שויזיני העלה היא יותר מתהקרצצות שכן הבעיה היא עקרונית, אם אתה יודע תנאי התחלה האם אתה יודע איזה פתרון תקח המערכת ? ואני הדגמתי לפחות מערכת אחת שלא כך הדבר. אתה בטוח שאתה חילוני ? לפי הבערות שלך אתה צריך להצטרף למחנה החרדי, חוצפן אחד.
אבל לא לפורום דת ואתאיזם אלא לפורום פיזיקה אם יש דבר כזה בתפוז. ממבט קצר בכרטיס האישי שלך לא יכולתי לא לשים לב שרוב התגובות שלך בפורומים הם ירידות אישיות וקללות. אני רואה שהצטרפתי למחנה המכובד של מותקפי גיאורג. אולי אני לא מבין מתמטיקה אבל לפחות אני לא גס רוח כמוך.
1 איננה בעיה כי אתה יודע (בעיקרון) את תנאי ההתחלה המדוייקים. 2 איננה בעיה כי אין הגבלה תיאורטית על גודל מילת המחשב. תן לי את מספר האיטרציות שאתה רוצה לבצע, ואומר לך מה גודל מילת המחשב הדרושה.
אני נגרר לפעמים לזה. ואני מתנצל מראש אם נפגעת מדברי. בכל מקרה בהנחה שאתה יודע מה קורה בנקודת הביפורקציה, משפט היחידות נשבר שם כי היעקוביאן מתאפס. אם עסקת בנושא כ-15 שנה אז אתה בטח יודע משפט יחידות וקיום מהו ומתי הוא תקף. בנקודת הביפורקציה אין אפשרות שתתכנס לפתרון.
כי אין משמעות למילה בעלת אורך אינסופי, לא בתורת החבורות ולא בתורת הכיאוס. 2. במצב של ביפוקרציה כאשר מתרחש חילוף יציבויות אין לך שום אפשרות לעלות על הפתרון כי קיים יותר מאחד ואתה נמצא בדיוק בפיצול.
למשוואות Navier-Stokes עם תנאי התחלה יש פתרון ויחידות פתרון עד לגודל פרמטר מסויים, מעבר לגודל זה אין יחידות פתרון למרות שלכאורה ה- Data אומרת שכן. הרי לך דוגמא למערכת שעם ידיעת תנאי התחלה ושפה אינך יכול לחזות פתרון. כנראה שאתה מבלבל בין אי קיום פתרון לקיום מס´ רב של פתרונות (אפילו מס´ אינסופי) של פתרונות. אני מפנה אותך לעיין ב-Landau-Lifshitz כרך הידרודינמיקה (כרך 9). שם תראה שעם ניתוח יציבות מתגלה מס´ רב של פתרונות, ואינך יכול לחזות בוודאות איזה ענף ילקח. למעשה רבות הבעיות שאינך יכול לחזות את הענף שיקחו על הבעיות שכן.
אם תוכיח זאת אז תהיה זכאי לפרס הארווי במתימטיקה, זו עדיין בעיה פתוחה. דוגמא נגדית בעיית Taylor-Couette האם באותם תנאי שפה והתחלה, לכל מס´ Re יש פתרון יחיד ?