הכרת כל הדגים ויצורי המים בעולם

דוד170

New member
G o v e r no r

"תמיכה משמעותית בהשערה כי התורה נכתבה בידי אדם שחי במזרח התיכון." ת. בהשערה. כלומר אין לך בטחון מלא רק השערה. אני בטוח שיש בורא והתורה אמת. ולך יש רק השערה. למי צריך לשמוע לי או לך? ובכלל גם אתה במצב של השערה שאין בורא אתה צריך לקיים תורה ומצוות בגלל שאדם לא אוכל אוכל שיש סיכויים שיש בו רעל.

G o v e r no r

New member
"בהשערה. כלומר אין לך בטחון מלא

רק השערה" רק לאידיוטים יש בטחון מלא. זה ההבדל בין שנינו. "בגלל שאדם לא אוכל אוכל שיש סיכויים שיש בו רעל" אין שום סכנה בכפירה במשהו המצוי אך בין שתי אזניך, ולגופו של דבר, הטריק הזול הזה שלך קרוי Pascal´s Wager. הנה ההפרכה שלו...

דוד170

New member
G o v e r no r

אם אתה לא בטוח אם יש בורא או לא. כלומר אתה לא בטוח אם תקבל עונש על העבירות שאתה עושה, לכן אתה צריך לא לעשות עבירות. מה לא נכון בהגיון הזה? לא צריך להיות בטוח שיש אלוקים, גם מי שיש לו ספק על כך צריך להשתדל לעשות כל מה שביכולתו לא לעשות עבירות ולקיים בכל יכולתו את המצוות. זה נראה לי פשוט.

G o v e r no r

New member
אני, אישית, בטוח לחלוטין שאין בורא.

פשוט, אני מביט סביבי ונוכח לדעת שאיני זקוק לקונספט "בורא" על מנת להבין את העולם. למעשה, ככל שאני מתאמץ לבדוק, מתחזקת בי הדעה שהוא קיים אך בין אזני מאמיניו. מעולם לא נצפה במקום אחר. עם זאת, במובן הלוגי, לא ניתן להוכיח שאינו קים. לי די בכך שלא ניתן להוכיח שהוא קיים. זה מספיק לי כדי "לבנות על זה". "צריך להשתדל לעשות כל מה שביכולתו לא לעשות עבירות" אתה העבריין מבין שנינו. אתה מבזה את התורה באידיוטיותך ומכלים את מחנה המאמינים הזע על מושבו בחוסר נחת ובמבוכה עמוקה למשמע שטויותיך והנאלצים להסכין עם העובדה המחרידה שיצור כמוך מצוי במחנם...

דוד170

New member
G o v e r no r

אם אתה לא בטוח אם יש בורא או לא. כלומר אתה לא בטוח אם תקבל עונש על העבירות שאתה עושה, לכן אתה צריך לא לעשות עבירות. מה לא נכון בהגיון הזה? לא צריך להיות בטוח שיש אלוקים, גם מי שיש לו ספק על כך צריך להשתדל לעשות כל מה שביכולתו לא לעשות עבירות ולקיים בכל יכולתו את המצוות. זה נראה לי פשוט. אני מתחנן לפניך ממש עם דמעות בעיניים. זה לטובתך. אנא . תפסיק להפיץ כפירה ותחזור בתשובה. עם תחזור בתשובה מאהבה, כל ההעבירות שעשיתי יהפכו למצוות. ניתן לעשות זאת כל עוד אתה חי. לאחר מכן לא תוכל לעשות זאת. תעשה מאמץ ותפתח פתח כחודו של מחט. דרך ההתבוננות בנפלאות הבריאה אחת הדרכים להכיר בהכרה שלמה בנכונות האמונה היא דרך ההתבוננות והעיון בנפלאות הבריאה. וזה לשונו של הרמב"ם: "והיאך היא הדרך לאהבתו ויראתו, בשעה שיתבונן האדם במעשיו וברואיו הנפלאים הגדולים, ויראה מהם חכמתו שאין לה ערך ולא קץ, מיד הוא אוהב ומשבח ומפאר ומתאווה תאווה גדולה, לידע ה´ הגדול. כמו שאמר דוד: ´צמאה נפשי לאלוקים לאל חי´. וכשמחשב בדברים האלו עצמן, מיד הוא נרתע לאחוריו ויודע שהוא בריה קטנה שפלה אפלה עומדת בדעה קלה מעוטה לפני תמים דעות. כמו שאמר דוד: ´כי אראה שמיך מעשה אצבעותיך... מה אנוש כי תזכרנו...´ ולפי הדברים האלו אני מבאר כללים גדולים ממעשה ריבון העולמים, כדי שיהיו פתח למבין לאהוב את ה´, כמו שאמרו חכמים בענין אהבה, שמתוך כך אתה מכיר את מי שאמר והיה העולם" (הל´ יסודי התורה, פרק ב´ הלכה ב´). כותב הרב דסלר זצ"ל: "כשמתבונן האדם בפלאי הבריאה, ומברר לעצמו שהם מעשי ה´ וגילויי חכמתו האין סופית, כמאמר הכתוב (תהילים קד): ´מה רבו מעשיך ה´, כולם בחכמה עשית´, מתחזקת בו אמונה פנימית. אף שאין הוא במדרגה להכיר את הקב"ה מתוך כל דבר אשר סביבו, על כל פנים יתפעל מנפלאות הטבע, כגון: מהסדר הנפלא הקיים בבריאה, מההתאמה הנפלאה בין כל חלקי הבריאה, איך כל דבר מתאים עם חבירו; ואשר הכל הולך לתכלית אחת, וכדומה" (מכתב מאליהו שם). העולם מסודר! לכל מקום אשר נפנה, בכל פינה ובכל אתר בעולם, הדבר הבולט ביותר הינו הסדר. העולם מסודר! תכנון ומורכבות מדהימה! בכל תחום שיהיה בכל רמה אפשרית. והרי אין אנו צריכים הוכחה שמצלמה נוצרה בבית חרושת, מעשה ידי אדם, ולא תוצאה של סדרת אירועים מקרית...! כל אחד מבין בהגיון פשוט וברור שהאנציקלופדיה לא נוצרה מהתפוצצות של בית דפוס...! ומהתנגשות של ברזל, זכוכית ובד רפוד לא נוצרה מכונית...! וחתול שקופץ על פסנתר לא ישמיע סמפוניה של בטהובן...! אין מי שיטען שמחשב כלשהו ולו גם הפשוט ביותר נוצר מאליו...! האם יש אדם שפוי שיוכל לטעון כך, ולחיות בהתאם? - למשל, לא לשלם לבעל בית-החרושת על המצלמה או המכונית שיצרו בטענה שאולי נוצרו במקרה...! כשאדם רואה מצלמה, מכונית, מחשב, השכל בודאי מחייב: שמישהו תכנן אותם! ולא שנוצרו במקרה...! הנחה זו משמשת גם סיבה להשקעות ענק של ארה"ב בהאזנה לשידורים מהחלל, בכל התדרים האפשריים. מטרת ההאזנה - לגלות יצורים אינטליגנטיים ותרבויות אחרות בחלל. גם שם קנה המידה לזיהוי תרבות מפותחת - הוא שידור של סימנים בעלי סדר, הרמוניה והגיון, המעיד על מתכנן ומבצע. אם כן, הרי היקום כולו, מרחביו, אין סוף הכוכבים שבו, מערכת השמש, כדור הארץ וכל אשר בו, פסגות המעוטרות בשלג, מפלי מים משמיעי שאון, יערות עד, הדומם והצומח, החי והחי המיקרוסקופי, ועל כולם האדם, כל אלו על תרכובותיהם ותאיהם, על האנרגיה האצורה בהם, ועל ההרמוניה הנפלאה בה הם פועלים. ודאי שהם משוכללים יותר ממצלמה ומכונית... היתכן שכאן השכל לא יחייב שלהם יש יוצר! יש מתכנן ומסדר! היתכן שאותו מוח אנושי שהוא משוכלל ומתוחכם יותר מכל מחשב בעולם, אין לו מתכנן...?! המדען האנגלי אייזיק ניוטון, מגדולי המדענים בכל הדורות, ערך בביתו סעודה חגיגית לכבוד ידיד נעורים, אף הוא מדען חשוב. במהלך הסעודה התעניין הידיד בנימת תמיהה בדבר נכונות השמועה כי המארח, אייזיק ניוטון, מאמין נלהב בבורא עולם באלוקים. לשמע השאלה הרצינו פני ניוטון, והוא השיב בשקט: "רצוני להראותך דבר מה אשר בודאי יעניין אותך". בחדר עבודתו הוריד ניוטון מאחד המדפים מערכת כדורים, גלגלים וקפיצים והסביר: "אלו הם כוכבי הלכת. הנה, זה כדור הארץ כשסביבו חג הירח. זהו שבתאי על ירחיו, וזהו צדק וכו´. במשיכת חוט הפעיל ניוטון את המערכת, והנה החלו ה"כוכבים" לנוע בסדר מופתי, כאשר הם מחקים בדיוק נפלא את מהלכי הכוכבים בחלל. האורח הנפעם ממראה עיניו קרא בהתרגשות, "אייזיק, כיצד עשית זאת!" וניוטון, המדען הדגול, השיבו בשלוה מעושה: "אני...? לא אני עשיתי זאת! בחצר ביתי הצטברה ערימת גרוטאות, גלגלים וקפיצים וכדומה. מרדף כלב אחר חתול גרם להם לזנק היישר לתוך הערימה, כשהכל התעופף באוויר. לשמע הרעש יצאתי לחצר ולפליאתי גיליתי כי בחזרת החפצים בנפילתם לארץ נוצרה מערכת נפלאה זו מעצמה...! השתומם האורח ואמר: כיצד יכולה מערכת משוכללת כזו להווצר מעצמה? ענה לו אייזיק ניוטון: מערכת זו שאינה אלא חיקוי עלוב של המקור, אינו יכול להווצר בדרך מקרה - המקור שהוא עצום מורכב ונפלא לאין ערוך האם יכול הוא להווצר במקרה? האדם המתבונן יודע: כל הבריאה כולה הנה שיר הלל נפלא ליוצרה! למתכנן והמסדר שלה! "מה רבו מעשיך ה´ כולם בחכמה עשית" (תהילים יט). http://www.orhayahadut.co.il/msilot/index.htm באהבה רב דוד

G o v e r no r

New member
אני בטוח שאין "בורא" ואני יודע שאין

מי שיעניש פרט למנגנוני החוק במדינה. אין שום חיים אחרי המוות, ואין טעם שתבכה. אני נכון לרתק אותך לרצפה גם ארבעים שנה, אם יהיה צורך. חבל"ז. זוהי נוכלות או בורות לטעון שכשם שחפצים מורכבים אינם יכולים להווצר מחמרי-גלם פשוטים, כך גם אין יצורים מורכבים יכולים להתפתח מפשוטים יותר. מה שנכון לעולם הדומם, אינו נכון לעולם החי. חבל"ז. לבטח לא תוכל להצביע על מקור המעשיה על איזק ניוטון. אני מהמר על "הפינה לטף" של "יתד נאמן". חבל"ז.

preacher

New member
דוד, מדובר על אלוהים.

אתה יודע, בורא עולם ומלואו. הוא היה יכול לכתוב את השם שלו בגלקסיות. או לכתוב פסוקים מהתורה בתוך ה-DNA של כל חיה. או לתת לחז"ל את תורת היחסות, או תורת הקוונטים, או חוקי המכניקה של ניוטון. הוא היה יכול לגרום לעולם לעצור מסיבובו כל שבת. אם אלוהים היה קיים, בטח היה איזה סימן רציני לזה. ובמקום זה אתה מזיין לנו בשכל על סנפירים של דגים???? זאת ראיה לקיום האל? הקשקשים של איזה דג????? אז חז"ל עלו על איזה קשר בין קשקשים של דג לסנפירים - אז מה??? הנה אני אגיד לך חוק טבע - לכל בעל פרווה יש גפיים, אבל יש בעלי גפיים בלי פרווה. אלוהים לא אמר לי את זה, זה סתם מהסתכלות בטבע. אתה רואה, לא צריך את אלוהים בשביל זה.

preacher

New member
למה לא?

אמרו משהו לפי מה שהכירו, ויצא שצדקו לגבי כל העולם. אני למשל לא מכיר את כל החיות בעולם, אבל אם אני אראה שלכל הציפורים יש נוצות ולבהמות וחיות אחרות אין, אני יכול להגיד די בבטחה ש"רק לציפורים יש נוצות". ואלוהים לא אמר לי את זה. וזו אמירה שגם מישהו לפני 10000 שנה היה יכול להגיד. זה לא עניין כזה גדול כמו שאתה עושה את זה.

דוד170

New member
היום אתה מכיר את כל הצפרים ואתה

קבלת מידע על כל הצפרים. אז לא היה לאנשים מכשירים וטכנולוגיה לדעת מה נעשה בכל העולם.

preacher

New member
אני מכיר את כל הציפורים???

טוב לדעת שיש לי כזה ידע, אבל אני חושש שאני לא מכיר את כל הציפורים בעולם. זה סתם ניחוש, אבל תכלס, סביר להניח שהוא נכון.

G o v e r no r

New member
התוכל להציג דג נטול סנפיר, או לא?

אני טוען שלכל דג יש סנפיר, ולכן, לכל דג בעל קשקשת יש סנפיר, ולכן אין כל רבותא בדברי חז"ל. אתה יכול להפריכני רק על ידי הצגת דג נטול סנפיר...

דוד170

New member
ת. יש כאן או שקר או הטעיה או

"חז"ל והידברות טוענים שהדבש כשר מכיוון _שאינו_ מכיל הפרשות של הדבורה." ת. יש כאן או שקר או הטעיה או טעות.חז"ל לא טענו שהדבש לא מכיל הפרשות של הדבורה. כך כתוב בגמרא. דבש דבורים, מותר. מפני שמכניסות אותו לגופן, ואין ממצות אותו מגופן" http://www.hidabroot.org/a14.htm "השיקוף" ת. היה כאן נס מעל הטבע.

G o v e r no r

New member
צודק. מדוע אתה משקר בפרהסיא?

"אולם, לאחר שהאנזים אשר הופרש על ידי הדבורה עשה את פעולתו והצוף הפך לדבש, מתפרק האינזים עד שלא נותר ממנו דבר, והדבורה מקיאה אל חלת הדבש את הצוף הטהור ללא שום תערובת" קראו את ההפרכה ´"השיקוף" ת. היה כאן נס מעל הטבע´ חה, חה, חה. טמטום גמור שיתקבל רק על דעת שוטים/קטנים. אם עמוד הענן והאש הפיקו קרינת רנטגן, איך ראו את תוצאות השיקוף? עין האדם רואה רק 400 עד 700 ננומטר בעוד קרני הרנטגן הם באורך גל טפוסי של עשירית ננומטר.

דוד170

New member
ת. יש כאן או שקר או הטעיה או טעות.ח

ת. יש כאן או שקר או הטעיה אוו דוד170 ו√ "חז"ל והידברות טוענים שהדבש כשר מכיוון _שאינו_ מכיל הפרשות של הדבורה." ת. יש כאן או שקר או הטעיה או טעות.חז"ל לא טענו שהדבש לא מכיל הפרשות של הדבורה. כך כתוב בגמרא. דבש דבורים, מותר. מפני שמכניסות אותו לגופן, ואין ממצות אותו מגופן" http://www.hidabroot.org/a14.htm "השיקוף" ת. היה כאן נס מעל הטבע.

G o v e r no r

New member
נו, ומי כתב את מסכת בכורות? הרי

אתם טוענים כי הכל נכתב על פי מידע שנמסר כביכול משמים ב"מעמד הר-סיני". האם אתה מודה שהדבש מכיל אנזימים בזמן שיווקו וכי נוכחות האנזימים היא ראיה לטבעיות הדבש וטהרו? שקוף עצמים אטומים. חה, חה, חה. טמטום גמור שיתקבל רק על דעת שוטים/קטנים. אם עמוד הענן והאש הפיקו קרינת רנטגן, איך ראו את תוצאות השיקוף? עין האדם רואה רק 400 עד 700 ננומטר בעוד קרני הרנטגן הם באורך גל טפוסי של עשירית ננומטר. חה, חה, חה... אה, אגב (1) הוכחה שנותן התורה _לא_ הכיר את החי במים (2) קביעה כי ויקרא י"א פסוקים ג´ עד ז´ הוא סתם כלל-אצבע טוב ליהודי החי במזרח התיכון (ראו משפט אחרון), ולדעתי, תמיכה משמעותית בהשערה כי התורה נכתבה בידי אדם שחי במזרח התיכון.

דוד170

New member
G o v e r no r

איך ידע נותן התורה שהדבש נוצר בקיבה נפרדת? הרי לא היה להם מכשירים משוכללים כפי שיש היום. זה ראיה מוחצת לאמיתות התורה. לכן אתה צריך מיד לחזור בתשובה. כמות האינזימים בטילה בשישים. וזה עוד ראיה שמה שבטל בשישים לא מתיחסיים אליו הוספת עוד ראיה לאמיתות התורה. אשריך. מה הבעיה לבורא העולם לעשות גוף אטום לשקוף? אתה מפיץ ראיות לכך שבורא העולם הוא כל יכול תמשיך אולי בזכות כך אתה תזכה בעוד מצוות.

G o v e r no r

New member
הוא לא הבחין בין מרפקו לישבנו

(באנגלית זה נשמע יותר טוב). (1) הוא לא ידע שהדבש מכיל אנזימים בזמן שיווקו וכי נוכחות האנזימים היא ראיה לטבעיות הדבש וטהרו (2) הוא בדה מלבו מעשיה על עמוד ענן ואש, טמטום גמור המובן לכל מסיים חק למודיו. עין האדם רואה 400 עד 700 ננומטר, בעוד קרינת רנטגן טפוסית היא בארך גל של עשירית ננומטר. (3) הוא לא ידע שדי בקשקשת על מנת לקבוע האם יצור הוא כשר. המשנה חלקה על בורות זו והגמרא נחלצה לכסות את מערומי בורותו בתרוצים משונים (4) הכללים שלו בענין בהמות טהורות וטמאות הם סתם כלל-אצבע טוב ליהודי החי במזרח התיכון (ראו משפט אחרון), אולם תורמים לחשד המתעצם כי מדובר באדם שחי כאן. מעט על ארכיאולוגיה...

דוד170

New member
איך ידע נותן התורה

איך ידע נותן התורה שהדבש נוצר בקיבה נפרדת? הרי לא היה להם מכשירים משוכללים כפי שיש היום. זה ראיה מוחצת לאמיתות התורה. לכן אתה צריך מיד לחזור בתשובה. כמות האינזימים בטילה בשישים. וזה עוד ראיה שמה שמבוטל בשישים לא מתיחסיים אליו. הוספת עוד ראיה לאמיתות התורה. אשריך. מה הבעיה לבורא העולם לעשות גוף אטום לשקוף? אתה מפיץ ראיות לכך שבורא העולם הוא כל יכול תמשיך אולי בזכות כך אתה תזכה בעוד מצוות.

למעלה