האם יש הבדלי אינטליגנציה בין גזעים מסוימים?

22ק ו ס ם

New member
אתה סוטה מהנושא

לא על זה בכלל הדיון אלא על צורת ההסקה הקלוקלת שלו.

Charles Darwin

New member
נהפוכו, אני משיב את הדיון למסלולו.

בחר את התשובה הנכונה ביותר לדעתך: הרכיב הגנטי בהבדלים הקוגניטיביים הנצפים בין הגזעים הוא (א) 0% (ב) מספיק קרוב ל-0% כך שאין לו משמעות פרקטית (ג) עשוי להיות משמעותי.

22ק ו ס ם

New member
לא, אתה לא

אתה כרגיל שואל שאלות רטוריות לכאורה ומנסה להסיט את הדיון למה שאתה רוצה לדבר עליו. כל מה שהיה לי להגיד בנושא אמרתי כבר בשרשורים הקודמים.

Charles Darwin

New member
סליחה ותודה שהעמדת אותי על טעותי

לרגע חשבתי שהדיון הוא על הבדלים קוגניטיביים בין הגזעים, אבל עכשיו אני מבין שהדיון האמיתי הוא על "צורת ההסקה הקלוקלת" של אנריקה, שזה כמובן הרבה יותר חשוב.

22ק ו ס ם

New member
זה בהחלט יותר חשוב

כי בלי הסכמה על מה נחשב לעובדה או ראיה מדעית, או בלי להבין איך פועל מדע, איך קובעים סיבה ותוצאה, איך מבקרים משתנים וכו', לא ניתן לנהל שום דיון מדעי.

22ק ו ס ם

New member
הוא היה לא מדעי מצידו של אנריקה

מצידי הוא דווקא כן היה מדעי.

Charles Darwin

New member
אני מוכן לקבל שהיית קצת יותר מדעי מאשר

בדיון הקודם שלי איתך, אבל עדיין קצת פחות מאשר אנריקה.

22ק ו ס ם

New member
חחח, שאתה תתן לי ציונים על מדעיות

אכן, מצבך קשה יותר משחשבתי.

Charles Darwin

New member
נראה שתת המודע שלך חולק עליך

אתמול ב-23:13 דיברת על "האמירות הנחרצות" של אנריקה; ב-23:29 אני הצעתי להיזהר "מהצהרות גורפות"; וב-23:40 אתה שינית את הנוסח שלך ל"טענה הגורפת". כנראה שתת המודע שלך העדיף את הנוסח שלי. לכאורה הבדל קטן, אבל הנוסח הראשון הוא בבירור לא נכון (ברור לכל בר דעת שאתה היית הנחרץ ולא הוא). אנריקה לא היה נחרץ, אך הוא כן היה קצת גורף ולכן הורדתי לו ציון והוא קיבל רק קצת מעליך. אני מקווה שהוא לא נעלב, הכל כמובן ברוח טובה והיתולית.

22ק ו ס ם

New member
אתה כרגיל משקר ומעוות אבל מה חדש בזה?

יש לך באמת בעיות חמורות בהבנת הנקרא אם אתה לא מבין שהטענה לגבי אמירות נחרצות לא מתייחסת בכלל למרכיב היחסי הגנטי, אלא לאמירות נחרצות אחרות, למשל ששחורים אתלטיים יותר מלבנים. אבל למה שהאמת תפריע לך כשכל מי שקורא את השרשור יכול לראות בדיוק מה אני כתבתי והתייחסתי אליו ומה אנריקה כתב?

Charles Darwin

New member
גולשים עם בעיות בהבנת הנקרא לדעתך:

(רשימה חלקית)
destinationCHAOS
evanescent (שלא כותבת כאן יותר...מעניין למה)
tombenarye1234
שץ הפנטאון (אין לי מושג מי זה)
angela8
דייהטסו
אני כמובן
ורוקד עם שבלולים (אם כי בנימוס כמובן, כי הוא silverback בעיניך).

אמרו עלי הרבה דברים בפורום, אבל לא זכור לי שאי פעם אמרו שיש לי בעיות בהבנת הנקרא או שאני שקרן. תכלס הדבר העיקרי שמפריע לי זה שלמעט 'אני רק עובר' ו'רוקד עם שבלולים', היחס שלך כלפי כל מי שניהלת איתו "דיון" היה פחות או יותר כמו בשרשור הנוכחי ואני מעולם לא התערבי כי חשבתי שזה לא עניין שלי, גם כשהתוצאה היתה שאנשים איכותיים עזבו את הפורום.

22ק ו ס ם

New member
התחלת עכשיו עם לזרוק שמות לא קשורים?

נכון, כל מי שניהלתי איתו אי פעם דיון התייחסתי אליו ככה וגרמתי לעזיבת אנשים איכותיים. תמשיך להאמין בשקרים של עצמך, כולל זה שאף אחד לא קרה לך שקרן. כמעט בכל שרשור שלך (שאיכשהוא תמיד אתה מנסה לגלגל לנושא אחד בדיוק) יש מי שמצביע על העיוותים והקריאה המאוד סלקטיבית של הספרות שיש לך. אולי אנשים פחות בוטים ממני בחשיפת השקרים שלך, אבל לומר שאף אחד לא קרה לך שקרן מלבדי זה ניסיון לייפות את המציאות.

בכל אופן, התגובות שלך רק מראות עד כמה אתה באמת מעוניין בדיון וכמה אתה מעוניין לתקוף אותי אישית כל פעם שאני מעמיד אותך על טעותך וחושף את העיוותים והשקרים שלך לגביי. השרשור כאן די ברור וכל מי שרוצה יכול לקרוא את השרשור הזה ולראות מי משקר ומעוות ומי לא, ומי מעוניין בדיון מדעי ומי לא. כנראה שדיונים מדעיים קצת קשים עליך אם אתה שוב ושוב מנסה להסיט אותם לדברים אחרים.

Charles Darwin

New member
שאלתי אותך שתי שאלות מדעיות פשוטות

1. האם אתה מכיר תכונה שבה אין הבדל בין הגזעים? 2. האם לדעתך ההבדל הגנטי-קוגניטיבי בין הגזעים הוא 0%, קרוב ל-0%, או עשוי להיות משמעותי?

22ק ו ס ם

New member
לא מעוניין לענות לך

אתה דמגוג, משמיצן ושקרן כמו שהשרשור הזה מוכיח.

ranisharoni

New member
איך מחזירים אותם לפורום?

התחננתי לכותבת מוכשרת אחת שתחזור אבל היא סרבה בתוקף.

ranisharoni

New member
אני לא מבין למה דיונים

צריכים להיגרר פה לפסים פרסונליים במיוחד שזה לא עובד טוב כמו בפורומים לא מדעיים. אולי כדאי להפסיק עם חשבונאות פרסונלית של מה נאמר בדיוני עבר.

Charles Darwin

New member
מה עושים כשמישהו נובח עליך שוב ושוב

"יש לך באמת בעיות חמורות בהבנת הנקרא"; "אתה כרגיל משקר ומעוות"; "דמגוג, משמיצן ושקרן" וכו'? אפשרות אחת היא לעזוב את הפורום; אפשרות שניה היא להבליג; ואפשרות שלישית היא להראות שמדובר בנבחן סדרתי. באמת שאני משתדל להבליג, אבל זה בעייתי כי בסופו של דבר זו מילה שלי נגד שלו ויש לו יתרון ביתיות (הוא יותר פעיל ומוכר בפורום, פחות שנוי במחלוקת, ואפילו נחשב למומחה).

ranisharoni

New member
זה יעזור אם המומחים יפסיקו לריב

על בסיס פרסונלי. אני מבין את הנקודה שלך אבל כדאי להתחיל מלוח חלק. למומחים פה יש מספיק ביטחון עצמי בכדי להימנע מריבים קטנוניים עם מבקרים (גם אם האחרונים תוקפניים עדיף להשאיר את ההתמודדות למנהל). אני מאמין שלרוב המבקרים יש כוונות טובות מספיק כדי שיתקיים דיון נקי ועינייני. אני בור גדול ובכל זאת מצליח להמנע פה מתיגרות רחוב למרות הפערים הגדולים שלעיתים קשה לגשר עליהם.

למעלה