המשגיח הרוחני רוצה לדבר איתך

answers2

New member
הרבה מאוד.

אני גר באיזור חרדי ד"ל. מנסיוני, לחרדים, במיוחד אנוסים, יש נטיה להיפתח באופן קיצוני כשהם מדברים עם אנשים מחוץ לקהילה שלהם.

אז כנראה מדובר באנשים מסוג מסויים

כי אני היכרתי, כמו שאמרתי לך, עשרות אנוסים - חסידים, ליטאים, ירושלמים. עם חלקם נפגשתי. מעולם לא נתקלתי באנוס ש'התיישר' כדבריך. ומדובר על היכרות לאורך שנים. בקיצור, אל תקפוץ להסיק מסקנות ולקבוע שאנחנו 'נתיישר'.

answers2

New member
לא יהיר ולא קביעה

פשוט אמרתי את דעתי. וגם זאת כתגובה ישירה לקביעות היהירות שלך לגבי, שאינן מבוססות על שום היכרות עם שום אדם.

תסתכל איך התחיל הויכוח חסר הטעם הזה

הגבתי באופן ענייני לסוג ב' לגבי הנשים עם הפאות שרוקדות באופן מסויים בחתונות חרדיות. אתה כתבת (לדבריך כבדיחה) הערה סרת טעם על כך שאני תוקעת את נושא הפאות בכל הודעותיי (שזה שקר גס) ושזה מצחיק שאני מתלוננת היות שבחרתי ללבוש פאה (הערה חצופה מצד אדם שאינו מבין כלום בכפיה חרדית). כשאביב זמיר כתב את דעתו, הערת לו בהתנשאות שזה מאד 'חרדי מצידו'. אתה החלטת שיום אחד אני עוד 'אתיישר' כי הכרת חרדים אנוסים רבים (לטענתך שלמען האמת אני די מפקפקת בה) ש'התיישרו'. למבולבלונת הגבת ש'אין לה מה להלין על נציג הת"ת שנכנס לפרטי פרטים של לבושה (הצנוע ומהוגן תמיד, אני יכולה להעיד) כי זו זכותם לסנן עפ"י תקנון הצניעות שלהם'. בקיצור, מהודעה להודעה אתה מוכיח שאינך מבין כלום בסיטואציה בה נמצאים חברי הפורום הזה, ובתור בנאדם ש'בא ללמוד' כדבריך, יש לך די הרבה הערות מתנשאות ושיפוטיות. אני פונה אליך בבקשה - מצא לך פורום מתאים יותר. אני מאמינה שחברי הפורום האחרים מסכימים איתי.

answers2

New member
אפילו אחת לא היתה שיפוטית

והתנשאות זה עניין של טעם. לי התנשאות לא מפריעה. וצר לי שאני נאלץ להגיד פה משהו שמסתבר מדברייך שאת רואה אותו כמתנשא, אבל בקשתך היא ממש חרדית (בואו נעיף את מי שלא מוצא חן בעינינו), ובלי קשר אני דוחה אותה.

nini132

New member
מתנצל על התיוק המהיר כמחב`ת סוג ב

זה במת היה חפוז מדי/tapuzforum/images/Emo4.gif מחב`ת סוג ג` עם אופציה למינוס...

rachel437

New member
בכל פורום

שהוא כותב בהתחלה הוא שואל שאלות תם, ואחר כך מנסה להראות את חוכמתו, למחבתי"ם יש כל מיני שיטות. כל דבריו הם דמגוגיה זולה, מזכיר קצת את אמנון יצחק.

answers2

New member
ממש לא.

אני מנסה ללמוד. ולא מפריע לי אם אתם חרדים או סובלים מתסמיני חרדים. אני פשוט עושה שיעורי בית. ce tu.

rachel437

New member
"אותה גברת בשינוי אדרת"

דוקא נראה לי שהחשיבה שלך מאוד מצומצמת, גם המוסלמים המתאבדים מוסרים את נפשם ומצפים מבניהם לעשות כך, מי שהפסיק להאמין הוא בוגד ביעודו כבן לעם היהודי? ואתה חושב שלאחרים יש חשיבה חרדית, אינך שונה במחשבתך מכל חרדי מצוי," אותה גברת בשינוי אדרת",

answers2

New member
נו שוין

אבל זה לא קשור ל "תפיסה שלי" . זו עובדה. וכן. גם אם יש מוסלמי שאבותיו חינכו אותו להתאבד והוא אינו עושה זאת , הוא בוגד בדרכי אבותיו. האם נכון לבגוד במקרה הזה? לדעתי כן. אבל זו בגידה נון דה לס. זו לא טענה שיפוטית, ולא קשור ל"תפיסה שלי" תהיה זו אשר תהיה. זהו תיאור פשוט של המציאות. "מי שהפסיק להאמין הוא בוגד ביעודו כבן לעם היהודי" מי דיבר על אמונה? אמונה הינה דבר דינמי, כיוון שהאדם הוא יצור דינמי. לפעמים מאמינים, לפעמים פחות , לפעמים בכלל לא. אפילו את מידי פעם מאבדת את אמונתך באתאיזם שלך. אבל עזבי אותך. אם לא אז את מישהו מיוחד מאוד. אני בטח. גם הרב אלישיב. גם האפיפיור. לימונינה הפסיקה להאמין, אבל נכון לעכשיו היא לא בגדה בכלום. ישנה דרך שנמסרה לנו מדור לדור, במאמצים אדירים. כאשר מישהו יורד מהדרך הזו, וזה לא משנה אם זה מחוסר אמונה או כל סיבה אחרת, הוא בוגד בדרך. זהו תיאור עובדתי של המציאות , לא תיאור שיפוטי.

למעלה