הוכחה שכלית שיש אלוקים:

preacher

New member
תביא מסמך אחד נוסף לתורה.

רק אחד - מקור מצרי על עשר המכות או על משה רבנו.

עמלק

New member
טבעות שמבעות

1. הזוהר נכתב באיזור שנות ה-1200 לספירה. 2. החישוב של כמות הכוכבים היא שגויה ב- 900% לעומת חישובי נאס"א.

מגהמוח

New member
מספר הכוכבים

תקשיב טוב במסכת ברכות דף לא´ כתוב שמספר הכוכבים הוא 19 ספרות (מדובר על הרקיע הראשון) ותיכנס למונח STARS בבריטניקה לנוער שבאינטרנט ותראה שמנאס"א מוסרים שמספר הוכבים בשמיים הוא בערך 19 ספרות גם!

עמלק

New member
בזזזזז..... אתה החוליה החלשה !!!

חפש קצת אחורה פה בפורום ותראה שרשור ארוך מאוד על זה, שסיכומו הוא שהמסכת ברכות שלך טעתה בלא פחות מ- *900* אחוז !!!!!

G o v er n o r

New member
מגהתחת יקירי, הבה נבחן את דבריך:

מסכת ברכות דף ל"ב ב´ טוענת כהאי לישנא: 12 מזלות, ובכל אחד 30 חיל, ובכל אחד 30 לגיון, ובכל אחד 30 רהטון, ובכל אחד 30 קרטון, ובכל אחד 30 גסטרא, ובכל אחד 3650000000 כוכבים (אלף רבוא כנגד כל אחד מ- 365 ימי החמה). זה מסתכם ב- 1.06434 כפול 10 בחזקת 18. אולם, המספר של NASA הוא 10 בחזקת 21 וזה בערך פי אלף יותר מאשר החשבון של מסכת ברכות. בנוסף, חז"לינו עשו כמה שגיאות אידיוטיות, כהרגלם: (1) הכוכבים ביקום _אינם_ מאורגנים במבנה הירארכי קשוח כמו זה המתואר במסכת ברכות. כוכבים נולדים ומתים לפי דיאגרמת Hertzsprung-Russell בהתבסס על מסתם. (2) חז"ל לא הכירו את המנין הנכון של ימי השנה. מנין ימי שנת חמה הוא, לטענתם, 365, אולם בפועל אורך השנה הוא 365.2425 יום, כלומר, יש כאן אי דיוק של כשני שליש פרומיל ביחס לאורך השנה וטעות של 10 בחזקת 15 כוכבים, אם ההבלים שאתה מיחס לחז"ל היו נכונים. מכיוון שמדובר בהבלים - לא נגרם כל נזק. 0.7 פרומיל משטות, זה עדיין שטות. (3) משך מאות אלפי שנים לאחר ה- big bang עדיין לא היו כוכבים. (4) מקריאת הטקסט שם במסכת ברכות ניכר שהפרוט ההירארכי הוא ס"ה פואטיקה (שירה) ולא הרצאה באסטרונומיה.

מגהמוח

New member
אני מבטיח לתת לך תגובה

מסודרת מחר על כל טענותיך כי זה מעט ארוך ניפגש מחר בסדר?

G o v er n o r

New member
אין בעיות. אני פה. ויש לי הפרכות

לכל טענותיך, כולל אלה שטרם חשבת עליהן. זו התחיבות!!!

דוד170

New member
סטיה מקובלת

בס"ד דוד היקר, המאמר שהנך מציין מאת ב. צימרמן אינו מולי כעת אולם מי שמתעסק בתחום יודע שהמספרים הננקטים במאמרים מעין אלו הם בגדר השערה מדעית תוך כדי מתן תחומי סטייה אפשריים, ומדד הבדיקה מעולם אינו נמדד באחוזים במכפלה הסופית כי אם בתחום החישוב הבסיסי, ולפיכך הסטיה הנמסרת בשאלתך בבסיס החישוב הינה בגדר סטיה נורמלית וכ"ש אם נתחשב שבכל שלב ושלב בחישוב תתכן אפשרות סטיה מקובלת בחישובים מעין אלו. כל זאת באופן כללי, באופן מדויק יותר צריך להתמקד יותר במאמר. מקור נוסף לבירור הענין נמצא בהרצאתו של המדען צבי ענבל מ"ערכים" בנושא. בידידות, צוות הידברות.

G o v er n o r

New member
מקובלת על הידברות, כמו כל שטות.

סטיה של 783.5%, ביחס ל"מספרים" של ברודהדסט, וסטיה של פי אלף ביחס להערכת NASA, אינה סטיה מקובלת, מה גם שהכוכבים אינם מאורגנים במבנה כזה, והמשנה לא ידעה מה האורך האמיתי של השנה...

preacher

New member
מה זה, יהדות או שר הטבעות?

אתה בטוח שאתה לא מדבר על טולקין בטעות?

G o v er n o r

New member
בוא אתחיל לרסק את השטויות שלך לאבק

אחת אחת: אני טוען: הזוהר חובר ב- 1286 באוילה, ספרד ע"י ר´ משה דה-לאון. אני מוכיח: כדי שצופים קבועים ומזדמנים יבינו במה מדובר אני שב ומציין את כל הראיות, לכאורה המכריעות, כי ר´ משה דה לאון הוא מחבר הזוהר. כל מי שעיניו בראשו אמור להסיק נכונה: (1) מוטיבים מיסטיים יהודיים שונים "הסתובבו" מאות שנים רבות קודם ל- 1286, אולם, אין שום אזכור או התיחסות ל"זוהר" כספר, או כחבור בשם זה בתורה שבע"פ, או בכתבי גדולי-ישראל לפני 1286. (2) כתב היד היה לכל הדעות בידי ר´ משה דה לאון עד 1305. היכן הוא היום? מי מחכמי ישראל שלאחר 1286 העיד כי ראה את כתב היד המקורי במו עיניו? אף לא אחד!! (3) הזוהר כתוב בשגיאות ארמית ומכיל עקבות תחביר ודקדוק ספרדים, כולל מלה שמשמעותה "בית-כנסת" בספרדית. המנהגים הנזכרים בו היו נהוגים בימי הביניים בספרד ולא במאה הראשונה בארץ-ישראל (פרוט המנהגים - תרומת מימוני מפורום Hydepark, חלק א´ וגם חלק ב´). ויש בו בלבול בין דיני שבועות לדיני נדרים. תמונת ארץ-ישראל שבו זוהתה כלקוחה ממקורות ספרות רבניים ואינה תואמת את המציאות, היינו, הכותב לא היה תושב ארץ-ישראל (לחפש המלה topography, אולם מומלץ לקרוא הכל). (4) ר´ משה דה לאון עצמו טען בפומבי אמנם כי "מצא" את כתב היד, אולם לאשתו אשר ידעה כי כתב אותו במו ידיו אמר כי אין מעמדו איתן דיו לחתום עליו ולכן חייב היה ליחסו לרשב"י. את כל הנכבדים שהתחננו שיראה להם את כתב היד - דחה בשה"י ופה"י. כאשר נפטר ב- 1305 נסו הנכבדים לשדל את אלמנתו למכור להם את כתב היד בסכום עתק. כאשר הודתה כי מעולם לא היה קים כתב היד של הרשב"י נתקפו הלם ופשוט סרבו להאמין לה. מכיוון שר´ משה דה לאון המנוח הותיר אותה שקועה בחובות, חסרת פנסיה וחסרת-כל הרי לא סביר שסתם סרבה למכור. הרי היתה יכולה לפרוע החובות לטהר את שם בעלה כלווה שאינו פורע חובותיו, ולהותיר לעצמה פנסיה הגונה. היא לא עשתה דבר מאלה (מקור: חקירת ר´ יצחק דמן עכו, כמתואר בספר היוחסין, פרי עטו של ר´ אברהם זכותו(*))

מגהמוח

New member
יש לי ספר שלם על זה

וכדי לסתור את דבריך יקח לי המון זמן כי זה באמת מורכב אז אנא ממך

G o v er n o r

New member
מגהתחת יקירי, זה שהזוהר נכתב

ב- 1286 באוילה, ספרד ע"י ר´ משה דה לאון - הוכח. הענין סגור. השאר כאן את מספר הטלפון שלך ואוכל להסביר לך ככל שידרש עד שהמגהתחת שלך יקלוט זאת...

מגהמוח

New member
עמלק אני מצפה לתגובה

שלך על דברי גיל העולם שנתתי מקורות מידע לגביהם למטה!

למעלה