פה הטעות שלך !!!
הנזק שיגרם לגוף שלך באימפקט של 140 קמ"ש גדול בהרבה מהנזק שיגרם באותה תאונה ב 90 קמ"ש !!! כאן אין יד נסתרת, אסון טבע או יד הגורל !!! אלה חוקי הפיזיקה נטו !!! דיברת על בולענים, או בורות באמצע האדמה ? מה עם חיות למיניהם שיתפרצו לך לכביש ? מה עם רכב ש"יעוף" אליך מהנתיב הנגדי ? (אפילו אם יש חומת הפרדה) אני יכול להמשיך ולתת רעיונות ל"גורם המפתיע" ולהביר לך איך עפ"י חוקי הפיזיקה אימפקט של 140 קמ"ש קטלני יותר מאימפקט של מהירות נמוכה יותר ... אבל ... זו לא הנקודה !!! הנקודה היא שיש חוק ועליך, כמוני וכמו כל הנהגים בישראל לכבד אותו. ואם עברת עבירה, שנחשבת חמורה, איני רואה שום סיבה הגיונית לביצוע אותה עבירה. ואם תבדוק את עצמך תגלה בוודאי שיכולת להמנע מביצוע אותה עבירה ובחרת שלא להמנע מכך גם אם נענשת על עבירות דומות בעבר. ברור שדעתי שונה משלך, אני מאמין שהסיבה נעוצה בפער הגילאים בינינו, אך לצערי, אני מאמין שאם מישהו נסע 147 קמ"ש מגיע לו להענש מאחר והפר חוק של מדינת ישראל ונתפס ואני מקווה שבעוד מספר שנים תבין על מה אני מדבר מבלי שתיאלץ לחוות את החוויות הקשות שאני חוויתי ואת המראות הקשים של התאונות אותן הספקתי לראות. אני מאמין שהגישות השונות בינינו נובעות הן מגיל (כפי שכבר כתבתי בעבר) והן כהתייחסות אל הכביש כאל מקום מסוכן ואל הרכב כאל כלי נשק. מעבר לכך ההתייחסות של הנהג אל חוקי התעבורה אמורה להיות רצינית ואחראית ממש כמו אל כל חוקי המדינה. ואם החלטת שהחוקים אינם מתאימים לך ונוגדים את ההגיון, דע גם לקחת אחריות למעשיך אם תיתפס. תאר לך שאתה מאמין שהגבלת המהירות היא דבילית כי אפשר לנסוע מהר יותר ואדם אחר יחשוב שלשתות משקאות אלכוהולים מעבר למותר בחוק ומיד אח"כ לנהוג זה דבר לגיטימי ואדם נוסף יחליט שלעשן סמים צמחיים ומיד אח"כ לנהוג זה דבר לגיטימי ואז יגיע אדם נוסף שיעשן, ישתה וינהג במהירות מופרזת ... מה יהיו התוצאות ? גם אז מדובר על תופעה לגיטימית ? הרי כל אחד חושב שכיפוף חוק זה או אחר הוא לגיטימי ... אז היכן עובר הגבול ? הגבול עובר בחוקי המדינה בכלל ובחוקי התעבורה בפרט ... ואם החלטת לכופף אותם לדעתי עליך לשלם את המחיר !!!