היי כולם!

itsikd

New member
את מאמינה או לא ? לא הבנתי

את רוצה להאמין שיש אלוהים גן עדן וגיהינום בשביל שתרגישי טוב שהרעים יקבלו בסוף עונש אז תחיי כל החיים במחשבה שבסוף תקבלי גמול ואולי מה שתקבלי בסוף יהיה רק תולעים בקבר אז בכל זאת ישנו פחד מסוים שגורם לך להאמין !! את מפחדת שתהיי בן אדם טוב כל החיים ולחינם

Nagini Potter

New member
הבנת לא נכון

אני לא מקווה שיש ג"ג (גיהינום-גן עדן) כי אני רוצה לקבל גמול, (ההיפך, אני לא בטוחה שאני בכלל ראויה לגן עדן!) אלא בגלל שיש כל כך הרבה אנשים שגורמים לכל כך הרבה סבל אבל הם בעצמם כל כך מאושרים כל החיים... זה כל כך לא צודק... אין צדק בעולם, זה כבר ידוע. אני רק מקווה, שאם הצדק לא נמצא כאן, אולי הוא נמצא בעולם הבא. מי יודע. Nagini Potter

Hell is beige

New member
הבנתי מצויין

רק ניסיתי להדגיש את העובדה שהמוות כבר לא מדאיג אותי. שיבוא. לא איכפת לי. לחיות, לא לחיות, זה כבר לא משנה לי. אני לא אתאבד, חלילה - אני נהנה לחיות (לפרקים). אבל זה לא משהו שכל כך חשוב לי. בקיצור - אין לי ערך לחיים, לפיכך, אין לי ערך למוות.

העצלנית

New member
ואף אחד גם לא הוכיח את אי קיומם

אגב גם לפי הבודהיזם(הנושא החביב אליי לאחרונה) אין גן עדן וגהניום יש את הדהרמה- גילגול הנשמות, שכאשר אתה משתחרר ממנו אתה לא מגיע לגן עדן אלה מתחבר סופית לעולם ולטבע -הנירוונה. כ

דז

New member
מוות גיהנום ושדים אחרים

אתם עסוקים בלחפש מה יש אחר כך ,אדם חכם אמר,למה אתם הולכים לחפש אבנים על הירח שפה יש לך ג´ונגל שלם ועצים. כי מי יודעה מה יהיה אחר כך,ועכשו פה אפשר לדעת לגלות להבין. דז חייה פה עד המות

itsikd

New member
האם יש עתיד או עבר ??

יש כאלה הטוענים שישנו רק ההווה העבר והעתיד קיימים במוחנו האם את בדעה הזאת ? אשמח אם תפרטי יותר

דז

New member
מוות גיהנום ,ושדים אחרים2

איך נדע מה מחוץ לפה, מה הרמזים. הכרתי אדם שמת מוות קליני, הוא אמר שהוא דיבר עם אלוהים למלע ואלוהים נתן לו נבוא,{הוא גם תיאר בית משפט ורקע צהוב זוהר}שתיהיה מלחמה,אנחנו לא מדברים על מלחמה בארץ ,מלחמה בלטביה זה היה הארץ שלו ואני הייתי בביקור,המלחמה הזו היית לפני שנתים ואני עדיין מחכה. עד פה בנוגע למות קליני. אני חושבת שמות קליני זה הרמז הכי חזק שהיה יכול להיות לך . לא חבל לנחש על מה שבסוף?, אם את באמת רוצה להאמין במכות לחוטאים אז את מאמינה במישהו שיתן אותם, לפי ההגיון כדי להאניש ולשפוט וכול המערכת למלע,צרייך אדם חכם,והלמלע הנחמד שלנו, אף פעם לא בא להגיד לנו מה לעשות לא בדרך שיכלנו להאמין בה {לא אני לא מחשיבה מסטול סנילי על הר סיני ,ערבי מתבודד,או נגר למסר בטוח} להפך . ובאמת הכוח הכי גדול בעולם ,הייתי אומרת שר השדים אבל זה מביא לי אסוטיאציה של בקבוק ו.. לא מתאים, למישהו יש זכות לשפוט אותך על מה שאת?. רק לעצמך. עוד משהו שתיהיה למלע לא יהיה לך הנגיע היפה בעולם,וכרגע פה יש לך עולם שלם ,שאת לא יודעת חצי ממנו, למה שלא נלך על מה שאנחנו יודעים ,בחיקוי של חכם,וכמו הבור נזרוק ניחושים לאויר ,אחלה אויר אבל... נויה ,לא נכנסת לבית משפט בלי סיבה טובה , {אל תקחו אותי פה במילה}, ומתה על העולם הזה{כול עוד חייה}

itsikd

New member
עדיין זו לא הוכחה

קודם כל אני בן ולא בת "יש דברים נסתרים לא נבין לא נדע" אני מודה שישנם דברים שאין לי הסבר להם אבל העובדה שמישהו היה על סף מוות וראה כל מיני דברים זו לא הוכחה כמה עובדות : היו מקרים שרופאים חשבו שמישהו מת אבל בעצם הוא לא היה מת רופאים עד היום לא יודעים להגיע מתי מישהו מת ומתי הוא עדיין חי אני לא צוחק - היו מקרים כאלה דבר שני - העובדה שאדם מסוים יכול לחזות את העתיד יכולה לנבוע מכוחות ואנרגיות שעדיין לא מוכרים לנו כבני אדם העיקרון פשוט - גם לי וגם לך אין תשובה אז למה ללכת לתשובה אחת ולסגור את יתר האפשרויות ??? כל תשובה זקוקה להוכחה תוכיחי שיש אלוהים כמו שאת מוכיחה ש 2=2 באופן ברור ולא ניתן לעירעור

Hell is beige

New member
תוכיח שאין

צריך להוכיח גם אי קיום של דברים זה לא כל כך קל להתעלם מהכל

itsikd

New member
אני לא צריך

אני טוען שהאפשרות של גן עדן וגיהנום היא רק אחת מתוך מאות אלפי אפשרויות אז למה להאמין במה ???

itsikd

New member
נו באמת ...

לדעתי הצנועה - כל דת כלשהי פוגמת ביכולתנו לנהל שיחה פילוסופית אמיתית וטהורה בעצם העובדה שישנן שאלות שלא ניתן לשאול כי התשובה כבר ידועה ונקבעה ע"י הדת או האמונה שלנו. פילוסוף אמיתי תמיד ישאל למה ?? תמיד יחפש הוכחה לכל דבר ואם לא ניתן להוכיח משהו אז הוא לא קיים מבחינת הדיון הפילוסופי !!!

סיאנסים

אם אין עולם הבא אז איך תסביר את תופעת הסיאנסים ואם אתה לא מאמין

itsikd

New member
נקודה טובה - ושוב אבל ...

ישנן הרבה תופעות שאין לנו כבני אדם תשובה עליהן אז אולי נלך לתשובה הפשוטה ביותר כולם אומרים שיש אלוהים אז זה מסביר הכל. מצטער זה פשוט מידי בשבילי אחרי הרבה שנות מדע הוכח שישנם הרבה כוחות ביקום שלנו שלא הכרנו ואנחנו מתחילים לגלות אותם סביר להניח שיש עוד הרבה מה ללמוד ולהכיר על העולם שלנו ואנחנו כבני אדם עם כל "השכל" שלנו לא נצליח להבין או לקלוט את כל מה שהולך מסביבינו אבל ישר להגיד - טוב אין לי תשובה אז סימן שיש כוח עליון כלשהו ??? הרי אמירה כזאת נוגדת את עיקרי הפילוסופיה והמדע לכל דבר צריך הוכחה !!! אפשר לפתח הרבה תיאוריות ואמונות על הסיאנסים ואת לא תוכלי להוכיח שהתיאוריה כזאת או אחרת לא נכונה כי אין לך אפשרות באותה מידה שאני לא יכול להוכיח שאין אלוהים המטרה היא לגלות מה כן אנחנו יכולים להוכיח ולא מה אנחנו מאמינים ומעדיפים לסגור פינות על ידי האמונה הזאת

מאיפה אנחנו יודעים,

שיש כזה דבר מדע? אנחנו לא יודעים כלום, כל הידע הוא מעבר להבנה שלנו, ומה שאנחנו יודעים, הוא גרגר של אבק על גרגר חול ים.

itsikd

New member
בזה אני מסכים איתך לחלוטין

אין באפשרותנו כבני אדם להבין מה הולך פה ביקום הזה אנחנו חושבים שאם יש לנו שכל אז אנחנו יכולים להבין הכל זאת הטעות הבסיסית שלנו כבני אדם הגיע הזמן שנתחיל להבין כמה קטנים אנחנו וכמה אין לנו סיכוי מול שפע האפשרויות שישנן

בזה אתה טועה.

יש לנו אפשרות, אנחנו פשוט לא גילינו את הדרך להפעיל אותה. אנחנו אולי קטנים, אבל תמיד יש אפשרות. "אף פעם אל תגיד לעולם לא"

itsikd

New member
אני אסביר את עצמי

יש באפשרותנו לגלות הרבה דברים שאנחנו עדיין לא יודעים רבים גם קשורים לכוחות שיש לנו כבני אדם ואנחנו לא יודעים איך לנצל אותם אבל אין סיכוי שאנחנו כבני אדם נדע הכל פשוט כי היקום גדול מידי עלינו ישנם הרבה דברים שהם מעל ליכולת המוחית שלנו מסיבה נורא פשוטה - אין גבול לאפשרויות שקיימות ביקום אולם יש גבול (שעדיין לא גילינו אותו) ליכולת שלנו כבני אדם

אולי.

ואולי לא. כמו שאמרת, האפשרויות עדיין לא גלויות בפנינו. כרגע אנחנו או שלא צריכים לדעת, כי זה לא משפיע עלינו, או שאנחנו לא יכולים לדעת

itsikd

New member
אולי עם הזמן ....

לאט לאט אנחנו לומדים עוד ועוד ומגלים יותר יותר כמה אנחנו לא יודעים לפי המשוואה הזאת לא נגיע לשום מקום :)

למעלה