האם החרדים לא מעוניינים לעבוד?

פלסטיק

New member
ידידי אסור להם

אסור להם לעשות דברים שמקבלים עליהם שכר כספי. גם לא לעסוק בחזנות או להיות משגיחי כשרות אין כזה דבר "המסגרת המותרת להם", לכן לא תראה אצלהם תלוש משכורת. "המסגרת המותרת להם" זו בדיוק הגניבה

saar7650

New member
לא בטוח שאסור להם

כיון שגם העבודה כביכול שבה הם עובדים הינה במסגרת "תורתם אומנותם".

פלסטיק

New member
חביבי, אסור זה אסור ובטוח זה בטוח

אסור להם לעבוד בשכר אני לא יודע לגבי עבודה התנדבותית אבל חד משמעית אסור להם להרוויח משכורת כלשהי בשום תירוץ שהוא גם לפי ההסדר הקודם וגם לפי חוק טל. אז עכשיו כשאתה יודע אתה יכול להיות בטוח

מתנדב

New member
גוססי, כתבתי בכתבה מהיכן

הם נלקחו הנתונים, וזה פשוט שקר, ואחרי זה אנחנו מתפלאים שהחילונים קונים כל מה שהם שומעים בתקשורת גם אם זה שקר?... אני מקווה שגם דברים אחרים שהוצגו, זה יתברר בסוף שזה שקר, כמו שפלסטיק היקר וידידינו, כותב כאן שהוא בטוח במליון אחוז שלחרדים אסור לעבוד, זה פשוט איסור דאורייתא, ומי אמר שזה אסור? כמובן התקשורת...

גוססי2

New member
אגב, פלסטיק צודק

לתלמיד ישיבה שתורתו אומנותו אסור לעבוד, וזה מעוגן בחוק.

גוססי2

New member
אני ../images/Emo13.gif

ברור שהאיסור אינו חל על חרדי ככזה, אלא רק מתוקף היותו במעמד "תורתו אומנותו".

blablash

New member
מעונינים או לא מעונינים.. בתכל'ס..

ב"ה אני חרדי, ואני יכול להבטיח לך, שלפחות 70% מהם לא עובדים..

blablash

New member
אני מדבר על חרדים...

ב"ה לא על כל מיני מודרנים למיניהם עם כיפה שחורה, או אמריקאיים וכו'.

blablash

New member
ואולי תסביר במה בדיוק אני טועה?

ב"ה הרי כל העניין הזה שלומדים בכולל ולא עובדים הוא משהו חדש יחסית, והוא נקבע ע"י גדולי הדור בתקופה הקמת המדינה גם החסידים וגם הליטאים, וזה נקבע כך רק בדיעבד בגלל המצב הגרוע של הדור. אז תסביר לי במה בדיוק אני טועה?

lala897

New member
לא נכון.

מי אמר לך שזה נקבע בדיעבד? וגם בתקופות לפני כן זה היה דוגמת: הגאון מוילנא, הח"ח(שהיה לו מכולת אבל אישתו ניהלה אותה) ובטח יש עוד.

lala897

New member
אה ועוד משהו-

הענין פשוט: מלכתחילה הגבר חייב לדאוג לפרנסת ביתו מבחינה הלכתית. אבל אם האישה רוצה לקחת על עצמה חלק מפירנוס הבית ולעבוד כדי שבעלה יוכל להקדיש את חייו ללימוד התורה והיא מקבלת מלא שכר על זה. אז מה הבעיה? זה ההחלטה של האישה. כל אחת ומה שחשוב לה.

blablash

New member
אמרתי שיש בעיה?

ב"ה בכלל לא התייחסתי אם זה טוב או לא טוב. רק אמרתי שעובדתית רוב החרדים, לא עובדים.

lala897

New member
לא בטוחה שזו העובדה

אבל אני לא יודעת רק יודעת שבכיתה שלי בדקנו את זה ויצא ש90 אחוז עובדים. אבל זה כנראה בגלל ההרכב של הבנות- כאילו, החברה.

blablash

New member
אפשר לבדוק את זה...

ב"ה בלישכה החביבה לסטטיסטיקה. שלמרות שהם מגדירים חרדים בכלליות, הם מפרטים את סוגי החרדים. כאילו, אין כלכך מה להתווכח, הכל בדוק.

lala897

New member
טוב.

לא שממש מזיז לי כמה עובדים וכמה לומדים ככה שעוד יותר אין על מה להתוכח

למעלה