המשגיח הרוחני רוצה לדבר איתך

answers2

New member
כל הבחירות של כל בני האדם

מתבצעות בצורה זו. שוקלים כל מיני שיקולים, ביניהם גם את יחס הסביבה. אף אחד לא מאלץ את אחותך לנסוע באטובוס מהדרין. היא בוחרת בזאת מרצונה החופשי. זה שאחד השיקולים זה "לא לצער את אבא", לא הופך את זה לבחירה פחות חופשית. זה שמישהו לא מזיין את המזכירה שלו , ואחד השיקולים שלו זה "זה יצער את אשתי", לא הופך את הבחירה שלו לפחות חופשית. הטענה "זו לא בחירה חופשית" , יכולה להיות בשימוש בכל מצב שבו אדם בוחר משהו.כן. גם לשוודית יש שיקולים משפחתיים וחברתיים בחירותיה. לא פחות ממך.

answers2

New member
אה ... וכמובן..

הפועל במפעל היזע לא בחר לעבוד ב 13 דולר לחודש. פשוט לא הוצעה לו עבודה ב 130 דולר. הוא כן בחר לעבוד. הדוס בן ה 18 לא בחר להתחתן. הוא לא הכיר אפשרות אחרת, לכן לא היתה פה בחירה. לך יש את כל המידע בעניין, ועומדות בפנייך כל האפשרויות. לפיכך יש לך ברירה, ואת במודע בוחרת לחבוש פיאה. אז אין מקום להתלונן.

הדוס בן ה 18

ידע יפה מאד שיש אחרים שאינם עושים זאת, ובכל אופן בחר לא להתנתק ממשפחתו ולהינשא כפי שאמרו לו. גם אדם המציית לחוק דרקוני במדינה טוטליטרית בוחר לעשות זאת כדי להימנע מעונש. אבל עצוב מאד אם תכנה זאת 'בחירה', כי הסנקציות לבחירה נגדית הן עצומות. אז כן, תקרא לזה בחירה, וארורים אלה שאילצו אותי לבחור בפריט מכוער ולא נוח כדי לא לסבול מסנקציות גרועות בהרבה. ארורים אלה שמאלצים את אחותי ההרה לשבת בחלק האחורי, החם והרעוע של האוטובוס כדי לא לסבול מתקיפות פיזיות ומילוליות. ממושבך השאנן אתה יכול להמשיך לנוד לבחירתם של אחרים ולטפוח לעצמך על השכם בגין בחירותיך החכמות. אולי אחת מהן תהיה להעתיק את מושבך לפורום אחר, שגולשיו אחרים, שבחירותיהם בחיים מתאימות יותר לטעמך?

אה.. וכמובן

הפועל היה יכול להפוך לג'יגולו הוא היה יכול להגר באופן לא חוקי למערב ולנסות שם את מזלו בקיצור, שלא יתלונן, הוא בחר לעבוד 13 שעות ביממה ולקבל 50 דולר. ואם הוא בכל אופן מתלונן, שיוודא ש answers לא בסביבה.

answers2

New member
תירוצים בשקל.

ארורים הם אלה שאילצו אותי לעבוד כדי לא לסבול מסנקציות גרועות בהרבה (חיי רעב ודלות). תכל'ס הארורים לא אילצו אותך לעשות כלום. את רוצה לאלץ אותם לפעול נגד אמונתם (למשל לאסור עליהם להפעיל אוטובוס נפרד). אם הם יסרבו לנסיון הכפיה שלך , עונשם ידוע - הם יזכו בקללת "ארור" מלימונינה. צר לי - אבל (שוב) זה כל כך חרדי מצידך . גם נסיון הכפיה שלך, גם הבחירה בעונש.

rachel437

New member
טענותיך שוות פחות משקל

לפי הודעותך בפורמים שונים ניכר שאין לך מושג מהנעשה בציבור החרדי, יש לך מושג איזה מחיר כבד משלמים היוצאים בשאלה? כנראה שלא, לא כל אחד מוכן ויכול להתנתק מההורים מהמשפחה ומהחברה, שלא לדבר על הנסיונות לנתק אותך מילדך ולנשל אותך מרכושך. חוץ מלהרוג הציבור החרדי עושה בדיוק מה שהציבור המוסלמי עושה למי שרוצה לעזוב.

answers2

New member
טוב. כמו שאמרת

מה אני יודע? אם באמת אין לך ברירה אז אין לך.

באמת אין ברירה

ואני שמחה שסוף סוף אתה מכיר בכך שאינך יודע מה קורה בציבור החרדי. חבל רק שאתה עושה זאת אחרי שאתה מותח ביקורת על אחרים, עדיף לברר זאת לפני כן.

answers2

New member
באמת אין לי ידע רציני מבפנים

וזה חלק מהסיבה שאני פה. אמרתי - אני פה ללמוד. ולא מתחתי ביקורת. אפילו לא טיפה. ביקורת פירושה להגיד שלפי דעתי משהו שעשית איננו בסדר. לא אמרתי זאת, אני לא חושב זאת, ואני בטח לא בעמדה שמאפשרת לי זאת.

ציטוט:

'בכל מקרה, אם לימונינה בוחרת לחבוש פיאה, אז לדעתי זה די מצחיק שהיא מתלוננת על זה בכל הזדמנות.' תשנה דחוף את שיטות הלימוד שלך או שתחפש מורים אחרים. אנחנו פה בשביל לשוחח עם אנשים שחווים חוויות דומות לשלנו.

answers2

New member
כנראה שפגעתי בך בהערה הזו.

אני מצטער. זו בכלל לא היתה הכוונה. כפי שכתבתי שם, זו היתה סתם בדיחה. כנראה בטעם גרוע. וגם אני פה בשביל לשוחח עם אנשים שחווים חוויות דומות לשלכם.

המלצה לעתיד אם אתה באמת רוצה ללמוד

תקשיב הרבה ותאמר מעט. וספציפית עבורך, תשתדל להימנע מבדיחות, הן לא ממש מצחיקות.

nini132

New member
טיעונים רדודים(של אנסוואר)

תויק כמחב`ת סוג ב`/tapuzforum/images/Emo201.gif

אתה מערב בין בחירה להחלטה

כשמדברים על בחירה, מתכוונים ליכולת להפעיל שיקול דעת רחב, כאשר מתוך מכלול אפשרויות רחב נבחרת פעולה רצויה. מקרה קיצון לפעולה נטולת מאפייני בחירה, "עני רעב הגונב לחם מהמכולת". לעני שאין לו מה לאכול ובטנו מקרקרת מרעב, פעולת הגניבה נעשית מתוך דחף ולא מתוך בחירה שכלית. השאלה, איזו מהדוגמאות שהוזכרו, מגיעות משיקול דעת ולא מתוך דחף או מעדריות המשתייכים לחוק ההתמדה ולאינהרנטיות. השיטה של הציבור החרדי, היא שלילת הבחירה החופשית מהאדם, והעמדתו בפני עובדה מוגמרת. הגישה הטוענת " אסור לשאול שאלות באמונה ע"מ שלא תסבך", היא התמצית של שלילת הבחירה אצל החרדים. כאשר נשלל מפרט חרדי מידע חיוני, מונעים ממנו לבחור. להלן הדוגמאות שהוזכרו: 1) בחור הנישא בגיל 18 בגיל 18 לרוב האוכלוסייה ובמיוחד החרדית, אין כלים אמתיים להפעלת שיקול דעת. ילד בן 18 שלא ידע קשיים בחיים, אין לו מושג מה טומנים החיים. כשהוא מתארס אין לו הבנה אמתית על מהותה של זוגיות, גם הוא יודע מה זה סקס הוא לא מבין ולא חש את המשמעויות של חיים בזוגיות. לבחור בגיל 18 קשה לעלות בדעתו את האפשרות שדרכו לוקה. יש גם את התופעה של הפנמת הסביבה, כשיגידו לאדם שהוא משוגע הוא יתחיל להאמין בכך. בחור שלא רוצה להתחתן כתוצאה משיקולי שטיפת מוח ולחצים חברתיים, מפנים את חשיבת הסביבה, " מי שלא מתחתן בעייתי". 2)לא לצער את אבא או אמא האפשרות לא לצער את אבא או אמא, באה מבחירה. אבל! האפשרות לחיות עד גיל מתקדם בחברה החרדית לא באה מבחירה. לשנות חברה בגיל מבוגר, מהווה מבצע מסובך כאשר עלותו הכלכלית והנפשית יקרה מאוד מאוד. מי שמחליט לעזוב את החברה, יודע בבחירה כי הוא קובע את עתידו הכלכלי. אנו נשקלל את הנידוי המשפחתי והחרם הכלכלי, יחד עם אי הקניית כלי תעסוקה מועלים לבוגר מוסדות חרדיים. בסך הכל נקבל את הבחירה הבאה, להישאר עם לשון בחוץ למול לא לצאר את אבא וללכת עם פאה. אז אוקי, יש בחירה לא לעזוב את החברה שכבלה אותי איליה עד גיל מאוחר. 3) פועל הבוחר לעבוד מי שעובד 13 שעות ביממה, הור במירוץ ואין לו כל אפשרות להפעיל שיקול דעת. בנוסף עבודתו נעשית למען תזונה תת מינימלית של משפחתו, ואין לו על כך שיקול דעת.

שונצו

New member
אוסלו זה בנורווגיה... לא שבדיה

ומסכימה לגמרי עם ענין הבחירה שאת כותבת.

מתערבת אתכם שהפאה של לימונינה-

הרבה יותר יפה מהשיער שלה. כמו שהיא נשמעת לי זו אחת בלי טיפת חוט שדרה, ואם היה לה שיער מספיק יפה היא כבר מזמן היתה מסבירה לנו למה זה מותר...

למעלה