הוכחה שכלית שיש אלוקים:

מגהמוח

New member
הוכחות מוצקות

ומה לגבי ההוכחות ההההחותכות שהתורה היא מסמך על אנושי למשל מולד הירח כתוב שהוא: 29 ימים 12 שעות ו-0.2509 חלקיקי השניה וזה נכתב לפני 2000 שנה כיצד יכלו לדעת לפני 2000 שנה את זה? היום עם לווינים בקושי ניתן להגיע לכזה דיוק הלויין הגרמני אומר 29 ימים 12 שעות ו0.25089 כלומר הדיוק כל כך עצום שזה לא ניתן להשגת אדם אפילו בימיניו ההבדל הוא באלפית השניה! זה לא ניתן להשגת אדם לפני 2000 שנה נכון או לא? וזה רק דוגמא אחת מעשרות דוגמאות ואתה בא ואמר שאנו ממציאים לעצמנו משמעויות??

preacher

New member
זה לא כתוב בתורה.

ואחרי כחמש מאות שנה של רישום מולד הירח, כל שנותר לעשות הוא לחלק את הזמן הכולל שעבר במספר מולדי הירח, ולקבל תשובה מדהימה בדיוקה. דרך אגב היוונים מדדו את היקף כדור הארץ ב-300 לפני הספירה בדיוק של 95%, כשהיהודים עוד חשבו שהעולם שטוח.

מגהמוח

New member
זה כן כתוב

זה כן כתוב בתלמוד (התושבע"פ) ב"מסכת ראש השנה" תשאל רב ותראה. ועוד מוסיף רבן גמליאל בסוף דבריו וכותב כך מקובלני מבית אבי אבא כלומר הוא אומר שכך נמסר לו מאבותיו. ובעניין שהעולם שטוח הזוהר הקדוש שנכתב לפני 2200 אומר בספר ויקרא דף י´ שהעולם הוא עגול ככדור ויש 5 יבשות ושהאקלים משפיע על צבע עורם של כל התושבים בעולם ובקוטב הצפוני יש ימים שרק שעה אחת ביום יש אור ושחיים אנשים משני צידי הכדור (כלומר יש כח משיכה) ואם הייתה אומר את זה לפני 2000 שנה היו חושבים שאתה משוגע תגיד לי שהיוונים ידעו גם את זה?

מגהמוח

New member
לא נכון

אני רוצה לראות הוכחה אחת כמו דוגמת ספר הזוהר שהם ידעו אפילו אחד מהדברים שכתובים בזוהר (חוץ משהעולם הוא עגול שגם את זה אגב הם לא ידעו הגילוי מיוחס לקולומבוס סה"כ לפני 500 שנה)

מגהמוח

New member
אני רוצה הוכחות שהם ידעו

אני רוצה הוכחות שהם ידעו ואם אקבל הוכחות שהם ידעו אז סתרת אותי לגמרי!!

preacher

New member
בבקשה

ארסטותנס היה האדם שמדד את היקף כדור הארץ. מצטער אבל הקישורים באנגלית - זה מה יש ברשת. הרעיון שכדור הארץ עגול קודם למדידה עצמה במאות שנים. אריסטו הביא כמה הוכחות לכך, כמו העובדה שכשספינות המתרחקות מהחוף קודם נעלם הגוף ורק בסוף התורן. יווני נוסף בשם אריסטרכוס היה מראשוני התומכים במודל ההליוצנטרי (שהשמש במרכז).

PolarBear

New member
כדוריות הארץ.

אם תקרא את המקור, תוכל לראות שמה שכתוב שם זה לא בדיוק מה שאתה חושב שכתוב. נכתבו שם גם הרבה שטויות (למשל- שיש 7 שכבות של ארץ ושמיים- כמו בצל...
) קרא כאן.

מגהמוח

New member
תשובה לי אליך!

כנראה שלא הבנת את הכוונה. הכוונה היא שכל היקום כולו מורכב מ 7 טבעות כאשר הטבעת הראשונה מורכבת מ -9 טבעות אז תבין בעצמך מה גודל היקום!

PolarBear

New member
אני לא הבנתי?

האם טרחת בכלל לקרוא את המקור? כנראה שלא. לא רק שהיקום במציאות אינו מורכב בצורה שתיארת, אלא שזה גם לא מה שכתוב בזוהר. הנה לפניך דברי הזוהר, כרך ג, פרשת ויקרא, דף ט ע"ב-י ע"א (על פי תרגומו של הסולם, אות קלד-קמה). אנא קרא היטב, והבן: "ר´ יהודה פתח: ´ויאמר אלקים יהי רקיע בתוך המים´ וגו´ – בוא וראה: בשעה שברא הקב"ה את העולם, ברא ז´ רקיעים למעלה, ברא ז´ ארצות למטה וכו´ וכל הרקיעים הם אלו על אלו, כקליפות בצלים המלבישות אלו על אלו, אלו למטה ואלו למעלה וכו´ כעין זה ז´ ארצות למטה, וכולם בישוב, רק שאלו עליונים ואלו תחתונים, וארץ ישראל היא למעלה מכולם וירושלים היא העליונה מכל הישוב, וחברינו יושבי הדרום ראו בספרי הראשונים ובספרו של אדם, שכך מחלק כל אלו הארצות, אשר כולם נמצאים למטה כמו אלו הרקיעים שלמעלה, דהיינו אלו על אלו ואלו על אלו ובין כל ארץ וארץ יש רקיע המחלק בין זו לזו, ועל כן כל הארצות מפורשות בשמות, ובניהם גן עדן וגיהנם ויש בניהן בריות משונות אלו מאלו כעין של מעלה (ברקיעים) שמהם בב´ פנים, ומהם בא´, ומראה של אלו אינה כמראה של אלו וכו´ כאלו התולעים הנמצאים בארץ, מהם בקליפות אדומות, שחורות ולבנות, ומהם מכל הצבעים, כך כל הבריות הן כעין זה, ואינן נמצאות בחיים רק עשר שנים. ובספרו של רב המנונא סבא, מפרש יותר, כי כל הישוב מתגלגל בעיגול ככדור אלו למטה ואלו למעלה [כלומר, שהבריות שעל הכדור מסביב, נמצאים אלו כנגד אלו, וז´ חלקים שבכדור הם ז´ ארצות – פירוש הסולם], וכל אלו הבריות שבשש ארצות הן משונות במראיהן על פי השינוי שבאויר שיש בכל מקום ומקום ועומדים בקיומם כשאר בני אדם, ועל כן יש מקום בישוב שבעת שמאיר לאלו שבצד זה של הכדור, הוא חושך לאלו אשר בצד זה של הכדור, ונמצא שלאלו יום, ולאלו לילה, ויש מקום בישוב שכולו יום ולא נמצא בו לילה רק בשעה אחת קטנה. וזה שאמר בספרי הראשונים, ובספרו של אדם הראשון, [- שז´ ארצות הן זה תחת זה, ורקיע מפריש בין כל ארץ וארץ – פירוש הסולם] כך הוא [- דהיינו שאינו חולק עליהם, במה שאמר שכולן הן כדור אחד הנחלק לז´ חלקים – פירוש הסולם] כי כך כתוב: ´אודך על כי נוראות נפליתי נפלאים מעשיך´, וכתוב: ´מה רבו מעשיך ה´ ´, ועל כן הכל טוב [- כי אלו ואלו דברי אלהים חיים, ואין לשאול איך אפשר זה שיצדקו ב´ הפירושים, הלא סותרים זה את זה – פירוש הסולם], כי סוד זה נמסר לבעלי החכמה, ולא למחלקי גבולים גבולים [טבעיים – פירוש הסולם], כי הוא סוד עמוק שבתורה. כעין זה יש בים, שיש בו כמה בריות משונות זו מזו. זה שכתוב: ´זה הים גדול ורחב ידיים, שם רמש ואין מספר, חיות קטנות עם גדולות וכו´ ´ – וכולן כעין של מעלה וכו´ ר´ נהוראי סבא ירד לים הגדול, ונסער הים ונאבדו כל אלו שהיו באניה, וקרה לו נס וירד בשבילים ידועים בלב ים, ויצא מתחת הים לישוב אחד. וראה מאלו הבריות, שכולן קטנות והיו מתפללות תפילה, ולא ידע מה אומרות. קרה לו נס ועלה. אמר: אשרי הם צדיקים שמשתדלים בתורה, ויודעים הנסתרות של סודות עליונים, אוי לאלו החולקים על דבריהם, ואינם מאמינים, מיום ההוא והלאה, כשבא לבית המדרש שהחכמים היו אומרים דברי תורה, היה בוכה. אמרו לו: למה אתה בוכה? אמר להם: בשביל שעברתי על אמונה בדברי חכמים [- דהיינו שלא האמין שיש ז´ ארצות שבהם בריות משונות עד שראה אותן – פירוש הסולם], ואני מפחד מן הדין שבעולם ההוא".

מגהמוח

New member
פירוש הסולם זה הפירוש

שאתה מנסה להבינו אך דברי סוד כאלה רק שנים של לימוד אולי אבל אולי יגרמו לך להבין את פירוש הסולם ככוונתו זה נראה פשוט אך זה מורכב לאין ערוך

PolarBear

New member
המשך

ברצוני להבהיר דבר חשוב. אם תשאל איזה תלמיד חכם (והכוונה לא למחזיר בתשובה, אלא לתלמיד ישיבה רציני או רב) בנושא הקטע הנ"ל, הוא יגיד לך שאין עם זה שום בעיה. הזוהר הוא כעקרון ספר מיסטי, וככזה אי אפשר להסיק ממנו לגבי העולם הגשמי שלנו. הקטע הזה מהזוהר מדבר על עולמות עליונים, ולא על היקום הפיסי שאנו מכירים. אבל זה לא מעניין את המחזירים בתשובה. אצלם כל האמצעים כשרים למטרת ההחזרה בתשובה- אפילו סילוף היהדות. הם משקרים ביודעין, ומציגים קטעים מתוך הקטע הנ"ל כאילו מדובר על כדור הארץ, וזה (לטענתם) מראה את חכמתם של הקדמונים, וכיוצא באלה הבלים. כמובן שאין זה אלא שקר. אסור להאמין למחב"תים! כל מילה שאתה שומע ממחב"ת, עליך לבדוק בשבע עיניים!

מגהמוח

New member
אנ יבעצמי לא לומד זוהר

אני דתי מלידה ואני יכול להוכיח לך את מעמד הר סיני כאירוע הסטורי כמו שמוכיחים כל אירוע הסטורי המקובל על כל הדעות ויש 3 קריטריונים הקובעים אם איורע זה התקיים או לא : 1- רציפות הסטורית אינטנסיבית כלומר איפורמציה הזורמת ברצף ועוברת בצינורות העברה רבים ומגוונים בלתי תלויים זה בזה 2- האירוע עצמו אירע לפני רבים 3- מסמכים הנמצאים בדרך כלל בחפירות ארכיאולוגיות מאשרים את הנמסר וכמו כן הצלבת מידע ממקורות שונים אלו עפ"י החברה 3 קריטריונים הקובעים אם קרה האירוע או לא וכך נמדד כל אירוע הסטורי מוסכם. רוצה לשמוע איך זה פועל לגבי מעמד הר סיני? תשלח את הטלפון שלך לדו"ל: [email protected] ואם לא ההפסד כולו שלך

עמלק

New member
שקרן

1. אין שום "צינורות רבים" יש רק את המתילוגיה היהודית. 2. ספק רב אם הארוע קרה, וגם אם כן, יש לך רק תיעוד בודד אחד. 3. אין שום מסמך המאשש את הנושא. 4. אין שום הצלבת מידע ממקורות שונים.

מגהמוח

New member
אז אם אתה רוצה הוכחה

לכל אחד מהקריטריונים שהיצגתי לעיל תיצור איתי קשר טלפוני מה הבעייה?

עמלק

New member
אתה יחצ"ן של אמנוניטמפוני ?

אני לא צריך לצלצל לשום מקום, בחור בשם דוד170 נהג מאוד דומה לך - אל הוא הביא את כל הטיעונים לכאן - וכתשנו את הטיעונים לאבק דק... הידע שלך שואף לאפס מכיוון המינוס, אפילו את הטיעונים עצמם אתה לא מכיר, אתה כותב סתם, נתקע בבורותך ואז מפנה לשקרים הברורים והמוכחים של אמנוניטמפוני. אתה מבזה את עצמך.

מגהמוח

New member
יש לי רעיון מצוין

בוא נתכתב בצ´ט פרטי ואם תצליח לטחון עד דק את הוכחותי לקריטריונים (אני מבטיח שדוד170 לא הציג כאלו הוכחות) אני מבטיח לפרסם באתר שניצחת אותי מוסכם?

למעלה