הגיעה שעת בובליל ללכת הביתה, עכשיו - דעה|דיון

לונה 2

New member
מבלי להכנס למי אמר מי...

אם אשקלונים אומרים על עצמם שהם שלוחים מאשקלון וזה לא מפחית מעצמם בעיני עצמם. אז מה השערוריה סביב הפרידמנים? לא נראה לך מגוחך שהתקשורת הפכה את עינב למנהיגת קרע עדתי? נו באמת, הילדה בת 22 . כל ההומור הישראלי מבוסס על עדות. אנחנו לא מתפוצצים מצחוק כשאנחנו רואים חיקויים של רוסים? של גרוזינים? של פרסים? של פולניות? ומה הסיפור סביב הקללה של יוסי? הרי ההלשנה עליו יותר גרועה מהקללה עצמה. בקיצור - אלה מקללים, ואלה מקללים. אלה שלוחים ואלה פרידמנים. וכולנו מאותו גזע. ולא פלא ששונאים אותנו בעולם, אנחנו הרי שונאים את עצמנו.

קרמפה

New member
אני לא מבין את ההגיון שלך.

"אם אשקלונים אומרים על עצמם שהם שלוחים מאשקלון וזה לא מפחית מעצמם בעיני עצמם. אז מה השערוריה סביב הפרידמנים?" איך זה מקביל בדיוק? עינב אמרה על עצמה שהיא שלוחית, שפרה וצבר לא אמרו על עצמם שהם פרידמנים! עינב אמרה גם את זה, ואפילו שאולי הביטוי הזה התחיל כבדיחה, עינב הפכה אותו לקללה של ממש. היא לא צוחקת כשהיא אומרת את זה, "אבא, הם לא כמונו, אלה פרידמנים! קרי לב!" היחיד שהכניס את השנאה על רקע חברתי-עדתי לכל הבלגאנים האלה בבית זאת עינב בובליל. ומספיק לשמוע איך אמא שלה דיברה בערוץ 2 בשביל להבין שזה לא במקרה, אלא אסטרטגיה לנצח במשחק. את ראית את הכתבה? אם זה לא היה נסיון ליצור מחדש את הקרע העדתי, אז אני לא יודע מה כן.

לונה 2

New member
קרמפה אני לא בעד שום אמירה

שמתייחסת לעדות, אלא אם כן היא באה לשקף את מה שאחרים אמרו. (כלומר, אין לי בעיה לצטט אותם כדי לאזן כוחות) וגם מבדיחות על עדות לדעתי צריך לצחקק בקלילות. עכשיו תענה לי בבקשה.... למה לדעתך הביאו במשדר החדשות המרכזי של יום שישי בערב את הכתבה על משפחת בובליל? לא יכלו לחכות עד סוף המשחק? יכול להיות שהחליטו להכניס את משפחת בובליל להיות חלק מהדיירים הסמויים השנואים במשחק? אתה קולט עד לאן הגיעו? נסה להיות אובייקטיבי . למה לא הביאו את המשפחות של כל המשתתפים? יכול להיות שמישהו שם רצה לעשות מטעמים ממשהו שכבר ידוע מראש? הרי השורשים של הפערים העדתיים וההתנגחות של אלה באלה לא התחילו במשפחת בובליל. זה סיפור שהתחיל במעברות בשנות החמישים, והדור שלנו משלם את המחיר. . אם התקשורת לא היתה עושה כותרות, אז שום כלום לא היה מתפרץ החוצה. אל תגיד לי שאתה לא מאמין בכוח של התקשורת לשנות מהלכים, הרי גם לפוליטיקאים הם עושים את זה. היום ממליכים, מחר בועטים. אז מכובד בעיניי שאתה לא תומך בבובליל ובז לאמירות גזעניות, אבל לפחות אל תהיהקורבן של התקשורת. ותהיה מספיק הגון כדי להבין שהכתבה הזו נועדה לכסות את הטוסיק של ההפקה שנתפסה במערומיה. נ.ב "נמוכים" זה נחותים.

קרמפה

New member
../images/Emo88.gifאני אענה

ולמען הסר ספק, אני רוצה לומר שאני לא קורבן של תקשורת, אני יודע איך התקשורת עובדת, ואני עבדתי קצת בתחום בעצמי. וזאת הסיבה שאני יודע להבדיל, ולשים לב מתי התקשורת מנצלת מישהו, ומתי מישהו מנצל את הבמה שהתקשורת נותנת לו. וכמובן שכאן היה ניצול הדדי. הסיבה שבחרו להראות את הבית של בובליל היא שזה הבית שמושך הכי הרבה רייטינג, זה הבית הכי מסקרן והבית של שני המתמודדים הכי חמים בוילה, זה יותר משניים במחיר אחד. אם לא היו מצלמים בבית שלהם זה היה מוזר. דבר שני, הכתבה לא היתה על הפער העדתי, ולא על משפחת בובליל. הכתבה הייתה על כמה ש"האח הגדול" נכנסה לחיים שלנו, ובזה היא התעסקה כביכול. כמובן שכל הרעיון של לעשות כתבה על "האח הגדול" הוא פשוט פנייה פשוטה להמונים כדי לעשות רייטינג, הרי ברור לכולם שבמהדורת חדשות של סופ"ש בישראל יש מליון נושאים הרבה יותר חשובים מהריאליטי התורן. אבל ככה זה בערוצים המסחריים, זאת לא הפעם הראשונה שעושים כתבה חסרת ערך על תוכנית ריאליטי, ובטח לא האחרונה. שימי לב שהשבוע גם מעריב וידיעות בחרו לרכב על ההצלחה של האח הגדול. בקיצור, אף אחד לא מנשא להשניא את הבובלילים. ערוץ 2 מנסה לעשות רייטינג, ובשביל זה הוא עושה כתבה על האח הגדול, ובשביל זה הוא נכנס לבית של הבובלילים. עד כאן על הניצול מצד ערוץ 2. ועכשיו לניצול של אמא בובליל. אם מישהו כאן חושב שמשפחת בובליל טיפשים הוא טועה בגדול. הם יודעים מה הם עושים, הם עושים את זה חכם, והם כנראה יחזרו הביתה עם מליון שקלים. ולא רק בזכות יוסי ועינב, אלא גם בזכות זה שאמא שלהם יודעת לנצל הזדמנות, וכשבאים לצלם את המשפחה צופה בטלויזיה, היא יודעת כיצד לנצל את הבמה כדי ללבות את הסכסוך הכי מדובר בתוכנית, כדי לנגח את "האויבת הגדולה" של הבובלילים בתוכנית, והכי חשוב, כדי לנסות להציג את עינב ויוסי כאנשים פשוטים ועממיים (הרי זה הקלף החזק שלהם במשחק) שנלחמים באנשים רעים ומתנשאים. האמת שלא היתה לי בעיה עם זה אם היא לא היתה שולפת מהארון את העניין העדתי, כדי להציג את כל העניין כמלחמה של "מזרחים פשוטים וחמים", מול "אשכנזים קרים ומתנשאים". נכון, העניין העדתי לא הומצא באח הגדול. הוא היה כאן בשנות החמישים והשישים, ואפילו לפני כן כאשר העליות הראשונות שעלו לארץ התייחסו בזילזול לעולים מגרמניה למשל. העניין הוא שהפערים העדתיים רובם כבר נסגרו, ואנשים לא דיברו כאן על קיפוח של מזרחים כבר עשרות שנים. ואותי מכעיס מאוד שמישהו שולף את השלדים האלה מהארון כדי לגרוף לכיסו רווח אישי.

לונה 2

New member
../images/Emo88.gif קרמפה, בקצרה...

השד העדתי לא מת ולא נרדם :) תאמין לי שלא. ולסיכום: אני אישית בוחרת להסתכל ולשפוט על פי המכלול של המעשים ועל פי התוצאות של המעשים בתוך בית האח הגדול. מה שקורה בחוץ לא משפיע. אני מאמינה שבחיים האמיתיים יותר חשוב לדעת על אדם מה הוא לא מסוגל לעשות, יותר מאשר מה הוא כן מסוגל לעשות. (-:

קרמפה

New member
גם אם הוא לא מת

זאת בטח לא סיבה להעיר אותו ולהוסיף פילוג בעם. ובטח לא בשביל לגרוף רווחים על חשבוננו. ולא אכפת לי אם זאת ש"ס שמנצלת אותו בשביל מנדטים כל שלוש שנים, אם אם זאת משפחת בובליל שמחזירה אותו לאופנה בשביל לגרוף מליון ש"ח. גם את אלה וגם את אלה אני מגנה באותה מידה, וקורא לא להצביע בשבילם לא בקלפי ולא בSMSים. חוץ מזה מה שקורא בחוץ ועוד איך משפיע. דעת הקהל היא שתקבע מי המנצח ואותה אפשר לשנות גם מבפנים וגם מבחוץ. לדוגמה: אפילו אם בתוך הבית יוסי הבין ששפרה לא מחקה את הלחם המלא שלו מהלוח, אפילו אם הוא התנצל ואף אחד שם כבר לא מדבר על זה, כאן בפורומים עדיין יכול להיות קונצנזוס כאילו שפרה באמת עשתה את זה, מה שישפיע לא מעט על הסיכויים שלה במשחק.

אנשים נחותים,נמוכים היא אמרה?

שיפרה מאמינה בזה כל משפט שני שלה מתייחס למחשבות האלה...הייתי מאוד שמחה לתת לשיפרה המשכילה והמלומדת,הדור הצעיר את הפרס.. היא בחורה טובה,שעושה הרבה טוב לאחיותיה ולמשפחתה ,עברה הרבה סבל ומנהלת מלחמות עם כל המסגרות. לא יכולה לתת לה פרס על התנשאות,יהירות,וחוצפה...לצערי עדיין מסובכת עם עצמה. שיפרה מקללת הרבה יותר מאשר יוסי ועינב,אז גם בנקודה הזו,לא ניתן להתעלם.

לונה 2

New member
קרמפה מה עובר עליך....? :)

על סמך מה אתה אומר שהיא לא אמרה? שמעתי אותה פעמיים (!) אומרת את זה. וגם אתמול רנין : חצי מהמצלמות עלינו" עינב: "כי חצי מהדיירים כאן" שפרה: זה כי הם לא מעניינים.... (צבר צוחק ברקע כמובן) לא מבינה למה לקבל ככה אנשים חדשים? הרי כל הזעם שלה אמור להיות מופנה להפקה שהביאה אותם.

קרמפה

New member
תסכימי איתי שיש הבדל

בין להגיד על אנשים שהם נחותים, דבר שהיא בחיים לא אמרה, לבין להגיד על אנשים שהם לא מעניינים. אני לא מבין איך את משווה בכלל.

boska2

New member
אהבתי את מה שלונה כתבה ולך קרמפה

אתה מצהיר שאתה אשקלוני ושלוח וטוב לך עם זה, אז מה הרעש שאתה עושה? למה אתה חותר ואיזה יצרים אתה רוצה ללבות? די הבנו הפנמו ושוב המשחק הוא לא אשכנזים - מזרחיים אלא מי שמשחק יותר טוב את המשחק.

קרמפה

New member
אני לא רוצה ללבות כלום

אתה שמעת אותי אומר שציבור כלשהו יותר טוב מציבור אחר? חס וחלילה! המשחק לא צריך להיות אשכנזים-מזרחים. מה שאני אומר, זה שימו לב מי מהשחקנים במשחק עושה שימוש בעניין הזה, ומי בתוך המשחק הוא זה שמלבה את ה"פער העדתי" כדי לנצח במשחק. כי הבן אדם הזה לא ראוי לקבל אפילו לא חצי SMS.

מסכנה עינב על הגב שלה אתה רוצה לטפל בנושא?

אני מרגישה שאתה מאוד כועס על עינב ,ואני כל כך משתדלת לקרוא פעם ועוד פעם ,כדי להבין איך אתה חושב שעינב מלבה את הפער העדתי כדי לנצח במשחק.... לא מצליחה בינתיים קראתי דרך כרטיס של כותבת בפורום את הפוסט הזה בבלוג בתפוז "ויהי בוקר ונשמע קול ה"פרידמנים" . כמעט בכל כלי תקשורת אפשרי עלה היום נושא השד העדתי לדיון. כולם מזועזעים כיצד ה"מזרחים הברברים" העזו לפצות את פיהם ולדבר את אשר על ליבם. איך יתכן שבישראל ה"מתוקנת" השד העדתי חי ובועט ויוצר הבדלה בין עדות אשכנז למזרח. אז בוקר טוב עולם – זה כאן ותמיד היה כאן. רק שעד עכשיו כולם שומרים בליבם כמו כל אותם ה"פרידמנים" הקרים ושקולים בדברם. שמא לא ייוצגו בחברה כגזענים גם אם ההתנהלות וההתנהגות שלהם גרועה מכל מילה. ולהבדיל אותם האנשים המכונים בפי כל ה"ברברים" פצו את פיהם או יותר נכון פתחו את ליבם. לצערי ציבור הצופים ואנשי התקשורת נפלו במלכודת אותה יצר מפיק התוכנית. כאשר מר קופרמן הביא את נציגי משפחת בובליל להשתתף בתוכנית היה סמוך ובטוח כי הנה מצא את ליצן החצר, קוף שעשועים בכלוב שהצופים מבחוץ יצחקו וישתעשעו . אך הופ מה קרה ? הקוף יודע לדבר גם אם בעברית עילגת , אבל דברי חוכמה . כן גם חוכמת רחוב/חיים היא חוכמה מועילה ויעיד על כך מר בובליל בקריאתו את המצב במשחק. אבל מר קופרמן (פרידמן) לא אמר נואש ובעריכה מגמתית ליקט את כל פניני הגזענות לכאורה , של הבובלילים כדי ליצור סערה ובאזז תקשורתי והרי בעולם הפרסום כל באז הוא טוב לרייטינג. ואני פונה בשאלה האם הכינוי "פרידמן" הוא גזעני, האם לא נכון שה"פרידמנים" יוצאי האשכנז ברובם קרים ומאופקים ? והאין זה בא לידי ביטוי בתוכנית כאשר המשתתפים מעליית התוכנית לשידור, סימנו את אותם "ברברים" ועשו את כל אשר ביכולתם להציג ולהתנהג אל אותם אנשים באופן מזלזל . כפי שכבר ציינתי דרך ההתנהלות של אותם ה"פרידמנים" גרועה יותר משם הכינוי אותו קיבלו. חוסר היכולת לקבל את השונה ולהבין שכן יש אנשים עם דרך התנהגות שונה היא הגזענות לשמה! ונחשו מה? אבוי נציגי, ה"פרדימן" בבית האח הגדול חרגו ממנהגם והעזו לפצות את פיהם ולומר את דעתם על אותם ""גזענים" אך מכיוון שהניסוח הוא בעברית יפה וספרותית , הוחלט שלא לצטט אותם ולהעלות לשידור כי הרי "שארית אדם" ו"יהודים סוג ב` זו לא גזענות!!!!!!!!! נ.ב שם משפחתי הוא פרידמן בת להורים מנציגות מזרח ואשכנז "

קרמפה

New member
../images/Emo124.gifראשית כל את מעוותת את הדברים.

אחרי ששי עזב את הוילה צבר אמר שהוא מרגיש שהם נשארו בוילה שאריות אדם. איך זה קשור בובלילים ולעניין העדתי, תהרגי אותי אבל אני לא מצליח להבין. לגבי היהודים סוג ב', את זה לא יצא לי לשמוע, אבל אני מאמין שגם זה הוצא מההקשר בדיוק כמו השאריות אדם של צבר, כמו הלחם המלא של יוסי, וכמו עוד הרבה דברים שאנשים פה לוקחים שתי מילים ותולשים לחוטין מכל הקשר רציונלי. כאשר לצערי את אחת מהם. דבר שני, את מדברת על חוסר היכולת לקבל את השונה, איך זה בא לידי ביטוי מצד ה"פרידמנים" אני לא יודע. לעומת זאת אני יכול לתת לך עשרות דוגמאות כיצד הבובלילים עשו זאת. אם זה השימוש הציני שעינב עשתה בדת בשביל לנגח ואפילו לתאם הדחה של שפרה(!!!). ועינב בובליל, מה לעזאזל זה קשור שהיא בת של רב? אז אסור לה לחלל שבת? היא לא יכולה להיות חילונית? ואם זה סתם לשנוא את שפרה שנאה תהומית פשוט כי לא אוהבים את הסגנון שלה. כמו שבובליל בעצמו אמר. אולי שפרה לא סובלת את עינב, אבל זה בא אחרי אינספור התנהגויות מחפירות שלה. אחרי שהיא צעקה עליה שבכלל העיזה להגיד שיוסי אולי יכול להסתדר בלי לחם מלא (ועובדה שבסוף לא קנו, אפו לחם מקמח מלא, והכל בא על מקומו בשלום), אם זה כשעינב העלילה על שפרה שמחקה את הלחם. אם זה כשעינב התעקשה לקנות סיגריות אחרי שכולם הסכימו שלא קונים אם מפסידים במשימה, וכוליי וכוליי. עינב לעומת זאת שונאת את שפרה מהשניה הראשונה, פשוט בגלל סגנון הדיבור שלה, המשקפיים ונפנופי הידיים שלה, ולא משנה מה ששפרה תעשה, עינב תשנא אותה. כמו כן אף אחד מדיירי הבית לא סימן את עינב ויוסי כברברים, חוץ מעינב עצמה. כשג'ני העירה לה על ההתנהגות שלה לאחר שלקחה את הכפכפים שלה, עינב ישר ייחסה את זה למוצא העדתי שלה. זאת צורת התנהגות מגעילה. במקום להגיד, בסדר, סליחה, ההתנהגות שלי היתה לא במקום, עינב גייסה את כל עדות המזרח שישאו איתה באשמה על ההתנהגות שלה.

קרמפה

New member
כל דבר שאני כותב נכון.

כי אני בניגוד לאחרים לא כותב שטויות ששמעתי מקשקשנים בפורום. אני כותב מה ששמעתי בעצמי, ואם לא אז אני מציין שלא שמעתי בעצמי. אם אני טועה תתקני אותי. ואם אין לך איך לתקן אותי אז תביני שאולי אני בעצם לא טועה בכלל.

חבל לי על האנרגיה

אני סומכת על הגולשים כולנו כאן אנשים שצופים המווון בתוכנית ,ראו ושמעו את הדברים.

קרמפה

New member
אנרגיה להשמיץ את שפרה על סמך דברים ששמעת

זה לא חסר לך. אבל אנרגיה בשביל לבדוק אם הדברים ששמעת מאנשים נכונים, זה אין. "אני סומכת על הגולשים" אני מציע שתשבי איזו שעה, תשמעי שיחה של מתמודדים מהוילה, ובקביל תסתכלי בפורום ותראי איזה שטויות כותבים ואיך מסלפים כל דבר שהם אומרים. ולא משנה בכלל אם זאת שפרה או עינב. אני עושה את זה, ואת לא מאמינה איזה שטויות אנשים ממציאים. וכמו שהם בונים מגדלים על דברים שהם המציאו, את שומעת את השטויות שהם אומרים ובונה על זה מגדלים אפילו יותר גדולים. זה מה שקרה עם הלחם ש"שפרה מחקה" וזה מה שקרה עם ה"שאריות אדם", ואם הייתי עושה את זה יותר אני מבטיח לך ש90% ממה שכותבים פה בפורום הייתי יכול להפריך.

למעלה