גדול!
סחטיין. באמת לא ציפיץי למבול כזה אז אענה על אחת-אחת לפי הסדר השם מופיעים לי: L7- סביר? זה הסבר, תרוץ, צגובה אישית? עמלק - קרל סייגן, בספרו "עולם רדוף שדים" התיחס למשל זה (אלא שאצלו זה היה דרקון מרחף יורק אש בלתי מוחשית במרטף). הוא המשיך ואמר שנכון שאתה לא יכול לאשות עם זה כלום אבל, אם יש לך במקרה מליון איש שטוענים כי אכן יש דרקון, אל תתעלם מאפשרויות, אלא תמשיך לחקור. dar - רציתי דיון פתוח. מי אמר שאני אוכיח למישהו משהו? מה אני, מחב"ת? preacher - סבבה, עלית על אחת מהלכודות הלוגיות. אלא שכל דעה פה היא בבחינת "לדעתי". מצטער רבותי, אבל אין פה אנשים שבאמת קובעים מציאות. לכן, אנאממך, הסבר את דעתך. Lu Tze- גם אם אין הוכחות, אנשים יכולים להציג את דעתם, ואז אפשר יהיה להרהר, לערער, ולהטיל בה ספק, ולהתווכח עליה. סטרא - סבבה, לכאלה ציפיתי. אתה טוען ש"אלוקים" הוא מושג מעשה ידי אדם הבא לענות על צרכים פנימיים, או לפחות לתת להם תרוץ שלא יחייב המשך חקירה. (תקן אותי אם טעיתי) דיזקן - בריאת העולם יש מאין באופן חד פעמי, אפילו אם נגיד שכח עיון מסתייג מאז, יש בה כדי השפעה עצומה. הצדק איתך בקשר למעמד הר סיני, אבל אני רוצה להראות קו המחשבה של בריאת עולם. ה´ גדול, כל יכול ויודע הכל -> בורא עולם אשר מתוכנת כך שאנשים טובים יזכו לשכר, ורעים לעונש. בשרשרת לוגית הזאת, לה´ כבר אין צורך להתערב. "חיים ומוות נתתי לפניך" - יש מפרשים שלשון נתתי מצביע על כך שתהליך שכר ועונש מקובע בבריאה מראשיתה, וכעת הכל בבחינת "מעשנים" (ראו שרשור על חופש הבחירה). סיטרא - מעולה! העלית נקודה חשובה. האמת האלוקית (כגון התורה) אינה ידע אקדמי אותות משהו שהוא נכון. זוהי אמת מחייבת ודורשת פעולה. זוהי אמת שגוררת שינוי בחיי האדם. אני רוצה להביא פה טיעון משיחותיי עם ידידיי הגויים ברחבי הIRC. "אם אתה מחזיק את האמת המוחלטת, הדבר הנכון היחיד" - שאלו אותי, " אז אם היא כל כך נכונה, למה העולם לא קלט את זה עד עכשיו?" ועניתי: "חברה, אני אציע לכם משהו: אני נותן לכם את האמת המוחלטת הנכונה והאמיתית, ואתם בתמורה, תעשו ברית מילה, ועדסןף החיים תאכלו מה שארשה לכם בלבד" תאמינו, או לא, איש לא הסכים לתנאים כאלה.... איגור - נכון, אבלאני לא מסכים עם זה. בעזרת ה´ נגיע גם לזה. יאנוס - יפה. טענה שלך הוא שחלק של הברא את העולם ניתנת להפרכה. אחלה טלמון סילבר - המציאות מתוסבכת מספיק.... vizini - סטטיסטיקה היא צורה מדעית לחפות על חוסר ידיעת חוקים המניעים את היקום. רון סי - חזק ואמץ!