הודעה לחבריי בפורום

Dune

New member
לא נכון כי..

סדר העדיפויות (העדפת המדינה על הכל היא פטריוטיזם השמאל מעמיד את אהבת חייו לפני המדינה וזה לא פטריוטיזם וזה בוודאי אומר שאין שמאל פטריוטי. אני לא אומר שכל ימיני הוא פטריוטי כי זה לא נכון. אבל בהחלט אין שמאלני פטריוט כי שתי האמונות של השניים נוגדות אחת את השנייה. אחת מדינה לפני הכל(פטריוטיזם) השנייה החיים לפני הכל (שמאל) אני לא אומר שאין חשיבות לחיים כי יש חשיבות לחיים אבל פחות מהמדינה מי שרוצה להצביע למפלגה אנטי דתית והוא לא שמאלני לא יצביע למרץ בכל מחיר ועכשיו יש לו אלטרנטיבה שינוי (לשתיהן אני בחיים לא יצביע) אבל תמיד יש אפשרות למי שרוצה

*אבי*

New member
יש לך בלבול במושגים...

פטריוט אינו אדם שמעדיף את המדינה על הכל, אלא אדם המסור ונאמן למולדתו. האם לדעתך אין כאלה בשמאל? שמאל פוליטי הוא הרבה יותר משלום: הוא רווחה, התערבות של המדינה בכלכלה, אהבת אדם כאדם. לדעתך כל מי שמאמין בזה הוא אנטי פטריוט? והימין הוא הרבה יותר מ"שטחים בכל מחיר": הוא קפיטליזם, לאומיות, אנטי-התנשאות. אל תסתכל רק על מה שקורה פה אצל הקיצוניים (משני הצדדים)... אצל חלק גדול מהם הקיצוניות עצמה היא הדרך, ולא האידיאולוגיה. אבי

Dune

New member
אני יודע את זה

אבל עניין הפטריוטיזם הוא נאמנות למדינה בכל מחיר מה שלא קיים בשמאל. אני אמרתי כבר שבזמננו הפוליטיקה מתמקדת רק בעניין הביטחוני ובזמנים אחרים הוא ידבר על דברים אחרים אבל בחיבור כל הדברים החשיבה הביטחונית של השמאל היא לא נאמנות למדינה בכל מחיר ודרך אגב שני הצדדים תומכים בשלום השאלה איזה שלום.

*אבי*

New member
ולדעתך,

הסכמה לפשרה טריטוריאלית היא חוסר נאמנות למדינה?

נריה_ה

New member
אין דבר כזה "בכל מחיר"

מה שמבדיל בארץ בין בשמאל לימין זה מידת החולמנות והעיוורות המדינית שלהם. זהו.

Dune

New member
השמאל הוא העיוור והחולמני

ויש הבדל עצום בין שתי המחנות ולא רק חולמנות ועיוורון

נריה_ה

New member
אני מסכים

מה שבארץ נקרא שמאל לוקה בחולמנות ובעיוורות מדינית. ואם יש עוד הבדלים, אז מה הם???

נריה_ה

New member
רק זה? ובמה בדיוק היא שונה? רק

בסיסמאות!!! המדיניות הכלכלית של כל הממשלות מימי ביבי ועד עכשיו זהה.

Dune

New member
השמאל מייצג כלכלה שיוויונית ו...

הימין מייצג כלכלה פתוחה. זה הבסיס אם תקרא את המצעים של המפלגות השונות אפשר לראות את ההבדלים בין הלכוד לעבודה אין הרבה הבדל אבל בין הימין הקיצוני והשמאל הקיצוני רואים את ההבדל

נריה_ה

New member
זה הבסיס, אבל בארץ זה לא עובד ככה.

כולם, פועלים לטובת בעלי ההון.

Dune

New member
ובהודעה שאמרתי...

אמרתי שהוא לא יכול להגיד שלאדם שרוצה מלחמה לא אכפת מחיי אנשים.

*אבי*

New member
בזה אתה צודק כמובן.

למי שאומר דבר כזה אין הרבה קשר למציאות. אבי

ואני עדיין אומר את זה

תחשוב על ההבדל שבין ליזום מלחמה, לבין להיכנס למלחמת אין-ברירה.

Dune

New member
אני לא אומר ליזום מלחמה...

אני אומר להקדים תרופה למכה המלחמה בלתי נמנעת

נריה_ה

New member
אפשר גם ליזום מלחמת אין ברירה!

לידיעתך... וזה מה שעשו מקימי המדינה בעבר... (כמו מלחמת ששת הימים... ומלחמת שלום הגליל...)

Dune

New member
צריך ליזום מלחמת אין ברירה!

מלחמת אין ברירה זו מלחמה שרק מלחמה תציל מצב מסויים. ואם לא ייזמו אותה אז זו תיהיה צרה למדינה ולאזרחים כמו מלחמת שלום הגליל שאם לא היו יוזמים אותה עדיין המצב בצפון המדינה היה כמו לפני המלחמה(זה היה רע!)

יש לך מושג מה אתה אומר?!

"נהרגים לנו ברחוב הרבה יותר ממלחמה" אתה יודע כמה נהרגו במלחמת יום כיפור?? במלחמת העצמאות?? תאמין לי שהרבה הרבה יותר מ 150 אנשים (אם כבר אתה רוצה לדבר במספרים). ואם תגיד את הטיעון הידוע "אבל אחרי המלחמה יבוא שקט ולא יהרגו עוד אנשים", אז אני אגיד לך "כן, בטח". ניצחנו במספיק מלחמות בשביל לדעת שניצחון במלחמה מבטיח כלום. פשוט כלום. אחרי חצי תריסר מלחמות שניצחנו תראה באיזה מצב אנחנו נמצאים עכשיו.

Dune

New member
זה שונה....

כעת אנחנו במלחמה מול עם בלי צבא אז(יום כיפור)(מלחמת העצמאות) גם גורם ההפתעה היה אצל האויב וגם נלחמנו נגד צבאות והרבה ויש הבדל בין לכך שאנחנו מחובלים ברחובות ולכך שנהרגים במלחמה (לא שההרג צודק) ולידיעתך העם הערבי התחיל בכל האינתיפדה שלו כשהוא חשב שהוא מסוגל לנצח אותנו ברגע שהם יבינו שלא כך הדבר הם יפסיקו עד שהם שוב יחשבו שהם מסוגלים לחסל אותנו

למעלה