הספקנים נגד רפואה משלימה...

בוודאי שכן.

ועוד איך מתקנים. יש סיבה לכך שקיים מקצוע בשם "סופר סת"ם", שהוא היחיד שמותר לו לכתוב ספרי תורה. ויש סיבה לכך שאסור לקרוא תורה בלי ספר תורה פתוח לפניך, אפילו אם אתה (חושב שאתה) יודע בעל-פה.

והסיבה היא שליהודי מאמין, התורה היא דבר אלוהים חיים, ולכן טעות בקריאה היא חילול הקודש ודורשת תיקון.

הנה, למדת משהו.

ידיעתי שתיפול בטעות

לא טעות בכתב אלא בקריאה
"לפי ההלכה אין להחזיר טעות חסרת משמעות. אך יש נוהגים לדקדק גם בדקדוקים קלים, לפעמים הדבר גורם להפרעה לקריאה השוטפת. "

פולספגן

New member
איזו השוואה בוגרת

פולספגן

New member
אני נתתי דוגמא של בגיר באירוע בר חשיבות גדולה

לא נראה לי שאני צריכה להסביר לך את החשיבות של העליה לתורה בבר מצווה.

לא, אבל אולי כדאי לך להסביר את זה לאחיך,

כי מה שהוא עשה זה לא מה שהוא היה צריך לעשות. אני לא יודע איזה מיןבית-כנסת נתן לו לעשות דבר כזה, אבל בעליה לתורה מקריאים מן הכתוב (גם אם אתה גדול בתורה ובעל ניסיון רב-שנים) לא מצטטים מהזיכרון אלא מקריאים מן הכתוב, כי המטרה בקריאת התורה היא לימוד התורה בציבור ולא הוכחת בקיאות של היחיד.

לפרטים קיראי בספר "דברים"

פולספגן

New member
הלוואי שתהיה רק מאית מהחפיף שלנו

אבל לצערם של הוריך, זה לא יקרה, כי אתה אחד שלא מעוניין ללמוד כלום מאחרים וחושב שיודע הכל (דברנו על אלוהים
)

deathcaster

New member
אחיך כנראה תותח

אבל כשעולים לתורה, לא קוראים לזה "עולים בעל פה" קוראים לזה עולים לתורה כי אמורים לקרוא מספר התורה בהתאם לציטוט שארשום עוד דקה לנעמה.

deathcaster

New member
תיקון

"עַל-פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ, וְעַל-הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר-יֹאמְרוּ לְךָ--תַּעֲשֶׂה: לֹא תָסוּר, מִן-הַדָּבָר אֲשֶׁר-יַגִּידוּ לְךָ--יָמִין וּשְׂמֹאל." (דברים, יז', יא')

בגלל המשפט הזה (שבמקרה עליתי איתו לתורה), כל יהודי חייב לתקן יהודי שקורא בתורה ושוגה.

בגלל זה הרב נותר ליד העולים לתורה מחשש שיטעו.

למעלה