הכרת כל הדגים ויצורי המים בעולם

רון סי

New member
זה לא מובן מהנקרא בכלל

קשקשים הם לוחיות נתיקות, וכפי שנראה משרטוט אחר שהבאת - גם חופפות זו על זו. המשושים על גב הנחש הזה כלל לא מתאימים להגדרה זו. יכול להיות שאלה שעל בטן הנחש כן. אי אפשר לראות.

רון סי

New member
בכל אופן, זה בעצם לא משנה

זה נחש ים שיש לו קשקשים, גם אם הם רק בבטן.

דוד170

New member
ל---vizini

לדגים הטהורים ישנם שני סימנים: .1. סנפיר - איבר התנועה של הדג. הסנפירים נמצאים בצידי גופו של הדג: הגב, הזנב, הבטן, החזה והשת. .2. קשקשת -קליפות עגולות המכסות את גופו של הדג, וניתן לקלפן ביד או בעזרת כלי. אך אם הן קבועות בעורו של הדג ולא ניתן לקלפן, הן אינן נחשבות קשקשת. לכן אתה צריך להביא יצור מים שיש לו קשקשים שניתנים לקילוף ואין לו סנפיר. אם לא ניתנים לקילוף לא אמרת כלום. http://www.daat.ac.il/daat/multi/kashrut/animals/dag/snapir.htm נא לתת את שם הדג נחש בכדי שאני אשאל בלי נדר מישהו מומחה לדגים.

G o v e r no r

New member
התוכל להציג דג נטול סנפיר, או לא?

אני טוען שלכל דג יש סנפיר, ולכן, לכל דג בעל קשקשת יש סנפיר, ולכן אין כל רבותא בדברי חז"ל. אתה יכול להפריכני רק על ידי הצגת דג נטול סנפיר...

vizini

New member
נתתי למעלה: Laticauda colubrina

או באנגלית - sea krait תלמד לקרוא הודעות עד תומן...

רון סי

New member
דוד נתן קריטריון מסויים

למה זה "קשקשת". האם הקשקשים שעל בטן הנחש ההוא מתאימים לזה? (אני שואל. אולי כן.)

יאנוס

New member
כל מלאכה מכבדת את בעליה-דוד170

לדבריך, דוד170, השכר המושלם ביותר הוא כאשר עמלים בעדו ולא כאשר מקבלים אותו חינם. אז איך אתה מסביר את אוכלי החינם המאמינים-הדתיים, שלא רק שלא עובדים לפרנסתם אלא נותנים לאחרים לעבוד בשבילם? אין להם אלוהים!

דוד170

New member
אני חושב שמי שמקיים מצוות ולומד תור

תורה עמל יותר מאלה שמחפשים חופש. גם אם הם מקבלים שכר על זה בלי לעבוד פיזית. אין במה שהם עושים עבירה על החוק ולא דבר לא מוסרי.

L7

New member
אז אתה דתי תמורת שכר?

אלוהים משרת אותך, מספק לך עולם הבא ? חשבתי לרגע שאתה עובד אלוהים ללא תנאי ......

דוד170

New member
אני לא אמרתי שאני עובד השם

הלוואי שאני יגיע למצב שאני יקיים את כל מה שבורא העולם ציווה, אפילו תמורת שכר. ידיעת האמת לא תמיד גורמת לאדם לקיים את האמת. יש יצר רע ויש תאוות ואין אדם מושלם בעולם.

L7

New member
לא בורא עולם ציווה. הרבי ציווה.

ואתה מאמין........... הולך שולל אחר הממציאים אמונות תפלות ועבודת אלילים צרופה המכונה דת.......... צר לי עליך... למרות שלהיות בעולם דמיוני לא כל כך רע.

דוד170

New member
• מה אתה אומר

• מה אתה אומר על הראיה של יצורי מים כתוב בגמרא לפני אלפי שנים שכל יצור מים שיש לו קשקשים חייב להיות לו סנפירים? ואין בעולם יצור מים שסותר את דברי חז"

L7

New member
מה זה חשוב?

בדוק את ההגיון בהמצאת האלוהים. לא את הסנפירים.

דוד170

New member
אתה רואה בפרוש שמי שנתן את התורה

חייב להיות בורא העולם כי רק הוא היה יכול לדעת פרט זה.

G o v e r no r

New member
נראה לי שעליתי על משהו, כרגיל, רק

הודות לך. נותן התורה _לא_ _ידע_ שקשקשת היא סמן נחוץ ומספיק. עובדה. פעמיים תמימות(*) הוא התיר לאכול רק את בעלי סנפיר וקשקשת. העובדה שנזקק ל_שני_ סמנים מעידה כאלף עדים שנותן התורה _לא_ _ידע_ שדי בקשקשת. העובדה שזה צויין בשני מקומות שונים מעידה שאין זו טעות סופרים. נותן התורה לא הכיר את עולם החי הימי!!! זו האמא של כל ההוכחות שנותן התורה היה אדם, בשר ודם, ופחות חכם מאלה אשר באו מאות שנים אחריו ואמרו שדי בסמן יחיד - קשקשת. תודה לך, דלעת170. מה היינו עושים בלעדיך? אתה ממש נכס. אתה גם עזרת לי לנפץ את מופת "הכרת כל החיות והבהמות בעולם". פשוט, גרמת לי לחקור אותו לעומק. שוב, תודה!!! (*) פעמיים צוינו סמני יצורי המים הכשרים: ויקרא י"א פסוקים ט´ י´ דברים י"ד פסוקים ט´ י´ י"ב

דוד170

New member
G o v e r no r

בגלל שכתבת : דלעת170.אני לא עונה למרות שיש לי מה לענות. ואני מבקש למחוק את ההודעה.

G o v e r no r

New member
מה לך כי תתנשא על דלעת? אניח

למשתתפים הנכבדים להחליט מי אינטליגנטי יותר, אתה או דלעת. אה, אגב (1) הוכחה שנותן התורה _לא_ הכיר את החי במים (2) קביעה כי ויקרא י"א פסוקים ג´ עד ז´ הוא סתם כלל-אצבע טוב ליהודי החי במזרח התיכון (ראו משפט אחרון), ולדעתי, תמיכה משמעותית בהשערה כי התורה נכתבה בידי אדם שחי במזרח התיכון.

למעלה