הבעיה הפנים ישראלית.

One Echoe

New member
אני חושב,

שהדתיים לא יודעים מה זה מוסר. ודיברתי עם הרבה מהם, וגם אם הם לא אלימים, מוסר הם לא יודעים מה הוא. עכשיו, אני אולי יוצא דופן, אבל אני לפחות לא מתנתק מהעולם כמוכם בשביל להיות לא אלים.

להתנתק מהמציאות אצלי שווה ללברוח

צריך לשנות, לשפר, לא לברוח ולהתנתק במקום מסויים מהמציאות.. כי תכל'ס זה לא שווה בכלל. יש הבדל אבל זה על אותו עיקרון: אני יכולה להיות חכמה מאוד ולקבל ציונים טובים נגיד, וכל הכיתה שלי מקבלים אפס. אז אולי העלתי טיפה את הממוצע של הכיתה בכמה נקודות אבל בטח שיכולתי לעשות יותר..להתאמץ לעזור ולא לברוח וכך הממוצע היה יותר גבוה.

One Echoe

New member
איך בדיוק?

לא לראות טלווזיה? לא לגעת אחד בשני בשביל להישאר " טהורים " ? לא ללמד על השואה, בשביל שחס וחלילה התלמידים שלכם לא יראו שהאל שלכם לא כזה אל מלא רחמים. וכו', וכו', וכו', וכו'. הכי קל לברוח, נכון. אבל אז אתם בעצם נוטשים את המדינה שלכם, שאתם כ"כ אוהבים.

../images/Emo60.gif סורי זה לא בכוונה

אחותי הקטנה הפריעה לי
טוב אז בקשר להודעה שלך. אתה בעצמך אמרת שהבעיה מתחילה מהטלוזיה ושהיא מהווה גורם שלילי אצל ילדים אז אולי כדאי לא להחשף לה עד גיל מסוים? ואני לא אומרת את זה בגלל שאני חושבת ככה אלא ממה שאני מסיקה מדבריך. ובנוגע לשמירת נגיעה לא בא לי להכנס לזה ולגבי השואה אנחנו לומדים את השואה בדיוק כמו בביה"ס החילונים. ולגבי להתנתק אני לא התכוונתי להתנתק כמו שבטח הבנת מדברי אלא אולי לא כדאי לחשוף עד גיל מסוים לאלימות שיש ברחוב? לפשע? אולי כדאי שיהיו תמימים לגיל מסוים? עד שיוכלו להבין בעצמם שזה רע? ולא יקבלו את זה בתור דבר נורמלי ממה שאני יודעת פסיכילוגים אומרים שהשנים הראשונות של האדם מרכיבות את התכונות של האדם אז אני לא אומרת להתנתק אחרת אי אפשר יהיה להלחם בזה אלא שילדים עד גיל מסוים לא יחשפו לרוע שיש בכזאת עוצמה.

One Echoe

New member
תגובה.

אני לא חושב שהחינוך הדתי הוא הפיתרון לחינוך החילוני, זה א'. ככלל. ב'-אמרתי את זה, אבל לא התכוונתי לכזו מידה של התנתקות. אני מסכים עם מה שאמרת בסוף, בהחלט. ואני אפילו הטפתי על זה בשרשור הזה. אני חושב שהחינוך החילוני לוקה בחסר...אולי בגלל השוק החופשי וחוסר הגבולות של הכסף, אבל החינוך הדתי לא יותר טוב. כלומר, פשוט צריכים לתקן את החינוך החילוני, ולא לברוח לדתי שבו יש עוד דברים רעים שצריכים למגר.(את כל הדת עצמה..).

../images/Emo60.gif אני בכלל לא קישרתי את זה

לדת, בהודעה הראשונה שאני הגבתי עליה כתבת שאנחנו מנותקים ואני לא הבנתי על זה ניתוק מדובר כי המצב לא כך, אנחנו לא מנותקים מאמצעי התקשורת. ולגבי "אבל החינוך הדתי לא יותר טוב" תראה האלימות שיש בבתי ספר דתיים לעומת בתי ספר חילונים יותר קטן לא? ואיך תסביר את העובדה שהרבה אנשים לא דתיים אלא מסורתיים ואולי אף חילונים שולחים את הילדים שלהם ביסודי לביה"ס דתיים בגלל הערכים ולא בגלל המסורת?

One Echoe

New member
נו באמת.

את רוצה להוציא דברים מהקשרם? הדיון הוא כל חינוך דתי וחילוני;וההקשר שלהם לאלימות. ואת הגבת לי על הודעה שאני הגבתי שקשור לזה. -- תראי, בלי ספק שיש בדת מוסר...אני מסכים עם זה. אבל חלק מהמוסר שם מאוד מעוות, אבל אני צריך ללמוד על זה עוד בשביל לכתוב על זה. אז אני אשאיר את זה פתוח. לדעתי, הדת לא המציאה את המוסר. מהסיבה הפשוטה שאנשים כתבו את ספר התנ"ך. ומהסיבה הפשוטה שהאדם למד עם הזמן מה זה מוסר. וקרא לו בשם(מוסר). נכון, בבתי ספר דתיים יש פחות אלימות ...בהרבה אפילו, בגלל שיש סוג של קונצנזוס וה"תנאי"(לא באמת תנאי)להיותו של בנאדם דתי הוא להיות מוסרי כי המוסר הוא חלק מהתנ"ך. חבל שלא כל מי שמאמין בתנ"ך הוא מוסרי.(ע"ע ערסים, שעליהם נערכת הדיון). אני לא יודע מה להגיד על זה האמת. כבר כתבתי שצריך לתקן את החינוך החילוני. אולי בזה הדתיים יותר טובים מאיתנו:יש להם סיבה להיות מאוחדים.

../images/Emo60.gif תאמת

אני כבר לא זוכרת למה כתבתי מה שכתבתי בהתחלה כלומר למה כתבתי את זה לך אז שיהיה
לגבי היתר שישאר פתוח לגבי התנ"ך אנחנו יוצאים מ-2 נקודות שונות. לגבי החינוך החילוני צריך לחקור טוב טוב את הגורמים זה לא רק בכלל סיבה אחת או שניה זה הרבה יותר מורכב.

למעלה