האם יש הבדלי אינטליגנציה בין גזעים מסוימים?

22ק ו ס ם

New member
מה שאתה לא מבין זה, שזה לא עניין של דיעה

זה לא מה אני חושב לעומת מה שאתה חושב כשלכל דיעה יש משקל שווה. המחקרים וצורת ההסקה הם אלו שקובעים. תחשוב על זה ככה: נניח שאני מקבל את התצפיות שעשית, אלא שאני אומר שהנה, זו הוכחה שהתרבות משפיעה בצורה ברורה על הישגי שחורים ולבנים כי ברור ששחורים ולבנים חיים במקומות אחרים, מתאמנים בצורה שונה, התזונה שלהם שונה וכו'. זו הוכחה בעיניי שההבדלים שציינת הם תרבותיים בלבד. כלומר, על אותה תצפית יש לנו מסקנות שונות לגמרי ומה שצריך לעשות זה לראות את הגורמים שהובילו להבדלים בפועל ולראות מי צודק.

Enrique romero

New member
נפלת

כי לפי מה שאתה אומר על כל אתלט שחור אמריקני שהיה בגמר 100 מטר, אמור להיות אחד לבן (כי הם חיים את אותה תרבות, אוכלים אותו אוכל וכו'), וזה ממש אבל ממש לא המצב.

אתה יכול כמובן להסיק מסקנות שונות, ואני יכול כמובן להפריך אותן כמו שעשיתי עכשיו :)

אני חושב שלא משנה כמה תנסה, לא תצליח למצוא הסבר תרבותי לעליונות השחורים בריצות קצרות אלא רק הסבר גנטי.

השאלה האמיתית היא האם העליונות שלהם בריצות קצרות משקפת את העליונות האתלטית שלהם? אני חושב שכן, אתה חושב שלא. כמו שאמרתי, נסכים שלא להסכים.

22ק ו ס ם

New member
שחורים ולבנים בארה"ב חיים באותה תרבות?!

צא ולמד קצת על ההיסטוריה של שחורים בארה"ב, איך ואיפה הם חיים היום, כמה מהם נמצאים מתחת לקו העוני לעומת לבנים, כמה הם מרוויחים לעומת לבנים וכו' ואחרי זה תבוא ותאמר שהם חיים באותה תרבות.

Enrique romero

New member
אז הם יותר מהירים כי הם חיים מתחת לקו העוני?

או שאולי זה כי הם בורחים כל הזמן מהמשטרה
?

לא רציני הטיעון הזה שלך, ציפיתי ליותר.

22ק ו ס ם

New member
זה חלק מזה

כל הנושא של תרבות העוני והשפעותיה על בחירות הקריירה של האנשים נחקר היטב ואני ממליץ לך לקרוא על זה. ואם אתה רוצה לדון על משהו רצוי לשמור על תרבות דיון מינימלית, רצוי להביא טיעונים ולא התקפות אישיות או זלזול בבן השיח שלך בלי ששום דבר יעמוד מאחורי זה.

22ק ו ס ם

New member
שוב, אתה עושה הרבה הכללות לא מבוססות

זה לא עניין של אמונה אלא של מדע. יש הבדל בין לומר "אני סבור" כך וכך, לבין שזה יהיה נכון. אתה צריך לספק הוכחות לכל הטענות שלך ולא סתם לחשוב שהן נכונות רק בגלל שאתה חושב ככה.

Enrique romero

New member
אנחנו בפורום, ברור שהרוב זה הסקת מסקנות אישית

אבל אני כן משתדל לגבות את זה בעובדות כמה שיותר, תנסה להיות יותר ספציפי כי לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון.

ואגב, אני ממש לא חושב שאני צודק ב-100 אחוז בכל דבר שאני אומר, אחרת לא הייתי פותח דיון ורוצה לשמוע מה אתם חושבים.
אני רק כותב את דעותיי (שבחלקן מבוססות על עובדות) ומצפה לשמוע דעות אחרות, זה הכל.

22ק ו ס ם

New member
האמת המדעי לא כפופה לדיעה זו או אחרת

וזה פורום מדעי שבו צריך לתת מחקרים שיתמכו או יפריכו את הדיעות שאתה מביא. עד עכשיו לא עשית את זה ולא הבאת שום מחקר שתומך במה שאתה אומר, תוך כדי ביטול הביקורות הרציניות לגבי האמירות הנחרצות שלך. ככה לא עובד מדע למזלנו.

Enrique romero

New member
לא צריך לתת מחקרים, צריך לתת עובדות שתומכות

ואת זה אני נותן כל הזמן. אם היו מחקרים מספיק אמינים ומדויקים בנושא, בכלל לא היה צורך להעלות דיון בפורום.

ושוב, לא יודע מאיפה הסקת את זה שאני מבטל את הביקורות או בטוח ב-100 אחוז בצדקתי? הרי ככה מנהלים דיון, אני לא חייב להסכים איתך בהכל וכנ"ל ההפך, אבל אם תתן לי ראיה מספיק חזקה שתוכיח שטעיתי אני אהיה הראשון להודות בכך.

22ק ו ס ם

New member
דיעה שלך היא עובדה?

הנה, נתתי לך לא מעט עובדות שסותרות את הדברים שאתה חושב שהם נכונים ותקרא טוב את הפוסט שהפניתי אליו. אני מראה שם איך תרבות משפיעה בצורה משמעותית על בחירות של אתלטים והצטיינות שלהם. ואגב, אתה עושה סלט שלם בין עובדות למחקרים. אם יש עובדה לא ניתנת לערעור אז בטח היא תוצר של מחקר כלשהו. תצפית אנקדוטית שלך היא לא עובדה או מחקר.

אתה מבטל את הביקורות כי אתה מתעלם מהכשלים הלוגיים בטיעונים שלך וחוסר התמיכה של מחקרים במה שאתה אומר.

Charles Darwin

New member
שאלת תם: האם אתה מודע להבדל בין

"לא כל ההבדל הוא גנטי" לבין "כל ההבדל הוא לא גנטי"?

Charles Darwin

New member
המאמר שלך מדגים למה "לא כל ההבדל הוא גנטי",

ברם אנריקה לא טען שכל ההבדל הוא גנטי.

22ק ו ס ם

New member
יש שלך קשיים בהבנת הנקרא כנראה

א. המאמר מדגים למה רוב מה שאנשים חושבים שהוא גנטי הוא לא כזה ויש הסברים תרבותיים טובים להבדלים הנצפים.

ב. אנריקה לא הביא שום הוכחה שמשהו כן גנטי לכן האבחנה בין הכל גנטי, לחלק גנטי חסרת משמעות.

Enrique romero

New member
אני חושב שאתה חוטא במה שאתה חושב שאני חוטא בו

אילו עובדות נתת לי? רוב ההודעות שלך הן 3-4 שורות שבהן אתה מסביר לי למה אני טועה בלי שום גיבוי מחקרי *עובדתי*. עובדתי זה אומר לדוגמא שמצאו שהגנים של האתלטיות שווים בשחורים ולבנים, ובגלל שאין מחקר כזה אתה גם לא יכול מן הסתם לתת אותו וזה למה אנחנו מנהלים פה דיון ומחליפים דיעות.

אני לא מבטל שום ביקורת, אני פשוט לא מסכים איתך. מותר לי נכון ?

22ק ו ס ם

New member
אני לא צריך לתת לך מחקרים כי אתה זה שטענת

משהו. חובת ההוכחה עליך. אם אתה טועה ששחורים עליונים על לבנים במשהו וזה עניין גנטי, אז בבקשה, תספק הוכחות לכך מעבר לאמירות שככה אתה חושב. גם הצבעתי על כשלים בטענה הזו שהתעלמת מהם לגמרי, למשל העובדה שיהודים בארץ לא ממש מוצלחים כמו עמיתיהם בחו"ל במדעים.

Charles Darwin

New member
אני לא אוהב את הביטוי "חובת ההוכחה" גם כשהוא

תקף, לא כל שכן במקרה הזה. הרי אפשר להפוך את זה ולשאול למה אתה מניח שההבדל הגנטי הוא דווקא אפס? האם אתה מכיר גנוטיפ או פנוטיפ כלשהו שבו ההבדל בין הגזעים הוא אפס? אני לא מכיר אפילו תכונה אחת כזו.

22ק ו ס ם

New member
אני לא מניח שום דבר

הבדלים יכולים להיות תרבותיים או גנטיים לגבי כל תופעה נצפית. אבל אם אני מביא ראיות להשפעות תרבותיות למה שנתפס כהבדלים גנטיים אז חובת ההוכחה באמת עליו. ושים לב איך אתה משנה את הנושא. אני לא אמרתי בהכרח שאין הבדלים גנטיים בין קבוצות, אלא שההבדלים הללו רלוונטיים להבדלים באינטליגנציה, יכולת ספורטיבית וכו'.

Charles Darwin

New member
ביקשתי דוגמה לתכונה שבה אין הבדל בין הגזעים

או שמא אתה טוען שדווקא התכונה שהשתנתה הכי הרבה במהלך האבולוציה של האדם היא התכונה שהשתנתה הכי מעט מאז הפיצול בין הגזעים?

למעלה