הסבר מפורט ומדוייק לאכזבת המעריצים

JohnLocke

New member
ברור שיש אלמנטים של מדע-בידיוני בסדרה

אבל המד"ב תמיד היה מקושר לדמויות. לא למדנו שום דבר על האי שלא הגיע מהחוויות של הדמויות עצמן. מה זה אומר? שהסדרה תמיד שמה לה כמטרה לעקוב אחרי הדמויות. לכן הייתה עונה של מסע בזמן - זו הייתה דרך לשלב את הדמויות שבסדרה עם העבר של האי, שעניין המון צופים. אבל חוץ מפרק אחד (615), כל פרק בסדרה ליווה דמויות מוכרות שקשורות לעלילה בהווה של האי. לכן כל התעלומות של האי היו צריכות להיכנס לתוך העולם של הדמויות. והסדרה עשתה את זה בצורה הכי טובה שאפשר. תהינו מה זו המפלצת? הנה, היא הייתה הנבל הראשי של עונה 6. תהינו איך הפסל נשבר? ראינו את זה דרך המבט של ריצ'רד, דמות ראשית. רצינו לדעת מה קרה לדארמה? ראינו את זה דרך העיניים של בן, שהרג אותם.

JohnLocke

New member
בהמשך למה שכתבתי,

אני יכול להבין את התסכול לגבי וולט. הוא היה קשור לדמויות ראשיות, הוא היה מסתורי ובעל כוחות על-טבעיים, אבל בסופו של דבר הוא לא היה קשור לעלילה המרכזית. זה נגרם משיקולים חיצוניים של הגיל וההופעה החיצונית שלו. היו עוד שיקולים חיצוניים, כמו אקו שהיה חייב למות כי השחקן דרש לעזוב. גם הסיפור עם ליבי קוצץ בעונה 4 בגלל השביתה (ככל הנראה היו מסבירים לנו בפירוט איך היא הגיעה לבית משוגעים)ץ אבל אם מנסים לחשוב על האלמנטים שלא היו קשורים בשיקולים חיצוניים, רוב הדברים שתהינו לגביהם הוכנסו לסיפור הראשי.

Lady in red2

New member
אני מסכימה שהיה סיום יפה ומרגש, אבל מצד שני

כן מצטערת שלא סגרו עלילות במהלך הסדרה. כמו שאמרת עם וולט למשל. או האחרים - מה מטרתם, למה עשו את מה שעשו, למה רצו את וולט, למה חטפו אנשים... כמו כן עם הרבה אזכוריים מצריים הייתי מצפה לאיזה פלאשבק קטן שיראה את התקופה שלהם. או לפחות אזכור על מה יודעים על תקופתם מצד ג'ייקוב/עשיו/האמא/ריצ'רד וכו'. כמו כן רק באינטרנט פורסם שמטרת דהרמה היא לחקור את תכונות האי כדי לעצור את סוף העולם ולשנות את המספרים ב-Valenzetti Equation. או בכלל שהמספרים הם ערכים ב-Valenzetti Equation. אם לא הייתי נכנסת לאינטרנט לא הייתי יודעת... צריכים להגיד את זה בסדרה עצמה.

דווקא בנושא הזה אני אוהב את מה שהיוצרים עשו

תמיד תהיתי איך הם מתכוונים להסביר לעשרות מיליוני צופים נושאים בעלי השלכה פיסיקלית או מתמטית, בין אם הם מבוססים על תשתית מדעית (למשל כל עניין החומר האקזוטי, אפקט קזימיר וחורי התולעת) ובין אם הם דימיוניים לחלוטין (למשל משוואת ולנזטי). תמיד יהיו כאלה שלא ישקטו עד שיקבלו תשובה מדוייקת, ולעומתם אחרים שיגידו "מה אתם מבלבלים אותנו עם מכניקת הקוונטים". לכן השיטה בה מגישים את הפיתרונות המדעיים או הפסאודו-מדעיים בסרטונים נפרדים שאינם חלק מהסידרה - הוא פיתרון מוצלח. מי שרוצה רואה, אבל לא כופים אותם על כולם.

Lady in red2

New member
לדעתי כן צריכים להסביר הסברים מדעיים, כי

מה שגם היה יפה בסדרה, הוא השילוב בין הסברים מדעיים להסברים על טבעיים. הייתה כאן הודעה שניסיתי לחפש אותה... נראה לי של ג'ון לוק, שמציגה שאלות מהסדרה, ואז הסבר מדעי והסבר על טבעי לשאלות האלה. קח לדוגמה את האור - יש לזה הסבר מיסטי של האמא - מקור החיים, המוות וכו', משהו מוזר ומעורפל שכזה. אבל בעצם מדובר בקרינה אלקטרומגנטית. כך שיש לזה גם הסבר שמבוסס על מדע וגם הסבר שמבוסס על אמונה. ממש כמו ג'ק ולוק בתחילת הסדרה...
מדע/אמונה זה קונפליקט מרכזי יחסית, או לפחות כך היה. לכן יש צורך לתת גם הסברים מדעיים.

יש הבדל בין להגיד "קרינה אלקטרומגנטית"...

ובין להתייחס למכניקת הקוונטים. קרא את זה ונסה לחשוב איך אפשר להסביר זאת במסגרת פרק רגיל בסידרה באופן שיהיה מובן לכולם.

Lady in red2

New member
קודם כל, אני בת ../images/Emo13.gif

דבר שני, וואוו... הודעה מרתקת. למדתי קורס בקוונטים אבל ברמה נמוכה משל הפיזיקאים, ולא למדתי על תורת היחסות. אז לא ידעתי את העובדות האלה... על החומר האקזוטי ותכונותיו, ועל האפקט שציינת. אבל אם האור הוא חומר אקזוטי, אז למה היה צורך בדזמונד שחסין לקרינה אלקטרומגנטית? ואגב לי אין בעיה שהסדרה תיתן את ההסברים האלה ממש...

אופס סליחה...

יש לי שני הסברים אפשריים. ההסבר הראשון הוא שבאי היו שתי אנומליות, גם החומר האקזוטי שאיפשר מסע במרחב-זמן וגם אנומליה אלקטרומגנטית כלשהי שראינו את ההשלכות שלה כשהפסיקו ללחוץ על הכפתור (למה שתיים? כי היוצרים היו צריכים להסביר שתי תופעות שונות). ההסבר השני הוא שהיוצרים החליטו שחומר אקזוטי הוא דבר מסובך מדי ולכן התייחסו בפרקים עצמם לאפקט האלקטרומגנטי, שאותו קל יותר להבין, ואת עניין החומר האקזוטי השאירו לסרטונים בצד, מה שגרם לחוסר קונסיסטנטיות שהם החליטו שאפשר לחיות איתה.

לצערי אני נאלץ לקחת את השני ...

ראי כאן את סרטון האוריינטציה - הסרטון מדבר על חורי תולעת וחומר אקזוטי אבל מכניס פתאום התייחסות למגנטיות ולחומרים מתכתיים

Lady in red2

New member
אגב שמתם לב שלא אמרו איזה סוג קרינה

אלקטרומגנטית יש באי? הרי "קרינה אלקטרומגנטית" כוללת בתוכה גם אור נראה, גם גלי רדיו, מיקרו, UV, רנטגן...

קרינה אלקטרומגנטית זה פוטונים, אין לה שום קשר

... לחומר אקזוטי. לדעתי זה סתם ניסיון לעשות פופולאריזציה לכיוון שיותר אנשים מכירים.

יפעת777

New member
אוי אפשר להסביר הכל מדעית בלי בעיה...

תראה דוגמת סדרה כמו "סטארגייט" "מסע בין כוכבים" וכו'... מסבירים שם בצורה כזאת שגם כאלה שאין להם שום ידע יבינו

מסכים שאפשר, לא חושב שהיה צריך

סטארגייט ומסע בין כוכבים הן סדרות מד"ב. אבודים היא לא, ואין צורך לבזבז הרבה זמן ומשאבים על לימוד מכניקת הקוונטים להמונים, לא על חשבון המהות האמיתית של הסידרה. מי שלא יכול לחיות בלי, קיבל את שלו.

יפעת777

New member
כבר אמרתי שלא צריך ללמוד בשביל זה פיזיקה

מסבירים בצורה הכי פשוטה. לא צריך להיות גאון כדי להבין הסברים כאלה

זו לא סידרה חינוכית וחבל לבזבז על כך זמן

גם אני כבר אמרתי - זה לא במהות של הסידרה, זה בשוליים. הסברים מדעיים לא מתאימים לאופי ולקצב של הסידרה, גם אם הם מובאים בצורה פשוטה.

יפעת777

New member
זו לא צריכה להיות סדרה חינוכית

אבל המעט שסדרה בדיונית צריכה לעשות זה לתת הסבר הגיוני. לתת תירוץ שזו לא סדרה חינוכית זה תירוץ מאולץ ועלוב לאלה שלא משלימים עם העובדה שהתסריטאים פישלו בגדול

הם נתנו הסבר הגיוני, מלא ומדוייק

הם רק לא ביזבזו יותר מדי זמן על ההסבר ובצדק. אם פיספסת את ההסבר - חבל, אבל זו לא אשמת התסריטאים.

יפעת777

New member
לא פספסתי שוב הסבר

ההסבר הוא הסבר חלקי ולא באמת מסביר את כל השאלות

למעלה