש בכלל חוק שאוסר תחבורה ציבורית בשבת? או שזה רק ממניעים כלכליים ופוליטים?

masorti

New member
הסיבה פשוטה...

המטרה היא להגיע לדו-קיום בשלום, ולא להתחרות מי יכניע את השני. אם כל צד יתאמץ לעשות "דווקא" לצד השני, אז החיים פה יהפכו לגיהנום. --- תחבורה ציבורית הינה עסק לכל דבר (הרי מדובר על הפעלת שירות בשכר). וכידוע לך, אסורה פעילות עיסקית בשבת למעט מה שהותר במפורש. לדעתי יש חוק מפורש נגד תחבורה ציבורית בשבת. אבל אפילו אם נניח שאין, עדיין מדובר באיסור בחוק הנובע מהאיסור הכללי על עבודה בשבת. (ראה למשל "חוק שעות עבודה ומנוחה")

elcool

New member
אני לא אומר שצריכים לעשות דווקה

ולמי הותר במפורש לעבוד בשבת? לדעתי אם מישהו צריך לעבוד בשבת, אלו חברות התעופה והתחבורה הציבורית. חוץ מזה, אם יהיה תחבורה ציבורית בשבת, פחות מכוניות יסעו בכבישים (במקום שבן משפחה יקפיץ, האוטובוס יכול להקפיץ מספר רב של אנשים ולהפחית את כמות המכוניות) [ואומרים שאני לא מתחשב]

למעלה