המו"ר הרג אותי

lernery

New member
תסבירי לי איך בדיוק יש לך 11.6

ו-738? זה אומר שהפסיכומטרי שלך צריך להיות באיזור ה700 או משהו כזה, ולעומת זאת הבגרות באיזור ה-99. איך אפשר לקבל כזה ציון בלי להעתיק? ואת יודעת למה אני שואל? כי הרוב המוחלט של החברים שלי קיבל 700 ומעלה, בלי להתאמץ, והבגרות שלו לא ממש מתקרבת לזה. ואת לא יחידה במגזר שלך עם הנתונים האלה.

f a t e m a

New member
כל הכללה שגויה..

עניין ההעתקה בבגרות עוזר כלום ..המשקל שנותנים למבחני הבגרות באוניברסיטות לא משהו..בכל זאת המעתיקים אינם הרוב..אני לא יכולה להוכיח חד משמעית שלא ההיתה העתקה בכל בתי הספר אך לפחות אני יכולה לגבי בית ספרי..לא הייתה העתקה..ובכל זאת קיבלנו ציוני בגרות גבוהים באופן מיוחד..יש לרבים מבית הספר שלי בגרות מעל 11.6 לפחות 50 ולרובם יש פסיכומטרי מעל 740..

lernery

New member
וזה מה שאני מנסה להסביר לך

שכל החכמים והגאונים שאני מכיר - ציונים של 11.6 הם נדירים מאוד אצל יחידי סגולה, גם עם זיכרון ממש טוב. זה מראה ש: א. יש העתקות ב. הבודקים של הבגרויות בערבית עושים הנחות לתלמידים - נותנים ציונים גבוהים יותר לא לפי גרף הפעמון ג. המורים נכנסים "להסביר" שאלות לתלמידים ד. עוד דברים שלא לקחתי בחשבון אני מבטיח לך שאין שום סיכוי שהם יותר חכמים מהאנשים שאני מכיר (שזה כולל כל מיני אנשים שהלכו ל"תלפיות", וכו') משרד החינוך מפחד לעשות סדר בנושא כמו שכל רשות שלטונית בישראל מפחדת לעשות סדר בנושאים של המגזר הערבי.

f a t e m a

New member
אם החכמים שאתה מכיר..

אינם מצליחים להשיג ממוצע בגרות מעל 11.6 זה לא אומר שאף אחד לא יכול...

lernery

New member
תאמיני לי שמדובר באנשים החכמים

והמבריקים ביותר. ואת ההבדלים - רואים בהישגים באוניברסיטה.

lernery

New member
אני אתן דוגמה קטנה

יש לי חבר עם ציונים באיזור, של 11.3 או 11.4, משהו בסגנון. הבן אדם משכיל מאוד, חכם מאוד, עם זיכרון מעולה, ויהיה יום אחד פרופסור באוני' העברית ליהדות או תלמוד או מה שלא יהיה. הוא קורא מהבוקר עד הערב, וכל הדברים שאת רוצה. בשבילו, לקרוא את "הארץ" זה סוג של כיף ופאן בגלל שזה כל כך "קליל" מבחינה אינטלקטואלית. סופר-מגה-היפר אינטלקטואל. בקיצור, הבן אדם יודע אנגלית ועברית בתור התחלה, עוד כל מיני שפות שהוא לומד סתם "לכיף" (נניח יוונית), ועוד מלא מלא דברים. הוא ניגש לפסיכומטרי והוציא 675 אחרי שלושה ימים שהוא למד. עכשיו, 675 זה לא ציון מדהים ביחס ל-3 ימים, כי אני מכיר גם חברים שהוציאו 750 בלי ללמוד בכלל (אחד גאון שהיה הכי טוב במחזור שלו בתלפיות), אלא שצריך להסתכל על ההתפלגות - הוא קיבל 150 במילולי ו150 באנגלית. במתמטיקה- תחום שהוא פחות טוב בו - הוא קיבל ציון נמוך יותר. מה אני בא להוכיח? שאנשים שקיבלו ציונים מעולים כאלה בבגרויות בדרך כלל יוציאו ציון גבוה יותר, ואם הבן אדם הזה היה לומד בצורה רצינית אפילו חודש הוא היה מוציא 760-770 בלי להתאמץ. ואנשים עם 11.6 ו-700 - מראים על זה שהם השיגו את הציון שלהם בדרכים לא כשרות.

Leena

New member
אתה שנה אי- שמעת, ראית ,

העתקות ... מס' לומדי הרפואה באונ' מוגבל , אז גם מקור הדיע שלך מוגבל. לא היה מחקר מדעי ואם היה אשמח לקבל העתק והוכחות.. אתה מניח הנחה היפוטותית ולפיה ממשיך להביא עוד דרשה שלהם מבית מדרשך .. אוליי אתה לא מכיר את כוווווווול המעתיקים? מה לדעתך שאתתן עצמך עוד קצת זמן ולהכיר מהחברים שסביבך שהם ראויים למקומם? מה דעתך שתפסיק להגיד "אז שהו שזה אומר :מראים על זה שהם השיגו את הציון שלהם בדרכים לא כשרות" .. אם יש לך ראיות .. אז קדימה .. תגיש לפרקליטות המדינה והם ידאגו שחקירה תעשה בהקדם האפשרי .. כמו שהיה למשל בפרשת השוחד ברשיונות הנהיגה.. אני די מאמינה ובוטחת במשרד החינוך, די סומכת על מוסדות האונ' העברית , אז תשכנע את עצמך שהכל העתקות... ותתעלם שמהעובדה שמספר די רב של רפואנים הם מצטיינים, מה גם שמספר לא מבוטל של רופאים ערבים בזכות עצמם והישגיהם מתשלבים בין שורות הרפואה הציבורית במדינה, ואם תרצה שמות של מצטיינים במקצוע אשמח להריץ לך כמה.. סובלנות מילה לא גסה.

lernery

New member
חקירה??

זה גלוי וידוע שיש העתקות רבות במגזר הערבי בבגרויות. לא צריך לעשות חקירה בשביל זה. ויש גם הרבה העתקות במגזר היהודי, אבל אצל ערבים יש יותר. אני מכיר הרבה מאוד אנשים מבריקים, ואני אומר לך בוודאות שאנשי ה11.6 לא שייכים אליהם. זה לא שהם השיגו את כל הציון בלי לדעת כלום, אלא שמה שהיה מגיע להם הוא 10.5, נניח, ואת השאר הם ידעו באמצעות העתקות וכו'. אני לא בא לתבוע אף אחד, ולא בא להעמיד אף אחד על דוכן העדים. אם את רוצה את יכולה לעשות אותו הדבר לאנשים עם ציון המו"ר. אם את רוצה להמשיך ולשקר לעצמך, את מוזמנת.

Leena

New member
אני ואתה יכולים לדעת

באותה מידה, הרי שנינו מכירים החבר'ה הירושלמיפ בפקולטה, מה גם שאני הרבה יותר זקנה ממך, ולפי התיאוריה שלך יודעת קצת יותר ממך , לא זאת אמירתי, אני רק רואה עד כמה שאתה ממשיך להגיד "ידוע וכולם אמרו " שמענו , שוב שמענו ועוד פעם שמענו. אך הוכחות ידידי, תוכיח זאת. נקודה שניה , מי שמעתיק בבגרויות , מעתיק במבחנים של הפקולטה , הוא גם רופא לא מוסרי , רופא שבבוא הזמן יקבל שוחד או כל מיני דברים . לדעתך סטודנט כזה ישאר? בעין-כרם מעלימים עין ? כנראה לא דרכנו באותם כבישים מתפתלות .. אה נכון .. אני מגיעה מדרך לא פקוקה ומקוצרת .. הרי הכל העתקות..

lernery

New member
תלוי איפה

המשגיחים של עין כרם קשוחים יותר, התופעות של העתקה קרו בעיקר במבחנים בגבעת רם. ואכן, זאת בדיוק הטענה, שרופאים שמעתיקים יהיו רופאים גרועים יותר, וגם מהנדסים שמעתיקים יהיו מהנדסים גרועים יותר, ולכן מהנדסים ערבים "מופלים" לרעה בקבלה לעבודה. לא כל הערבים מעתיקים, ויש הרבה כאלה ישרים, אבל לצערי יש גם הרבה מאוד שלא. אני מאמין ומקווה שבהמשך הדרך העניין ישתנה. לגבי ציונים והצטיינות - כשיהיו הציונים של שנה א' ותהיה רשימת מצטיינים - ניתן יהיה לראות כמה ערבים וכמה יהודים נמצאים בה. והתירוץ של עברית בתור שפה לא שייך כאן, מאחר שאפילו אני בתור יהודי לומד בערך 80 אחוז מהחומר באנגלית מספרים וכד', ככה שזה לא ממש אמור להפריע.

lernery

New member
חוץ מזה זה דומה לכל מה שקורה בארץ

גם היהודים, מעגלים הרבה פעמים פינות בכל מיני דברים, לא דורשים מעצמם עד הסוף, וכן הלאה. בצבא למשל, צריך לעבור משהו שנקרא "בוחן-מסלול", אז כדי להעביר אנשים בכל מקרה פשוט מוותרים להם ומקלים עליהם וכן הלאה והלאה. זה לא שערבים פחות מוכשרים מלכתחילה מיהודים, אבל כשהתרבות בבית הספר מאפשרת לך לחפף ולא לדרוש מעצמך 200 אחוז, תגיע להישגים נמוכים יותר. זה לא שעולים מרוסיה מוכשרים יותר מישראלים, אבל כשהתרבות בבית הספר שם דורשת ממך 200 אחוז, כנראה שתגיע רחוק יותר. והתרבות בבתי הספר הערבים כנראה מאפשרת לחפף - ובגדול.

f a t e m a

New member
ok אחי..

לפי דבריך חברך אינו מצטיין במטמטיקה..או שהוא פחות טוב בתחום זה..קח בחשבון שכל נקודה במטמטיקה (אם מדובר בטכניון)שווה ל0.4 ממוצע הבגרות..כל נקודה בפיזיקה שווה ל0.2 ממוצע הבגרות.. אני קיבלתי ממוצע 11.9 ניגשתי לבחינה הפסיכומטרית פעמיים בפעם הראשונה קיבלתי בדיוק כמו חברך..למדתי 4ימים(חברך יותר חכם ממני
)בפעם השנייה למדתי למשך חודש כל יום 1.5-3 שעות בערך וקיבלתי 750 עם 150 כמותי ו150 מילולי..ועדיין איני חושבת שאני חכמה באופן מיוחד..בעניין של ציונים יש הרבה אלימנטים שחשוב לקחת אותם בחשבון..זה לא הכרחי שמישהו חרשן חכם ואפילו עם זכרון מעולה יקבל ציונים בהתאם..אני מכירה הרבההההההההההה אנשים שהם חכמים,חרשנים ועם זיכרון מעולה ולא הצליחו לקבל ציונים גבוהים בפסיכומטרי..לגבי שני המגזרים הערבי ויהודי אישית חושבת שנבואה מגשימה את עצמה מתערבת לעניין..ערבים יש להם סטיגמא שפסיכו הוא משהו בלתי אפשרי ורובן לא לוקח אותו בריצינות מתוך אמונה זו..לעומת זאת יהודים חושבים שלעבור את 11.6 בבגרות זה משהו קשה מאד משומ "שאינם" מעתיקים לכן הם מקבלים ציוני בגרות בהתאם למה שהם חושבים..

lernery

New member
אני הרחבתי 5 מתמטיקה

5 אנגלית, 5 מגמה, 5 גמרא, 5 תנ"ך ועוד 2 ספרות, 1 אזרחות, 1 לשון ו-1 חיבור - ואם הייתי מקבל 100 עגול אז הממוצע שלי היה 11.92 בערך. אז או שהבחורה קיבלה 100 עגול, או שהיא הרחיבה גם את ספרות ל-5 וגם את אזרחות חיבור ולשון ל-5, וגם קיבלה 97, או שיש כאן משהו מסריח..

lernery

New member
ו-5 היסטוריה, שכחתי להוסיף

קשה לי להאמין שיש כל כך הרבה אנשים שעושים בערך 45 יחידות וגם מקבלים בהן 98-99, ורק היהודים טיפשים ואפילו ההכי טובים אצלנו לא מגיעים לציונים האלה. כמו שאמרתי, רואים את ההישגים כשכולם ביחד, ולא נראה שהיהודים פחות מבריקים או זוכרים או מגיעים להישגים נמוכים יותר, בלשון המעטה.

Regina Phalange

New member
אני מסכימה שזה די מוזר

וגרמת לי לבדוק מה היה יכול להיות הממוצע המקסימלי שלי עם 32 יחידות (ואני אמורה ללמוד עכשיו! תתבייש לך!) - 117.19. יש לי חברה עם אותם מורחבים בדיוק עם ממוצע של 115.4, והציונים שלה לא יכולים להיות גבוהים יותר, זה מעבר ליכולת האנושית, הבחורה מבריקה לגמרי.

lernery

New member
או שפשוט הבחור\ה התיאורטית שמקבלים

11.6, גם חכמים ברמה סבירה, וגם משתפים פעולה עם חברים שלהם ועם המורים שלהם, וגם הבודקים שלהם מחפפים להם את הבדיקה, ואז מגיעים בסיטונות לציונים האלה. אני פעם הקדשתי שבוע שלם לניתוח ולמידה מתמטית של האופציות לקבלת ציונים גבוהים בבגרות, אני לא סתם אומר את זה..

Regina Phalange

New member
אתה צריך תחביבים חדשים:)

אני באמת לא יודעת מה קורה אצלם- לא הקדשתי לזה מחשבה, אני מודה. אני יכולה רק להגיד בוודאות שאצלנו לא הייתה שום אפשרות להעתיק או להיעזר במורים.

Carla12

New member
טוב..

לי יש ממוצע בגרות בטכניון השווה ל- 121.8 והבגרות שלי מורכבת מ- 37 יחידות לימוד , והציון הנמוך ביותר הוא 96 . ומה תגיד עכשיו ? "העתקתי" ! לצערי שזה לא קרה... שילמתי תמורת זה שנה שלמה שבקושי יצאתי מדלת הבית ועבדתי קשה עד שיכולתי לקבל את ה- 100 בכל המבחנים ואף פעם לא הרשיתי לעצמי להעתיק או אפילו לעזור למישהו מהכיתה מהחשש שאני אקבל מתנה שקוראים לה "חשד".. לא הייתי היחידה במחזור שלי עם ציונים כאלו , יש הרבה והרבה... אתם צריכים להבין שהסטיגמה הזו על המגזר הערבי צריכה להימחק..אני לא אומרת שאין העתקות , ובמקרה שיש , אז זה בדיוק אותו הדבר במגזר שלכם. אני לא אשכח איך שמנהל בית-הספר בתיכון היה מוכן לבעוט במורה שהיה מעז להסביר משהו בפני כיתה כלשהי במשך המבחן. כל התלמידים למדו איך לקבל ציונים ואיך לא לקבל , השקעת - קיבלת. המגזר שלנו מבחינת לימודים והישגים הוא מעולה , ובתי הספר כבר משהו אחר , ועם הזמן הם יתפתחו יותר ויותר . בקשר לפסיכומטרי , במגזר שלכם יש מודעות רחבה לגבי הנושא והתלמידים שלכם נוטים יותר להאמין שהם יכולים להשיג את ה-700 בקלי קלות , אצלנו זה לא אותו דבר (יש הרבה סיבות הגיוניות) אבל המצב משתפר ואת יכול למצוא המון והמון שמקבלים ציונים מאוד גבוהים מהפעם הראשונה שהם ניגשים לבחינה הפסיכומטרית וזה הולך להיות די נפוץ , ועובדה , יש המון מועמדים השנה שהם ערבים בעלי ניתונים גבוהים במיוחד , גם של ממוצע הבגרות וגם של הפסיכומטרי. צועדים קדימה.. וזה לא מוזר (כפי שאתה טוען) שיש לנו את ההשיגים האלו כי חרשנו ועבדנו קשה והטענות שלך לגבי ההעתקות כבר לא לעניין..

lernery

New member
זה ממש לא משכנע אותי

אמרתי לך, אני מכיר את האנשים המבריקים ביותר וזה ממש לא עובד ככה. אגב, את נראה לי קצת מבלפת, כי כדי לקבל 11.9 צריך ממוצע 100 פחות או יותר. אם כל כך הרבה ערבים מקבלים בקלות ממוצע 100 לעומת יהודים, ולעומת זאת יהודים מצליחים יותר מערבים באוני' מבחינת הצטיינות ומחקר וגם בפסיכומטרי יהודים מקבלים יותר, כנראה שיש כאן איזשהוא הבדל. אין שום אפשרות. את נראה לי סתם מקריצה נתונים בלי קשר... או שאת מדברת על הטכניון, אני מדבר על ממוצע בשיטה של האוני' העברית ותל אביב.

למעלה