"האקדמיה ללשון: לא ללימוד משפטים באנגלית" -

קזרדי

New member
אני לא מתכוון **לכפר** על שום דבר...

לעמדה שלך אין שום יתרון א-פריורי על פני העמדה שלי, ואינך נמצא במצב שבו עמדתך היא ברירת המחדל המובנת מאליה ואני נתבע להוכיח כל טענה שאני מביא.
אדרבא, אם אתה דורש ביסוס בממצאים ובהוכחות מדעיות לכל דבר, תתכבד ותוסיף בסוף כל משפט שאתה מוציא מתחת למקלדת שלך רשימת רפרנסים המוכיחים אותו מדעית מעל לכל ספק סביר. אחרי שתגמור להוכיח לי את כל מה שאתה טוען, אני אשקול להוכיח לך את מה שאני טוען.

asaphx

New member
טוב, תמשיך לספר כמה הישראלים כולם בורים

ועלובים, השפה העברית שבפיהם דלה ומכוערת, ואתה גאון הדור שבפיו הבשורה הלינגוויסטית לעולם.... אם זה מה שעושה לך טוב!

קזרדי

New member
תמשיך אתה לספר לעצמך...

ששפת ה"כזה כאילו" היא התפתחות והעשרה של העברית, ושמעולם מצבה של העברית לא היה טוב יותר.

מיכי 10

Member
העברית אולי באמת לא בסכנת הכחדה, אבל מצבה

רחוק מלהיות מצויין.
אני לא בטוחה שאתה צודק במה שאמרת. זאת אומנם גישה אופיינית מאד לבלשן (לעומת לשונאי), ובמיוחד לבלשן צעיר. אבל אני מצפה בכל זאת שמי שגדלו בבית כמו שלי, שהוא ההמשך של בית הורי, יתייחסו אל העברית בצורה שונה. למעשה, רוב טענות העברית שלי הן כלפי בתי הצעירה. היא עצמה צריכה ללמד עברית בבי"ס, ושואלת אותי שאלות כאלה בעברית, שמאכזבות אותי בכל פעם מחדש.
שלא לדבר על הבעל שלה ועל הבעל של אחותה, שהעברית שלהם כבר ממש דפוקה. ):
לפחות כלתי מדברת עברית טובה (וגם אנגלית נחמדה).

asaphxiix

New member
אני לא רוצה להתערב בענייניך האישיים

אבל כדאי בכל זאת לשקול מה יותר חשוב - היחס של בנותיך אל העברית, או היחס שלך אל בנותיך!

מיכי 10

Member
חמוד, אל תדאג! כבר שנים

אני לא נוהגת לתקן לאנשים (שלא מבקשים זאת ממני בפירוש) שגיאות, כולל לילדים שלי!! חוסר הידע של בתי הצעירה מצער אותי, ואני מנסה לעזור לה כשהיא שואלת אותי עבור התלמידים שלה.
אבל היחסים בין ילדַי וביני, והקשרים בינינו, חמים ומשפחתיים, וctn, אינם סובלים ממריבות על השפה העברית.

אם כבר יש טענות, זה על כך שאני לא באה אליהם מספיק, לדעתם.

אחמס1

New member
צר לי שאתם עדיין בפוליטיקה כאן

הסיפור הזה מזכיר לי את התמונה המצורפת, והמבין יבין.

מיכי 10

Member
אחמס היקר,

למה כל נושא (או לפחות רוב הנושאים) שאני מעלה בפורום, נחשב בעיניך לפוליטיקה? למה?
אני יכולה רק להבטיח לך שאין לי כל כוונות נסתרות בדברים שאני כותבת כאן. מבחינתי הכל גלוי ופתוח על השולחן.
האם מאבק על הזכויות הטבעיות של השפה העברית בארץ ישראל בכלל, ובאוניברסיטאות שלה בפרט, הוא פוליטיקה?
אז אולי עלי לבדוק היטב במילון ובוויקיפדיה, מה זה בכלל פוליטיקה. ואני מבטיחה לעשות זאת, כי שיעורי אזרחות לא קיבלתי אף פעם, וגם לא דאגתי להשלים זאת אף פעם.
ובכל מקרה, אני חושבת שהנושא של לימודים בארץ בעברית (ולא באנגלית), הוא בהחלט עניין שראוי לעסוק בו ב"פורום בלשנות ושפות העולם"!

אחמס1

New member
פשוט נדמה שבפעם האחרונה שביקרתי

השירשור הפעיל ביותר היה בדיוק באותו נושא. אני לא חושב שאני מרבה להחשיב נושאים שאת מביאה כפוליטיים, וחלילה לי מלהאשים אותך בכוונות נסתרות... אבל הנושא הזה של מעמד רשמי של כל שפה בכל מדינה הוא כן מה שהייתי קורא "פוליטי", ובעוד זה אכן נושא שראוי לעסוק בו בפורום הזה, יש פה, כך נדמה לי, הפרה של מידתיות. האפשר שכמעט כל שירשור בפורום יעסוק באלטרציה פונולוגית של s הריבוי באנגלית?

מיכי 10

Member
אז מהביקור האחרון בו זיכית אותנו, עברו קצת

למעלה משלושה שבועות. אני עדיין בטוחה שהוא לא היה פוליטי, אבל מחקתי את כל מה שלא אהבתם, אתה, קאבה והדיוט גמור.

לדעתי, מעמד רשמי של כל שפה במדינה שלה עצמה, הוא לגמרי לא פוליטי. אני לא רואה את הקשר לפוליטיקה. פוליטיקה שמפריעה בעיני להתנהלות של פורום שמבקש להיות לא פוליטי, היא וויכוחים מהסוג של התנצחויות בין שמאל וימין, למשל.

וסלח לי, אבל פתחתי את הערך "פוליטיקה" בוויקיפדיה הבוקר. יש שם הרבה הסברים על פוליטיקה בכלל, ועל "פוליטיקה במובנה הרחב", ועל "פוליטיקה במובנה הצר", והשארתי את חלון הדף הזה פתוח במשך שעות, ומדי פעם חזרתי לקרוא בו קצת. אבל הנושא כל כך כל כך משעמם בעיני, שאני לא מסוגלת להתגבר עליו (בין שאר המטלות שלי), אז לבסוף סגרתי. מזל שזה לא בחומר שלי לבחינה. אם כי, כמאמר המורות שלנו: "אני את הבגרות שלי כבר עשיתי!"...

בכל אופן, לענייננו; אתה מוזמן לרפרף קצת על השרשורים שנכתבו מאז אותו שרשור (בקשר ליישוב פסגות), ולראות אם יש בהם עוד שנראים בעיניך פוליטיים.
אם אני מבינה נכון את כוונתך ב"הפרה של מידתיות" בחומרים שאני כותבת בפורום זה, אתה מוזמן להציע להחליף אותי. אני מוכנה להחזיר את המפתחות בכל רגע בו אתבקש לכך.

קזרדי

New member
אני אסביר לך...

ברגע שאת מגדירה שפה לאומית מסוימת כשפה הרשמית של מדינה, את הגדרת למעשה סממן של מדינת לאום.
השאלה האם מדינת ישראל צריכה להיות מדינת הלאום של העם היהודי או מדינת-כל-אזרחיה שרק במקרה רובם ממוצא יהודי - היא שאלה פוליטית.

שימי לב לניסוח שלך "מעמד רשמי של כל שפה במדינה שלה עצמה".
ברגע שקבעת שזו המדינה של שפתם של היהודים, קבעת במשתמע שזו מדינה יהודית (כמשמעותה בדרישות של נתניהו כלפי אבו-מאזן).

אני אציג זאת אחרת...
נניח שערביי ישראל היו דורשים שכל תרגיל בית וכל טופס בחינה באוניברסיטה יודפסו במקביל גם בעברית וגם בערבית (אחרי הכול, נכון להיום ערבית היא שפה רשמית של ישראל במעמד שווה לעברית). האם היית טוענת שזו דרישה א-פוליטית ושיש לדון בה רק בהתחשב בשיקולים אקדמיים ותרבותיים-לשוניים?

מיכי 10

Member
תודה על ההסבר, קזרדי,

או מסורתי.
אכן, מההסבר שלך אני מבינה עכשיו טוב יותר מה מפריע לכם, למי שזה מפריע.

אבל מבחינת תוכן הדברים, אני לא מקבלת שום דבר מכל זה. אני חושבת (ובטוחה) בדיוק בדיוק את ההפך ממה שאתה מסביר כאן.
הבעיה, שאני מנועה מלהמשיך לדון בכך בפורום, מהסיבה היחידה, שכמי שנתבקשה לנהל את הפורום הזה, אני לא יכולה לכתוב כאן דברים שבעיני חלק מכם נראים, לצערי, פוליטיים. למרות שבעיני הם אפילו לא מתקרבים לפוליטיקה.

אז כדי שלא תרגישו לא טוב, ושלא ייראה כאילו אני מנצלת משהו לרעה, אני מוכנה להשיב במיילים או דרך מערכת המסרים למי שירצה בכך, ועל מה שירצה. ולא כאן.
זה לא בקטע של לריב, חלילה, אלא להבהיר דברים. רק למי שיבקש. אחרת, חבל על הזמן שלכם ושלי, ואעבור לעניינים אחרים שלי.

קזרדי

New member
רק כדי להבהיר...

לי אין בעיה עם הדיון וגם לא עם הגדרתה של מדינת ישראל כמדינה יהודית.
אני רק מסביר מדוע קידום מעמד העברית מקפיץ חלקים מהציבור הסמולני, ולכן מדוע לדיון בנושא יש היבט פוליטי.

מיכי 10

Member
אז אדרבה. :)

באמת התפלאתי. אבל טעיתי כבר בהבנת אנשים אחדים, אז חשבתי (בטעות) שגם אותך לא הבנתי עד עתה.
בכל מקרה, תודה! ההסבר שלך היה טוב מאד, והבהיר לי קצת את נקודת המבט השונה של חלק מהאנשים.

kabeemulo

New member
הסיבה שיש פה היבט פוליטי היא לא שזה

"מקפיץ חלקים מהציבור הסמולני" אם להשתמש במילותיך הפוגעניות.

קזרדי

New member
זו בדיוק הסיבה...

יכולתי כמובן לכתוב "מחנה השלום" או "הציבור החילוני-ליברלי-הומניסטי" במקום "הציבור הסמולני", אבל הטענה המהותית היתה נשארת נכונה.

kabeemulo

New member
יכולת לכתוב כל שטות שאתה רוצה

(ואתה אכן עושה זאת לעתים), אבל מה שהופך את הנושא לפוליטי זה שהוא עוסק באיך היינו רוצים שהמצב יהיה, ולא שהוא "מקפיץ" ציבור זה או אחר (מה שבמקרה הזה גם בכלל לא נכון, לדעתי, אבל אין לי כוונה להתווכח על זה).

למעלה