סלקום חרטה על דגלה את העניין של האהבה למוסיקה ובעניין הזה הם משחקים אותה, בלי קשר למה שאני חושבת על חברות סלולר וכוכבים נולדים הם משקיעים כסף והמון בכל מיני ארועים ובכל מיני עניינים, אם טיטי ותום הולכים לחיות ברווחה כלכלית בגלל הסיפור הזה אין מבסוטה ממני בתבל, אני רוצה בשבילם את השקט לגדל את העולל שיבוא - כי תכ'לס ילדים עולים כסף ויקר וכל אדיוט יודע שבטחון כלכלי הוא משהו מאוד חשוב וכשאתה יודע שיש לך גב, אתה גם נינוח יותר ליצור מהמעיים כי אתה יודע שאתה לא תיפול ושתמיד ישאר לך כסף לטיטולים ולחיות באופן סביר בלי להרגיש אתה מוכר את הנשמה שלך זה לא שהיהודים הולכים מעכשיו ללבוש סגול עם כוכבים ושלילד שלהם הם יקראו סלקומון, כולה כרטיס עם הדיסק החדש ובנינו, גם אתם הייתם מבסוטים אם היו מקדמים אתכם ככה ונותנים לכם את השקט והרווחה ליצור מה שאתם באמת אוהבים וטיטי ותומס הם כל הזמן טיטי ותומס נדירים אהובים וקרובים טיטי טובולינה אחת עם דעה
(וקצת זמן לחשוב לעומק, להיפרד מההלם...) הגיעה אליי תזכורת מאוד מאוד משמחת, עובדתית ואמיתית יותר מתמיד- אלו עדיין היהודים. שנותנים בראש, שבצעקה אחת שרים כל-כך הרבה, שמחבקים דרך העיניים, שנותנים קצב לגוף, רגש לנפש, ובעיקר, יוצרים אמת. עם כרטיס זכרון, בלי כרטיס זכרון. אלו היהודים. (אבל עדיף בלי.)
באמת קשה לי להאמין שיש אנשים שיזנחו את הלהקה רק בגלל מהלך כזה. כולנו כותבים בפורום הזה מכתחילה כי היהודים, במוזיקה שלהם, הצליחו לתפוס פינה בלב ולקחת חלק בלתי נפרד מהחיים של כולנו. אבל זה קצת מאכזב. אני בטוחה ש-99% מהקהל, מאוכזב או לא מאוכזב, ימשיך ללכת אחרי הלהקה, לתמוך, ולהגיע להופעות. עם או בלי כרטיס זכרון.
ברצוני להתייחס למספר דברים. דבר ראשון אין לי כוונה להכנס לנושא של סלקום והיהודים, דבר שני-אין לי בעיה עם זה שאנשים מסוימים לא רואים בעין יפה מהלכים שיווקיים כלשהם שקשורים בלהקה. אבל-אני לא יכול שלא להתעלם מהדרך שבה אנשים מסויימים מתבטאים כאן. אם יש לך ביקורת (וכל מי שמכיר אותנו,חברי הלהקה,יודע שממש אין לנו בעיה עם ביקורת) מן הראוי שתביע אותה בצורה תרבותית ונעימה. ביטויים כמו "מסריח" או "מגעיל ובזוי" לא תורמים לכלום. כמובן שהמון חבר'ה פה כותבים יפה ולעניין, אבל כשאנשים יושבים בחדר שלהם עם המקלדת,יש להם נטיה להתלהם ולכתוב דברים שבסיטואציה אחרת לא היו מעיזים להוציא מהפה. כמובן שזו דעתי האישית ואפשר להסכים או לא להסכים אתה,,אז חיסכו ממני בבקשה תגובות בנוסח "זה מה יש,חופש הביטוי.." וכו'. באהבה גדולה, גיא באר
לפני חודש כתבתי בדיוק אותו דבר ואנשים התנפלו עלי כאן ואמרו שאני הופך זבוב לפיל,ושזה בכלל לא מפריע ללהקה. אז הנה אתה בא וכותב שהתבטאויות חריפות ומעליבות מפריעות וצורמות גם לחברי הלהקה. מיותר לציין שאני מסכים איתך ב100%. אפשר וצריך להעביר ביקורת,אבל צריך לדעת איך. ואגב גם לחופש הביטוי יש גבולות,יש מילים שגובלות בגידוף,הסטה והוצאת שם רע. אז מי שיגיד לך "חופש הביטוי אני אדבר איך שבא לי" הוא סתם בן אדם ילדותי שלא ראוי שיקראו בכלל מה שהוא כותב. בתכלס זה פורום בשביל הלהקה ומי שמקלל ומעליב את הלהקה בכלל לא ראוי להיות כאן,מי שלא טוב לו ולא נוח לו ולא יכול לשלוט על הדברים שיוצאים לו מהמקלדת עדיף שלא יהיה כאן. ואגב שלא יחשבו שהנה שוב באתי ללקק כי זה בולשיט. מי שרוצה יכול לקרוא את ההודעה שלי ולראות שגם אני התאכזבתי מהעניין עם סלקום וגם לי זה צרם. ובכל זאת אני לא נחפז להסיק מסקנות ואני כן רוצה לשמוע קודם תגובה מסודרת של הלהקה בנושא. גיא נשמח לשמוע תגובה בנושא מהלהקה כל עוד הנושא חם ולפני שאנשים ירימו ידיים.
אבל שתדעי שגם שיורדים וקוטלים בצורה חריפה יצירה של אומן זה מעליב. ויש הרבה אמנים שיעלבו יותר אם יקטלו בחריפות את היצירה שלהם מאשר שיקטלו בחריפות אותם. זהו
אני חושבת שלקסיקון המילים הפוגעות/מעליבות/חריפות/מגדפות/מסיתות שלך, קצת שונה משל הלהקה. ובאופן עובדתי בפעם שעברה אף אחד מחברי הלהקה לא הגיב כאן. כדאי שתתפס קצת פחות לקיצוניות הזאת, כי תארת את ההתבטאויות פה כלפי הכרטיס זכרון מינימום כאילו מתכננים אמבוש על הלהקה. כמובן שיש צורה ודרך להגיד כל דבר, אבל באמת שאין צורך להסחף.
ואם גיא ראה לנכון לבוא לכאן להגיב כנראה האנשים הם אלה שנסחפו. אני לא אתחיל לפרט מי אמר מה וכו...מבחינתי אם גיא בא להגיד שזה מפריע לו ולא צריך להגזים אז יש לכך הצדקה. וסתם שתדעי לך,באופן עובדתי אף אחד מחברי הלהקה לא הגיב בשירשור הקודם,אבל לגמרי במקרה יצא לי לדבר עם אחד מחברי הלהקה באותם ימים ושאלתי אותו לגבי הנושא והוא אמר פחות או יותר מה שגיא אמר בשירשור הזה. לא סתם ירדתי מהנושא ואמרתי "מבחינתי שמעתי את מה שאני צריך לשמוע". וזה לא הירידות על הכרטיס זיכרון והביצועים שלו. זה הירידות על הלהקה,שאנשים כאן וברשמי יוצאים מפרופורציות "זהו היהודים התמסחרו,הכל נגמר,היהודים עכשיו כמו כולם" מור גם אני כמו הרוב פה התאכזבתי ששמעתי את החדשות. אבל לא צריך להיות קיצוניים. וצריך שוב לזכור שהלהקה עוד לא הגיבה בנושא,ייתכן ויש מניעים שאנחנו לא מודעים אליהם. לכן אני אמרתי שאחכה לשמוע תגובה מסודרת של הלהקה. לא יזיק אם עוד כמה אנשים כאן יעזרו בסבלנות ויחכו גם לפני שהם יוצאים מגדרם...
שאתם מגיבים. פשוט כיף תמיד לקרוא את התגובות שלכם כי הם תמיד עם המילים הנכונות. צודק, יש צורות להגיב. אבל כמו כל צעד שאתם עושים, תמיד יש את האנשים האלה שמגזימים בתגובות שלהם, זה יעבור להם. יהיה טוב.
קח בחשבון שהרבה אנשים הגיבו ממש כשנודע להם העניין, ולא כולם לקחו זמן לעכל את הידיעה - ואוטומטית הגיבו. זה צעד די דרסטי, והרבה אנשים די המומים. אתה צודק במאה אחוז, יש דרך וצורה להגיד דברים. אבל כמו אמרת, זה פורום, ואנשים פה מתבטאים די בחופשיות, לפעמים יותר מדי.
וואלה צודק, יש דרך וצורה להגיב . אולי אם הייתי כותב את זה בצורה אחרת היה לך הרבה יותר נעים לקרוא את זה. מצטער אבל זה לא מתאים לי לכתוב ביקורת בצורה רכה, גם אם זה רוב הזמן לא פועל לטובתי. אני מאמין שכדי שאנשים יבינו שהם עושים משהו שבאמת פוגע בהם ובאנשים המושפעים מהם צריך קצת לזעזע אותם וכן אפילו לפעמים להשתמש במילים חזקות כמו מגעיל ובזוי. יש הרבה סיכוי שבסיטואציה אחרת,כלומר פנים מול פנים, אנשים באמת לא היו כותבים את אותם הדברים שהם כותבים פה, ודווקא בגלל זה אתה צריך להבין שהדעה שמוצגת כאן היא אובייקטיבית לגמרי ונטולת כל השפעות שנגרמות כתוצאה ממפגש של פנים מול פנים. אני מאוד מעריך שאתה נכנס לפורום וכותב דברים שמפריעים לך וללהקה, אבל אני חושב שהיה יותר מכובד להגיב על הדברים תכלס ולא להאשים את הצד השני בכתיבה מעליבה.