הלוואי והייתי עמוק כמו שאני יומרני
.

avivs

New member
SLG

מדהים מבחינתי. הרבה יותר טוב מונוס, למרות שאני יכול להבין את אלה שלא כל כך מתחברים אליו. כמה מהשירים בו לא עובדים, אבל אלה שכן פשוט נפלאים. TIME מושלם.
 

Gremshnit

New member
לדעתי SLG הוא דווקא האלבום החלש ביותר שלה.

כאילו, מה שהכיר אותה לעולם זה הקאבר שהיא עשתה לנירוונה. זה הפרשנויות המיוחדות שלה לכל מיני קלאסיקות שהוסיפו סוג של הפתעה ועניין להופעות. טורי איימוס היא מבצעת נהדרת. מגיל 0 היא מנגנת יצירות של אחרים. היא קיבלה כסף על לנגן קאברים בלובים של בתי מלון. אחרי EP כמו קרוסיפיי היית מצפה ממנה להוציא לא פחות מיצירת מופת שתכיל פרשנויות שיכולות להתעלות על המקור. לעומת זאת, היא החליטה להתחכם וללכת הארדקור, אקספרימנטלי. זה לא שאני אומר שזה דיסק רע ומה שהיא עשתה שם הוא מזעזע, להפך, בהחלט דיסק מעניין עם כמה ביצועים מצויינים. אבל ציפיתי ממנה למשהו אחר, שיהיה יותר עדין וגם יפה חיצונית. לא זכורה לי פעם שבה האזנתי לאלבום מבלי לדלג על שירים. ובשביל הפרוטוקול, אני זה שכל הזמן מגן על הביקיפר, אוקיי!
זה לא עניין של פתיחות או נתינת ניסיון שני. כי שוב, אני לא חושב שזה אלבום רע, אבל הוא יכל להיות מדהים. ובקשר ל-Time...זה דווקא אחד הקאברים השנויים במחלוקת מבחינתי. כאילו, באמת ביצוע מדהים ויפהפה ומרגש, אבל...זה לא משהו שהיה חסר בביצועו המקורי (והמושלם) של טום וויטס. לעומת זאת, מה שטורי עשתה עם I Don't Like Mondays ו-Rattlesnakes זה פשוט קסם.
 

Gremshnit

New member
ועוד משהו...

אני כרגע מאזין ל-I Put A Spell On You (האלבום) של נינה סימון. ואני אומר לכם, האישה הזאת מלכה. היא לא אישה, היא אלה. האלבום הזה שציינתי הוא אלבום קאברים (אם אפשר לקרוא לאלבומי ג'אז קאברים), והוא כל כך מדהים שלא ממש אכפת לי איך נשמעים השירים המקוריים. אני יודע שכמעט אין מצב שהמקור יתעלה על מה שסימון עשתה, עד כמה שזה יישמע מטורף. הייתי שמח אם טורי הייתי מאזינה לאלבום הזה...
 

noosh

New member
חחח נינה סימון אלה, זה ידוע

אבל היא בסקאלה אחרת. כלומר, אינ לא אלך ואשווה את טורי לנינה סימון, זה כלכך... שונה.
 

avivs

New member
גם

I Don't Like Mondays ו-Rattlesnakes מדהימים. שמעתי אותם כמה מאות פעמים ועדיין לא נמאס לי. השיר האחרון באלבום מופתי לא פחות, לדעתי. יש בו משהו... קשה לי לתאר. לא לדבר על שיר הפתיחה הכל כך חזק. זה באמת אלבום לא אחיד ברמתו, אבל יש בו אווירה מטרידה ומכושפת שתפסה אותי מאוד חזק. זה גם האלבום הראשון של טורי ששמעתי, אז נוסטלגיה וכל זה.
 

Gremshnit

New member
חחח אמג אתה רציני?

השירים הראשונים ששמעתי של טורי היו קרוסיפיי והקאבר ל-Enjoy the Silence. כששמעתי את סיילנס חשבתי שטורי מטומטמת
נו, אבל אז הייתי בתקופת המטאל שלי וזה, אז לא נחשב. מה שכן, היום אני חושב שהקאבר של טורי הוא הביצוע הכי טוב לשיר. גם של לאקונה קויל ממש טוב.
 

noosh

New member
בקשר לטיים

כי ידעתי שמישהו יגיד את זה
. וזה גם די נכון. כלומר, טום וואיטס מבצע מדהים והביצוע של טורי לא כלכך שונה מהמקור ולא לקחת את השיר ונתן לו אינטרפטציה שונה מדי. ואיכשהו, כשטורי שרה את זה, זה מרגיש לי אחרת. לא רק כי זה הקול של טורי, אלא גם כי פשוט ההרגשה של השיר נוגעת בי במקומות שונים. ואולי זה מה שהיא ניסתה לעשות באלבום בגדול - להציג שירים שיגעו בצורה שונה באנשים. גם אם העיבוד לא שונה במיוחד. (אותו הדבר אמרו כבר על פיימוס בלו ריינקואט ועל א קייס אוב יו, שניהם קאברים שלא מחדשים יותר מדי, הם פשוט על פסנתר ולא על גיטרה, או משהו. אבל איך שטורי מבצעת אותם, שונה לגמרי בעיניי. בלי להשוות ליותר או פחות מהמקור, פשוט הביצוע עצמו. א קייס אוב יו הוא אחד הקאברים שלה שאני הכי אוהבת, אם לא האהוב. כי היא ניגשת אליו אחרת מג'וני. כי היא מכניסה אליו משהו אחר. אני אקשיב לכל אחד מהביצועים בסיטואציות אחרות). לא כל עיבוד חייב לקחת את השיר ולהגיש אותו בצורה עד כדי כך שונה ומיוחדת. לפעמים מספיק פשוט לגעת בו (כמו טוטאל אקליפס, שזה פשוט פסנתר אנפלאגד, וזה כלכך כלכך הרבה יותר מזה). ותודה לאל יש עוד מישהו שחושב שהקאבר לאנג'וי דה סיילנס מתעלה על המקור, כי אני אפילו מפחדת להגיד את זה לפעמים מחשש שיסקלו אותי. אבל עם כל אהבתי לדפש מוד, הכובד שטורי נותנת לכל מילה בשיר הזה והמקום שהיא מקבלת, לא רק שמדגישים את השתיקה שבין לבין, אלא גם גורמים לי באמת להרגיש את הכובד של מה שנאמר.
 

רעוּת

New member
גם אני חושבת שהוא מתעלה על המקור ../images/Emo46.gif

דפש מוד סתם עושים רעש.
 

behappy

New member
../images/Emo45.gif

לקאבר אין הצדקה רק אם הביצוע המקורי לוקה בחסר. ב-SLG ובהרבה קאברים של טורי יש פשוט הארת/ חשיפת דברים שבמקור לא יכלו להיחשף. לפעמים זה ככה כי זה יוצר אחר שמבצע ולפעמים, בגלל שלא תמיד בביצוע ראשוני מופלא ככל שיהיה, הכל יכול להיחשף. BTW. הקאבר של פטי סמית' לסמלס לייק, שגיליתי רק לאחרונה, מדהים ברמות. המלצה ענקית.
 

noosh

New member
חחח וואו. הקשבתי לביקיפר מהתחלה ועד הסוף

זו היתה משימה קשה, כמעט ונשברתי באמצע, אבל הכרחתי את עצמי להחזיק מעמד. וזה קרה יותר מפעם אחת. אני יודעת שלהקשיב לטורי כרוך לפעמים בסבל ותעצומות נפשיות וזה, אבל זה היה יותר מדי בשבילי
. סתם נו. בוודאי שהקשבתי לו מהתחלה ועד הסוף יותר מפעם אחת, ואני בטוחה שאני לא היחידה פה, אבל לא, הוא פשוט לא. אני שמחה שיש אנשים שמתחברים אליו, כי אולי זה אומר שעוד יש בו משהו, אבל אותי הוא כלכך ייגע שבאיזשהו שלב רציתי שזה ייגמר כבר ואז קלטתי שאני רק באמצע ויש עוד חצי אלבום להמשיך.
 
את יודעת מה, אני מניחה שגם אותי בהתחלה.

אבל לא יודעת, אני נורא מוצאת שיש מה לאהוב בו, כאלבום ובשירים [כמעט] כל אחד כשלעצמו. טוב, אז הוא לא CG, ואפילו לא סקארלט. והוא בהחלט התגרעות מאסיבית לעומת נגיד, סקארלט ומה שקדם לו. אבל הוא הרבה יותר טוב ממה שהולך כרגע
... ובו גם עוד לא היו לה פאות
אה, ולגבי הביסיידים. בעיניי הם הרבה פעמים היו כמעט יותר טובים מהאלבום עצמו, בייחוד בראשונים, וזה הרבה מאד מאד מאד, להגיד על משהו שהוא יותר טוב מהאלבום אצל טורי, בייחוד באלבומים הראשונים. כמובן שזה אלבום וזה שיר ובלה בלה, אבל הם כל אחד כל כך יצירה עוצמתית לאין שיעור בפני עצמה ש... את יכולה שלא להסכים, אבל, וכו' [בלי פרח, שלא תעלבי
] וחוצמזה, אני חושבת שהעובדה שהיא היתה מסוגלת לכתוב בצורה כזאת עדיין בתקופת ביקיפר שכולם כל כך סולדים ממנה, מראה ש, לא יודעת. היא עדיין טורי?
 

רעוּת

New member
בקשר לביקיפר-

אני באמת חושבת שיש בו כמה שירים טובים, שיכולים לעמוד בפנים עצמם בתור 'שירים טובים', גם אם הם לא כמו היצירה המוקדמת שלה או משהו. אבל בתור אלבום- הוא מתיש, מעיק, חופר, וואטאבר. זה סבל להקשיב לו. ושלא תגידי שבגלל האורך- גם BFP ארוך (ושם הסבל הוא מסוג שונה |חותך|) יש דרך גם לעשות אלבום ארוך בלי שיעיק למי ששומע אותו על הנשמה. ובקשר ל-ADP אני מסכימה איתך, אבל שוב, כמו הביקיפר, לא מתחברת אליו בתור אלבום. ואם ההשמצות שלי גורמות לך לפסול מראש, את לא חייבת לקרוא אותן. בכל אופן לא נראה לי שזה ככ משפיע, ומי שאוהב את האלבום הזה יאהב אותו בלי קשר למה שאני אגיד, ככה זה כשלאנשים יש טעם משל עצמם, עובדה שאת אוהבת את הביקיפר למרות כל ההשמצות פה עליו, שממש לא אני התחלתי.
 
שימי לב לתגובות של אנשים אליך ואח"כ

תגידי לי שזה לא משפיע
אני חושבת שאת מנהיגה פה מרד [אמג, שיר, מאיפה זה???
] !!!
 

רעוּת

New member
או שאולי הם פשוט מסכימים איתי ../images/Emo46.gif

ואם לא, הם גם אומרים את זה (אההה....את, למשל
) וזה מילדים סורגים. חתול בר
 
למעלה