האמת שיש לי טיעון רציונלי מאוד למה כו להחזיר את החטופים, לא שזה היה משכנע אותי

dory30

Well-known member
למדינה יש גם חובה להגן ולשמור על אזרחיה הקיימים
ולא רק על אלה שנחטפו
עיסקת חטופים מבישה מהווה הפרת חוזה של ההתחייבות הזו.
כפי שאנחנו רואים ישנם שני חובות הסותרים זה את זה .
אפשר לשחרר את המחבלים ולדאוג שיהרגו אותם באשר יילכו. לא חסרים משת"פים עם ישראל שישמחו מאוד כשיילכו לעולמם "לפני הפנסיה".

Cranio

Well-known member
אפשר לשחרר את המחבלים ולדאוג שיהרגו אותם באשר יילכו. לא חסרים משת"פים עם ישראל שישמחו מאוד כשיילכו לעולמם "לפני הפנסיה".

אבל להקריב את חייהם של החטופים תמורת הבטחון העתידי שלו חשוב הרבה יותר .

וזו תמצית החשיבה של הימין המטורלל.

evglev1

Well-known member
מנהל
אבל להקריב את חייהם של החטופים תמורת הבטחון העתידי שלו חשוב הרבה יותר .

וזו תמצית החשיבה של הימין המטורלל.
זה לא מטורלל ביטחון עתידי הוא גם חשוב, כל אחד מאיתנו יכול להיחטף או להירצח ושהרוצח שלו יישאר חופשי כל החיים כתוצאה מהעיסקה.

Cranio

Well-known member
זה לא מטורלל ביטחון עתידי הוא גם חשוב, כל אחד מאיתנו יכול להיחטף או להירצח ושהרוצח שלו יישאר חופשי כל החיים כתוצאה מהעיסקה.

טיעון אדיוטי.
כי את הסכנה העתידית שלך , ממשלה נורמלית תמנע.
הצלת החטופים היא זו שבוערת ולא הקיום שלך בעתיד .

הערה: אני לא עונה יותר לתגובות שעליהן כבר השבתי.

evglev1

Well-known member
מנהל
טיעון אדיוטי.
כי את הסכנה העתידית שלך , ממשלה נורמלית תמנע.
הצלת החטופים היא זו שבוערת ולא הקיום שלך בעתיד .

הערה: אני לא עונה יותר לתגובות שעליהן כבר השבתי.
אז מה הטענות שלך לבן גביר לפני 7 באוקטובר שניסה ליצור הרתעה אמיתית שהכלא יהיה באמת עונש לאסירים הביטחוניים ולא חופשה/קייטנה?

Cranio

Well-known member
אז מה הטענות שלך לבן גביר לפני 7 באוקטובר שניסה ליצור הרתעה אמיתית שהכלא יהיה באמת עונש לאסירים הביטחוניים ולא חופשה/קייטנה?
בנגביר פירומן ופרובקטור עם פה גדול בלבד שנכנס לממשלה בגלל שהנאשם צריך לשמור על שרידותו השלטונית.
בכך מסתכמים כשרונותיו.

evglev1

Well-known member
מנהל
הלוואי וזה היה כל כך פשוט, הכי טובה למלכד את המחבלים ולחסל אותם מה שאנחנו נחליט, הכי טוב בקבלת הפנים שעורכים להם במידה ותהיה אחרי שחרור החטופים, וכך לחסל את כל האוהדים שלהם אבל יהיו שם גם ילדים ולא אשמים בחינוך שהם מקבלים, אבל העיקר שזה שקוף ובודקים רמאיות כאלה.

DANIAVNI

Well-known member
תגיד לי, אתה חושב שזה משחק ?
לא כל כך מהר מצליחים לחסל
כמה מהר חיסלת את גיבורי עיסקת שליט?
לפני שהן חיסלו אותנו ?

Cranio

Well-known member
לפני שהן חיסלו אותנו ?
תשאל את נתניהו למה הוא סירב לחסל את סינוואר 5 פעמים במהלך השנים.
וגם לגבי חיסול נסראללה הוא היסס ודחה את קבלת ההחלטה עד שהלוי וגלנט לחצו עליו והכריחו אותו לאשר .

evglev1

Well-known member
מנהל
תשאל את נתניהו למה הוא סירב לחסל את סינוואר 5 פעמים במהלך השנים.
וגם לגבי חיסול נסראללה הוא היסס ודחה את קבלת ההחלטה עד שהלוי וגלנט לחצו עליו והכריחו אותו לאשר .
בעיתון הארץ ממש השתוללו שלאחר חטיפת שלושת הנערים החזירו את משוחררי עיסקת שליט לכלא, אז אתה אומר שהיו שותקים אם פשוט היו מחסלים אותם. סינואר הוא המקרה הקיצוני ביותר אבל לא היחיד. מתוך כל משוחררי עיסקת שליט במקרה הטוב 80% חזרו לטרור.

Cranio

Well-known member
בעיתון הארץ ממש השתוללו שלאחר חטיפת שלושת הנערים החזירו את משוחררי עיסקת שליט לכלא, אז אתה אומר שהיו שותקים אם פשוט היו מחסלים אותם. סינואר הוא המקרה הקיצוני ביותר אבל לא היחיד. מתוך כל משוחררי עיסקת שליט במקרה הטוב 80% חזרו לטרור.
אם זה רלוונטי לדעתך אז תפנה את טענותיך לעיתון "הארץ".
לדעתי אין קשר בין התגובה שלך לבין מה שקורה במציאות עכשיו.

dory30

Well-known member
לפני שהן חיסלו אותנו ?
מי חושב שזה משחק? להיפך, הם כ"כ הרבה פעמים הפרו סיכומים שגם לנו מותר. כך מדברים בשפת האויב.

evglev1

Well-known member
מנהל
מי חושב שזה משחק? להיפך, הם כ"כ הרבה פעמים הפרו סיכומים שגם לנו מותר. כך מדברים בשפת האויב.
אבל השמלאנים בכו שהפרנו הסכם כשהחזרנו את משוחררי עיסקת שליט לכלא (גם לא את כולם) לאחר חטיפת שלושת הנערים.

dory30

Well-known member
אבל השמלאנים בכו שהפרנו הסכם כשהחזרנו את משוחררי עיסקת שליט לכלא (גם לא את כולם) לאחר חטיפת שלושת הנערים.
אמרתי לך שאני "מרכז קיצוני", לא? אנשים פה לא מכילים מורכבויות.

xyxy210

Well-known member
אמרתי לך שאני "מרכז קיצוני", לא? אנשים פה לא מכילים מורכבויות.
אמרת גם שאתה תפסיק לכתוב כאן. ויותר מפעם אחת.
הדיעות שלך אינן של "מרכז קיצוני" .
מה שיוצא ממקלדתך , במרבית המקרים , אינון ראוי לעלות על הצג.
המלצתי לך - לך לכתוב בפורומים האחרים.....אתה לא תורם בפורום הזה שום דבר טוב.

1ספי11

Well-known member
משפחה של חטוף מסוגלת לחשוב רציונאלית? הוא דיבר על רציונאלי, ברור שאם אנחנו מאמינים שהיהודים הם כולם משפחה אחת גדולה, ההחלטות לא יהיו רציונאליות, ולכן אף מדינה אחרת לא הייתה מסכימה לא לעיסקת שליט ולא לעיסקת טטנבאום ואפילו לא לעיסקת גלדווסר ורגב שכל העיסקאות היו לא רציונאליות בעליל.
מה זאת התגובה הפטרוניסטית המכוערת הזאת? אתה יכול לחשוב רציונלי?
מדינת ישראל עשתה עיסקאות עם הטרוריסיטים כל פעם שלא מצאה דרך לשיחרור אלים.

evglev1

Well-known member
מנהל
מה זאת התגובה הפטרוניסטית המכוערת הזאת? אתה יכול לחשוב רציונלי?
מדינת ישראל עשתה עיסקאות עם הטרוריסיטים כל פעם שלא מצאה דרך לשיחרור אלים.
רציונאלי ונכון לא תמיד חופפים, בניתוח של עלות מול תועלת, במקרה של עיסקת ג'בריל, עיסקת טטנבאום, עיסקת שליט ועיסקת רגב וגלדווסר היה משתלם יותר להפקיר את החטופים לגורלם ויהיה עוד רון ארדים מאשר לשלם את מחיר העיסקאות. אה בעצם אם היו מפקירים את חטופי עיסקת ג'בריל לגורלם, אז לא היו מרגישים בושה ולא הייתה בעיה לשלם את המחיר שנדרש על רון ארד שדווקא היה רציונאלי, אבל במצטבר על רון ארד לאחר עיסקת ג'יבריל היה צריך להציל את כבודה האבוד של המדינה שנרמס בעיסקת ג'בריל.

1ספי11

Well-known member
רציונאלי ונכון לא תמיד חופפים, בניתוח של עלות מול תועלת, במקרה של עיסקת ג'בריל, עיסקת טטנבאום, עיסקת שליט ועיסקת רגב וגלדווסר היה משתלם יותר להפקיר את החטופים לגורלם ויהיה עוד רון ארדים מאשר לשלם את מחיר העיסקאות. אה בעצם אם היו מפקירים את חטופי עיסקת ג'בריל לגורלם, אז לא היו מרגישים בושה ולא הייתה בעיה לשלם את המחיר שנדרש על רון ארד שדווקא היה רציונאלי, אבל במצטבר על רון ארד לאחר עיסקת ג'יבריל היה צריך להציל את כבודה האבוד של המדינה שנרמס בעיסקת ג'בריל.
אתה כהרגלך לוקח בעלות על הנכון.

למעלה