האם יש אלוקים?

בחורצ´יק זה פורום ואני חושב שהבעייה

שויזיני העלה היא יותר מתהקרצצות שכן הבעיה היא עקרונית, אם אתה יודע תנאי התחלה האם אתה יודע איזה פתרון תקח המערכת ? ואני הדגמתי לפחות מערכת אחת שלא כך הדבר. אתה בטוח שאתה חילוני ? לפי הבערות שלך אתה צריך להצטרף למחנה החרדי, חוצפן אחד.

preacher

New member
אכן בעיה עקרונית,

אבל לא לפורום דת ואתאיזם אלא לפורום פיזיקה אם יש דבר כזה בתפוז. ממבט קצר בכרטיס האישי שלך לא יכולתי לא לשים לב שרוב התגובות שלך בפורומים הם ירידות אישיות וקללות. אני רואה שהצטרפתי למחנה המכובד של מותקפי גיאורג. אולי אני לא מבין מתמטיקה אבל לפחות אני לא גס רוח כמוך.

vizini

New member
שטויות

1 איננה בעיה כי אתה יודע (בעיקרון) את תנאי ההתחלה המדוייקים. 2 איננה בעיה כי אין הגבלה תיאורטית על גודל מילת המחשב. תן לי את מספר האיטרציות שאתה רוצה לבצע, ואומר לך מה גודל מילת המחשב הדרושה.

vizini

New member
שטויות בשלישית

לאינסוף איטרציות אין פתרון גם אם יש לך מילת מחשב רציפה.

שטויות ברביעית

קיימים מספיק מקרים שיש התפצלות של הפתרון ולכן שם תצטרך אינסוף איטרציות (לא תתכנס לעולם) למרות שאתה יודע בוודאות שיש פתרון.

vizini

New member
שטויות בחמישית

לכל תנאי התחלה נתון יש רק ערך אחד ויחיד אחרי מספר איטרציות מוגדר. אין כזה דבר "אינסוף איטרציות".

vizini

New member
יש סיכוי סביר

שבזמן שאני טחנתי מספרי פייגנבאום ומצאתי פונקציות עם ביפורקציות של 3,5 ו-7, החלב עוד לא יבש על שפתיך...

vizini

New member
התנצלות

צר לי שנגררתי לסגנון כזה. תתעלם מההודעה הקודמת. תניח שאני יודע מה הם ביפורקציות ושעסקתי בנושא כבר לפני כ-15 שנה.

ניחא, הבה נתעלם מסגנון פוגעני, גם

אני נגרר לפעמים לזה. ואני מתנצל מראש אם נפגעת מדברי. בכל מקרה בהנחה שאתה יודע מה קורה בנקודת הביפורקציה, משפט היחידות נשבר שם כי היעקוביאן מתאפס. אם עסקת בנושא כ-15 שנה אז אתה בטח יודע משפט יחידות וקיום מהו ומתי הוא תקף. בנקודת הביפורקציה אין אפשרות שתתכנס לפתרון.

1. היא כן בעיה

כי אין משמעות למילה בעלת אורך אינסופי, לא בתורת החבורות ולא בתורת הכיאוס. 2. במצב של ביפוקרציה כאשר מתרחש חילוף יציבויות אין לך שום אפשרות לעלות על הפתרון כי קיים יותר מאחד ואתה נמצא בדיוק בפיצול.

vizini

New member
היא לא בעיה

כי אנחנו מדברים על העיקרון. מצידי תבנה מחשב אנלוגי בעל מילה רציפה. אם אין פתרון גם עם מילה רציפה, אין פתרון בכלל. אבל לא זה הוא המצב.

שוב את בעיית הטורבולנציה אתה מכיר ?

למשוואות Navier-Stokes עם תנאי התחלה יש פתרון ויחידות פתרון עד לגודל פרמטר מסויים, מעבר לגודל זה אין יחידות פתרון למרות שלכאורה ה- Data אומרת שכן. הרי לך דוגמא למערכת שעם ידיעת תנאי התחלה ושפה אינך יכול לחזות פתרון. כנראה שאתה מבלבל בין אי קיום פתרון לקיום מס´ רב של פתרונות (אפילו מס´ אינסופי) של פתרונות. אני מפנה אותך לעיין ב-Landau-Lifshitz כרך הידרודינמיקה (כרך 9). שם תראה שעם ניתוח יציבות מתגלה מס´ רב של פתרונות, ואינך יכול לחזות בוודאות איזה ענף ילקח. למעשה רבות הבעיות שאינך יכול לחזות את הענף שיקחו על הבעיות שכן.

vizini

New member
כלומר, אתה אומר שלמשוואות

נוויר סטוקס עם תנאי התחלה ושפה קבועים יש פתרונות רבים? זה מוזר, כי אני יכול להוכיח שלא...

אתה לא יכול להוכיח זאת

אם תוכיח זאת אז תהיה זכאי לפרס הארווי במתימטיקה, זו עדיין בעיה פתוחה. דוגמא נגדית בעיית Taylor-Couette האם באותם תנאי שפה והתחלה, לכל מס´ Re יש פתרון יחיד ?

vizini

New member
יש לי הרושם שאנחנו לא מדברים על

אותו הדבר. האם אתה טוען כי: משוואות נויאר סטוקס, בצירוף תנאי שפה ותנאי התחלה u(r,t0) , ro(r,t0) i לא מספיקים כדי לקבוע את u(r,t) , ro(r,t) i ?

למעלה