האם החרדים לא מעוניינים לעבוד?

lala897

New member
חחח באמת חבל לי על הזמן

זה רק יעשה לי רע על הלב שיש אנשים שמאמינים בכל השטויות האלה. כי הם פשוט הורסים את היהדות. חבל.

vizini

New member
כל אלה הם המצאות מאוחרות.

"גלגולים" אינם מוזכרים בשום מקום בתורה, ואין להם שום אחיזה במציאות.

vizini

New member
אולי אתה שכחת שכבר הראיתי

שכל אלה הם המצאות מאוחרות.

vizini

New member
ואתה יודע?

איך אתה יודע שהוא יודע? ואיזה בחירה חפשית יש למי שנפגע מבחירה חפשית של מישהו אחר?

vizini

New member
לא. אתה מעולם לא ראית אותו, ולא

דיברת איתו. אתה אולי מאמין שקיבלת ממנו הוראות, באיזו דרך עקיפה, אבל אינך יודע זאת בוודאות. יכול להיות ש"עבדו" עליך. מה שאתה יודע בוודאות, הוא מה שאתה רואה. ומה שאתה רואה, הוא עולם המתנהל בצורה לא הוגנת.

התולעת 1

New member
משה קיבל את הספר איתנו ביחד

במעמד הנשגב של עשרת הדברות, וידבר ה` אל משה לאמר, הכל זה דברו של ה` אל משה רבינו ובנוכחות של עמ``י, ארון הברית והמשכן ואהל מועד היו בעמ``י במקדש אלף מאתים שנה, בסך הכללי כל המשכנים ושני בתי מקדש שהשכינה שרתה בישראל, כשעמ``י נוסעים ממקום למקום עולה עמוד הענן מלפניהם מוביל אותם כשהוא רוצה שהם יחנו יורד העמוד, משה מדבר הקב``ה מדבר איתו והוא מעביר את המסר לעם, העם רואה בעיניים את כל הדברים, והקב``ה אומר בתוה``ק, שכל החיים בעוה``ז בעצם הם רק מעבר צריך להכין צידה לדרך לעולם האמיתי שממנו באה הנשמה ואליו הנשמה חוזרת, למה הנשמה יורדת לכאן? בכדי להצטייד בזכויות ע``י המצוות ולאחר מכן היא יוצאת כדי לקבל שכר על מעשיה, ז``א הקב``ה הוא טוב והוא רוצה לברוא ברואים בשביל להעניק להם את הטוב ולא טוב זמני או מוגבל, אלא לנצח נצחים, הוא גם דואג שהטוב הזה יהיה בזכות ולא בחסד, יכול היה הקב``ה לתת לנו גן עדן בלי לפעול כלום, אבל זה היה חסד, בחסד יש איתו בושה, כשאדם צריך לקבל בחינם כל דבר, או לבקש או להמתין שיתנו לו בחינם הוא מתבייש הוא מעדיף שזה יהיה בזכות הוא יבוא וישלם ויקבל בתמורה.

vizini

New member
תגיד לי,

אתה קורא לפעמים את השטויות שאתה כותב? חסד מאלוהים זו בושה? אז למה אתה מתפלל כל הזמן? ומה, את חייך, לפי אמונתך, לא קיבלת בחסד? אתה מתבייש שאתה חי? תעשה טובה, ותקרא את השטויות שלך לפני שאתה שולח אותם.

vizini

New member
נו, אולי ילמד התולעת קצת עברית.

זה יעזור לו לקרוא נכון את התלמוד...

מה הקשר?

ואם ה"קב"ה" יודע, אין לך בחירה חופשית. נקודה. אתה יכול לכתוב כמה שתרצה "הכל צפוי והרשות נתונה", זה עדיין לא יסביר את הסתירה הפשוטה הזאת.

tamarhp

New member
למה??

אין פה שום סתירה! הוא יודע מראש מה בחר, אבל זה לא מונע מאיתנו לבחור! אם יש לי בננה ותפוח, ואני בוחרת את התפוח, כי זה מה שהחלטתי הרגע, זה לא משנה כלום אם הקב"ה ידע מראש שזה מה שאני אבחר! הוא יודע, אבל לא משנה לי את הבחירה!

כמובן שיש סתירה

כשאת "בוחרת" את התפוח, נוצרת הסתירה. מפני שבחירה תלויה בך ורק בך, ואם אלוהים יודע את העתיד, את לא "בוחרת" בעצם, אלא פשוט ממלאת את התפקיד שלך בהצגה שנכתבה כבר בשבילך. אם הוא יודע שתבחרי בתפוח, את תבחרי בתפוח ולא בבננה, מה שאומר שאין לך בחירה חופשית(אלא רק למראית עין).

למעלה