היה ואם נתפסתי על 147 קמ"ש,

Krishi

New member
היי, איפה נעלמו פה 2 הודעות? חח..

בין מה שאני רשמתי בתגובה האחרונה לבין מה ש-shlang רשם. מה זה השרשור המוזר הזה... חח..

AvihayA

New member
זהו כוחו של הגורם המפתיע ...

אתה לוקח בחשבון את כל המרכיבים והגורמים של הנהיגה שלך ... ואז ... פתאום ... משום מקום מגיע הגורם המפתיע שלא תכננת. קצרה היריעה מלפרט אבל כל אחד מאיתנו מכיר את זה

Krishi

New member
בסדר, יכול להיפער גם בור גדול באמצע האדמה,

אני יכול גם ללכת ברחוב ופתאום יפול עלי פסנתר מקומה שביעית. אם קורה משהו כזה אז אמנם נכון שלא משנה כמה התכוננתי אבל גם מצד שני לא כזה משנה אם נסעתי 90 או 140. במצב כזה רק ה' יעזור לי (וגם אז, יש את הסיכוי הקטן שאני אשים לב ואפעל כדי להימנע מהבעיה). מתכוננים למה שאפשר במסגרת ההגיון. לדברים אחרים כמו שנאמר "יד אלוהים" לזה כבר שום שמירה על החוק לא תעזור.

AvihayA

New member
פה הטעות שלך !!!

הנזק שיגרם לגוף שלך באימפקט של 140 קמ"ש גדול בהרבה מהנזק שיגרם באותה תאונה ב 90 קמ"ש !!! כאן אין יד נסתרת, אסון טבע או יד הגורל !!! אלה חוקי הפיזיקה נטו !!! דיברת על בולענים, או בורות באמצע האדמה ? מה עם חיות למיניהם שיתפרצו לך לכביש ? מה עם רכב ש"יעוף" אליך מהנתיב הנגדי ? (אפילו אם יש חומת הפרדה) אני יכול להמשיך ולתת רעיונות ל"גורם המפתיע" ולהביר לך איך עפ"י חוקי הפיזיקה אימפקט של 140 קמ"ש קטלני יותר מאימפקט של מהירות נמוכה יותר ... אבל ... זו לא הנקודה !!! הנקודה היא שיש חוק ועליך, כמוני וכמו כל הנהגים בישראל לכבד אותו. ואם עברת עבירה, שנחשבת חמורה, איני רואה שום סיבה הגיונית לביצוע אותה עבירה. ואם תבדוק את עצמך תגלה בוודאי שיכולת להמנע מביצוע אותה עבירה ובחרת שלא להמנע מכך גם אם נענשת על עבירות דומות בעבר. ברור שדעתי שונה משלך, אני מאמין שהסיבה נעוצה בפער הגילאים בינינו, אך לצערי, אני מאמין שאם מישהו נסע 147 קמ"ש מגיע לו להענש מאחר והפר חוק של מדינת ישראל ונתפס ואני מקווה שבעוד מספר שנים תבין על מה אני מדבר מבלי שתיאלץ לחוות את החוויות הקשות שאני חוויתי ואת המראות הקשים של התאונות אותן הספקתי לראות. אני מאמין שהגישות השונות בינינו נובעות הן מגיל (כפי שכבר כתבתי בעבר) והן כהתייחסות אל הכביש כאל מקום מסוכן ואל הרכב כאל כלי נשק. מעבר לכך ההתייחסות של הנהג אל חוקי התעבורה אמורה להיות רצינית ואחראית ממש כמו אל כל חוקי המדינה. ואם החלטת שהחוקים אינם מתאימים לך ונוגדים את ההגיון, דע גם לקחת אחריות למעשיך אם תיתפס. תאר לך שאתה מאמין שהגבלת המהירות היא דבילית כי אפשר לנסוע מהר יותר ואדם אחר יחשוב שלשתות משקאות אלכוהולים מעבר למותר בחוק ומיד אח"כ לנהוג זה דבר לגיטימי ואדם נוסף יחליט שלעשן סמים צמחיים ומיד אח"כ לנהוג זה דבר לגיטימי ואז יגיע אדם נוסף שיעשן, ישתה וינהג במהירות מופרזת ... מה יהיו התוצאות ? גם אז מדובר על תופעה לגיטימית ? הרי כל אחד חושב שכיפוף חוק זה או אחר הוא לגיטימי ... אז היכן עובר הגבול ? הגבול עובר בחוקי המדינה בכלל ובחוקי התעבורה בפרט ... ואם החלטת לכופף אותם לדעתי עליך לשלם את המחיר !!!

Krishi

New member
תראה

כמובן שהיקף הנזק תלוי הרבה במהירות, אבל הנקודה היא שגם ב90- קמ``ש הנזק יכול להיות קטלני. בכל מקרה, לגבי כל השאר, הייתי חופר לך על כמה לדעתי אתה טועה אבל אני לא רואה טעם לזה כי דעותינו שונות בנושא המה גם שדעתי לא תשתנה גם לא עוד 50 שנה (וגם לי יצא לראות תאונות קשות). ועדיין אף אחד לא ענה לי על השאלה שלי. כולם עסוקים בלהטיף לי איך להתנהג מאשר בלעזור ובסך הכל להגיד לי מה מצפה לי בבית משפט! ואם יש צדיקים בסדום אז שגם יגידו לי איך אפשר למזער את הנזקים.

AvihayA

New member
אם אתה נביא ותדע איך תחשוב עוד 50 שנה - אשריך

בוא נפריד את התשובה שלי ל-2 חלקים: יגאל האדם, ויגאל הנהג. מאחר ואיני מכיר אותך כאדם, אנא אל תיקח את דעתי באופן אישית כי אני לא מכיר את יגאל האדם וכל דבריי הבאים מכוונים ליגאל הנהג. ומאחר ואין אנו מצויים בסדום, ועבריין תנועה אינו צדיק אנסה בכל זאת להסביר לך מה יהיה בבית המשפט: לצערי במערכת השיפוט הנוכחית - ה כ ל פ ת ו ח !!! לצערי אין עונשי מינימום לצערי אתה יכול לשכור עו"ד שימזער את הנזקים ויוציא אותך עם עונש קל, יחסית. הכל עניין של כסף ולשמחתי בעבירות מסוג זה (נהיגה מופרזת 30 קמ"ש מעל המותר) העבירה לפחות תפגע בכיסך. אם השופט במשפטך יהיה ער לבעיית הקטל בכבישים ותימצא אשם, סביר להניח שתקבל קנס ושלילה לתקופה מסויימת (העבר של 2 עבירות קודמות לא יזקפו לזכותך). עם זאת יתכן והעו"ד שתשכור (שאלה של כסף ונסיון) ימזער, כאמור, את הנזקים והקנס או משך השלילה יהיו קצרים יותר.

Krishi

New member
הו! סוף סוף התגובה שחיפשתי.

תודה רבה. חבל רק שנאלצנו לעבור 7 מדורי גיהנום כדי להגיע לזה. אם למישהו יש משהו להוסיף (בעיקר אם יש מישהו שהיה במצב דומה וחווה את כל הסיפור) אני אשמח לשמוע

אישאחר31

New member
תגיד, אתה באמת חושב שחוקי הדרך נועדו לנהג?

ורק לנהג ? חוקי הדרך נועדו להגנת הנהגים האחרים בכביש. כלומר - אם אתה נוסע בצורה פורעת חוק, אתה לא מסכן רק את עצמך. אתה מסכן אותי, הנהג בכביש, שבכלל לא קשור לנהיגה שלך. אבל עזוב, מה אני חופר לך. אתה תבין את זה, כשבמהירות של 140 קמ"ש פתאום תראה מכונית שנוסעת בצורה אולי לא הכי זהירה, אבל כזו שבמהירות 90 קמ"ש היית מצליח להתחמק מפגיעה בה, בעוד במהירות 140 קמ"ש אתה תימרח, ביחד עם אותה מכונית ונהגה, על גדר ההפרדה.

false prophet

New member
מיכאל שומאכר

לא שזה ממש קשור לנושא... אבל רק כדי שלא תחשוב שמיכאל שומאכר הוא קדוש

בר03

New member
אני מקווה מאד שתקבל שלילה

ואולי ככה תלמד? בתור אחות שכולה - שאחיה נהרג בתאונת דרכים ( בגלל בחור שנהג במהירות מופרזת ועבר באור אדום) אין לי שום רחמים כלפיך או כלפי כל נהג אחר , אני מקווה שבתי המשפט ישכילו להחמיר עם העונשים ושלא תוכל לעשות עסקת טיעון.

Krishi

New member
לא אלמד, לא צריך רחמים, לא יחמירו וכן תהיה

עסקת טיעון. יום טוב

Krishi

New member
על תגובה מתלהמת וחסר כל פרופוציה או ידע

תגבי תגובה לא בוגרת. צעיר? כמובן. טיפש לא כל כך..

למה? למה חסרת פרופורציות?

אתה חושב שנהגים שהרגו בגלל מהירות מופרזת מסתובבים חופשים ועושים את זה שוב ושוב? כולם כמוך, נהגו מהר וכלום לא קרה, עד שקרה.

Krishi

New member
את יודעת בכלל מה אחוז התאונות שנגרמו בגלל

מהירות מופרזת? סביבות ה-4%. אחד האחוזים הכי נמוכים שיש לעומת שם הגורמים. וזה לפי הודעת המשטרה שמוציאה דו"ח מיוחד כל שנה שמפלג את גורמי התנועה לאחוזים. הגורמים הגדולים לתאונות זה נסיעה באור אדום, נהיגה בשיכרות, נהיגה פראית (בקטע של לחתוך מכוניות, לנסוע במהירות שאינה תואמת לתנאי הדרך), חציית פס הפרדה לבן רצוף, הירדמות בהגה וכד'.

למעלה