הסבר מפורט ומדוייק לאכזבת המעריצים

ההסבר היה מלא, לא חלקי

על איזו שאלה בדיוק ההסבר הזה לא ענה? הוא הסביר את כל עניין הקפיצות בזמן ובמרחב, הוא הסביר למה אי אפשר למצוא את האי, הוא נתן סיבה מדוע הנסו ודהארמה ווידמור התעניינו באי... והוא עשה את כל זה במשך 90 שניות מתוך למעלה מ-300,000 שניות של הסידרה כולה ומאז לא חזרו לכך, משום שזה ממש לא חשוב ולא מהותי. הסידרה איננה אוניברסיטה משודרת ואינה חייבת הסברים דידקטיים, למרות שאני מעריך מאוד את יוצרי הסידרה שדאגו להתאמה לחוקי הפיסיקה במקומות בהם הדבר היה אפשרי. אני לא זוכר שנתנו הסבר מדעי מדוייק איך בדיוק עבדה מכונת המסע בזמן של דוק בראון ב"בחזרה לעתיד" או איך האן סולו הצליח לעבור את מהירות האור, ואני גם לא זוכר שמישהו התלונן.

יפעת777

New member
אוי די כבר עם התירוצים זה לא אוניברסיטה

ולא סדרה חינוכית. אתה לא רואה כמה התשובה הזאת מגוחכת? אין שום הגיון שם להרבה דברים, הרבה חלקים של הפאזל לא מתחברים ולא מסבירים כלום סיפור שבנוי בצורה מוצלחת ומקצועית זה סיפור שכל חלקי הפאזל מתחברים כמו שצריך ומובנים וברורים לצופה. יש שאלות שיש להם תשובה ויש הרבה שאין להם, סתם זרקו דברים שיסקרנו את הצופה שאין להם שום תשובה. ולא לכולם אמורה להיות תשובה מדעית. יש הבדל גדול בין להסביר איך מכונת זמן עובדת להסברים שהיו אמורים להיות בסדרה.

תקראי את השירשור, התגובה שלך לא קשורה

התייחסתי אך ורק לנקודה אחת - להסבר בנושא חורי התולעת. לא התייחסתי בשום צורה ל"הרבה שאלות שאין להן תשובה" ול"הרבה חלקים של הפאזל שלא מתחברים". יש לי מה להגיד גם בנושאים האלה (ואמרתי), אבל הטענה שלי שהיוצרים נתנו הסבר מלא ומדוייק - מתייחסת רק לנושא הנ"ל.

Tapudy

New member
כל התיאוריה שלך נחמדה

והיא מצטרפת לעוד מאות תיאוריות על החוקים הפיזיקלים של האי שהמעריצים כתבו. אבל היוצרים לא אמרו בשום זמן את המילה חורי תולעת. הם לא רצו להתחייב לשום דבר כי ברגע שהם היו מתחייבים הם היו מצמצמים את האפשרויות שלהם לסגור את הסיפור בלי חורי עלילה. אבל מכיוון שחורי העלילה כבר היו קיימים כי לא היה להם מההתחלה הסבר לפיזיקה של האי אז כל מה שנותר להם זה לזרוק כל מיני קונספטים מדעיים באוויר ולקוות שמעריצים כמוך כבר יפתחו על זה תיאוריה. במאמר מוסגר גם אני אגיד שהיוצרים אמרו שכל המשחקים והסרטונים ששוחרו מחוץ לסדרה הם לא קאנונים (כלומר, לא שייכים לעלילה באופן רשמי). אז התיאוריה שלי היא שהפיזיקה של האי מונעת על ידי חורי עלילה במקום חורי תולעת.

זו לא תיאוריה שלי, זה מופיע במפורש בסידרה

צר לי אבל אני חייב לחלוק עליך. הם אולי לא אמרו את המילים "חורי תולעת" במפורש אבל הם הדגימו את הפעולה של חור תולעת באופן חד-משמעי בסרטון האוריינטציה של תחנת הסחלב וגם ביססו את הדברים על התיאוריה הפיסיקלית (הנכונה) הקשורה לכך. גם הדפים שדניאל החזיק כללו תרשימים ומשוואות פיסיקליות הקשורים לחורי תולעת. זו לא סתם תיאוריה "נחמדה" המצטרפת ל"עוד מאות תיאוריות", זה חלק מהותי ואמיתי מהסידרה. מי שלא מזהה את המשמעות של חור תולעת מתוך המונחים "חומר אקזוטי" ו"אפקט קזימיר" יוכל למצוא על כך הרבה חומר ברשת. ראה כאן את סרטון האוריינטציה, וגם חפש Casimir effect בויקיפדיה (האנגלית) וראה מה הם אומרים על חורי תולעת (Wormholes).

יפעת777

New member
אני גם אמרתי שזה שילוב בין אמונה למדע

הרי בעצם לכל דבר רוחני יש הסבר מדעי והיום יותר מודעים לכך. ולכן ברגע שאין הסבר מדעי והגיון לכל זה הרס את הסדרה

לצערי הצטרפתי לפורום רק לפני זמן קצר

אבל כבר כשהצטרפתי - בהחלט לא אחרי הסיום - אמרתי בדיוק את הדברים האלה. והטוויסט הנפלא שעשו לנו ברגעי הסיום רק מחזק אותם.

אתה רציני?! זה ידוע מהפרק הראשון בערך..

והנה הוכחה, אם בא לך.. פוסט שלי לפני שהחלה העונה השישית עם תיאוריה על סיום הסדרה. טעיתי לגמרי, כמובן, אבל אם תקרא את השורה האחרונה, תקבל את ההוכחה שלך שאנשים לא התחילו להגיד את זה רק אחרי שהסדרה נגמרה. הפוסט: http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=36726&msgid=39246478&archive=1

MyTaoWay

New member
שאלה..

אתה צודק .. אני רק בפרק הסופי של הסדרה הבנתי שזה מבוסס על אמונה נוצרית - כי אחרי הסדרה היתה תוכנית עם ג'ימי 'ימל הם דברו על נצרות... ''הפואנטה של הסיום היתה חזקה ומהותית '' אתה יכול להסביר את הפואנטה? כי אני עוד לא הבנתי אותה...

הצליחו לעבוד עלינו במשך כל העונה

כל העולם התייחס ל"פלאש סיידוייז" במובן המילולי וחשב שמה שמתרחש מחוץ לאי קרה בזמן האמיתי ובעולם האמיתי בו הגיבורים חיים באופן שונה בעקבות הפיצוץ ששינה את העבר. רק בדקות האחרונות של הפרק האחרון התברר שכל ה"פלאש סיידוייז" לא התרחש בכלל בזמן האמיתי ובעולם האמיתי, עם אנשים חיים, אלא מתישהו בעתיד, אחרי שכולם מתו והם מכפרים על חטאיהם על-מנת שיוכלו להגיע לגן עדן (מה שהנוצרים מכנים Purgatory). הפגישה בכנסייה היתה סיום תקופת הכפרה ותחילת הכניסה לגן עדן. עשו את זה יפה, עד שג'ק לא פתח את הארון של אביו (ששמו אגב "רועה נוצרי" למי שלא שם לב) היה קשה לנחש.

6 שנים

אז אכן יש סוף שלא עונה על כלללללללללל השאלות אבל לפעמים לא הסוף הוא זה שכך כך חשוב אלה הדרך אפשר לומר שאני נהנתי מאוד מכל עונות הסדרה חיכיתי כל פעם לעוד פרק ולעוד פרק.. נהיתי ממש מכורה ובזמנים שלא ראיתי את הפרק הרגשתי כל התופעות של התמכרות
אני חושבת שבזה שהם גרמו לי כל כך לרצות לראות את הסדרה, (בן אדם שכלל לא רואה טלוויזיה) פה הגדלות שלהם. ואין לי ספק שאם הינו קטולים הדוקים הסוף של הסדרה היה מדבר אלינו בצורה מושלמת.
אבל אנחנו לא אך מה זה משנה, סדרה "הזוי" עם סוף "הזוי"
עכשיו אני לא יודעת איך אני אשרוד בלי אבודים
דרושה בדחיפות סידרה הזויה למניעת תופעות התמכרות קשות!!!!

למעלה