הבעיה הפנים ישראלית.

One Echoe

New member
נכון, זה מורכב.

מה שטוב בתנ"ך(טוב חלקי בהחלט) שהמוסר שם מוצג כמפתח... אולי צריך לרשום גם תנ"ך לחילונים
. סתם, אני באמת מאמין שיש יצר רע ויצר טוב אצל אדם, ובאופן כללי בנאדם צריך לגדול ביצר טוב...ולא להיות מושפע מדברים רעים, שזה מחזיר אותנו לקטע של הטלווזיה.

אני לא מסכים עם זה

תדעי שהרבה ממעשי האלימות מקורם בעולים חדשים מרוסיה (לא שאני מנסה לומר משהו על עולים מרוסיה), בכל מקרה אלימות קיימת בכל מקום מהחברה הדתית לחברה החילונית, מהמעמד העליון למעמד התחתון, מהאשכנזים למזרחים ומהיהודים למוסלמים ולנוצרים. לדעתי החברה הישראלית איבדה את המוסר בגלל הכיבוש. ברגע אחד הפכנו ממדינה סוציאלית-דמוקרטית לאנשים בלי מוסר.

../images/Emo60.gif אממ

...חברה הישראלית איבדה את המוסר בגלל הכיבוש.
כל הבעיות הפנימיות של מדינת ישראל נגרמו בגלל הכיבוש? אתה יכול להסביר את עצמך?

dikla88

New member
בעיה...

המצב באמת בכי רע... פשוט מאוד רוב רובם של הילדים הללו חשים שמגיע להם יותר ושהם מלכי העולם.. ההורים והמורים נוהגים בשאננות ולא מראים יד יותר חזקה בחינוכם- פשוט מוותרים להם.. אך אני תוהה על אמירתך האחרונה ואני מצטטת :"שאלה ילדים מקופחים, רובם מהמגזר המזרחי ש"נדפק" שנים רבות בארץ ועכשיו לא יודע לאן ללכת. אני חושבת שיש משהו בסברה הזו, אבל מאמינה שזה לא קשור רק לעדות. מה אתם חושבים? זוהי אמירה ממש גזענית!!!

רולדההה

New member
זו לא אמירה גזענית. ../images/Emo98.gif

זו אמירה מבוססת. מה לעשות, זו המציאות שאני חיה. לא חס וחלילה שאין אלימות והתנהגות חצופה אצל האשכנזים. יש ויש. אבל למשל, תלמידים אשכנזים (לפי מה שאני רואה אצלי בבית הספר) הם הרבה יותר שקטים ויותר מנומסים. להם יש את הבעיות שלהם, אבל לדעתי, כרגע הבעייה הבוערת היא איך מוציאים את הנוער הצ'חצ'חי מבורותו, כדי למנוע דקירות ומעשי רצח שמבוצעים כשהצ'חצ'חים האלה בוגרים ורואים שאין דין ואין דיין.

רולדההה

New member
אבל לזה יש סיבה. ../images/Emo98.gif

הם עולים חדשים, זרים, שלא מבינים את השפה או המנהגים ונוהגים תמיד לצחוק עליהם ולהתעלל בהם. הם מדרדרים בלימודים כי גם בבית אין מי שיעזור והם מאוד מתוסכלים. משם הדרך לסמים, אלכוהול ואלימות דרך סלולה היא. אני שואלת בעצם איך קורה שילדים שנולדו בישראל, שגדלו כאן, שיש להם משפחות תומכות ואוהבות, איך הם הופכים למפלצות שבסופו של דבר יורות בחייל שעומד ליד סלקטורים בכניסה למועדון.

דווקא לא

הסיבה היא שהרבה מהעולים החדשים הם לא יהודים שעולים לארץ כי הם ציונים, הם פשוט פושעים שברחו מרוסיה. תקראי את ההודעה הראשונה שכתבתי לך בנושא.

רולדההה

New member
אבל הרוב הענק, כן. ../images/Emo98.gif

כלומר, מהמידע שהאדם הפשוט יכול לקבל. משפחות פשע שנחשפות בעיתונים. לא זכורות לי אשכנזיות.

קודם כל

יש הרבה נציגים מהמאפיה הרוסית בישראל. יצא לי אישית לראות כמה בכיכר המדינה, לצערי. דבר שני, יש הרבה יותר פשע ממשפחות פשע.

רולדההה

New member
עזוב שניה את הרוסים, בסדר? ../images/Emo98.gif

בוא נדבר על ילידי הארץ, על האנשים שגדלו פה.

spoop

New member
רולדה את אשכנזית?../images/Emo9.gif

חחח כמה דאחקות יש אצלנו על אשכנזים.אבל אל תפגעי זה הכל מאהבה באמת! נניח על הגפילטפיש,וזה שאשכנזים לוקחים עוף שמים מלח ומגישים איך שזה. הרי האולפנא שלנו היא 99% אחוז ספרדית,אבל רק המורות והמדריכות אשכנזיות אז אנחנו מסתלבטות עליהן. אבל בתלכס אין מה להעלב,לאשכנזים יש המון יתרונות על ספרדים,שאני לא אפרט פה מעצם היותי ספרדית.

One Echoe

New member
תראי כמה חשיבות יש לך

לספרדים או אשכנזים. זה רק מראה מה הדת מלמדת אותך, להיות גזענית.

למעלה