האם היהדות מוסרית?

saar7650

New member
מה הקשר בין תגובתי לתגובתך?!

זה שמרים ילדה את יש"ו ונתעברה מרוח הקודש זו אמונה בלבד! אמונה ממש חסרת בסיס, חסרת כל הגיון! אני טענתי לגבי העניין שלפי מיטב ידיעתי רק בדת היהודית קיבלו תורה במעמד רבים. כל סיפורי המיתולוגיות השונות מדברות על מעשה ניסים שנעשו למול רבים, לא על נתינת תורה כל שהיא!

בעניין ישו ואימו הבתולה

"זה שמרים ילדה את יש"ו ונתעברה מרוח הקודש זו אמונה בלבד! אמונה ממש חסרת בסיס, חסרת כל הגיון!" אלף, לא ראוי שתכתוב יש"ו כי אם ישו (אלא אם כן אתה בעניין של הכפשת דת אחרת, אבל אז לא תוכל לבוא בטענות אם מישהו יכפיש פה את הדת שלך). בית, למה אישה שנתעברה מרוח הקודש זה פחות סביר מעליית אליהו בסערה השמיימה, מעצירת השמש על ידי יהושע, מירידת המן, מעשר המכות? ובכלל, אם אנחנו מניחים שהאל הוא כל יכול, מה הבעייה בשבילו לעבר בחורה בתולה מרוח הקודש?

התולעת 1

New member
כי הגמרא אומרת,שמרים נתעברה

משר צבא רומי,מהפחד שלא יסקלו אותה,היא ובעלה יוסף המציאו את הסיפור

או קיי. זה צפוי לגמרי

שדת אחת תשמיץ את מה שקדוש לדת המתחרה (ובמיוחד שהמתחרה הופכת לכל כך פופולרית ברחבי האמפריה). הנה המוסלמים אומרים עלינו שזייפנו את התורה, ובכלל ישמעאל הוא הבן הנבחר. השומרונים גם טוענים שזייפנו, ומנגד אנחנו קוראים להם כותים (יענו, בני נוכרים מכותה). הנוצרים אומרים שאנחנו כל כך עיוורים שאפילו לא יודעים לזהות משיח כשהוא מופיע לפנינו. ומי יודע אילו דברים איומים אמרו נביאי הבעל על אליהו, ושבטי הצפון על שבט יהודה ועל המקדש בירושלים... חוץ מזה, בבקשה תשלח את המסכת הדף והעמוד שבו מופיע על מרים שנתעברה משר צבא רומי (שמו פנדרה כנראה). אם אפשר גם לינק. זה מה שאני הצלחתי למצוא.

SupermanZW

Well-known member
שאלה

למה אין לך דעה משלך ואתה מעתיק כל מילה מאמנון יצחק? חוץ מזה רואים שהפכת את כל הרעיון לפארודיה, מצחיק מאוד אבל אני לא רואה שהוכחת דבר.

אלי ו.

New member
למעשה בקשר לישו

גם בגמרא כתוב שהוא עשה נסים. פירוש הגמרא הוא שהוא השתמש שלא כדין בשם המפורש. אם תתעקש אחפש בשבילך מראה מקום.

יש לי אליך כמה שאלות

"אנחנו לא מסתמכים על נסים, אנחנו לא בונים את התורה שלנו על אותות ומופתים, לא." לא מסתמכים על נסים אותות ומופתים? בסיפור יציאת מצרים והנדודים במדבר יש נס אחרי נס אחרי נס. 10 המכות, חציית ים, מים מסלע, מן שיורד מהשמיים, עמוד אש ועמוד ענן, הר סיני, אדמה שפותחת את פיה, וכו. ומה זה? וְלֹא-קָם נָבִיא עוֹד בְּיִשְׂרָאֵל כְּמֹשֶׁה, אֲשֶׁר יְדָעוֹ ה' פָּנִים אֶל-פָּנִים. לְכָל-הָאֹתֹת וְהַמּוֹפְתִים אֲשֶׁר שְׁלָחוֹ ה' לַעֲשׂוֹת... (דברים לד). אולי תסביר את עצמך (ובבקשה במילים שלך. לא ציטוטים). "מה שישו סיפר לשנים עשר השליחים שלו, זה הוא בא מאחורי ההר וסיפר להם שהיה ככה וככה וככה. הוא סיפר, אחד סיפר." למה? הרי בהרבה ניסים של ישו היו עשרות, מאות או אלפי עדים. למשל נס היין, למשל הלחם והדגים, הטרנספיגורציה, ועוד ועוד. ומה דעתך על זה שרק עברו 6 שנים ממותו של מוחמד (או 16 שנים מאז שהיגר ממכה למדינה) וכבר עמדו המוסלמים בשערי ירושלים ולקחו אותה (ללא קרב!!!) מידי הממלכה הצלבנית האדירה והמפוארת? האם זה לא מופת אדיר? (שבוודאי שמעו עליו עשרות מיליונים בכל ארצות האיזור ובאירופה)

אלי ו.

New member
אני יכול להסביר

בסיס האמונה אינו תלוי בנסים. אנחנו יכולים להתפעל מהנס, ואולי הנס יכול לשמש לחיזוקהאמונה, אבל הוא אינו העיקר.

סבבה, זה רק לא עולה בקנה אחד

עם מה שהתולעת כתב (או מי שזה לא יהיה שכתב את זה במקור). מה זה מעמד הר סיני שהיה (לטענתו) לעיני מיליונים אם לא נס?

אלי ו.

New member
טענה של מחזירים בתשובה

לא משהו שהוא עקרוני לאמונה. ומעמד הר סיני לא היה יכול להיות מול מיליונים, אם יצאו 60 ריבוא ממצרים. (600,000)

masorti

New member
ברור שמעמד הר סיני מול מליונים...

ממצרים יצאו 600,000 גברים. מקובל במסורת להעריך את מספר היוצאים הכולל ב- 3,000,000.

התולעת 1

New member
ישו במעמד של יחיד, מוחמד במעמד של י

אתה צריך להבין דבר אחד כולם אומרים שיש בורא אחד, זה ברור, מה המחלוקת האם התורה שנמצאת אצלנו או אצל הנוצרים או המוסלמים, הבורא קיים זה כולם אומרים ברור, ושהוא נתן את התורה שלנו גם הנוצרים והמוסלמים אומרים שזה התורה הראשונה שניתנה לעמ``י כמו שתיארתי קודם, זה כולם אומרים רק מה הם אומרים הנוצרים אומרים כן, הקב``ה נכון הוא נתן לכם את התורה אבל בזמן מסוים הוא מאס בכם זרק אתכם השליך אתכם לגלות ועכשיו בחר בנו שים לב מה הם אומרים? שישו קיבל את התורה מהקב``ה, בסדר טענה, בא נגיד שקינן לי הספק, טוב? טענה, אח``כ בא מוחמד, הוא בכלל היה אנאלפבית, אבל לא חשוב כתב קוראן, זה לא הוא, כתב לו יהודי הוא רצח אותו אחרי זה, אבל קוראן , והוא אומר אללה הוא אכבר, זהו הוא מפריע את כולם לישון וזהו, בסדר. עכשיו מה קרה? אני הולך לבדוק עכשיו מה הם "אומרים אז אני אומר ככה, רגע מי אמר שהם קיבלו את הברית החדשה לעומת הברית הישנה? איך הוא קיבל את זה? אף אחד לא היה בשעה שהוא קיבל את זה, הוא בא וסיפר לשליחים שהוא קיבל, השליחים האמינו לו, מה זה הרבה שלהם לא יאמינו לו? ישו במעמד של יחיד, מוחמד במעמד של יחיד אני אדם רציונלי אני אומר רק רגע אם הקב``ה נתן לעמ``י במעמד של מליונים וזה גם הם מודים והוא החליט נגיד באמת מאסתי בכם לא רוצה אותכם יותר אני בוחר עכשיו את ישו ואת מי שיביא אחריו, בסדר יכול להיות, נכון? מה היה קורה? למה בפעם הראשונה עשית את זה במעמד אוניברסלי כזה גדול ועכשיו אתה מביא את זה בגניבה בסתר מאחורי ההר אתה לוחש לו פשששש מה קרה? אתה רוצה להכריז להודיע, זה צריך להיות בפרהסיא לפחות כמו שהיה פעם כדי להפקיע את הפעם הראשונה.

למעלה