האם יש אלוקים?

lordjek

New member
מודה

שאלת הפתיחה הייתה סתמית, כדי לפתוח דיון, אשר הולך ופורה. אנ יגם לוקה מידי פעם בעברית מדוברת, אין מה לעשות. ----------------------- Никто не совершенен

לא דובים ולא יער.

1. לא רק שאין כאן ויכוח פורה, אין פה בכלל "ויכוח". רק גיבוב מילים חסרות משמעות. 2. הערות להערה: א. יש רשות רשמית ממנהל הפורום לכתוב בשגיאות, כך שכל אחד יכול להשתולל חופשי. ב. עברית מדוברת יכולה בהחלט להיות בו זמנית גם תקנית. פשוט לא קיימת בארץ תרבות לשון. 99.99% מדברים בשגיאות גסות.

vizini ורון סי לא צריכים אותך. לא

אכפת להם באיזה שרשור נפתח הדו-שיח שלהם בינם לבין עצמם. אני בכלל לא בטוח שהם שמו לב לעובדה החשובה של קיומך בפורום.

lordjek

New member
פרובוקציות, זוכרים?

אתה עדיין צרחך טריגר שיפעיל את המערכת. שאלה סתמית וחסרת תשובה (לכאורה. עדיים אין לי זמן להציג אותה, כי נתקעתי במחקר אודות "ויכבד את לב פרעה" לשאלת חופש בחירה) תספיק בהחלט להפעלת העסק.

הם ניהלו בדיוק (או בערך) אותם

דיאלוגים עוד הרבה לפניך, ויַמשיכו בלעדיך. לגמרי לא אכפת להם שמו של מי עומד בתחילת השרשור. מאידך, אם המחשבה, ש-1000 הודעות משורשרות לפתיחה שלך, גורמת לך סיפוק, אז טוב מאוד. רק אל תזכיר ששואה ואונס הם לטובה.

lordjek

New member
אל תדאג

אני פה עם תוכניות ארוכות תווך. עוד נספיק לחזור לשואה. ---------------------------------------- אני לא מאמין.

הדבר האחרון הוא שאני מודאג.

בַּמהירות שאתה "מתקדם" יקח לך אינסוף זמן לעבור את המילימטר הראשון של תכניותיך ארוכות הטווח.

יאנוס

New member
רון סי אני מוחה על השוביניזם:

אני מבקשת שתחזור בך מיד מהמשפט "כל המדענים יכולים ללכת הביתה להיות עם הילדים והאשה". מה עם המדעניות?

vizini

New member
גם הן

יכולות ללכת הביתה ולהיות עם הילדים והאישה...

preacher

New member
אתם מדברים על שני דברים שונים

ויזיני שואל "איך", אתה שואל "למה". איך האדם מהתאונה ניצל? הגוף שלו פגע בעוצמה X בכרית עם קשיחות Y, נגרמה תאוטה Z שלא הספיקה לכוח מינימלי N שדרוש לשבירת עצמות וכו´. אין צורך להכניס את אלוהים להסבר בשום מקום. למה הוא ניצל? שאלה שונה לגמרי. התשובה האתאיסטית - אין משמעות בעולם, ולפיכך השאלה עצמה חסרת משמעות ולא דורשת תשובה. בכל אופן ויזיני התכוון רק לשאלות "איך" כשאמר שאלוהים לא דרוש להסבר.

lordjek

New member
גדול!

סחטיין. באמת לא ציפיץי למבול כזה אז אענה על אחת-אחת לפי הסדר השם מופיעים לי: L7- סביר? זה הסבר, תרוץ, צגובה אישית? עמלק - קרל סייגן, בספרו "עולם רדוף שדים" התיחס למשל זה (אלא שאצלו זה היה דרקון מרחף יורק אש בלתי מוחשית במרטף). הוא המשיך ואמר שנכון שאתה לא יכול לאשות עם זה כלום אבל, אם יש לך במקרה מליון איש שטוענים כי אכן יש דרקון, אל תתעלם מאפשרויות, אלא תמשיך לחקור. dar - רציתי דיון פתוח. מי אמר שאני אוכיח למישהו משהו? מה אני, מחב"ת? preacher - סבבה, עלית על אחת מהלכודות הלוגיות. אלא שכל דעה פה היא בבחינת "לדעתי". מצטער רבותי, אבל אין פה אנשים שבאמת קובעים מציאות. לכן, אנאממך, הסבר את דעתך. Lu Tze- גם אם אין הוכחות, אנשים יכולים להציג את דעתם, ואז אפשר יהיה להרהר, לערער, ולהטיל בה ספק, ולהתווכח עליה. סטרא - סבבה, לכאלה ציפיתי. אתה טוען ש"אלוקים" הוא מושג מעשה ידי אדם הבא לענות על צרכים פנימיים, או לפחות לתת להם תרוץ שלא יחייב המשך חקירה. (תקן אותי אם טעיתי) דיזקן - בריאת העולם יש מאין באופן חד פעמי, אפילו אם נגיד שכח עיון מסתייג מאז, יש בה כדי השפעה עצומה. הצדק איתך בקשר למעמד הר סיני, אבל אני רוצה להראות קו המחשבה של בריאת עולם. ה´ גדול, כל יכול ויודע הכל -> בורא עולם אשר מתוכנת כך שאנשים טובים יזכו לשכר, ורעים לעונש. בשרשרת לוגית הזאת, לה´ כבר אין צורך להתערב. "חיים ומוות נתתי לפניך" - יש מפרשים שלשון נתתי מצביע על כך שתהליך שכר ועונש מקובע בבריאה מראשיתה, וכעת הכל בבחינת "מעשנים" (ראו שרשור על חופש הבחירה). סיטרא - מעולה! העלית נקודה חשובה. האמת האלוקית (כגון התורה) אינה ידע אקדמי אותות משהו שהוא נכון. זוהי אמת מחייבת ודורשת פעולה. זוהי אמת שגוררת שינוי בחיי האדם. אני רוצה להביא פה טיעון משיחותיי עם ידידיי הגויים ברחבי הIRC. "אם אתה מחזיק את האמת המוחלטת, הדבר הנכון היחיד" - שאלו אותי, " אז אם היא כל כך נכונה, למה העולם לא קלט את זה עד עכשיו?" ועניתי: "חברה, אני אציע לכם משהו: אני נותן לכם את האמת המוחלטת הנכונה והאמיתית, ואתם בתמורה, תעשו ברית מילה, ועדסןף החיים תאכלו מה שארשה לכם בלבד" תאמינו, או לא, איש לא הסכים לתנאים כאלה.... איגור - נכון, אבלאני לא מסכים עם זה. בעזרת ה´ נגיע גם לזה. יאנוס - יפה. טענה שלך הוא שחלק של הברא את העולם ניתנת להפרכה. אחלה טלמון סילבר - המציאות מתוסבכת מספיק.... vizini - סטטיסטיקה היא צורה מדעית לחפות על חוסר ידיעת חוקים המניעים את היקום. רון סי - חזק ואמץ!

vizini

New member
סטטיסטיקה נותנת כלים מדוייקים

לתחזיות. היא מבוססת על ידיעת חוקים , בניגוד לאמונה באלוהים שאינה מבוססת על כלום, אינה נותנת כל תחזית וכולה לצורך סיפוק צרכים פסיכולוגיים של אנשים מסויימים.

lordjek

New member
ידיעת חוקים?

סבבה. ספר לי את החוק שמנחה את המספריםבהגרלת הפיס השבועית.

vizini

New member
ברצון רב

יש כמובן סוגים שונים של הגרלות. לדוגמא - הגרלת הללויה. נמכרו כ - 750000 כרטיסים. מתוכם נבחר אחד באופן אקראי (שיטת הבחירה לא פורסמה ע"י מפעל הפייס). לכן הסיכוי לזכיה הוא 1 ל750000 . ובאמת, אחד זכה מתוך 750000 שקנו כרטיסים! מדהים איך החוקים עובדים. כעת - אולי תוכל אתה לספר לי את החוק שמנחה את אלוהים ופעולותיו?

lordjek

New member
שיטת הבחירה לא פורסמה

וזה, חוסר ידיעה, הופך את העסק לאקראי. אם היית יודע - זה כבר לא היה אקראי. בימי ביניים היו מפילים את הכל על אלוקים. היום - על סטיטסטיקה- חיפוי לאי-ידיעה.

vizini

New member
גם אם הייתה מתפרסמת

עדיין היתה אקראית. וזה שבימי הבינים היו מפילים הכל על אלוהים - זה נכון. כמה אנשים עוד לא התקדמו מאז, ועדיין נשארו בימי הביניים...

למעלה