היה ואם נתפסתי על 147 קמ"ש,

אתה יודע מה הסיכון במוות בתאונות

בגלל מהירות מופרזת?? קצת יותר גדול מתאונת שרשרת בפקק.... וזה לפי הגיון פשוט ובריא.

AvihayA

New member
השפעת המהירות על תאונות הדרכים-משטרת ישראל

מתוך האתר של משטרת ישראל: " ... נושא השפעתה של מהירות הנהיגה על תאונות הדרכים (הן עצם התרחשותן והן תוצאתן) - שנוי במחלוקת. יש הטוענים, כי למהירות המופרזת אין חלק מרכזי בתאונות הדרכים; ויש הגורסים כי המהירות המופרזת היא אם כל חטאת. ... " " ... למהירות מספר גורמי סיכון נוספים - - ככל שגדלה המהירות, כן גדל מרחק העצירה. - ככל שגדלה המהירות כך גדלים הכוחות הפועלים על הרכב – לדוגמא: בכח הצנטריפוגלי השואף ל"זרוק" את הרכב מנתיב נסיעתו במהלך סיבוב. - ככל שגדלה המהירות כך קשה יותר למכללי הרכב השונים: מתלים, צמיגים ומערכות עזר נוספות – לרסן את הרכב ולשמור עליו בנתיב נסיעתו. - ככל שעולה המהירות- כך מצטמצם שדה הראיה של הנהג ( הוא לא יכול להבחין – קוגנטיבית- בעצמים המגיחים מצדדיו- וכך הוא רואה אותם מאוחר יותר...). - אנרגיית ההתנגשות עולה ביחס ישר לריבוע המהירות. - יעילות התקני הבטיחות ברכב קטנה עם הגדלת אנרגיית ההתנגשות. - ככל שעולה המהירות, כן קטנה אחיזת הצמיגים בכביש רטוב ומתערערת השליטה ברכב. - ככל שהמהירות גדלה, כן נדרשת מיומנות גדולה יותר מהנהג, ולא כולם ערוכים לכך. - סיכויי המוות של הולכי רגל גדלים בחזקה שלישית (!!!) ביחס למהירות. - העלאת המהירות המרבית תגרום להגדלת הבדלי המהירויות בין כלי הרכב השונים, דבר המהווה סיכון בטיחותי לכשעצמו... "

AvihayA

New member
כלומר למרות המחלוקת - האימפקט קטלני יותר

כפי שכבר כתבתי לך אתמול. בוא ניצמד לעובדות ולא נמציא אותן מחדש !!!

אתה ממש חסר רגישות באופן לא נורמאלי

קראת מה היא כתבה לך? לא רוצה להסכים? לפחות על תזרה מלח על הפצעים. אני עכשיו מבינה למה לא אכפת לך לסוע על 147 קמ"ש. כמו שעכשיו מאוד לא מעניין אותך שלומם של אנשים ורגשותיהם... כך גם על הכביש. עם כל הכבוד לנסיעה המושלמת שלך - על הכביש יש עוד המון נהגים שנוסעים מושלם או פחות או הרבה פחות - אבל הם לא עוברים על החוק כמוך, ולא מגיע לאף אחד מהם לההרג או להיפצע בגללך יום אחד. גם אנשים שחוצים כביש או אפילו מישהו שעשה טעות בנהיגה לא בכוונת זדון... לא אמורים לאבד את חיהם או יכולות פיזיות כאלה או אחרות. אני מאחלת לך שלילה ארוכת טווח ופגיעה קשה בכיס שלך. ואולי גם שתפתח איזשהי רגישות מינימאלית לאנשים.

Krishi

New member
על מה להגיב ברגישות?

על אנשים שקוראים לי שישללו לי את הרישיון לכל החיים ושלא ירחמו עלי ושמאחלים לי כל רע שאפשר? את בסדר תגידי לי? וגם את שותפה להם אז בכלל... מעניין אותי יותר מכולם מה קורה עם האנשים שנוהגים או הולכים סביבי בזמן שאני על ההגה. זה הדבר הראשון שאני חושב עליו. זה לא כזה מסוכן לנסוע 147 קמ"ש בכביש שבו נסעתי בתנאים שבהם נסעתי ובשעה שבה נסעתי! תוציאו כבר מהראש שלכ מה שעובר את ה-100 קמ"ש זה סכנת נפשות! זה פשוט בורות! זה אפשרי בהחלט לנהוג ככה בכבישים מסויימים מבלי שזה יהווה סכנה! איפה שתנאי הדרך לא מאפשרים אני נוהג הרבה יותר לאט!

בר03

New member
לא איחלתי לך רע - להפך

איחלתי לך שתקבל את המגיע לך, אתה אחראי למעשייך..... כל יום נהרגים אנשים בתאונות דרכים - הגיע הזמן שאנשים יקחו אחריות.

להגיב ברגישות לאנשים שבגלל אנשים כמוך

איבדו אנשים יקרים להם. זה לא משהו שמתקרב לשלילת רשיון או לקנס כספי... כל בן אדם היה מחליף קנס כספי ושלילת רשיון בדבר הנורא הזה, אבל אי אפשר. זה לא הפיך. מה שכן הפיך - זה הגישה שלך. תחשוב על זה.

דלת

New member
כל התגובות שלך בוויכוח הזה

ממש מההתחלה ועד הסוף הן ממש לא שוות קריאה. את ממש מתיימרת להיות מאוד נבונה וחכמה ולהתנסח בצורה מרשימה אבל השטחיות וחוסר הרלוונטיות בדברים שכתבת לעצם העניין פשוט מגוחכת. את אולי מנסה להתנסח בצורה יפה אבל באמת, סליחה על הביטוי, התגובות שלך מעידות על טפשות. ממש ממש עדיף שלא תוסיפי כלום כי זה באמת משפיל אותך. לפעמים עדיף לשתוק.

AvihayA

New member
לעבור את ה-100 קמ"ש מילא, אבל 47 קמ"ש יותר ?

זה כבר משהו אחר. מעבר לויכוח בינינו, אתה משוכנע בעמדתך ולא מוכן לסגת ממנה וזכותך. אולם כאמור, אנו חיים במדינת חוק, חוקים יש לכבד ואתה לא עשית זאת. מתשובותיך עולה כאילו אתה גם לא מבין לכאורה מהי הטעות שלך. הטעות היחידה שלך לדעתי, שאתה לא מכבד את חוקי המדינה. ואתה חוזר על הטעות הזו לפחות בפעם השלישית (לפי דבריך). החוצפה שלך בעיני רבים מחברי הפורום היא שעל עבירה קשה מסוג זה (ולא מדובר על "רגל כבדה" שהחליקה 10קמ"ש אלא הרבה יותר) אתה מבקש עזרה ועישות בהמתקת העונש ואף לא מבין מדוע כולם מתרעמים. לעניות דעתי התרעומת נובעת לא בגלל שעברת קצת את ה-100 קמ"ש אלא בגלל שעברת קצת הרבה ... הרבה מאד את ה-100 קמ"ש. חוק צודק, חוק לא צודק עברת על החוק במודע ואתה מצהיר שגם ב-50 שנים הבאות תמשיך לעבור על החוק במודע. הצהרה מעין זו קצת מקוממת ועם יד על הלב, עם כל הסבלנות שיש לי להסביר לך, היא קצת מקוממת אותי. אם היתה לי דרך לפנות לתובע המשטרתי שיחשוף את הפרטים שלך לצורך התביעה כדי להראות לשופט את ההנחה שדבר העבירה שלך לא נבע מתום לב, הייתי עושה את זה. אבל לצערי, אין לי דרך לפנות אל התובע המשטרתי אני לא יודע כמה מאמצים יושקעו בחשיפת זהותך האמיתית אני לא יודע אם סיפורך אמיתי ואני לא יודע עד כמה עדות מסוג זה קבילה בבית המשפט. אבל כפי שסיכמנו קודם: דעתינו חלוקה, אין לי שום דבר נגדך יגאל האדם, אבל לצערי יש לי רושם מאד שלילי על יגאל ה"נהג" לכאורה.

בני ברק

New member
הגינות

סליחה שאני כותב לך בצורה כזאת, ואני מצטער על מה שקרה במשפחתך. אין ראוי "לנצל" שכול כדי לקדם (או לפגוע) נושא שאת מאמינה בו. לגיטימי מה שאת חושבת,אבל לא לעשות את השכול קרדום כדי לחפור בו. לדוגמא-הורים ששכלו את הבן שלהם במלחמה יוצאים להפגנה נגד הכיבוש... או לחילופין הורים ששכלו את הבן שלהם יוצאים להפגין נגד יציאת הצבא מחבל עזה. זאת אומרת לא משנה אם את בדיעה ימנית או שמאל,אין זה הוגן לרתום את המקרה הפרטי שלך ומשפחתך כדי לקדם את הרעיון או הדיעה הפוליטית שלך. ברגע שאת משתמשת במקרה הטרגי שלך, לזולת שיש לו דיעות מנוגדות (וזה זכותו) יתכן ויהיה פגיעה ברגשותייך. נקודה למחשבה (ושוב אני מתנצל אם הביקורת פגעה בך)

בר03

New member
לגיטימי ועוד איך

לא קידמתי שום נושא שאני "מאמינה" בו כביכול, אין פה עניין פוליטי כמו בדוגמא שהבאת , יש פה עניין חוקי נטו ויש חוקים שצריך לכבד אותם ומי שלא מכבד ראוי שישא בתוצאות . במקרה שלי אחי ונהג המונית שהוא נסע איתו נהרגו בגלל אותו בחור צעיר ויהיר שלא כיבד את החוקים, ולכן לגיטמי מאד שאני יעלה את הדוגמא הזאת בכל הזדמנות שאנשים מצפצפים על החוק מסכנים חיי אדם ויוצאים מאד בזול .

בני ברק

New member
את מחטיאה את העיקר

את לא מרגישה שאת מחטיאה את העיקר? ברגע שאת סוחרת בשכול זה הופך ליותר "זול". אי אפשר להקיש בין המקרה האישית שלך לבין מי שפתח את ההודעה כאן, הוא לא רוצח בפוטנצייאל כפי שמנסים המגיבים לעשות, הוא עבר על החוק, הוא מודה בזה, הוא לוקח אחריות על מעשיו, עומד לדין ולא מתחמק מעונש, (במקרה האישי שבמשפחתך זה לא קרה לפני הפגיעה) לגיטימי וזה זכותו לשאול בקשר לעורך דין שייצג אותו, או לשאול מה אפשר לעשות בצורה חוקית כדי לצמצם את היקף הענישה זה רק מראה שהוא נהג ואדם שאיכפת לו מהסובב אותו.

בר03

New member
אתה מחטיא את העיקר ובגדול

העיקר הוא- פחות תאונות דרכים - פחות הרוגים . מבחינתי ומבחינת 400 משפחות שנכנסות כל שנה למעגל של השכול - כל דבר הוא לגיטימי . הבחור הצעיר והנחמד שפתח את ההודעה נהג במהירות 147 קמש והודה בפה מלא שהוא לעולם לא ינהג במהירות המותרת- לא נראה לי שהוא נהג שאכפת לו מהסובב אותו כמו שכתבת.

בני ברק

New member
ואם ישללו את הרישיון שלו לא יהיו הרוגים?

תיראי-יש כאלה שאחרי איזה ידיעה בעיתון על אונס ישר כותבים בטוקבטים שצריך לסרס אותו,וצריך לשים אותו בכיסא חשמלי וכו' וכו' ויש כאלה שאחרי איזה רצח מזעזע ישר כותבים שצריך להחזיר את עונש המוות ולירות לרוצח בראש. זה תגובה אימפולסיבית ומובנת באותו הרגע,הרצון לנקום,הרצון לזבנג וגמרנו. אבל המציאות מורכבת יותר. במציאות אם יסרסו את האנסים,יהרגו את הרוצחים,יכלאו את הגנבים מאסר עולם,וישללו רישיון לצמיתות לנהג שעבר מהירות, לא יפתור את הבעיה מהבחינה הכללית!!! כדי לצמצם את המקרים צריך לחנך להסביר ולשנן את הדברים, צריך להבין שיש צורך בספורט מוטורי מבוקר ומורשה בארץ, זה לא דבר גס לדרוש ספורט מוטורי, ונהג שנוסע במהירות גבוהה מצד אחד,וער ואיכפת לו מחוקי התנועה זה דבר חיובי, צריך לתקן את מה שפגום,אבל לא צריך להיתלהם! ההתלהמות של חלק מהתגובות הרבה יותר גרועות מאותו נהג שנסע במהירות גבוהה, כפי שאמרתי מקודם-קצין התעבורה נתפס בערוץ 10 שהוא נוסע במהירות גבוהה ובנוסף עבר באור אדום...והוא עד היום למרות הצילומים אפילו לא מודה... הבחור שכתב את ההודעה הוא בחור טוב, לפי ההתנסחות שלו הוא לא "מצפצף" על חוקי התעבורה! אותו נהג שחצה צומת בכביש אדום בשעה 2 בלילה בלי שאף אחד רואה...והרג 5 נוסעים במכונית יונדאי (נהגי אגד) כשהוא שתוי לשוכרה...וכשהוא מובא לבית משפט הוא מכחיש שנהג ברכב...למרות עדויותהן של צוותי ההצלה שהוא היה בכיסא הנהג......

Krishi

New member
אני לא מאמין שזה הגיע לראשי ../images/Emo6.gif

משעמם שם במשרדים של תפוז.. חחח..

1אדלרון

New member
רשימת קניות

וזלין ... עדיף תקנה 2. חופשי חודשי סטפה של כסף לשלם לעו"ד!!! וכמובן... עו"ד. מפאת כבוד הקוראים לא אכתוב את דעתי האישית.

למעלה