האם הרגנו את ישו?

masorti

New member
ב-ט-ח...

I challenge you להביא מקור אמין אחד (שאינו קשור לכתבי הקודש הנוצריים בשום דרך) המציין במפורש שהסנהדרין שפטו את ישו למוות. ואני מתכוון שתביא לפחות לינק לאתר המצטט את המקור, ולא רק טענה שלך (שכמובן אינה ראייה-לכאורה לנכונותה) שיש מקור כזה.

masorti

New member
כרגיל, אתה והאמת רחוקים זה מזה...

מעולם לא הבאת שום מקור (פרט לציטוטים מהברית החדשה) שכותב במפורש שהסנהדרין שפטה את ישו למוות. כל ה"מקורות" שהבאת דיברו על דברים אחרים, ואתה המצאת סיפורי בדים ופרשנויות מפולפלות על הכתוב.

אתה עושה מעצמך צחוק

באמת לא הבאתי מקור מחוץ לברית החדשה ולתלמוד. כתבתי בפירוש שזאת התיאוריה של מאשימי הסנהדרין, ואלו המקורות שלה. התיאוריה הזאת אינה שלי יותר משהיא שלך.

masorti

New member
כרגיל, אתה והאמת רחוקים מאוד זה מזה

הקטע שהבאת מהתלמוד מדבר על נוהלי השפיטה הכלליים של הסנהדרין, ואינו עוסק כלל במשפטו של ישו. האיזכור על הכרוז המכריז על תליית ישו מובא רק כדוגמא המסבירה את אחד השלבים בפרוצדורה. --- אני רואה שלמדת מגוברנור את השיטה לשרשר שוב ושוב מקור לא רלוונטי, עד שהקורא יאמין שטענותיך הן אמת צרופה. (טוב, זה לא פלא בהתחשב בעובדה שאתם פעילים של אותו ארגון) שוב נכשלת בהבאת מקור המציין במפורש שישו נידון למוות ע"י הסנהדרין.

כרגיל אתה עושה מעצמך צחוק

אין לי תרופה שתגרום לך להבין כי מהקטע ההוא אפשר להבין שהסנהדרין שפטו את ישוע. ---- עכשיו אני מבין את גוברנור... אתה טוען שוב ושוב אותם שטויות, ולא עוזר כל מה שיענו לך... מה אתה רוצה, שכל פעם תכתוב את אותה שטות ואני אתייחס בנפרד לכל אחת מהודעות הSPAMMING שלך?

masorti

New member
כרגיל, אתה והאמת כמו קוים מקבילים.

ואין צורך להיתמם בקשר לגוברנור. אתה והוא צמד חמד הראוי זה לזה, וכנראה פעילים באותו ארגון. ואת כל טענות הסרק שלך כבר הפרכתי בהודעות קודמות.

masorti

New member
כרגיל, אתה והאמת רחוקים מאוד זה מזה

הקטע שהבאת מהתלמוד מדבר על נוהלי השפיטה הכלליים של הסנהדרין, ואינו עוסק כלל במשפטו של ישו. האיזכור על הכרוז המכריז על תליית ישו מובא רק כדוגמא המסבירה את אחד השלבים בפרוצדורה. --- אני רואה שלמדת מגוברנור את השיטה לשרשר שוב ושוב מקור לא רלוונטי, עד שהקורא יאמין שטענותיך הן אמת צרופה. (טוב, זה לא פלא בהתחשב בעובדה שאתם פעילים של אותו ארגון) שוב נכשלת בהבאת מקור המציין במפורש שישו נידון למוות ע"י הסנהדרין.

כרגיל, אתה משקר.

*הקטע מדבר בהחלט על כך שהסנהדרין גרמו להוצאתו של ישוע להורג. אפילו אין סיבה להתווכח... אתן לגולשים לשפוט...
*הבאתי 2 מקורות מפורשים. הראשון זה הקטע מהתלמוד, והשני זה הברית החדשה. לא אמרתי שיש עוד מקורות.

מיקום מדוייק של נפילות טילים... ../images/Emo13.gif

סתםםםם... סתםםםם.... 000000000000 היקר, אל תשכח שגם הקטע התלמודי וגם הקטעים מן הברית החדשה נכתבו לאחר זמן רב ולכן אמינותם מפוקפקת ביותר.

masorti

New member
כרגיל האמת ואתה כמו קוים מקבילים...

וכנראה שגם החוכמה נעה במקביל אליך, ולא תיפגשו לעולם. הקטע שהבאת מדבר באופן כללי על נוהלי השיפוט בסנהדרין, והכרוז על ישו מובא בו כדוגמא לשלב מסודר בפרוצדורה. יתר ה"מקורות" שלך הם תערובת של לינקים לא רלוונטיים וציטוטים מהברית החדשה. מעניין שאתה פועל בדיוק כמו גוברנור... משרשר שוב ושוב לינק לשטות, בתקווה שהקורא יאמין בסוף שזו האמת. אולי זה בגלל ששניכם פעילים באותו ארגון אנטי-דתי.

מותר לך להאמין במה שאתה רוצה.

זאת התיאוריה שלך, ואתה יכול גם להאמין בה. אני לעולם אינני מאמין בתיאוריות, אך אני מקבל ודוחה את כולן כאחת.

masorti

New member
מותר לך לטעון כל שטות שאתה רוצה.

זאת התיאוריה שלך, ואתה יכול גם להאמין בה. אתה לעולם אינך מאמין בתיאוריות, למעט זו המקובלת על אנשי "חופש".

שאלה נוספת באותו הקשר:

מה היו הנימוקים שעל פיהם הממסד היהודי בתקופתו התנגד לישוע?

לדעתי

זה אך ורק בגלל הכבוד שלהם, הם רצו לשמור על מעמדם כבעלי השליטה על העם, וכשראו את המטיף המוזר הזה מהגליל, הם לא אהבו את זה. אני חושב שהממסד היהודי היה מאוד נגד התורה שלו, בגלל שהוא גם הוכיח אותם, ודיבר אליהם בתכלס, ולא התפלסף ופיתח כל מיני תאוריות לא קשורות. גם ההיתיחסות לצביעות של הפרושים, וגם הארכת הציציות שלהם כדי שאנשים יראו אותם, כשהכל יצא מבחוץ.ישוע הטיף שהלב הוא הדבר הנכון יותר, ולא המראה החיצוני. הרבנים באותה תקופה לא היו מסוגלים לשמוע נזיפות והוכחות, ובמיוחד ממי שידוע כבן של נגר. אבל אלוהים חשב אחרת.

masorti

New member
אהבתי את המשפט האחרון...

בפרט לאור הדרך בה ישו סיים את חייו.

לא ענית לעניין

שאלתי מה היו הנימוקים שלאורם פסלו את ישוע. לא מה היו המניעים הנסתרים שלהם, אם היו, וכנראה שגם היו.

למעלה