האם יש איזה שהן מסקנות

masorti

New member
ודאי שאתה מנסה להסתיר...

אתה מציג מראית-עין של חוקר תמים התוהה האם יש למכונה מודעות, בעוד שלמעשה ה"מבחן" שאתה מציע והשאלות שאתה מציג בדיון מראות שמטרתך היא ליצור מצג-שווא של אי קיום הנשמה.

Lu Tze

New member
אני אומר שוב:

אני לא יודע מה זאת נשמה! בשבילי המילה הזאת היא רק רצף של אותיות! לכן אני לא יכול לומר האם יש דבר כזה או אין. אם תגדיר לי את המושג אשמח לומר לך את דעתי עליו. בכל מקרה, אנחנו לא אותו יצור. הרי הגבול שאתה שמת ל"אותם יצורים" הוא שרירותי לגמרי. יכלת באותה מידה לומר ש"אותו יצור" מוגדר רק כמי שיש לו אותו צבע עיניים כמו שלך.

masorti

New member
כשאתה תגדיר מדעית את ה"יופי"...

אז אני אגדיר את הנשמה. ולמרות שאינך מסוגל להגדיר יופי, אתה מסוגל לתת בו סימנים ובודאי שאתה מזהה אותו כשהוא ניצב לפניך. כך גם הנשמה. --- בודאי שאני ואתה יצורים מאותו סוג. אדם שונה מחתול, ושניהם שונים מקוף, וכל בע"ח שונים ממכונות. רוצה לשחק את האהבל ולקרוא להפרדה הזו "שרירותית"? - שיבושם לך. מצידי תגדיר שסוס לבן הוא יצור דומה יותר לרובוט צבוע לבן מאשר לסוס חום.

Lu Tze

New member
אבל יופי הוא דבר אינבידואלי

יופי לאדם אחד יחשב בכיעור לאדם אחר. אני מניח שנשמה היא לא כזאת. בני אדם אכן שונים החיות אחרות, אבל הם גם שונים בינם לבין עצמם. הגבול שלך ל"יצור" הוא שרירותי לגמרי (כמו שכבר אמרתי 3 פעמים). האם אדם שנוצר בהנדסה גנטית וגדל באינקובטור הוא גם אותו יצור כמוך? אתה קובע קירבה לפי מין אבל אתה לא עושה את זה מסיבה מסויימת. למה לא להגדיר את כל קופי האדם כ"אותו יצור"?

masorti

New member
תגדיר לי את היופי עבורך...

ורצוי בכלים מדעיים מדידים, כך שאוכל למדוד בחורה ולזהות ב-100% האם אתה תגדיר אותה כיפה. לגבי הגבול בין יצורים... אמרתי לך כבר שאם ברצונך לשחק את האהבל ולהגדיר אחרת - שיבושם לך. אני טוען שההגיון הפשוט מחייב למתוח את הגבול לפי species, ולכן בני-האדם הם יצורים זהים זה לזה ושונים מהאחרים.

Lu Tze

New member
היגיון פשוט? נהדר!

אני אוהב דברים פשוטים. תסביר לי את ההיגיון הזה. בכל מקרה, בנוגע ליופי, אני לא מסוגל להגדיר מהו יופי בשבילי, אבל יופי הוא דבר ערכי (כמו טוב או רע), לא משהו עובדתי. לפי מה שהבנתי, נשמה היא דבר עובדתי (או שיש נשמה, או שאין נשמה) יש אנשים שטוענים שבגלל שלא ניתן להגדיר נשמה, היא לא קיימת. אם בא לך להמשיל את זה על יופי אז בסדר - יופי לא קיים (כך גם כיעור) אין לי בעיה עם זה.

masorti

New member
יופי הוא דבר ערכי בלבד?

מענין שמדע עורה של בחורה מסוימת בגופך יגרום לך לתגובות פיזיולוגיות שלא כאן המקום לפרטן, ואילו בחורה אחרת תיכשל במשימה זו. לי נשמע שגופך מגיב למשהו עובדתי מאוד, שקשור למבנה האנטומי של האשה שבחברתך. ונדמה לי שאם נביא ביום אחר בחורה עם מבנה אנטומי דומה אל קרבתך, הרי שנוכל לשחזר את תוצאות הניסוי. אז אל תספר לי שאין קשר בין פרטי המבנה הפיזי (שהוא דבר עובדתי לגמרי) של אישה מסוימת לבין אותו מושג שנקרא "יופי". (מצידי תקרא לזה "חושניות" אם זו לדעתך הגדרה עובדתית יותר). העובדה היא שאינך יכול להגדיר לי קריטריונים מדויקים מתי אישה היא יפה/חושנית, אך ברור לך שהיא כזו כאשר היא ניצבת לפניך. כנ"ל לגבי הנשמה. אינך יכול להגדירה אך אתה יודע שהיא קיימת.

Lu Tze

New member
נו יופי - גאון הדור!

לדברים ערכיים יש השפעה על המציאות! גאון אתה! ברור שלערך יש השפעה על המציאות, כך מעשה שאתה תחשיב כרע יגרום לך לשנות אותו (בהנחה שזה מפריע לך מספיק). דבר ערכי לגמרי (טוב ורע הם מושגים ערכיים קלאסיים, זה הדבר ה-1 שמלמדים החוג לפילוסופיה) יכול בהחלט להשפיע על המציאות. זה לא משפיע על הטענה שלי.

masorti

New member
טוב, ננסח אחרת...

הגדר לי סט קריטריונים מדעיים מדידים שבעזרתם אוכל לנבא האם בחורה שאביא אליך תגרום לך להתעוררות מינית חזקה. ואבקש לא לתת לי קריטריונים שיספיקו רק לקורלציה מסוימת, אלא לניבוי של 100% הצלחה. (בלי False Positives ובלי False Negatives) אין פה שום דבר ערכי. אני פשוט רוצה שתגדיר בצורה כמותית מה בגוף האשה יגרום לך לעוררות מינית. העובדה שהמוסכמה היא לכנות את אוסף הקריטריונים הזה בשם "יופי" או "סקסיות" או "חושניות" - אינה מעלה ואינה מורידה.

Lu Tze

New member
די! מה הנקודה שלך?

שאני לא יכול להסביר מה זה יופי? בסדר! אתה אומר שלמחשבים לא יכולה להיות מודעות כי אין להם נשמה. אני אומר שבגלל שאין לי שום מושג מהי נשמה אני לא יכול להתווכח איתך. אתה הצעת השוואה ליופי, בסדר: אני לא אומר שמשהו הוא יפה. אני אומר שמשהו הוא יפה לדעתי וזה לא מחייב אותך. אוקי? מרוצה?

masorti

New member
הנקודה שלי היא פשוטה...

אתה מנסה לטעון שמה שלא ניתן להגדיר במונחים כמותיים - לא קיים. ומכיון שאין דרך להגדיר נשמה, הרי שלדידך היא פיקציה. אני טוען שאין זה כך, וכמו שיופי קיים למרות שאינך יכול להגדירו - כך גם הנשמה קיימת למרות חוסר היכולת להגדירה.

Lu Tze

New member
אני לא טוען שיופי קיים במציאות.

אני טוען שיופי קיים במח של בני האדם, בני אדם מדמיינים יופי. אם אתה טוען שגם נשמה קיימת רק במוחות של בני האדם ורק שהם מדמיינים אותה הגענו לעמק השווה.

masorti

New member
אהי טוען שיש אוסף תכונות...

בהופעתה החיצונית של אישה שיגרמו לך לריגוש מיני, ואני טוען שאינך מסוגל להגדירם בצורה פורמלית למרות שתזהה את קיומם מיד כשהאישה המתאימה תופיע לפניך. תקרא לזה יופי או בכל שם אחר שתבחר. סתם לדוגמא: פנים סימטריים, עור חלק, היקף מתניים בטווח מסוים, וכו' - הם חלק מהמרכיבים של אותו אוסף. הדברים האלה בהחלט קיימים במציאות ולא רק במוח שלך, אך אינך מסוגל לרכזם במדויק ולהגדירם.

Lu Tze

New member
יופי, יש אוסף של תכונות שיגרום לי

להתעוררות מינית. נהדר. בוא ניקרא לאוסף התכונות הזה X. אני לא מנסה להוכיח את X. אין לי שום צורך בזה. X קיים כי אני יכול לראות את ההשפעות שלו. ואז אתה תגיד: "הה! אתה רואה? X קיים כמו שהנשמה קיימת, אתה פשוט רואה שהיא שם!" ואני אגיד: "נכון, אבל אני לא מנסה לומר מה נגזר מ-X כי אני לא יודע מהו. ואילו אתה מנסה לומר מה נגזר מקיום נשמה"

masorti

New member
יופי...

גם אני לא מנסה להוכיח את קיום הנשמה, ואין לי שום צורך בזה. כמו שהבנת בעצמך, גם לגבי הנשמה אתה רואה שהיא שם ואת השפעתה. לא יודע מה אתה רוצה ממני לגבי "נגזר ממנה". הדיון הוא האם יש נשמה, ואתה אינך מסוגל להוכיח שהיא לא קיימת.

Lu Tze

New member
Nice try

We aren't talking about whether there is a soul, we are talking about wether an AI can be intelagent. Since I can't define X, i can't say wether an AI will have it or not. You, however, drew conclutions about the suol without definng it. Sorry about the English (and any spelling mistakes I probbebly made) I just installed Win XP and I'm having some problems with it.

masorti

New member
שטויות...

אינך מסוגל להגדיר מתמטית מהי עבורך "אישה יפה", אך תוכל לזהות בקלות האם אישה שתוצג בפניך מקיימת תנאי זה. ואנחנו כן עוסקים בנושא קיום הנשמה. קיום תודעה גורר קיום נשמה, ואי קיום נשמה גורר אי קיום תודעה.

Lu Tze

New member
אני לא אזהה כלום.

הגוף שלי יגיב אוטומטית ללא שום פקודה מודעת ממני. טוב, די, נמאס לי מהויכוח הזה, מה גם שאתה סתם חוזר על אותו דבר ומסרב להסביר למה אתה מותח את הגבול בבני אדם.

למעלה