ההבדל העצום והפער בין המרכז והצפון

omerlich

New member
איפה אתם הייתם

כשנפלו טילים על ר"ג במלחמת המפרץ,האם מישהו הציע לארח?(ד"א,זה מדברי אמא שלי) האם למדינה היה איכפת מר"ג כמו שלכולנו איכפת מחיפה והצפון? תפסיק עם העליהום על תושבי המרכז,די נמאסת!! אנחנו עושים כל שביכולתנו כדי לעזור(אני תורם עוד שבוע יום עבודה במקום בו אני עובד כתרומה לתושבי הצפון)

סליחה עומר

בלי הרבה התבכיינויות אבל כשסאדם העיף טילים על תל אביב ורמת גן רובם שם ברחו לאילת (אוכלוסיה מבוססת)

omerlich

New member
אז צר לי לאכזב אותך...

אבל רוב הפגיעות(בנפש) היו ברמת-חן שהיא שכונה מאוד מבוססת

איפה אנחנו היינו?

בחדר האטום בחיפה עם ההורים. למה איפה רצית שנהיה? בחוץ?

אשרת

New member
זה לא ממש מדוייק.

רוב הנחיתות של הסקדים היו באזור המרכז, והם היו שם יותר מאשר החיפאים. ואתה עדין לא אמרת לי מה אתה עשית למעני כאשר עפו עלי קאסמים? (ולא, זה לא היה מלפני ארבע שנים, אלא מלפני כמה חודשים)

כן כן אשרת רק אצלכם נפלו טילים

תתפסו בעלות גם על מלחמת המפרץ 1 ו 2. אנחנו שהיתה אזעקת נחש צפע לא נכנסנו לחדרים האטומים, היינו בחוף הים ושחקנו מטקות עם הדגים. רק אתם נכנסתם לחדרים האטומים, בדיוק כפי שרק אתם נפגעתם מקסאמים, וכפי שרק אתם סובלים תמיד. לא פלא שאת בשינוי, מפלגה שחושבת שיש לה בעלות על כל הבעיות במדינה...

אשרת

New member
ממתיק

במלחמת המפרץ הראשונה הייתי בקריות...
ושוב פעם - כל המשפחה שלי (!!) נמצאים בצפון. אתה לא היחיד שם. והם , משום מה, לא מייללים כמוך. עלי נחתו קאסמים. היחיד שבנתיים מילל עד אין סוף וששואלים אותו שאלות מסוימות, ממשיך להתחמק מהם. תגיד, אתה אוהב לבכות?

אשרת

את זאת שטענת שרוב הנחיתות של הסקדים היו באזור המרכז ושבשאר איזורי המדינה לא ישבו בחדרים אטומים. אני רק השבתי לך על טענתך. ואם היית באותו זמן בקריות, על אחת כמה וכמה שאת צריכה לדעת שהטענה שלך מופרכת...
ולגבי הבכי: זכותי לבכות ולקטר, כי אני זה שנפגע, לא את ולא אלה שיושבים לבטח במרכז הארץ. מה את רוצה שנצחק ונספר כמה טוב לנו מהטפשות ושגעון הגדלות של אולמרט? אא אולי את רוצה שאספר שכולנו עושים פה חיים בים של טילים שנופל עלינו?

אשרת

New member
המשפחה שלי ממש לא נפגעת..

מה אני אגיד לך, על ק"ב הקטיושות פוסחות. אני אספר לך, שאתמול, אחת הקטיושות נחתה בדיוק סמוך לבית של ההורים שלי. זה מרחק הליכה של שלוש דקות מבית הורי. אז תתתחיל להכנס לפרופורציות. יש אנשים שחווים דברים יותר איומים בחיים מאשר לשבת במקלט או בממ"ד. אני לא נפגעת? מי אמר שאני לא נפגעת? למה אתה זה שגר שמונה דקות מטולכרם? כן בבקשה, ספר לכולנו. אתה הרי גם ככה לקחת לעצמך את זכות הדיבור בשם כל תושבי חיפה והקריות ובין לבין גם קורא לי שקרנית ומיחצן את רדיו חיפה .

אני לא יושב במקלט וגם לא בממ"ד

אין לנו ממ"ד. לרוב התושבים בחיפה וסביבתה אין ממ"ד. כך שרובנו יושבים בבתים ומקסימום רצים לאמבטיה או לשירותים שאלה המרחבים המוגנים היחידים בדירה שעונים לקריטריונים של הוראות פיקוד העורף. אני גם גר בקומה אחרונה, מה שמגביר את החשש והחרדה בעת התקפת טילים. ואת מספרת לי שאת נפגעת? איך בדיוק את נפגעת כשאת מאות קילומטרים מאיזור החזית ועוד לא נפל אצלכם אפילו טיל אחד מכל אלפי הטילים שנפלו עלינו כבר חודש ימים?

אשרת

New member
רובכם?

רצת ובדקת? קשה לי מאוד להאמין. מעבר לממ"דים, ומקלטים של בתים משותפים, יש גם מקלטים ציבוריים. שוב פעם: לפני חודשיים-שלוש גרתי באזור שבו נופלים עד היום קאסמים. מה אתה עשית עבורי?

כן רובנו

עיריית חיפה ערכה מחקר בנושא, והתוצאה היא שליותר משלושה רבעים מתושבי חיפה והקריות אין ממ"ד ואין מרחב מוגן שאפשר לסמוך עליו בעת התקפת טילים. ברדיו חיפה כאחד מלקחי המלחמה האחרונה החלו כבר לדבר על תכנון עתידי להוסיף ממ"ד אחד לפחות בכל בניין מגורים שיהיה שיהיה מצוייד גם בערכות מגן ובמסיכות אב"ך לכל מלחמה או צרה שלא תבוא. אלוף פיקוד העורף התראיין ונתן הרצאה ארוכה שבמהלכה הסביר לנו המאזינים איך הוא רואה את רואה את מיגון העיר בעתיד הלא רחוק. כך שכן, לרובינו אין ממ"דים ואין מרחבים מוגנים בדירותינו שרובם ישנים ועשויים מבלוקים. ואת יודעת מה ההבדל בין ממ"ד לבניין רגיל? שממ"ד עשוי רובו ככולו מבטון מזויין כשברזל מוצק בתוכו ועובי קיריו ותקרתו נע בין 25-30 ס"מ, מה שיכול לעצור את ההדף של הפיצוץ ולהגן על היושבים בתוכו, בעוד שבניין רגיל, במקרה הטוב ביותר עובי קירותיו ותקרתו נעים בין 15-20 ס"מ והם מכילים בתוכם רק חול שנמצא בין מספר עמודים תומכים. מה שאומר שאם טיל פוגע בבניין כזה, הוא קורע את הקירות והתקרה כאילו היו נייר, וכל מי שנמצא במרחב הזה נפגע קשה או נהרג. בנוסף הסביר האלוף, ישנה גם כדוריות ההרג, שכן כל טיל שיורה עלינו החיזבאללה, מכיל בתוכו כ40,000 כדוריות שכל מטרתן לזרוע כמה שיותר הרג, וברגע שהטיל מתפוצץ, הכדוריות מתפזרות כלפי מעלה עד לרדיוס של בין 800-1000 מטר, מה שבנוסף להדף הפיצוץ גורם לנזקים גם לבניינים סמוכים, וכל מי שנמצא חשוף ברדיוס שציינתי עלול להיפגע מהרסס הקטלני הזה. בנוסף כל טיל כזה מכיל בתוכו בין 35-45 ק"ג חומר נפץ, מה שהופך אותו לקטלני גם ללא כדוריות ההרג שהוא מפזר. כך שעם כל הכבוד אשרת לתושבי שדרות, ויש כבוד, הקסאמים שנורים עליהם, הם משחק ילדים לעומת הטילים שאנחנו כאן בחיפה והצפון חוטפם כבר למעלה מחודש ימים. ואת זה אפשר לראות היטב בכמות ההרוגים והפצועים שיש בתוך חודש אחד כאן לעומת מה שהיה אצלהם ב3 שנים. כך שלא קשה להבחין בהבדלים. ואנחנו מדברים בינתיים רק על חודש אחד...

אשרת

New member
מה הקשר של חיפה לקריות?

עם כל הכבוד, עוד מעט הקטיושות שלכם תעלמנה והם ישארו עם הקאסמים. טול קורה מבין עינך. אתה מגהה חוסר רגישות וזלזול עצום בצורה של תושבי שדורת ובעת ובעונה אחת אתה דורש מככככווווולללללללללםםםםםםםם להתפטר ולשבת במקומות מגונים.

מי מבטיח לך שהם תעלמנה?

ברגע שזה מתחיל, את לא יכולה לדעת מתי ואם בכלל זה ייגמר. מה שהתחיל לפני יותר מחודש בצפון עוד עלול להפוך לשגרה ובדיוק כפי ששדרות התרגלה כבר למטחי הקסאמים עליה, העיר השלישית בגודלה בישראל שאותה את משווה לעיירה קטנה בדרום, עלולה עוד להאלץ להתרגל למטחי הטילים עליה בכל פעם שישראל או צה"ל יעשו משהו שלא ייראה לנאסראללה ימח שמו, ההוא עוד עלול בתגובה להפציץ את מפרץ חיפה. בקיצור: אם את עוד לא מבינה, מה שנוצר פה זה מאזן אימה בין מדינה לבין ארגון גרילה פונדמנטליסטי ורצחני ביותר. ורק תחשבי על זה שבפעם הבאה שחיזבאללה יפגיז את מפרץ חיפה, יפגע טיל באחד ממיכלי החומרים המסוכנים של אחד המפעלים, שאני מתאר לעצמי שימהרו מלא שוב את מיכליהם בחומרים מסוכנים מיד איך שתסתיים המלחמה...

ואגב ישנם תמונות שלא ניתן לצלם

מחמת צנזורה, כגון גופות מרוטשות של נשים וילדים, אנשים שרופים, או קטועי גפיים וכו'... אבל למה שזה יפריע לכם ולשגרת החיים שלכם, אתם הרי נהנים לכם שם במרכז מהחיים, ולמה להפריע לכם באמצע החיים עם כאלה תמונות מטרידות...

אשרת

New member
ברור ברור...

אנחנו באזור השרון והמרכז כל היום עושים רק בטן-גב. אתה שם לב למה שאתה כותב?

ברור שאתם כל היום עושים רק בטן-גב

הרי זה קיץ עכשיו וחופש גדול, וזה מה שאזרחים בשגרה, בניגוד אלינו, בדרך כלל עושים במהלך הקיץ. זה, בילויים ורחצה בים. גם אנחנו היינו עושים זאת אילו המדינה היתה נמצאת במצב שגרה. אבל המדינה לא נמצאת במצב שגרה, המדינה נמצאת במצב מלחמה ואנחנו נמצאים בחזית. והגיע הזמן שגם אתם במרכז תבינו את זה.

למעלה