הנושא לדיון בסדנה היום : הבנת השיר

קסנדרה*

New member
מר בד שאלה מצויינת חחחחחחחחח

ולמה אני צוחקת??? כי מרואיין שלא יודע לענות על שאלה קודם כל משיב - שאלה מצויינת חחחחחח ולעצם התשובה: אני חושבת שזה לגיטימי ומותר, אלא אם היוצר ביקש מפורשות או הצהיר כמו הסמוראי שאינו אוהב את זה. זו במה ציבורית ואנחנו מפרסמים כדי שיקראו, יגיבו, ינתחו, יעירו, יאירו ועוד....

אני חושבת ש

ניתוח יצירות של אחרים מעיד שחבתי עליהן לעומק. אני רואה בזה מחמאה. גם אם המנתח לקח יצירה שלי למקום אחר לגמרי. לכל היותר אומר לו, שלדעתי, הצנועה, כמי שכתבה את היצירה....

רגע רגע רגע!!!

פשוט שכחתי שיום ראשון היום! בקיצור, אני מגיעה ורואה שעליתי פה כמה פעמים, ואני לא ידעתי שאני כזאת... בקיצור: 1. שלא יצא שאני מכורה לטיפה המרה! 2. אני מסכימה שכשיודעים משהו על הרקע של הכותב, זה עשוי לתרום. 3. מאידך - אפשר לדעת על הרקע של הכותב, אם רואים את מכלול היצירה שלו. ואפילו לא מכלול - מספר יצירות, לאט לאט נכנסים לראש שלו, יודעים על אילו נושאים הוא כותב, סגנון, ביטויים אופיינייים וכו'. זה תורם מאוד להבין. קשה לדעתי לשפוט ואפילו להבין לפי יצירה אחת בלבד (אלא אם כן היא מאוד "שקופה" ובנאלית. 4. גם אני כאן! שלכם

קסנדרה*

New member
תרבותית אנחנו יודעים שאינך מכורה

ובכל לעמוד בפינה בבקשה - נרשם לך איחור

שלום לך פרח.

לא חושדים בך שאת שיכורה. עדיין לא, לפחות... אני מסכים. "מאסה" (ספרותית או סתם כמות של יצירות) עוזרת להבנה. זה נכון.

קסנדרה*

New member
לכן ליוצרים חדשים שמצטרפים לפורום

אני מגיבה מאד בעדינות, משתדלת לא להתערב יותר מידי ביצירה עד שאלמד אותו.

קסנדרה*

New member
אבל אריה זה לא תמיד "עובד" טוב

כי פונים בתיבת המסרים, שמעתי שאת מנתחת את היצירות ומלמדת אז תקראי את השיר שלי. וכשאני מגיבה אני מקבלת "מקלחת" ווכחנית ודוחה בלשון המעטה

נכון, אבל החיים הם לא פיקניק

No pain no gain ואת שבחרת את הכינוי "קסנדרה" יודעת עד כמה זה נכון. באים לבקש עיצה, אבל כשהיא לא מה שרצו לשמוע - דוחים את זה על הסף. אילו החיים.

קסנדרה*

New member
דוחים מילא, תוקפים בפרהסיה

אבל נכון אריה איני מתלוננת, בחרתי בתפקיד מבחירה חופשית, סבלנות יש לי, כתפיים רחבות יש לי, אז קדימה .... לא שאני לא נפגעת לפעמים, אבל גם זה חולף.

קסנדרה*

New member
ומה בדבר יצירות שאנחנו לא מגיבים ?

אולי אנחנו הפכנו קליקה של יוצרים איכותיים והרמנו את האף ???

אני חושבת שכולנו צריכים

לקחת את העניין הזה לתשומת לבנו, ולהגיב ליוצרים חדשים, לדעתי ככל שנחשף לסוגי כתיבה שונים וחדשים נתעשר ונרויח

kaya11

New member
לא חושבת שזה בגלל שאנחנו קליקה סגור

אלא בעיקר בגלל שלוקח זמן להתרגל לסגנון כתיבה חדש ולהתחבר אליו מספיק בשביל להגיב. ככה זה אצלי לפחות... יש המון יוצרים חדשים ויצירות חדשות גם של יוצרים ותיקים ואני לרוב צריכה לקרוא מספר פעמים במרווח זמן בשביל להגיב אז התגובות לא מיידיות כמו בפורומים אחרים... לותיקים יותר קל לי להגיב פשוט בגלל שיותר קל לי לקרוא אותם... אני יותר מבינה את השפה שלהם כבר. למרות שגם ליצרים ותירים אני לא תמיד מגיבה...

קסנדרה*

New member
קאיה לומדים אט אט בהתחלה

יש להגיב "קלות" ולאט לאט לפי התגובות ועוד יצירות לומדים, כולנו התחלנו פעם, לא נולדנו ותיקים, נכון ?

ודבר נוסף

קודם כל תודה על הברכות והחיבוקים (קסנדרה, לפחות שאר התלמידים מקבלים אותי באהדה...) ושנית - פעם שירה היתה בשבילי סינית. ממש! היום, כשאני מנסה לנתח ולהבין, אני מוצאת שזה כמעט כמו תרגיל במתימטיקה - וזה נפלא. אין כזה דבר לאהוב שיר מבלי להבין אותו.

קסנדרה*

New member
פרח מזל שעוד כמה אוהבים אותך

אני רק הנוזפת או כמו שזכיתי לאחרונה לתואר "הקוטלת חסרת הרחמים" אוי לי .....

למעלה