אני חושב שאת יוצאת מנק' הנחה לא נכונות
א. אם אותו חבר שלך מרוויח 5,000 ש"ח נטו בחודש, הוא לא חוסך 3,000 ש"ח בחודש. אולי אם הוא יגור בדירת מרתף בדימונה, ילך ברגע לעבודה ויאכל לא יותר מפיתה עם חומוס או גבינה לארוחת בוקר, צהריים וערב, הוא יצליח לשלם שכר דירה, ארנונה, מים, גז, חשמל, טלפון, פלאפון ושאר חשבונות, ועדיין לחסוך קרוב ל-3,000 ש"ח בחודש.
אני מרוויח כמה אלפים יותר מזה ואני לא חוסך 3,000 ש"ח בחודש. על זה מבוססת המחאה החברתית - אתה עובד כמו חמור כדי להרוויח משכורת ממוצעת ומטה, ובכל זאת אתה נאלץ לחיות מהיד לפה.
ב. כשאת היית "קטנה", נגיד לפני 15 שנה, או אפילו 10 שנים, המחירים נראו קצת אחרת. 10,000 ש"ח של לפני 10 שנים, מבחינת שחיקת מטבע ושינויים ביוקר המחיה, זה לא כמו 10,000 ש"ח היום. ממש לא.
רק בשלוש השנים האחרונות מחירי החשמל, המים והדלק התייקרו ב-600 ש"ח לחודש. קראי את הכתבה הבאה:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000722241
יש ירידה בשכר הממוצע במשק לעומת עליה בגובה ההוצאות הממוצע למשפחה. העליה לא נובעת מפינוק וממותרות אלא מעצם העובדה שאם לפני 10 שנים היית קונה פחית קולה קרה ב-3 וחצי שקלים, היום את קונה אותה ב-7 עד 8 שקלים. אם לפני 10 שנים היית יוצאת מהסופר עם סל קניות בעלות של 500 שקלים למשפחה בת 4 נפשות, היום אותו סל מוצרים יעלה אולי 900 ש"ח.
אז למה אנשים מפחדים? כי יש המון אי-ודאות במצב הכלכלי בישראל. חבר שלי נאלץ לעבור דירה 3 פעמים במשך שנה וחצי.
פעם אחת בעל הדירה לא יכל להמשיך לגור בשכירות עם משפחתו בית גדול ונאלץ לחזור לגור בדירת שני חדרים שבבעלותו, עם 4 ילדים.
בפעם השניה בעל הדירה הודיע לו שהבן שלו (של בעל הדירה) קורס תחת הנטל הכלכלי של שכירת דירה אז הוא נאלץ לבוא לגור בדירה הזו, ששייכת להורים.
בפעם השלישית אותו סיפור. הבן של בעלי הדירה נאלץ לחזור לדירה של ההורים כי הבנק "סגר את הברז".
אני לא יודע איפה את חיה וממה את מתפרנסת אבל תשאלי את עצמך, מה יקרה אם פתאום יתרחש דבר בלתי מתוכנן. כמה את ערוכה להפתעות.
אני מבטיח לך שבגיל 21 את לא ערוכה לשום הפתעה בחיים. רק לפני שנה השתחררת מצה"ל ואין לך שום אפשרות לכלכל את עצמך במידה ופתאום יקרה משהו בלתי צפוי. תצטרכי לחזור לבית של ההורים שזה מצב הרבה יותר גרוע, מאשר להשאר שם עד שתהיה יכולת כלכלית להתמודד עם מצבים קשים.