היי....

מתנדב

New member
ich, בהחלט שכן, גם ההומוסקסואלים.

הם אחים שלי, זה שהבן אדם הומו או בחורה שהיא לסבית, זה לא הופך אותם לסוג ב', זה פשוט תאווה, ויש כאלו שקוראים לזה מחלה, טוב לא נכנס לזה מה זה בדיוק, אבל העיקרון הוא, שכולנו אחים, והבן אדם לא נמדד לפי מעשיו...

Huan

New member
במעשיו.

אדם יהודי לא "יותר טוב" בגלל שהוא יהודי. אני מאמין, שהיהדות מנתבת אותך להיות אדם יותר ערכי, מוסרי, וטוב. לכן, יוצא מכך שאדם יהודי שהולך בדרכי היהדות הוא באמת יותר טוב מאדם ללא ערכים ומוסר. כן, אני מאמין שלקיים יחסי מין בגיל 12 זה מעוות. כן, אני מאמין שהיהדות מרסנת את יצרי האדם הגואים שמשתלטים על הדעה הצלולה. איך? יש המון דוגמאות. רוצים אחת לא קיצונית? גם יש. בחופש רגיל, מתי אנחנו קמים? רובכם יאמרו בסביבות 12, וכתוצאה מכך מבזבזים חצי יום. היהדות גורמת לך לקום בשמונה, לשטוף את הידיים, להתעורר, על מנת להתפלל.

Huan

New member
יופי של רעיון.

שינה. נחיה את חיינו, נישן כל הזמן, לא נעבוד, ונגווע למוות ברעב. תנסה לחשוב על מה שאתה אומר.

אל תעוות את דברי

אמרתי שעדיף לישון עד מאוחר על להתפלל כל הזמן הזה. לא אמרתי שעדיף לישון על לעבוד ולהרויח כסף או ידע.

Huan

New member
עד מתי מתפללים? עד שמונה- תשע.

עד מתי ישנים? עד 12. אם אתה מתכנן לומר לי שאתה מתעורר בתשע ביום חופש, אל. כי כולנו יודעים שזו שטות, ואם אתה באמת קם כ"כ מוקדם אתה מיוחד ויוצא דופן.

Huan

New member
ויכוח הסרק התחיל...

בעקבות תגובה טיפשית לדוגמא . ברור שהוא יהיה ויכוח סרק.

מתנדב

New member
ich, לא מבין על מה הכעס?

תביני דבר אחד אין דבר כזה מחלוקות בין דתיים לחילונים, קיים אי הבנה בין שני הזרמים, ולכן אנחנו כאן בכדי ליישב את הדעות ולסבר את האוזן יחד, כולנו אחים וכולנו מאוגדים יחד, אם יבוא אלי חילוני ויבקש ממני דבר מה, אני לא יתן לו בגלל שהוא חילוני? אני לא יעזור לו בגלל זה? מה פתאום שאני לא יעזור לו? אני יעזור לכל אחד ואחד שווה בשווה, אם אני יראה חילוני שלא עלינו נמצא בבית חולים וזקוק לרפואה, אני לא אתפלל עליו בגלל שהוא חילוני? אני אראה אדם חילוני תקוע בלילה ומחפש טרמפ להגיע הביתה, אני לא אקח אותו בגלל שהוא חילוני?, ממש לא הבנתי אותך... לעניות דעתי, בגלל הסבירות שאת חושבת ומנסה להבין את הדברים בצורה שלילית, זה מה שגורם לשנאת אחים, וחבל מאוד, ששנאה כזאת מבצבצת מבחוץ. ובמה את רואה שמלקקים את התחת של הציבור הדתי?

ich

בשביל זה יש את שינוי בממשלה. סופסוף יקלו לנו על החיים, בתקווה ובאמת יוכיחו את עצמם.

mayakol

New member
כן, שינוי....

המפלגה המתאימה לאיחוי הקרעים בחברה

mayakol

מי כמוני חולמת על הרמוניה במדינה בין כל ה"זרמים" השונים, אבל לצערי זה לא כך. את בתור דתייה.. (את דתייה לא..?) אולי אינך חשה את העול שאנו "הכופרים" מרגישים. אני לא מתחברת לדת, יש לי אמונה אחרת, יש לי השקפת עולם שונה, מדוע מענישים אותי על אמונתי? ש"ס נכנסה לממשלה ועשתה לנו חיים קשים יותר, עכשיו שינוי בממשלה ואני - החילונית, מרגישה יותר בטחון שיש מפלגה שמגנה על זכויותיי בתור חילונית ופועלת להוציאם לפועל, אבל כמובן.. אתם מסרבים להקל עלינו. מדוע ולא תוכיחו שאתם באמת רוצים עם מאוחד ותתחילו לצעוד קדימה - לקראתנו ולוותר מעט כמו שאנו וויתרנו. תראו יוזמה ואולי יתחוללו נסים במדינתנו הקרועה.

מתנדב

New member
רוח סוררת, זה ממש לא הוגן לחשוב כך

את טוענת כשש"ס היו בממשלה הם הרסו לכם החילונים את הדמוקרטיה, ועשתה לכם חיים קשים, ועכשיו ששינוי בממשלה הדתיים מרגישים ששינוי עושה להם חיים קשים, וגזירות קשות על הציבור הדתי, האם זה בסדר? שאני יבין האם כשהדתיים נדפקים ואוכלים את הצרות והסבל בשקט, והם לא מתפרצים אז זה בסדר גמור? שאני יבין האם אתם חושבים שלנו אין קיום במדינה הזאת? תני לי להבין מה את חושבת על הדתיים? ואת אומרת שאנחנו צרכים להתפשר אתכם, ואז יהיה שלום בין האחים, האם רק עלינו להתפשר? על כמה דברים אתם התפשרתם? תראי מה עושים לנו עם הגזירות הכלכליות, אף אחד לא פוצה פה ואומר למה פוגעים בציבור הדתי, למה זה כך? אבל אם חלילה לא היו מאפשרים את המשחק של הכדור רגל, או שהיו סוגרים את המוזאונים למיניהם, ישר היתה התפרצות במדינה שש"ס מניאקים וכל הדתיים חולארות, לוקחים לנו הכל ולא נותנים לנו לחיות כאן במדינה, נכון? אבל כשאנחנו זועקים מהלב, זה גם מפריע לך? אני שואל אותך אם לילד יהודי לא יהיה לחם מה לאכול את גם תזעקי ותגידי למה פוגעים בדתיים? או שאז את תגידי שזה בסדר גמור? את צריכה להבין דבר אחד לנו וגם לכם יש את אותה זכות קיום במדינה כפי שיש לכל אזרח אחר במדינה, ברגע שזה נוגד את הצד השני, יש התפרצות ומלחמות ושנאת אחים. כשהיה את ההפגנה המונית של הנכים, מול משרד ראש הממשלה, ועוד הפגנות למיניהם שהיו, שמענו על זה כל היום ברדיו וראש המששלה יצא לדבר עם הנכים, אבל כשפורוש עושה כרגע שביתת רעב ומחאה מול משרד ראש הממשלה, פתאום לא משדרים על זה ברדיו, יענו אנחנו הדתיים סוג ב'? את יכולה לענות לי למה זה? ולמה המפלגות החילוניות לא יוצאות לעודד את הרב פורוש באוהל המחאה שהוא הקים? זה כואב לי כשאתם עושים מחאה כלשהי, כל המדינה מדברת על זה והמדינה על גלגלים, אבל כשאנחנו עושים מחאה כלשהי, אז כולכים מבליגים, ואתם אומרים בשקט שמצידכם גם אם נמות מרעב, זה לא יזיז לכם, למה זה קורה? אז אחר כך את עוד טוענת שיש כאן כפיה? ואנחנו לא בסדר? כל מה שרציתם השגתם, ואנחנו כשרוצים להעביר חוק כלשהו, יוצא לנו המיץ ולבסוף זה גם לא עובר רצינו להעביר את חוק המפשחות הברוכות הילדים, ולא העבירו, ואני רואה את זה ככפיה חילונית, כי אתם מגבילים אותנו בסכום הילדים שכל משפחה תביא, וזה כפיה חילונית לכל הדעות, ואני בטוח שאת תגידי שלא, אבל זאת כפיה לשמה. נעבור הלאה, פרקתם לנו את משרד הדתות, ועוד כמה דברים שהזקתם לציבור הדתי, האם זה בסדר?, תראי לי חוק אחד שרצינו להעביר שזה יהיה אך ורק לציבור הדתי נטו ושזה עבר בקריאה ראשונה אפילו, ולא נדבר על קריאה שניה ושלישית, אז על מה את מדברת איתי בכלל? החוק שצריך לנוח ביום שבת, ולא לעבוד באותו יום, ש"ס העבירו את החוק הזה? זה חוק מאז ולתמיד, גם בארצות הברית יש חוק שיש יום מנוחה וזה ביום ראשון ומעניין מאוד ששם הדתיים שמותר להם לעבוד ביום ראשון לא מתלוננים, כי הם מבינים שחוק זה חוק, אבל כאן בארץ שאסור לעבוד בשבת וזה יום מנוחה, אתם רוצים לבטל את זה, וכל זה למה? וזה לא ש"ס העבירה את החוק הזה... אם תרצי אני יכול להביא לך עוד עשרות דוגמאות, אז בבקשה ממך, תשקלי טוב טוב את דברייך קודם, ואחר כך תגידי לי איפא הכפיה?

מתנדב

זכור לך חוק טל ששיגע את המדינה? מי החליט להעביר אותו? ש"ס. למה לדעתך פתאום שינוי צברו יותר קולות בבחירות האחרונות? בגלל שאיתם מכוער? לא. בגלל שהגיעו מים עד נפש. יש חוקים לגיטימיים שעוד יכולים להיות מקובלים - כגון יום המנוחה שזה בהחלט רצוי, ויש חוקים טיפשיים שמכבידים על הציבור החילוני, הבעיה שאף אחד לא טורח להצביע על הבעיה ולעשות משהו בנידון. מכל הלב. מדוע והדתיים לא טורחים ללמד את ילדיהם סובלנות ובמקום שולחים את הילדים לזרוק אבנים בשבתות? מדוע הם לא פועלים בנושא החינוך לסובלנות בתוך החברה הזו? מדוע הם לא מנסים לגשר על הפערים? מדוע אורבים לילדים בגנים, בחטיבות ובתיכונים מחזירים בתשובה ומפחידים אותם למוות? לא כפייה? לא הפחדה? אני לא אומרת שצריך לדפוק אותכם הדתיים - חלילה!! אל תכניסו לי מילים לפה, אני רק אומרת שאולי במקום לחשוב בעיקר על עצמכם, תחשבו גם על אלו שאיתם אתם מנסים להגיע להידברות - הציבור החילוני הרי גם לנו צד בנושא.

מתנדב

New member
רוח, את מחזקת את דברי...

תגידי לי את ומה נשאר עם חוק טל? עד היום טוחנים שם רק מיים, למה אין כל התקדמות בנושא? אני יענה לך למה, כי ש"ס רצתה להעביר את זה, אבל אילו מפלגות חילוניות היו רוצים להעביר חוק שכזה, זה כבר היה עובר ממזמן, כך שבזה את מחזקת את טענותי... ותגידי לי אם חוק יום המנוחה הוא לגיטימי מבחינתך וזה רצוי, אז תעני לי את למה ישנם מפעלים שעובדים בשבת? ומעסיקים עובדים בשבת? הרי יש חוק, ועל חוק צרכים לשמור, נכון, אז למה הם עוברים על החוק, והמדינה שותקת, למה? וכל אלו שלטענתך אורבים לילדים ומנסים להחזיר אותם בתשובה, אני גם אומר שזה ממש לא בסדר ולא חינוכי לעשות כך, מי שרוצה לחזור בתשובה שיעשה את זה מרצונותיו, ולא דרך כפיה, בזה אני מסכים איתך... ותאמיני לי שאנחנו חושבים עליכם גם, ומבינים אותכם ורוצים להגיע אתכם להידברות, אך תנו לנו להביע את עמדותינו, ולהיות אוזן קשבת לשני הצדדים, שגם אתם תוכלו להביע את עמדותיכם וגם אנחנו, ולא רק צד אחד...

למעלה