הוליווד.. זה כאן?

• פותח הנושא YUGE
  • פורסם בתאריך
הטענה הזאת אולי יכולה להסביר את הממצאים אך היא מוזרה כשלעצמה

שימי לב שוב למה שאת עצמך הבאת (כמו שאמרתי, אני לא חושב שצריך להתייחס לזה כמקור רציני - אבל בכל זאת בדיון הזה אני מתייחס אליו). הם השתמשו במינוח attrctiveness. אנחנו מדברים על משיכה , ולא על מונח יופי כללי. אין שום הגיון שממוצע האטרקטיביות של גברים בעיני נשים, יקבע יכלול מראה של נשים. לצורך העניין אפשר גם לומר שטווס הוא יפה, ואולי ביחס לטווס המראה שלנו די אפרורי, אבל בהנחה שלא בא לי לשכב עם טווס זה לא רלוונטי.
ואני שוב רוצה להזכיר את הבעייתיות האבולוציונית שנובעת ממסקנה ש 80% מהגברים אינם מושכים. זה מאוד מאוד לא סביר. משיכה זה פקטור מאוד משמעותי.

היא לא מוזרה בכלל, כי כשבוחרים בן זוג

לא בוחרים אותו על פי מראה פיזי בלבד. יתכן שמבחינת מראה פיזי רק 20% נראים ממוצע ומעלה, אבל אחרים מושכים מסיבות אחרות - הקול, הבטחון, האינטליגנציה, חוש ההומור, וכו' וכו'. למעשה, גם אם בתמונה מישהו נראה לי אטרקטיבי הוא עלול להיראות לי לא אטרקטיבי כשאפגוש אותו כי הוא טיפש או וכו', וכאמור, גם להפך.
מה גם שכשבוחרים בן זוג, בוחרים אותו לפי ההיצע - גם אם הוא מכוער, אם הוא אטרקטיבי מרוב האחרים בסביבה (ואבולוציונית מדובר בסביבה מצומצמת לא באתר היכרויות) אז זה מה יש ועדיף לבחור בו. אם רוב הגברים מכוערים, אין טעם לחכות שריצ'רד גיר ייכנס לחדר, כי אז רוב הסיכויים שפשוט תישארי לבד.

את בוחנת את זה בעיניים של היום

לפני 200,000 שנה לא נראה לי שאנשים הפגינו חוש הומור. אפילו השפה לא בדיוק הייתה מפותחת. למשיכה שנבעה ממראה הייתה השפעה אדירה, לבטח הרבה יותר מאשר היום.
ומה שאת אומרת בסוף יוצא מנקודת הנחה של חברה מונוגמית, וממש לא בטוח שבעבר זה היה המצב. מאוד ייתכן שהיה מצב של זכרי אלפא שהפרו יותר מנקבה אחת (בדומה למה שקיים אצל שימפנזים שהם הכי קרובים אלינו אבולוציונית).

alongrin

New member
מה רע בלהשאר לבד?

זה לא עדיף על זוגיות גרועה וגירושים מכוערים?
זה לא עדיף על פרק ב' כושל?

alongrin

New member
דבר ראשון

לא בטוח שריצ'רץ' גיר הוא שיא המציאה אבל נניח לזה.
דבר שני
לגבי המין האנושי - ברוך השם לא חסר זרע בבנק הזרע.
עדיף הורות יחידנית מאושרת, מאשר ילד שנולד למשפחה הרוסה.
&nbsp
&nbsp

למה אתה חושב שכל מי שמתחתנת עם מכוער

סופה להתגרש? כמו שכבר נאמר פה פעם אחר פעם, מראה פיזי הוא ממש לא הדבר היחיד שגורם לאישה להימשך לגבר, ויש כאלה (אם לא כולן) שהוא בכלל לא מאוד גבוה ברשימה שלהן - ולא, לא כי הרשימה שלהן היא "שיהיה עשיר" - יש שלל תכונות שמושכות נשים, שבלתי תלויות בשאלה אם הגבר מכוער או לא.

alongrin

New member
תעזבי אותי באמא שלך מהשטויות האלה....

1. במציאות של יותר מ-50% גירושים ההסתברות לכך גבוהה מאד.
אם היו אומרים לך שיש לך 50% סיכויים להפגע בתאונת דרכים היית יוצאת לכביש?
&nbsp
2. ברור שאותו גבר מכוער הוא סוג של ברירת מחדל של אותה אשה, וזה ברור שאם הייתה לה אופציה טובה יותר היא הייתה בוחרת בה.
וזה די סביר שאותה אשה תדלג לענף הבא בהזדמנות הראשונה שזה יתאפשר.
&nbsp
3. נניח לשניה שאני אותו "גבר מכוער", למה אני צריך להיות חלק ממזימה של מישהי להכנס להריון? איך זה בדיוק קשור אלי? כי זה די ברור שאהבה אין שם.
אני אומר מזימה כי כל העניין הזה של "אהבה" הוא פשוט תרמית לשמה.
אם היה מדובר בעולם העסקים, אז אותה אשה הייתה נתבעת על מצג שווא או משהו כזה.

1. בישראל אין יותר מ-50% גירושין - אפילו לא קרוב.

2. אתה פשוט לא מסוגל לקבל שנשים יכולות להימשך לגברים מכוערים, אבל זו המציאות. וגבר יותר יפה הוא לאו דווקא אופציה טובה יותר מגבר מכוער עם תכונות אחרות שמושכות את האישה (למשל, גבר דביל יכול להיות גם מלך היופי של העולם - ועדיין לא ארצה להיות איתו רגע).
3. לא יודעת איך נכנס לפה להיכנס להריון - אני, כאמור, לא מדברת על מישהי שמחפש לצוד ארנק, אלא אשכרה על מישהי שמעוניינת למצוא זוגיות - ואם היא תחכה שיבוא מישהו שגם מושך אותה מכל הבחינות האחרות וגם יפה, יתכן שהיא תחכה לנצח, כי, כאמור, רוב הגברים מכוערים. אבל זה לא אומר לרגע שהיא לא נמשכת אליו. היא יכולה אשכרה ולחלוטין ולגמרי להימשך אליו, גם אם יש קונצנזוס עולמי שהוא מכוער.

alongrin

New member
אז ככה...

1. הסטטיסטיקה של הגירושים פשוט לא נכונה.
היא כוללת בתוכה את כל אוכלוסית ישראל על כל גווניה.
לדוגמא - חרדים מתגרשים פחות. ערבים מתגרשים פחות, אזרחים בגילאי 50+ מתגרשים פחות.
אם תוציאי מהחישוב את כל הקבוצות האלה ותתרכזי בגילאים 25-50, יהודים, חילונים/דתיים לאומיים תגיעי לאחוזים מבהילים.
&nbsp
2. לא אני לא מוכן לקבל שנשים יכולות להמשך לגברים מכוערים ואפשר לעשות ניסוי להוכיח את זה. תראי לחברות שלך תמונה של חתיך ותמונה של גבר מכוער ותראי במי הן יבחרו. אני משוכנע שמהר מאד תגיעי למובהקות.
&nbsp
3. ברגע שגבר הופך להיות ברירת מחדל של מישהי - אז היא בהחלט מחפשת זרע וארנק כי זו האופציה היחידה.
&nbsp
ושוב את מתעלמת מהאופציה של תרומת זרע בתור מוצא אפשרי.

1. גם בקבוצה הזאת לא קרוב ל-50%

.2. אתה פשוט לא מבין שלא מתאהבים בתמונה. ברור שאם צריך לבחור על פי תמונה ולא מכירים את האדם יבחרו ביפה יותר - כי זה כל המידע שיש. אבל במציאות אם שני אלה יעבדו במשרד איתן, נניח, הן בהחלט עשויות להימשך למכוער מבין השניים, ואף להידחות מהיפה מבין השניים בגלל שלל סיבות שאינן קשורות ליופי שלו.
3. מי דיבר על ברירת מחדל?
לגבי תרומת זרע - אנחנו מדברים על המין האנושי - תרומת זרע היא עניין של הזמן האחרון. אם נשים לא היו נמשכות לגברים מכוערים המין האנושי לא היה שורד, או לפחות הגברים היו היום יפים יותר מכפי שהם
.

אם לוקחים בני 30-50, חילונים אז כנראה שהשיעור מעל 50%

ויש גם את אלה שלא התחתנו כדמו"י או בכלל, עשו ילד ונפרדו. הם לא נספרים כגרושים אבל בפועל זה מה שהם. אם היו כוללים גם אותם בסטטיסטיקה, השיעור היה גבוה אף יותר.

אז אמרת. הנה אני אומרת שלא. מה יצא?

לגבי מי שלא התחתן, הוא אכן לא יכול להתגרש, וגם בפועל הוא לא גרוש אם הוא נפרד מבן/בת הזוג (אני לא מדברת כדת משה וישראל - אלא על מי שרשום כנשוי. גם אני לא התחתנתי דרך הרבנות). כדי להתגרש צריך להתחתן.

אה, להמציא נתון זה ל-א להיות טרול,

ולפסול את הנתון המומצא זה כן להיות טרול? הגדרה מעניינת.

skickers

New member
הניסוי שאתה מציע לא תקף

כי אתה מבקש בחירה על סמך פרמטר אחד בלבד. אם תתן לאשה לצאת לדייט עם בחור יפה והשני שהוא פחות יפה אבל יותר חכם, כרזימטי, מדבר יפה, רגיש, עשיר וכו', התוצאה תהיה שונה בתכלית.

alongrin

New member
הניסוי שהצעתי ועוד איך תקף

כי בעידן של אפליקציות הכרויות, אם אין לך את המראה החיצוני המתאים,
אתה בכלל לא תגיע למצב שבו יהיה לך סיכוי להוכיח את הכריזמטיות שלך.
אתה תיזרק הצידה בהינף אצבע.
אלא אם כן, אותה גברת כבר הגיעה למצב שבו היא מוכרחה למצוא **גבר כלשהו**,
שיאייש את התקן הזה שנקרא אבא/בעל/מפרנס.
אז היא מוכנה להתפשר על הסטדנדרטים שלה.
&nbsp
ופה אנחנו חוזרים בדיוק למה שאמרתי...
אותו "כריזמתי" מן הסתם הוא לא הבחירה המועדפת אליה, אלא ברירת מחדל.
&nbsp

alongrin

New member
האפליקציות...

אם לא הבנת, עשו מהפך בכל עולם הדייטינג.
אם פעם היינו מוגבלים להכיר ולהתחתן בתוך החוג החברתי שלנו.
האפליקציות פותחות הרבה אפשרויות שלא היו פעם, כולל הכרויות מעבר לים.
&nbsp
את ההשפעה של זה אנחנו מתחילים להרגיש כבר היום, והמילה האחרונה עדיין לא נאמרה.

ואם אתה לא הבנת, לטענתי רוב הגברים מכוערים,

אז מה זה עוזר שיש תמונה שלהם באפליקציה? אילו אפשרויות זה פותח? אפשר אולי לומר שזה פותח תחרות קשה יותר על המעטים מאוד שכן אטרקטיביים - אבל זה לא יכול להשפיע על מי שמתחתנים איתו - מקסימום זה אומר שיותר נשים תישארנה רווקות / תפנינה לבנק הזרע כי הן טיפשות מספיק לחשוב שאם תחפשנה עוד קצת, גם הן תמצאנה מישהו יפה כזה שמתאים להן מיתר הבחינות (כי, כאמור, יופי זו לא התכונה היחידה שחשובה לנשים) וגם יהיה מעוניין להיות בן הזוג שלהן, על אף שההיצע פשוט הרבה יותר קטן מהביקוש. מי שבסוף כן מוצאת בן זוג היא מי שמתפכחת מהאשלייה הזאת. הרי יכלו גם לשים תמונה של בראד פיט שם - זה אומר שיש סיכוי שבראד פיט יהיה בן הזוג שלה?
ומעטות מוכנות להיות עם בן זוג דובר שפה שהן לא דוברות. שפה היא משהו מאוד חשוב לנשים רבות. כך שהעניין ש"כל העולם" פתוח בפניהן פשוט לא רלוונטי לרוב הנשים.

alongrin

New member
זה בדיוק מה שקורה

היום בארה"ב 44% מהתינוקות נולדים לאמהות יחידניות לגמרי.
אנחנו תמיד מפגרים אחריהם בכמה שנים - אבל גם לפה זה יגיע.

למעלה